Язовири около Хасково

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Язовири около Хасково

Мнение от Chromeo »

Vid, това беше по пътя ми към един стар бент и реших да пробвам щото беше по плитко и песъчливо дъно ! Иначе като стигнах бента пробвах в бързея , пробвах и на по-тихата вода малко над бента, но нямаше никакъв ефект! Виждах буквално как кефали се стрелват към повърхността и хващат буболечки , но не искаха да ударят, а сменях вида и размера на примамките, дори и на муха не пипна ! Иначе водата си беше доста мътна, ама вече бях отишъл и поне си пробвах късмета ;)
catch a fish or die trying !!!
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Ей сега на Марица за 1 час въртене ,едно сомче към 300-400 гр ,което отпътува да вика баба си или дядо си :))
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Днес също ходих да повъртя на Марица на тръбата под Д-град и малко по надолу към то 8 ч. вечерта, като заложих на едри примамки търсейки и едри рибки. Имах един сериозен удар и рибата се откачи на въртележка Мепс лонг каст 12 гр.. Както казах, риба има, ама много нарядко. Че как няма да е нарядко, пак сума ти манговци ловят и прибират сомчета по 200-300 гр. Досега не съм видял рибар ловящ на плувка или дъно да си пуска маломерките обратно. :cry: :cry: :cry:

п.п.
PikeM написа:Ей сега на Марица за 1 час въртене ,едно сомче към 300-400 гр ,което отпътува да вика баба си или дядо си :))
Интересно, до сега нямам таквоз сомче на изкуствена примамка. Имам няколко дребни, около килце... Иначе, тези дребните масово се ловят на дъно, на торен червей...
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Браво, Pikem за сомчето с него ми би рекорда за Марица ! Не знам, колеги с кого да споделя, и какво да направя, че да накарам яраджиите да проявят здрава мисъл ! Случаят е от скоро: хора с кошове за раци на Тракиец хващат тия гадини и ги продават на морето по 10 лв. килото, хем си правят бизнеса, хем премахват тази напаст, която се размножава със скоростта на светлината ! Имам двама приятели, които в момента са на Тракиец за шаран - силокона за царевица прерязан; силиконовата царевица все едно стъргана с ренде; влакната на всички въдици захабени до късане, а е чисто песъчливо дъно , тоест тия рази е*ават мамата на всичко, да не говорим, че въпросните ми колеги са изпуснали хубав шаран заради скъсване влакното не от повода, а от основното ! Имайте предвид, че не са аматьорчета и си подбират хубави такъми и съм убеден, че влакната им не са случайни ! Тоест си правя извода, на базата на тази недвусмислена инфорамция, че раците са виновни ! Вариантите са два: или се пускат сомчета на тегло не по-малко от 3кг. или се ограничава популацията на раците, чрез капани и кошове, като подчертавам ''ОГРАНИЧАВА'' не премахва ! Всяка Божия твар си има място под слънцето и не трябва да се избива, но е нужно да се направи превенция, когато се застрашава не само интереса на хората, но и популацията на рибата!!! А, гореспоменатите супермени от ИАРА пишат наред актове за ловци на раци, с кошове и ги конфискуват, а наред с това не зарибяват със сом !
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Аз също съм си патил от тях, когато търся около и на дъното рибите. Независимо на каква стръв и от коя страна на язовира...така, че няма спор - големи гадини са...
Те раците всяка година си ги хващат с кошове "хората" (тия дето са с бусовете и все едно живеят на брега на язовира ;) ). Миналата година, пак една баничарка с пловдивска регистрация обикаляше брега и събираше от "хората" раците. Вади направо пича кантара (за карпузите) и тегли на брега с касетки раци и се разплаща на момента и си заминава на момента от къде е (това пред мен се е случвало).Наистина са напаст - толкова са много. Само белите риби и наскоро пуснатите сомчета могат да ни помогнат по естествения начин. По грубия начин някои хора правят пари - за добро или за лошо. Миналата година не са много случаите на хванати бракониери за раци от уважаемия Д-р Милчев, но е факт, че има такива хванати хора.Такава е ситуацията :)
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Чувал съм за напастта - раци на Тракиец. Също съм ги виждал, но не знаех че са чак такава напаст. Явно на водоема е нарушено равновесието между различните популации обитатели. За бялата риба се съмнявам да яде раци, но за сома може би.... Само, че сом в язовира няма... или ако има са единични екземпляри....
Сенека
boris angelov
новобранец
новобранец

Мнение от boris angelov »

раците немогат да скъсат кордата,ама мидите могат.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Vid написа:.....За бялата риба се съмнявам да яде раци, но за сома може би.... Само, че сом в язовира няма... или ако има са единични екземпляри....
Vid явно си пропуснал зарибяването на Тракиец със сом преди 3 години и от преди 4 години. Миналата година успях да хвана доста бяла риба на Тракиец както маломерна така и мерна. В устите на маломерките имаше по 1-2 рачета от порядъка на 3-5см и ги плюеха, а в корема на белите над 1,4кг имаше и доста по-големи рачета. :rolleyes: :supz: Ако не вярваш виж в Уикито "Начин на живот и хранене" ;)

Както раците така и мидите протриват и късат влакното ;) ужасни са....
Изображение
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Вярвам ти за белите, сигурно е така - и раците са риба кат няма риба...
Зарибяването със сом съм го пропуснал, но не съм чул някой да изкара сом на Тракиец напоследък. Познавам сомаджии и кльонкаджии, които напълно са задраскали от картата язовира....
Сенека
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Колеги, отивам на Петелово, но не на Тракиец, а на един язовир, който се намира след разклона на Николово ! Минава се едно крайпътно ханче, което остава в ляво и след 50 метра се свива в дясно по едно асфалтово пътче, което води до стената ! Там има вила на 2 етажа, не знам на кой е, споменавам го за ориентир. Миналата година го пуснаха(беше под аренда), дано и сега е свободен за да се опитам да измъча някой шарко, принципно са един калибър около 1.5 кг. Язовирът е изключително дълбок(16м.), заради което се съмнявам да са го обезрибили след арендата и се надявам да хвана от това което е останало ;)
Ето малко снимки къде се намира от сателита:
яз. Петелово.jpg
яз. Петелово.jpg (248.67 KiB) Преглеждано 924 пъти
яз. Петелово 2.jpg
яз. Петелово 2.jpg (238.97 KiB) Преглеждано 924 пъти
Аватар
М. Сталев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от М. Сталев »

Аз се чудя дали да не направя един излет пак на Бодрово,но този път да търся рибата вече във по дълбоките участъци ,примерно около стената ,че ако застана пак под свинарника ,най вероятно пак ще се ловят шаранчета около килото
Аватар
Chromeo
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Chromeo »

Аз на Петелово хванах 5 кила червеноперка и много тен, иначе шарко не се обади! Пробвай на Бодрово ама не знам защо всички приятели познати, от различни места ми казват че рибата нещо не се храни ;(
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Chromeo написа: ама не знам защо всички приятели познати, от различни места ми казват че рибата нещо не се храни ;(
Има нещо такова. След последния ми излет по Марица за кефал, същия не вземаше на нищо, а пак си е там в бързея, защото люспите му проблясваха на слънцето...
Сенека
icoalexandrov
новобранец
новобранец

Мнение от icoalexandrov »

Там се намира въпросното рибарско магазинче със жива стръв

Изображение
icoalexandrov
новобранец
новобранец

Мнение от icoalexandrov »

Някой може ли да ми каже безплатните язовири в областта? Целта ми е главно каракуди и червеноперки на плувка естествено. И също така някой ако има информация за язовира в село Стамболийски дали е платен...
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”