за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Re: за макрите НЕ Daiwa и Shimano !

Мнение от Павел Иванов »

Сорри ако грешно си ме разбрал . Не друго ами и на мен не ми е до излишни спорове . В този случай макарата няма нищо общо със спининговият риболов по ред причини :
- прекалено тежка за да се балансира с въдица от по-големият диапазон за спининг от ръка .
- нелагерувана ролка на бигела която би съсипала една купчина линии без значение моно , брейд или флуоро .
- с повечето читави линии за спинингов риболов без значение дали са моно , брейд или флуоро , най-много след вторият излет там където би требвало да има ролка ще има една много читава шкурка .
- прекалено закрита шпула носеща прекалено много ядове .
- и пр. ама ме мързи да пиша :wink:
Та тъй . Макарата е била спинингова преди много години , ся , тц :arrow:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
tct

Мнение от tct »

Живеели едно време риболовците от пръвобитно общинния риболов и се мъчели с разни чакръци Митчел и подобни.Дошъл на земята бог Шимано и им отворил очите с неповторимите си макари.Горките риболовци най после били щастливи.А най щастливи били мисионерите /търговците/ му.Ощастливявали с китайско - малазийски ментета нещастния риболовец и той започнал да къса рибата.Щото дотогава с другите макари - чакръци нищо не ловял горкичкия.Само дето тия старите макари се "скапвали " за един два излета и така кажи -речи некакви си 30 години.Вярвай безрезервно на бог Шимано народе. :lol:Ловете само със неговите макари и други да не пипате, че иначе това ви чака :
wetCAR08SO3.gif
Има една тьотка в Илиенци продава Шимано.Толкова е обсебена завалийката,че вместо добър ден вика "шимано".И недай си боже да споменеш друга марка макари - ще се видиш в приключение.Мислех че само тя е умопомрачена горкичката,ама то цяла епидемия.Навсякъде "шиманозависими",само защо ли след закупуване на въпросното менте бързат да го продават.Всяка втора обява е продавам Шимано на един-два риболова.Че то май за повече не става. :D Виж за Дайва или само добро или нищо.:wink:Ето този модел реди перфектно,няма луфтове,нищо не му се износва,работи със всякакви влакна.
Чакрък.jpg
:lol: :arrow:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Кхъ , гуеам променено и допълнено от сутринта насам 8) Е аз примерно Шимано ползвам само в колелото на детето ама не съм резус де се вика . По-нагоре идеше реч че просто макарето не чини за съвременият начин на риболов и аз лично бих предпочел дори едно Тебенче в случаят . Не друго , макарето е една прекрасна колекционерска придобивка която би стояла перфектно подредена до АБУ , Мичел , Риоби , Дайва от осемдесетте и преди тях но за друго е просто непрактична :wink:

Павел Иванов
tct

Мнение от tct »

Моят риболов е този.Франсетата го наречат Lа peche au toc.За реките е перфектен.Не че не мятам и шнурчето на един Митчел Роданис/ френски/ 4-5 клас,ама туй е по интересно.Туй продълговатото е уникален Митчел профил 50,а кръглото дето само прилича на мухарска макара с чучура е Гарболино.Ама това е риболов за големи специалисти :wink:
17022011055.jpg
Таз материйка не е много позната,ама усвоиш ли я се пристрастяваш.Слагам си горката одумвана макара в колекцията и тичам за нафталин да я поръся. :D Между другото препоръчвам на останалите колеги да прегледат този вид риболов и техниките му.Подходящ е за "опипване" в горните средно бързи течения в пъстървовата зона на реките, по тесни буйни потоци в обрасли с храсталаци брегове.Пишете точно както съм го написал там е описано всичко,има и интересен видеоматериал.А ,забравих, какво значи "съвременен начин на риболов"?За мене лично риболова е да извадиш рибата от водата със одобрени от морална и законова форма средства и да я пуснеш отново на свобода.Явно нещо съм изпуснал,ще трябва да наваксам. Да не е нещо примерно вадиш рибата от водата и намираш етикет залепен на нея с надпис "Вие уловихте тази риба благодарение на това,че използвахте макара призведена 20...... година" :lol:
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

То от самото начало си личеше че хротуването в случаят си е безмислено ама ... Съвременен риболов ще рече че като риболовстваш требва и да ти е приятно . Друг е въпроса че всеки сам за себе си разбира варианта приятност и тъй . Не случайно споменах Тебенче за двайсетина лева щото примерно ще изкара повече от ПМла ако го натовариш с брейд примерно а и самият риболов с него ще е по-приятен . Като почнахме и да споделяме кой как лови то аз ловя на спининг , муха и уклей на плувка преди забраната . В мойте очи тва макаре не би ми свършило никаква работа .

пп - чекай че пропущих :oops: За риболова на оттичане един Центерпин е в пъти по-удобен , вервай ми :D

Павел Иванов
tct

Мнение от tct »

Много я задълбахме от същината на темата.
Abu Garsia Cardinal C 3.jpg
Това си взех,много е по добро специално от Шиманото в същия ценови клас.Лошото е че дистрибутора на тази марка някак си не успява да я представи пред масовия риболовец някакви сухи технически характеристики и толкова.Самата макара е реплика на един от най успешните модели на фирмата.Дано хамериканцити да възродят марката.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Хамериканците нищо не могат възроди-те са мъртвородени и все такива мъртви ги раждат,по-добре си карай с музейните аксесоари на добрата стара Европа :)
tct

Мнение от tct »

Абе усетиха се те,почнаха да възлагат моделите в съответната държава при бившите производители на дадената марка,а там има потенциал.Вкарат ли свежи парички ще има и нови макарички. :D Японците винаги са крали идеи от всякъде.Уникалното обаче при тях е,че успяват така да доусъвършенсват нещата надминавайки оригинала.Хитлер три пъти е отзовавал японски аташета за шпионаж.Имаше една Дайва от 70 те наскоро във Форума ,един колега я предлагаше.Удивително копие на Митчел 350.А сега виж къде са едните и другите.Лошото е като почнат да правят нещо китайците.Всичко го оак ........ат.Ама сме беднички и гледаме все нещо евтинко.В Германия ми направи впечатление ,че си карат с макарите докато се счупят.Франсетата в видеоклиповете дето по горе написах ловят с някакви лепени възстари тояги.Увил си с тиксо макарата да не пада от пръстените и не му пука.Тука като гледам - купил макарата,излязъл новия модел,още не намокрил старата и лети за новата.Щото некакъв голям "капацитет" имал същата,как ша са минава тъй човекът.Рикламата е голямо нещо.Нищо че водоемите ни са изтърбушени отвсякъде.Тая мания Шимано или Дайва я създават изкуствено търгашите.Сучат от И бей и препродават здраво.То не бяха Японски,Уникати и какво ли не.Ама като има абдали да купуват така ще е.И едни оправдания,колко скъп бил пътя,дали щяла да дойде стоката до тука здрава и пр.От другата страна алчните вносители.Не ми се споменават ,че ще вдигнат вой до небето.С какво е по лош един ДАМ,Тика,и куп други от прехвалените.Има и колеги да продават от нужда,мола да не се засягат ,това не важи за тях.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Провери го магазина -нито съм купил нещо от форумния битак ,нито нещо съм продал.И нямам нито една "Дайва"в кашона или на пръчките.Имам, вярно, едно "Шимано Катана"-купено когато купувах наред,просто да има -след това кат ми дойде планинската пресметливост,се ориентирах към най-различни "Не Дайва"и "Не Шимано" и всичките са живи и досега и работят прекрасно,в смисъл,че на мен кефа ми е на макс.Обичам да имам 30 макари в готовност,а не 3 "Д" и/или 2"Ш",дето да се бутат на показ във всеки подвид и нюанс на риболова.
tct

Мнение от tct »

INCUBUS написа:Провери го магазина -нито съм купил нещо от форумния битак ,нито нещо съм продал.И нямам нито една "Дайва"в кашона или на пръчките.Имам, вярно, едно "Шимано Катана"-купено когато купувах наред,просто да има -след това кат ми дойде планинската пресметливост,се ориентирах към най-различни "Не Дайва"и "Не Шимано" и всичките са живи и досега и работят прекрасно,в смисъл,че на мен кефа ми е на макс.Обичам да имам 30 макари в готовност,а не 3 "Д" и/или 2"Ш",дето да се бутат на показ във всеки подвид и нюанс на риболова.
Ма кой говори за тебе,ти кво захапа :lol: Принципно говоря за съвсем друго нещо - откъде иде манията по марките в темата :DПа и да имаш Дайва или Шимано лошо нема -харесал си ги и си ги взел.Не те ли дразни като почнат да те ограмотяват разни търгаши,какъв балък си че не ловиш точно с макарата която предлагат и пр. :roll:
Последно промяна от tct на Пон Мар 07, 2011 11:52 pm, променено общо 1 път.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

То си има маниаци навсякъде - аз захапах,щото на мен манията ми е да захапвам.Щот имам възможностите за стая,пълна с "Д" и "Ш",ама за чий...В не сложната чисто аритметична задачка се пита : " Бе,аз тея парици над цената на "Абу";"Тубертини";"Риоби";"Тика"и пр.не моа ли да си пийна с кеф со качествени питиета и мезелъци или ни моа?" :lol: :drinkers:Щото и без онея марки риболова си ме кефи отвсекъде.
tct

Мнение от tct »

По принцип и те не са лоши марки,ама толкова да ги величаят ? Има двама трима търговски представители на Шимано да бяха нямаше да имат толкова мостри.Явна търговийка,ама си ги търпят. :D Опс,гледам долу у шавара / лентата с посетители/ голямата риба се появи,аз отплувам
Мънцата

Мнение от Мънцата »

До преди един месец имах точно 18 макари /тва само спининговите/, сред които и едно Шимано, мисля че беше Ексейдж :wink: Всичките си работеха добре, в смисъл че се въртяха :D и сигурно все още е така. Реших да ги продам и да си взема 2-3, но "маркови" /разбирай Шимано&Дайва/. Докато ги разпродавах обаче си направих една проста сметка, колко пари аджеба съм дал за тях, когато съм ги купувал :roll: Равносметката - около 1500 лв :shock: В момента съм горд собственик на Shimano ST3000FI, Ryobi Oasis 3000, Mikado NANO CRYSTAL VTX и моята голяма любов - Daiwa Sol 3000 :D Не съм въртял нищо, подобно на Дайвата :!: И като се има предвид, че е най-евтината сред скъпите :wink: Мога само да предполагам какво е Сертейта :D Та какво имах предвид с цялото това писане - мислех си, че е по-добре да имам 2-3 качествени макари, отколкото 20 не толкова качествени, особено когато става дума за риболова, който практикувам основно - морският. Ами ... взел съм правилното решение :!: :wink: Между другото, вече сефтосах Рьобито и Микадото - възхитен съм и от двете :D

В края на сезона ще Ви дам мнението си по вечния въпрос - Шимано или Дайва ... макар да си мисля, че вече знам отговора за себе си :wink:
tct

Мнение от tct »

То аз бих предпочел някой Pflueger medalist , ама не знам дали китайците не са го о......и и него.Ама това си е мое виждане.Иначе имам чуство,че вече повечето япоски макари са Дайва под прикритие :lol:Доколкото чух Ryobi са го прилапали SPRO,ама не съм сигурен.Иначе за Daiwa изборът ти е правилен.Много здраво и качествено нещо.Всеки трябва да си подбира макарите според риболова който практикува.Аз специално обичам разнообразието като колегата INCUBUS.Темата по принцип визира ,че не всичко е две марки макари.Наистина ти писва да възхваляват Шиманото.Що не си ловят с тях,ами бързат да ги продават. :wink: Виждат,че са хапнали дръвцето с евтините модели и са можели да вземат нещо по качествено.Даже сигурно съжаляват за някоя стара макара с която са се разделили лекомислено. Сега ще почнат едно оплюване,ще се правят на ощипани госпожици стой та гледай.
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

тези нали не са китайски макари ? http://www.albashop.com.tr/asp/index.asp
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”