Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Клуб Балканка
Клуб Балканка
naRiba.com

Форум

Платените Реки – За или Против
Модератор: Кърцата
Re: Платените Реки – За или Против
Понеже се споменаха ловните дружинки и евентуалното стопанисване на реки от тях, аз съм съгласен с мнението, че това е много лош вариант. За мен е факт, че огромната част от ловците са месари с изострено собственическо поведение и хищнически мироглед. И в момента в територията на някои ловни дружинки се извършват вътрешни зарибявания и се гонят риболовците, при това чисто силово. Ще дам конкретен пример:
Мой приятел от Фишинг мания, спинингист и много свестен и кротък колега(не му споменавам името, понеже не съм го питал за съгласие да разкажа преживяването му, доста от вас го познават задочно обаче) ми разказва по време на един съвместен излет, как посетил рекичката до село С. Бил изненадан от количеството на мерните американки, които открил, че живят в реката(по-скоро товеа е дере). Както си ловял, отнякъде изкочил камион без номера, от тези, с които свалят дърва в гората, от него слезли мълчешком двама селски катили, единия с пушка и докато колегата се чудел какво става, се приближили и единия все така мълчешком му отвъртял два шамара, та чак седнал на земята. После му взел въдицата, метнал я на пътеката, и му просъскал да си хваща чукалата, докато може да ходи, защото реката си е зарибена от ловната дружинка и няма място там. Той беше много притеснен от случилото се, но въобще нямаше желание да се оплаква. Едно, че нямаше представа какви последствия ще произлезят от това за него, а от друга - в този край гледат доста собственически на горите, даже имаше предавания за разни случки по тази част от Балкана,,,
Толкова по този въпрос.
Мой приятел от Фишинг мания, спинингист и много свестен и кротък колега(не му споменавам името, понеже не съм го питал за съгласие да разкажа преживяването му, доста от вас го познават задочно обаче) ми разказва по време на един съвместен излет, как посетил рекичката до село С. Бил изненадан от количеството на мерните американки, които открил, че живят в реката(по-скоро товеа е дере). Както си ловял, отнякъде изкочил камион без номера, от тези, с които свалят дърва в гората, от него слезли мълчешком двама селски катили, единия с пушка и докато колегата се чудел какво става, се приближили и единия все така мълчешком му отвъртял два шамара, та чак седнал на земята. После му взел въдицата, метнал я на пътеката, и му просъскал да си хваща чукалата, докато може да ходи, защото реката си е зарибена от ловната дружинка и няма място там. Той беше много притеснен от случилото се, но въобще нямаше желание да се оплаква. Едно, че нямаше представа какви последствия ще произлезят от това за него, а от друга - в този край гледат доста собственически на горите, даже имаше предавания за разни случки по тази част от Балкана,,,
Толкова по този въпрос.
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Не е избирателно ако и само това да цитирам
Както виждаш обаче има ефект щото темата беше тръгнала в посока от "Аз като ти говоря ще мълчиш!" та до поста на lazo65 който явно си пише само за участие
Както виждаш обаче играта ми има положителен ефект ! Възвърна се ползотворната дискусия в темата а и Пича се възвърна ако и да го беше ударил на "на си ти куклите , дай си ми парцалките" щото точно в тоя момент така ми изнася
Тук пак да спомена че не търся конфликт а напротив ама трудно бивам разбран което лично на мен не ми пречи
Демек както казва Муня - "Който има очи чете , който мисли го разбира" . Та тъй
Муня , предполагам за кой споменаваш . Пича си е кротък и прекалено толерантен към всичко и всички та затова тъй . Инак в някои от случаите като този на тоя с пушката , пушката може да му се окаже завряна там дето слънце не огрява а на Цербера с шамарите да му бъде разрешено да си плува в зарибената рекичка колко му е кеф . Не е това начина искам да кажа

Играя си бре човек , просто си играяsuhia_ribar написа:...Нещо не мога да те разбера,честно...

Както виждаш обаче има ефект щото темата беше тръгнала в посока от "Аз като ти говоря ще мълчиш!" та до поста на lazo65 който явно си пише само за участие

Както виждаш обаче играта ми има положителен ефект ! Възвърна се ползотворната дискусия в темата а и Пича се възвърна ако и да го беше ударил на "на си ти куклите , дай си ми парцалките" щото точно в тоя момент така ми изнася

Тук пак да спомена че не търся конфликт а напротив ама трудно бивам разбран което лично на мен не ми пречи

Демек както казва Муня - "Който има очи чете , който мисли го разбира" . Та тъй

Муня , предполагам за кой споменаваш . Пича си е кротък и прекалено толерантен към всичко и всички та затова тъй . Инак в някои от случаите като този на тоя с пушката , пушката може да му се окаже завряна там дето слънце не огрява а на Цербера с шамарите да му бъде разрешено да си плува в зарибената рекичка колко му е кеф . Не е това начина искам да кажа

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Павле, за теб знам, че си в състояние да им промениш мирогледа.
То като се замисли човек, ако сме неделикатни, другите също ще "пипат" по-внимателно. Всички проблеми идват от културата и толерантността на едната страна в даден комфликт. Кой знае защо, в българската реалност деликатността и диалогичността винаги са били отъждествяване с педерастия...

"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
[quote="Павел Иванов"][/quote]
Направо немам желание да те коментирам, да вадиш цитат извън контекста е остарял соц-пропагандистки маниер и в днешно време не минава. Май само ти и Яне Янев още го ползвате.
Направо като ти чета постовете, все едно чета вестник "Жълтък". За някои хора във форума тази тема е важна ( може би щото им пука за страната в която са се родили и живеят ), за тебе явно е само поредна възможност да понадуеш егото си, и сигурно в собствените ти очи се получава, ама само в собствените.
Направо немам желание да те коментирам, да вадиш цитат извън контекста е остарял соц-пропагандистки маниер и в днешно време не минава. Май само ти и Яне Янев още го ползвате.
Направо като ти чета постовете, все едно чета вестник "Жълтък". За някои хора във форума тази тема е важна ( може би щото им пука за страната в която са се родили и живеят ), за тебе явно е само поредна възможност да понадуеш егото си, и сигурно в собствените ти очи се получава, ама само в собствените.
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://balkanka.bg/
Тц.Мунчо написа:Павле, за теб знам, че си в състояние да им промениш мирогледа. ...
E, със сигурност може да им контузи "мирогледа" - знам го от преки наблюдения.
Даже съм готов да го заведа за риба там...
п.с. Понякога Павле се изказва по витиевато, вследствие на което хората остават с противоположни впечатления за гледната му точка като цяло. И той също зарибява с рибки и дава парички - сигурно не по-малко от доста колеги, но доста по-незабележимо.
Не мисля, че има защо да се дърляме помежду си - тук хейтъри и зложелатели няма, просто всеки си казва как я вижда работата, въпреки, че сме в ситуацията на дядо Йоцо и караме на екзогенни впечатления...

п.с. Понякога Павле се изказва по витиевато, вследствие на което хората остават с противоположни впечатления за гледната му точка като цяло. И той също зарибява с рибки и дава парички - сигурно не по-малко от доста колеги, но доста по-незабележимо.
Не мисля, че има защо да се дърляме помежду си - тук хейтъри и зложелатели няма, просто всеки си казва как я вижда работата, въпреки, че сме в ситуацията на дядо Йоцо и караме на екзогенни впечатления...

- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Може и да си прав, всъщност дано си прав.Мунчо написа:E, със сигурност може да им контузи "мирогледа" - знам го от преки наблюдения.Даже съм готов да го заведа за риба там...
![]()
![]()
![]()
![]()
Големите умове обсъждат идеи. Средните умове обсъждат събития. Малките умове обсъждат хора.
- Павел Иванов
Лъчо , явно нищо не си разбрал от писанията ми по-рано за което наистина съжалявам . Идеята беше да покажа смисълът на безмислието или че колкото и важно и стойностно е дадено нещо за едни то по всички параграфи може да се обори , унизи до кота нула от опонент на който му дреме за туй нещо , колкото и е да е ценностно или напредничево , без значение от интерпретацията . Та така и по отношение на "концесионираните" реки , респективно "самоволни" зарибявания и пр. Нито едното , нито другото не вреди , даже напротив , зависи от гледната точка . По-важното е не толкова как ще бъде презентирано , а как ще бъде направено . Единственото нещо което ми образува нерви в темата бе изнизването на Митко като " пръдня из гащи " от пуснатата от самият него тема в стил - "Плебеи , дадох ви тема за размисъл ! Дърляйте се !" . Та така , както казах "Нищо ново под Слънцето" ако ме разбрахте 

Павел Иванов
Павел Иванов
- suhia_ribar
- научил се да хвърля
Ако като "Митко" визираш Димитър Куманов,или бат Димо Пича,мисля,че той именно,за разлика от нас повечето,в предвит възрастта му има доста наблюдения относно популацията на Балканската Пъстърва в нашите реки.Поради тая причина напълно го разбирам,а и виждам с очите си,че го боли,и то много!Павел Иванов написа:Лъчо , явно нищо не си разбрал от писанията ми по-рано за което наистина съжалявам . Идеята беше да покажа смисълът на безмислието или че колкото и важно и стойностно е дадено нещо за едни то по всички параграфи може да се обори , унизи до кота нула от опонент на който му дреме за туй нещо , колкото и е да е ценностно или напредничево , без значение от интерпретацията . Та така и по отношение на "концесионираните" реки , респективно "самоволни" зарибявания и пр. Нито едното , нито другото не вреди , даже напротив , зависи от гледната точка . По-важното е не толкова как ще бъде презентирано , а как ще бъде направено . Единственото нещо което ми образува нерви в темата бе изнизването на Митко като " пръдня из гащи " от пуснатата от самият него тема в стил - "Плебеи , дадох ви тема за размисъл ! Дърляйте се !" . Та така , както казах "Нищо ново под Слънцето" ако ме разбрахте
Павле,за теб също съм сигурен ,че те боли,ама имам един въпрос,ако може?
Колко излета за пъстърва на река имаш за 2011г;ако не е тайна де?
- Павел Иванов
Може !suhia_ribar написа:....ако може?
Колко излета за пъстърва на река имаш за 2011г;ако не е тайна де?
Отговора е - Доволно

Не смятам че е нужно да броя излетите си или пък колко самоволни зарибявания и къде съм направил и то странично от клубът . Сам за себе си съм решил да обявя на някои хора сал едно такова място с цел да видя последствие резултата . Видях го

пп - не винаги възрастта и опита вървят ръка за ръка . То и за това е поговорката - "не питай старило а питай патило" .
пп2 - по-актуален би бил въпроса колко излета имам през седмицата или през забраната за пъстърва без да умешваме смехории от типа на кеч и резил . Отговора ми е николко и съответно излетите ми за балканка през годината се броят на пръсти

Павел Иванов
Павел Иванов
- suhia_ribar
- научил се да хвърля
Благодаря,почти ме удовлетвори.
За Бат Димо Пича-хем старило,хем патило,повярвай ми.
Сега да кажа и още нещо,нека сме единни,иначе жална ни майка.
Сега за да не бъда криворазбран,другата седмица правя точно една година от както започнах да ловя пъстърва на река.И за протокола брой излети-брой зарибявания 3-1.
За Бат Димо Пича-хем старило,хем патило,повярвай ми.

Сега да кажа и още нещо,нека сме единни,иначе жална ни майка.
Сега за да не бъда криворазбран,другата седмица правя точно една година от както започнах да ловя пъстърва на река.И за протокола брой излети-брой зарибявания 3-1.
- lachezarnb
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Е ако това си имал предвид наистина не съм разбрал, но честно казано повече се дразня на разводняването на дискусията, защото докато ние се дърляме и си мерим ........ , некои вече мислят как да лапнат поредния залък от общия комат.Павел Иванов написа:Лъчо , явно нищо не си разбрал от писанията ми по-рано за което наистина съжалявам . Идеята беше да покажа смисълът на безмислието или че колкото и важно и стойностно е дадено нещо за едни то по всички параграфи може да се обори , унизи до кота нула от опонент на който му дреме за туй нещо , колкото и е да е ценностно или напредничево , без значение от интерпретацията . Та така и по отношение на "концесионираните" реки , респективно "самоволни" зарибявания и пр. Нито едното , нито другото не вреди , даже напротив , зависи от гледната точка . По-важното е не толкова как ще бъде презентирано , а как ще бъде направено . Единственото нещо което ми образува нерви в темата бе изнизването на Митко като " пръдня из гащи " от пуснатата от самият него тема в стил - "Плебеи , дадох ви тема за размисъл ! Дърляйте се !" . Та така , както казах "Нищо ново под Слънцето" ако ме разбрахте
-
- кандидат преподавател
Я се успокойте -няма да има ни общ,нито индивидуален комат относно платени реки -сори,ама ме предизвикахте и нищо няма да се промени,докато не станете сенилни старчища,дет не могат да си държат спининга дори за една минута.
- амиго70
- новобранец
Твърдо съм против-защото така ще си го побългарим,че ще стане по-зле и от язовирите!Нашата група имаме просто правило-на платено не ходим!Аман от басейни и аквариуми-ще загубим и последната тръпка от удоволствието-РИБОЛОВ.