Зарган 2012

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Зарган 2012

Мнение от Аматьора Бс »

Raven написа:Ако 1 риба за 6 часа се брои за "там се взимаше тук таме по някоя рибка"... Аз лично се изнервих, а дребните чернокопчета са безброй...
Ние седяхме около половин час да изразходи аверчето червея.За това време той и още 3 човека изкараха общо 6 бройки.Говорим за скалите до кея.
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

В четвъртък сутринта в Ахтопол 4 дребни заргани, колегата 5.И много чернокопчета.След обяд проверихме селския борун в Синеморец.И там ловяха чернокопчета.В петък задуха и вдигна вълна и не ставаше за риболов.Но ставаше за бира.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

От днес на Черноморец 5 заргана и много чернокопчета, 5-6 от които около педя. Някой може да са направили повече... аз сутринта си сменях местата, но по обяд не видях някъде да върви. Средата на септември е, а не съм чул някой да се похвали да е намерил пасаж... От Бургас до Синеморец общо взето ловят чернокопчета и по някоя единична риба.
Аватар
Ив. Иванов
новобранец
новобранец

Мнение от Ив. Иванов »

Колеги миналата година на 1 септември хващахме доволно заргани ,но тогава водата беше 21 градуса ,а в момента е 24-25 градуса и може би за това не е толкова активен още. Това е мое мнение ,ако не съм прав оспорете ме ,че да не съм с грешно впечатление :D :D :D . Днес на Крайморие "Форос" от 06:30 до към 10:30 само чернокопчета и дребни платеринки колегата, който беше до мен , хвана 3 зарганчета среден размер. :) Наслука
n.stefanov
новобранец
новобранец

Мнение от n.stefanov »

Здравейте,
днес на паметника на Шабла от 6:30 до 11 - 7 заргана и 1 платерина (за около час сутринта). Отначало даваше на плаваща, а след това на потъваща. След това чернокопите изядоха 2те дози червеи, не оставяха бомбардата да падне даже.
Беше добро сефте за сезона, наслука на всички!
preslav_petrov
новобранец
новобранец

Мнение от preslav_petrov »

Днес на Тюленово (Мартина) от 6 до 9 и 30 - 43 броя зарган, 1 бр илария и доста дребен чернокоп.

http://nainana.snimka.bg/sea/ribolov.618627.28361741
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

Колега тя иларията по-голяма от заргана.
За чернокопа да не говорим. Сигурно ли е, че е разрешен уловът на такива малки чернокопи.
А сподели после какво от тях остана за ядене.
Като правите нарушение поне не си правете самопризнания със фотоматериал, пазете се малко.
:D
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

miroki написа:Колега тя иларията по-голяма от заргана.
За чернокопа да не говорим. Сигурно ли е, че е разрешен уловът на такива малки чернокопи.
Като правите нарушение поне не си правете самопризнания със фотоматериал, пазете се малко.
Миро,вече не е забранен - с новите промени в закона.
Другото си е лична културна нагласа. :D
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
kalin_76
новобранец
новобранец

Мнение от kalin_76 »

Колеги миналата година на 1 септември хващахме доволно заргани ,но тогава водата беше 21 градуса ,а в момента е 24-25 градуса и може би за това не е толкова активен още.
Честно казано и според мен сезона нещо започва много объркано, но не мисля че причината за това е топлата вода. Миналата година по това време основно в Поморие се хващаха около 20 рибки на ден, като размера на зарганите беше среден до големи писалки. В момента се ловят основно от 3-5 бройки като рибите са си големи каиши с много малки изключения. От информацията от други места които колегите споделят нещата на юг от Бургас са напълно идентични. Рибата се държи много странно минава- хващат се по 1-2 броя и въобще не задържа така, че да дава повече време, което означава че пасажите са от няколко бройки. Според мен това нещо донякъде може да се свърже с наличието на многото пасажи с чернокоп , които са в близост до брега. Тези канибали ядат и плашат всички риби които трябваше да се ловят сега от брега. Но може и да не е само от това - знае ли човек рибешка работа. Дано нещата се подобрят след средата на месеца защото като цяло зарганския не отива на добре.
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

кое по точно се пада Мартината на Тюленово
venito80
новобранец
новобранец

Мнение от venito80 »

preslav_petrov написа:Днес на Тюленово (Мартина) от 6 до 9 и 30 - 43 броя зарган, 1 бр илария и доста дребен чернокоп.

http://nainana.snimka.bg/sea/ribolov.618627.28361741
колко човека бяхте,че на мен ми казаха друго :D
ico000_
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ico000_ »

Майстор-Киро къде са тези промени, че нещо неуспявам да ги намеря..
nasko_sym
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от nasko_sym »

Миналата година на 22 септември за четирите почивни дни бях в Ахтопол. Водата беше топла и хлапетата с нас се къпаха в морето.А заргана си даваше.Сега май от чернокопа бяга.
Аватар
miroki
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от miroki »

КИРО написа:
miroki написа:Колега тя иларията по-голяма от заргана.
Миро,вече не е забранен - с новите промени в закона.
Другото си е лична културна нагласа. :D
Това не го знам. Само за чернокопа ли е или за всички?
Миналата седмица като бях за зарган не хванах нищо освен 10 тина мъника. Единият най-големият (около 11-12 см), който извадих поне до него, занесох в къщи, че да се види, че от риба идвам. Изкарах от фризера малко сафрид и се оказа, че след като го изпържих от мъника нищо не остана. Просто не си заслужава.
За това и така питах.
Е, хубавото е, че колегата не е нарушил най-вероятно нищо. Няма го набеждавам. :wink:
Поздрави.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Чернокопа и сардината ги няма в списъка за маломерни риби.
Но наистина под 15см не си заслужава да се взема.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”