Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Аз ползвам повод с две последователно вързани куки и не ограничавам бомбардата с вирбели преди тръбичката.
Когато рибата пипне сръвта заработва върха на мача ,бомбардата не се усеща а само играта на рибата .
При този монтаж колкото по упростен по добре и засечките са ненужни
Когато рибата пипне сръвта заработва върха на мача ,бомбардата не се усеща а само играта на рибата .

При този монтаж колкото по упростен по добре и засечките са ненужни

Това не го разбрахsrr.рибар написа: не ограничавам бомбардата с вирбели преди тръбичката.
Зарганолог
ами смешното изпълнение вирбел бомбарда вирбел за по бърза смяна на бомбардите 

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

-
- новобранец
- Обратна връзка:
Колеги, някой ходил ли е към НОИ ( Зл. Пясъци ) ? Как е положението там ? Има ли зарган? Илария?
Ако си с походящи куки с по-добра контра няма мърдане
и е излично засичането. Но бих казал, че с по малка контра дори и при водене често може да избега. Например Gamakatsu - A1-Hard които ги предлагат за зарган аз не ги харесвам. Остри ,тънки са, но контрата с слаба мое мнение де 

Съгласен съм с теб колега,хубави куки са но контрата им е малка...MARLIN написа:Ако си с походящи куки с по-добра контра няма мърданеи е излично засичането. Но бих казал, че с по малка контра дори и при водене често може да избега. Например Gamakatsu - A1-Hard които ги предлагат за зарган аз не ги харесвам. Остри ,тънки са, но контрата с слаба мое мнение де
Зарганолог
Развалиха синия Мустад,инъче нямаше да погледна друга кука,евтина перфектна !Моряка написа:Така е ,преди 2 години последно ползвах такава кука
Зарганолог
- felippemassa
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Колега, миналия сезон работих с такава. Куката е с невероятен бод, наистина контрата й е малка, но за зарганата е перфектна, нямал съм изтървана риба е не че съм имал много риби де , но все пак. Проблемът идва при платерините, там наистина идва малка контрата с тази меката уста откачането е почти сигурно на 80-90 процента.Mi7chell написа:Съгласен съм с теб колега,хубави куки са но контрата им е малка...MARLIN написа:Ако си с походящи куки с по-добра контра няма мърданеи е излично засичането. Но бих казал, че с по малка контра дори и при водене често може да избега. Например Gamakatsu - A1-Hard които ги предлагат за зарган аз не ги харесвам. Остри ,тънки са, но контрата с слаба мое мнение де
-
- научил се да хвърля
А може ли някой да каже как е най правилно да се набучи червея? През главата или през средата да стане v-образен?Просто искам да знам как е по-правилно!Благодаря предварително и успех на всички!
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, от толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищото!!!
Ще ходим при felippemassa на поправителен
при него щом не му бегат... Куката ако се е забола в твърдата част на чофката и трудно ще се откачи понеже е остра тънка и дълбока , но ако кълве капризно и опитва с езика си там лесно се откача с слаба контра . Пък и това е бясна риба дърпа, скача ..А за платерини пък вообще не бих я сложил.. Да уточня все пак става въпрос за черната кука на Gamakatsu . Виждам и др.колеги така мислят значи да не се притеснявам че си внушавам 

Малко е несериозно да се каже че,нямаш изтървана риба с каквато и да е кука,особено когато става въпрос за риболов на зарган,но е възможно,ако си случил няколко риболова когато рибата е земала настървено,инъче до сега с по-надеждна кука от синия мустад не съм ловил.
Зарганолог
Аз също ловя заргана с един модел на Гамакатцу /не е черния/ и смея да твърдя, че почти нямам изтървана заргана с нея. Наистина удари ли, значи се е закачила но номера е да се сменя куката на всеки 20-30 риби иначе върха се затъпява.Mi7chell написа:Малко е несериозно да се каже че,нямаш изтървана риба с каквато и да е кука,особено когато става въпрос за риболов на зарган,но е възможно,ако си случил няколко риболова когато рибата е земала настървено,инъче до сега с по-надеждна кука от синия мустад не съм ловил.
А по въпроса за черното Гамакатцу останах доста разочарован като видях по-големи платеринки как успяват да изправят куката. Много е мека.