Дървен харпун

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
GuFySuB
новобранец
новобранец

Re: Дървен харпун

Мнение от GuFySuB »

спусък със баща ми ще правим но той влезе в балница и скоро ще си дойде и го почване иначе сподели повечко за тва дето предлагаш
Аватар
Kitenec
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kitenec »

Привет на всички!
Отдавна не съм писал нищо, а има леко раздвижване по проекта който започнах :)
Има още доста неща които трябва да се доизпипат, но като цяло започна да продобива естетически вид ...

Залепяне на дръжката към тялото:

Изображение

Умуване и хитруване по спусъка, на който малко в повече му дойдоха дупките, но поне знам че е олекотен максималко :mrgreen:. Това което се вижда не е крайния резултат разбира се, последва прикапване и затваряне на долния край, полиране на всички детайли и сглобяване ... тук е мястото да вметна, че имам голям проблем с намирането на пружинки и временно за пробата и напрасването е сложена такава от котактор, до намиране на неръждавейка. Моля споделете освен от машинка за течен сапун от къде мога да се сдобия с такива пружинки?

Изображение

Поглед отдолу и отгоре на спусъка:

Изображение

Изображение

Под петлето ще сложа препазителче от 1,5 мм неръждавейка ....

Другата дилема пред която съм е на кой релийз механизъм да се спра, дали да е отгоре и да освобождава при излизането на стрелата или с чопче в горния елемент на спусъка ... моля за мнения кой е по удобния и надежден вариант...

Малко снимки общ вид:

Изображение

Изображение

Изображение

Стрелата с която е в момента е 105 см 6,5мм ,но е там само за напасването на спусъка и няма да е в сета. Като краен сет по ваши препоръки се спрях на 110 или 115 х 6,25 стрела и ластик 17мм на 3,8 или 4 коефициент
Тялото съм го оставил по масивно, но едва ли ще се отрази кой знае колко на маневреността. Ще се изтънява още малко отзад покрай дръжката и понеже нямам канали по тялото за ластиците а съм оставил гладка повърхност, само отпред от главата има заход, се чудя дали има смисъл да го правя ... та моля и за мнение по въпроса.

Та като цяло е това, като има напредък ще пиша отново. Ще съм благодарен на мнения, препоръки и коментари

Бъдете здрави! Поздрави от Китен!
Цаца ама риба .... :)
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Като цяло е добре но има нужда от още изтъняване на тялото прекалено е месесто във височина и това ще ти затрудни въртенето на харпуна и то доста.И дръжката си я монтирал прекалено ниско и ще имаш по голям откат при истрел от нормалното.Но имаш възможност да я повдигнеш още малко като като истъниш ето тук:
Прикачени файлове
o634340640852533750[1].jpg
o634340640852533750[1].jpg (75.49 KiB) Преглеждано 1515 пъти
Аватар
Kitenec
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kitenec »

О, да! Там ще се вземе обезателно!
Както и ще се поизтъни още малко от долна страна, но искам мнението ти за каналите за ластиците, дали има смисъл от тях или заходът отпред е достатъчен?
За пружинките никой нищо не казва .... голяма тайна..... май ще мажа тая обилно с грес и на един сезон ще се маха (ако изкара толкова) ... :shock:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Целта е ластиците да са максимално успоредни на стрелата и да имат минимален допир до тялото за да се избегне триенето.Това се преценя в процес на работата,а за пружини намират се но трудно.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

За пружинките пробвай тук http://www.prugini.com/ исках и още някои неща да ти пиша, но сега не мога!
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

GuFySuB написа:спусък със баща ми ще правим но той влезе в балница и скоро ще си дойде и го почване иначе сподели повечко за тва дето предлагаш
Ами не знам по кой начин да споделя "повечко" :roll:
По всяка вероятност не знаеш за мен, но аз съм един от хората в Бг, ако не и единствения, който направи спусък, но не в смисъл проста закачалка която да закачи стрелата към харпуна, а реален спусък, който е произвеждан (от мен, естествено) с различни изменения през времето на малки серии.
Всяка една серия или модел се е характеризирала винаги с това, че можеш да вземеш детайл от кой да е спусък в серията и да го сложиш без всякаква доработка в друга спусъкова касета, като пасва на 100%. Също така можеш да вземеш цяла касета, като за няколко минути, с елементарни инструменти, без всякава доработка да я сложиш на мястото на друга касета (стига да е от същия модел спусък). Не знам дали не те обърках повече :lol:
Във времето създадох няколко модела спусъци (5-6...7... не съм ги броил :? ) , като (естествено) всеки един превъзхождаше по този или онзи показател предходния.
Сега вече не правя спусъци за харпуни в Бг (освен да събера инцидентно някой, за мой приятел, ако се примоли), по простата причина, че имам съвсем други сериозни ангажименти и не ми остава време да се занимавам с това. Още повече , че съм убеден, че чуждестранните разработки спусъци, които се продават тук, в по-голямата си част едва ли притежават сертификати за съответствие. :D

Та... Да се върнем на въпроса...Винаги си оставям резервни чаркове. Ей така, за всеки случай.

Ако искаш, даже мога да ти изпратя един цял спусък, от първите ми ( с пластмасовата касета), но няма да ти пасне на харпуна, тъй като е реверсен тип, а доколкото имам спомен, май ти беше го предвидил за нереверсен спуък.

Та така...
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Kitenec написа: За пружинките никой нищо не казва .... голяма тайна..... май ще мажа тая обилно с грес и на един сезон ще се маха (ако изкара толкова) ... :shock:
:D :D :D
Не си питал ве, батка, :wink:
Пружините си ги поръчвам от завода в Крън.
Изработват ми ги от италианска неръждаема тел и са супер качествени.Не им влияе никак солената вода. За толкова години имам едно или две счупили се ушички, което е нищо.Можеш да си пуснеш поръчка там, но не съм убеден, че ще ти обърнат внимание за една пружинка.Още повече, неръждаема.
Ако искаш, аз мога да ти подаря една-две, но ще трябва да си поемеш транспортните разходи по Еконт-а.

Не се занимавй с грес-та.Ще ти олепи механизъма с пясък и може да го блокира, като по този начин ти докара сериозно главоболие. :( И въобще... смазването на спусъковия механизъм на ластичния харпун е противопоказно от всякъде.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Kitenec
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Kitenec »

Привет на всички!

Питах на доста места и вътрях доста телефони, но за съжаление като им кажа, че става въпрос за малка бройка и събирам само срам и смях :|
Колега gunman, благодаря ти за съвета и предложението! Бих се възползвал, но да се пооправи малко времето, че с този сняг и без това съм замразил работата, а и както виждаш има още доста работа по пушкалото :)

А пък аз ще се реванширам някой път живот и здраве като се срещнем :drinkers:
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

За това иде реч.....кашона е надран от котката ми, извинявам се :D
Прикачени файлове
DSCF0464.JPG
DSCF0464.JPG (133.82 KiB) Преглеждано 1339 пъти
DSCF0463.JPG
DSCF0463.JPG (129.04 KiB) Преглеждано 1339 пъти
ico_pm.
новобранец
новобранец

Мнение от ico_pm. »

Колега, и аз днес завърших подобен харпун. Стрелата е с дължина 115см и е 6,5мм. Ластиците са 2х14,5мм. Комплектован със всичко тежи 1,700 кг.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

Браво, добре изглежда
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Добра работа. Поздравления!
Изображение
tolio_pm
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от tolio_pm »

Колега, и аз днес завърших подобен харпун. Стрелата е с дължина 115см и е 6,5мм. Ластиците са 2х14,5мм. Комплектован със всичко тежи 1,700 кг.

Еееее,айде,видяхме го най-сетне
Ицка,няма какво да ти кажа бате,освен голямо браво,и много благодаря-ти знаеш за какво
Може утре да снимам "братчето му"ама още не са му запълнени контрите, а и си няма линия,ма ще престигне от "Видраксите",барабар с жилетката ми :D
Ще гледам да ти звънна тези дни
Пп:Ма що не "нащрака" и останалите мебели,"Баровецо" :D
Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Браво Ицка перфектен е. :D
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”