Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Кърджалийска област
Модератор: sapuna
- Антон Тонев
- сериозен играч
Re: Кърджалийска област
. Шъ чакаме по-добри времена...[/quote]
Шъ ги чакаме ама то сняг ша завали.
ПП Що не отиде под Глухар, до върбите.Там мисля че е по дълбоко.
Шъ ги чакаме ама то сняг ша завали.

ПП Що не отиде под Глухар, до върбите.Там мисля че е по дълбоко.
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
- antivik
- кандидат преподавател
Щот сведенията де ги имах, бяха че скобара се е нашвъркал къде тоя мост, а при Глухар е бил опоскан от корморани
. Ма на връщане направих едно преходче от разклона, до малко преди Глухар(бивши помпени станции, сега руини)/, и на всякъде дереджето си беше същото, след Глухар, на скалите, висеше някакъв чешит, но ме домързя да скоцна да видя какво му е дереджето.
Чудя се само дали да пусна тема за "Моя ...излет", за сега монтирам клиповете , но дали ще ги пусна...ша вида
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Почти съм сигурен, че модераторите няма да имат нищо против и клиповете и всичко свързано с Кърджали и околията да бъдат в тази тема.Така,че ги пусни тука за да ги гледаме.А, ако има проблем те ще се обозначат.
Георги Тенев
- antivik
- кандидат преподавател
Не са проблем модераторите, а някои членове на форума, които нещо не им допадат теми де няма риба, а повече мязат на туристически походи
.

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Да не ги гледат !antivik написа:Не са проблем модераторите, а някои членове на форума, които нещо не им допадат теми де няма риба, а повече мязат на туристически походи.
-
- кандидат преподавател
Да не ви пука-никога не снимам,не филмирам,ако пиша,който иска,да вярва.От вчера -18.12.мога да дам подробна информация за каньона под с.Сухово.След като през седмицата ме зачеса крастата дали положението с липсата на риба там не се е променило,в 03.40 ч сутринта подпалих /не в буквалния и моден софийски смисъл,разбира се
/ "Сузуки сан" и захвърчах по основния път от Смолян за Кърджали.Ми,кеф,пиене на кафе с топъл шоколад от автомата в пустинния спящ център на с.Търън,после шофиране при външна температура от 0 до 1 градуса над нея,по средата на пътното платно,на дълги светлини,щото движение почти нямаше,в купето 8 колони създават саунд за издухване-приказни неща с Таря Турунен и предишната й група "Найтуиш",леко лъзване само на едно място,малко пред разклона за с.Бял извор,сравнително малко нападали камъни по платното,и то дребни,след разклона към язовира,между с.Брезен и с.Боровица,зафиксирах в светлината на фаровете,последователно две сърни и един заек.Пръв и единствен,къде 06.10 часа,паркирах на поляната на края на с.Сухово,озадачен от липсата на автомобили,включих "начелника"и под призрачната синя светлина се юрнах по надолнището.При моста установих,че са приключени шумните и вибрационни работи-бяха изкопани в скалите и отлети много по-дълги,широки и дълбоки бетонни опори,от към с.Сухово са набити по-високи и здрави пилони,май са сменени и носещите въжета,само празнините в изгнилите дъски на настилката на моста не бяха запълнени.Тихо време,плътна облачност,при приближаването до водата дълбоко долу в каньона,започнаха да се чуват два вида плясъци: 1/слаби,като от дребни рибки и 2/много по-яки,многократни,които след закъснялото разсъмване установих,че са от ято корморани.Нямаше други ненормални
На тъмно,разпънах спининга и използвах времето в търсене на бяла и костур с всички носени изкуствени примамки- клатушки,въртящи блесни № 2,3 и 4,тракащи и нетракащи воблери с различни грамажи и размери,същия богат набор от най-различни силикони.Тц,нямаше даже "чук".За времето от 07.45 до 11.50,след многократни проби с директен 6 м на различни дълбочини край брега и с подвижна плувка тип "слайдер"4 грама на друга пръчка с макара на далечина от брега,бях хванал 1 прозрачно 8 см костурче и 4 бабушки с приличен за мястото размер.Около обяд бабушките започнаха да кълват по 1-2 в минута,на подвижната плувка,навътре на около 9-11 метра,вдясно близо до моста,на дълбочина 3.90 -4.20 м,стръв едно бяло и едно червено червейчета на кука № 14.Към 09.30 часа,на моста се покачиха две групи от по 3-4 лица,турски говорящи,които намятаха отгоре по няколко подвижни огромни ярки плувки,очевидно с надежди за бяла риба.Цял ден-до 16.37,когато си тръгнаха в индийска нишка нагоре по пътеката,си останаха само с надеждите.Направи ми впечатление това,че за целия ден,се появи една единствена лодка с двама пича в нея с цел тролинг.Докато ми бяха в скив-диапазона,не са вадили нищо.Аз приключих в стила на мисиите си "първи пристигнал,тръгнал си последен",в около 17.20 часа,в полутъмнина,с около 40-45 бабушки и 5-6 костурченца,общо около 2,2 кг.Рибките взех
,захраних с тях социално бедстваща съседка ей тъй,със знанието на съпругата ми и без всякакви "предни"или "задни"мисли.Рапорт даден за всички любители на риболова в Кърджалийска област. 

- antivik
- кандидат преподавател
Край на двоумението монтирам, озвучавам, конвертирам и пускам филмчетоnedevi30 написа:Да не ги гледат !antivik написа:Не са проблем модераторите, а някои членове на форума, които нещо не им допадат теми де няма риба, а повече мязат на туристически походи.

- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ей тва се казва "изчерпателна информация" . Мерси колега.INCUBUS написа:Да не ви пука-никога не снимам,не филмирам,ако пиша,който иска,да вярва.От вчера -18.12.мога да дам подробна информация за каньона под с.Сухово.След като през седмицата ме зачеса крастата дали положението с липсата на риба там не се е променило,в 03.40 ч сутринта подпалих /не в буквалния и моден софийски смисъл,разбира се/ "Сузуки сан" и захвърчах по основния път от Смолян за Кърджали.Ми,кеф,пиене на кафе с топъл шоколад от автомата в пустинния спящ център на с.Търън,после шофиране при външна температура от 0 до 1 градуса над нея,по средата на пътното платно,на дълги светлини,щото движение почти нямаше,в купето 8 колони създават саунд за издухване-приказни неща с Таря Турунен и предишната й група "Найтуиш",леко лъзване само на едно място,малко пред разклона за с.Бял извор,сравнително малко нападали камъни по платното,и то дребни,след разклона към язовира,между с.Брезен и с.Боровица,зафиксирах в светлината на фаровете,последователно две сърни и един заек.Пръв и единствен,къде 06.10 часа,паркирах на поляната на края на с.Сухово,озадачен от липсата на автомобили,включих "начелника"и под призрачната синя светлина се юрнах по надолнището.При моста установих,че са приключени шумните и вибрационни работи-бяха изкопани в скалите и отлети много по-дълги,широки и дълбоки бетонни опори,от към с.Сухово са набити по-високи и здрави пилони,май са сменени и носещите въжета,само празнините в изгнилите дъски на настилката на моста не бяха запълнени.Тихо време,плътна облачност,при приближаването до водата дълбоко долу в каньона,започнаха да се чуват два вида плясъци: 1/слаби,като от дребни рибки и 2/много по-яки,многократни,които след закъснялото разсъмване установих,че са от ято корморани.Нямаше други ненормални
На тъмно,разпънах спининга и използвах времето в търсене на бяла и костур с всички носени изкуствени примамки- клатушки,въртящи блесни № 2,3 и 4,тракащи и нетракащи воблери с различни грамажи и размери,същия богат набор от най-различни силикони.Тц,нямаше даже "чук".За времето от 07.45 до 11.50,след многократни проби с директен 6 м на различни дълбочини край брега и с подвижна плувка тип "слайдер"4 грама на друга пръчка с макара на далечина от брега,бях хванал 1 прозрачно 8 см костурче и 4 бабушки с приличен за мястото размер.Около обяд бабушките започнаха да кълват по 1-2 в минута,на подвижната плувка,навътре на около 9-11 метра,вдясно близо до моста,на дълбочина 3.90 -4.20 м,стръв едно бяло и едно червено червейчета на кука № 14.Към 09.30 часа,на моста се покачиха две групи от по 3-4 лица,турски говорящи,които намятаха отгоре по няколко подвижни огромни ярки плувки,очевидно с надежди за бяла риба.Цял ден-до 16.37,когато си тръгнаха в индийска нишка нагоре по пътеката,си останаха само с надеждите.Направи ми впечатление това,че за целия ден,се появи една единствена лодка с двама пича в нея с цел тролинг.Докато ми бяха в скив-диапазона,не са вадили нищо.Аз приключих в стила на мисиите си "първи пристигнал,тръгнал си последен",в около 17.20 часа,в полутъмнина,с около 40-45 бабушки и 5-6 костурченца,общо около 2,2 кг.Рибките взех
,захраних с тях социално бедстваща съседка ей тъй,със знанието на съпругата ми и без всякакви "предни"или "задни"мисли.Рапорт даден за всички любители на риболова в Кърджалийска област.
- antivik
- кандидат преподавател
Ето обещаното филмче, но не мога да го вградя директно, за това давам линк.
http://www.youtube.com/watch?v=0kHAemYTdkM
http://www.youtube.com/watch?v=0kHAemYTdkM
- antivik
- кандидат преподавател
[quote="antivik"]Ето обещаното филмче, но не мога да го вградя директно, за това давам линк.
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 45#p846345
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 45#p846345
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Браво колега. Направил си разходка,пробвал си пръчката. Пожелавам ти сефтето и да е запомнящо се. След дъжда и снега неделя и понеделник , нивото на реката ще е по високо и по мътна. Събота може да се пробвам.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Някой купувал ли е нещо от подобен сайт : http://suvenir.bg/Lov-i-ribolov/cat/134/9/
Имам чуството че са същите по магазините но с 3-на и 5-торна цена. Ако някой е купувал нещо да споделя.Аз мисля да рискувам 33 кинта за това http://suvenir.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0 ... m/16704/9/ .
Имам чуството че са същите по магазините но с 3-на и 5-торна цена. Ако някой е купувал нещо да споделя.Аз мисля да рискувам 33 кинта за това http://suvenir.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%80%D0 ... m/16704/9/ .
- antivik
- кандидат преподавател
Нещо не ми вдъхва доверие, па и няма никакви данни, като тежина, акция, транспортна дължина, а и за къв чемер ти са 2 броя, но както си решиш парите са си твои.
- Petar Nedev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Никой ли не ходи на риба в почивните дни ? Аз нямам много почивни дни и мисля на 31-ви да закрия годината. Двоумя се между Сотлийка и Арда на нулата на язовира(русалско). Някакви препоръки ако ми дадете ще съм ви благодарен. Не съм много запознат с местата в кърджалийско
- Антон Тонев
- сериозен играч
Русалско ти идва далече.Все пак около 18,00 ч тябва да си на масаnedevi30 написа:Никой ли не ходи на риба в почивните дни ? Аз нямам много почивни дни и мисля на 31-ви да закрия годината. Двоумя се между Сотлийка и Арда на нулата на язовира(русалско). Някакви препоръки ако ми дадете ще съм ви благодарен. Не съм много запознат с местата в кърджалийско

Как обичам да си блажа със сланина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
да си лафя със дружина!
Антон Тонев