Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
- Аматьора Бс
- ще става разбирач
Re: Зарган 2012
Ние седяхме около половин час да изразходи аверчето червея.За това време той и още 3 човека изкараха общо 6 бройки.Говорим за скалите до кея.Raven написа:Ако 1 риба за 6 часа се брои за "там се взимаше тук таме по някоя рибка"... Аз лично се изнервих, а дребните чернокопчета са безброй...
-
- научил се да хвърля
В четвъртък сутринта в Ахтопол 4 дребни заргани, колегата 5.И много чернокопчета.След обяд проверихме селския борун в Синеморец.И там ловяха чернокопчета.В петък задуха и вдигна вълна и не ставаше за риболов.Но ставаше за бира.
От днес на Черноморец 5 заргана и много чернокопчета, 5-6 от които около педя. Някой може да са направили повече... аз сутринта си сменях местата, но по обяд не видях някъде да върви. Средата на септември е, а не съм чул някой да се похвали да е намерил пасаж... От Бургас до Синеморец общо взето ловят чернокопчета и по някоя единична риба.
- Ив. Иванов
- новобранец
Колеги миналата година на 1 септември хващахме доволно заргани ,но тогава водата беше 21 градуса ,а в момента е 24-25 градуса и може би за това не е толкова активен още. Това е мое мнение ,ако не съм прав оспорете ме ,че да не съм с грешно впечатление
. Днес на Крайморие "Форос" от 06:30 до към 10:30 само чернокопчета и дребни платеринки колегата, който беше до мен , хвана 3 зарганчета среден размер.
Наслука

-
- новобранец
Здравейте,
днес на паметника на Шабла от 6:30 до 11 - 7 заргана и 1 платерина (за около час сутринта). Отначало даваше на плаваща, а след това на потъваща. След това чернокопите изядоха 2те дози червеи, не оставяха бомбардата да падне даже.
Беше добро сефте за сезона, наслука на всички!
днес на паметника на Шабла от 6:30 до 11 - 7 заргана и 1 платерина (за около час сутринта). Отначало даваше на плаваща, а след това на потъваща. След това чернокопите изядоха 2те дози червеи, не оставяха бомбардата да падне даже.
Беше добро сефте за сезона, наслука на всички!
-
- новобранец
Днес на Тюленово (Мартина) от 6 до 9 и 30 - 43 броя зарган, 1 бр илария и доста дребен чернокоп.
http://nainana.snimka.bg/sea/ribolov.618627.28361741
Колега тя иларията по-голяма от заргана.
За чернокопа да не говорим. Сигурно ли е, че е разрешен уловът на такива малки чернокопи.
А сподели после какво от тях остана за ядене.
Като правите нарушение поне не си правете самопризнания със фотоматериал, пазете се малко.

За чернокопа да не говорим. Сигурно ли е, че е разрешен уловът на такива малки чернокопи.
Като правите нарушение поне не си правете самопризнания със фотоматериал, пазете се малко.

Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Миро,вече не е забранен - с новите промени в закона.miroki написа:Колега тя иларията по-голяма от заргана.
Другото си е лична културна нагласа.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Колеги миналата година на 1 септември хващахме доволно заргани ,но тогава водата беше 21 градуса ,а в момента е 24-25 градуса и може би за това не е толкова активен още.
Честно казано и според мен сезона нещо започва много объркано, но не мисля че причината за това е топлата вода. Миналата година по това време основно в Поморие се хващаха около 20 рибки на ден, като размера на зарганите беше среден до големи писалки. В момента се ловят основно от 3-5 бройки като рибите са си големи каиши с много малки изключения. От информацията от други места които колегите споделят нещата на юг от Бургас са напълно идентични. Рибата се държи много странно минава- хващат се по 1-2 броя и въобще не задържа така, че да дава повече време, което означава че пасажите са от няколко бройки. Според мен това нещо донякъде може да се свърже с наличието на многото пасажи с чернокоп , които са в близост до брега. Тези канибали ядат и плашат всички риби които трябваше да се ловят сега от брега. Но може и да не е само от това - знае ли човек рибешка работа. Дано нещата се подобрят след средата на месеца защото като цяло зарганския не отива на добре.
Честно казано и според мен сезона нещо започва много объркано, но не мисля че причината за това е топлата вода. Миналата година по това време основно в Поморие се хващаха около 20 рибки на ден, като размера на зарганите беше среден до големи писалки. В момента се ловят основно от 3-5 бройки като рибите са си големи каиши с много малки изключения. От информацията от други места които колегите споделят нещата на юг от Бургас са напълно идентични. Рибата се държи много странно минава- хващат се по 1-2 броя и въобще не задържа така, че да дава повече време, което означава че пасажите са от няколко бройки. Според мен това нещо донякъде може да се свърже с наличието на многото пасажи с чернокоп , които са в близост до брега. Тези канибали ядат и плашат всички риби които трябваше да се ловят сега от брега. Но може и да не е само от това - знае ли човек рибешка работа. Дано нещата се подобрят след средата на месеца защото като цяло зарганския не отива на добре.
-
- ще става разбирач
кое по точно се пада Мартината на Тюленово
колко човека бяхте,че на мен ми казаха другоpreslav_petrov написа:Днес на Тюленово (Мартина) от 6 до 9 и 30 - 43 броя зарган, 1 бр илария и доста дребен чернокоп.

-
- ще става разбирач
Майстор-Киро къде са тези промени, че нещо неуспявам да ги намеря..
-
- научил се да хвърля
Миналата година на 22 септември за четирите почивни дни бях в Ахтопол. Водата беше топла и хлапетата с нас се къпаха в морето.А заргана си даваше.Сега май от чернокопа бяга.
Това не го знам. Само за чернокопа ли е или за всички?КИРО написа:Миро,вече не е забранен - с новите промени в закона.miroki написа:Колега тя иларията по-голяма от заргана.
Другото си е лична културна нагласа.
Миналата седмица като бях за зарган не хванах нищо освен 10 тина мъника. Единият най-големият (около 11-12 см), който извадих поне до него, занесох в къщи, че да се види, че от риба идвам. Изкарах от фризера малко сафрид и се оказа, че след като го изпържих от мъника нищо не остана. Просто не си заслужава.
За това и така питах.
Е, хубавото е, че колегата не е нарушил най-вероятно нищо. Няма го набеждавам.

Поздрави.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Чернокопа и сардината ги няма в списъка за маломерни риби.
Но наистина под 15см не си заслужава да се взема.
Но наистина под 15см не си заслужава да се взема.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА