Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Янтра- всичко за и по реката
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Янтра- всичко за и по реката
Най активни бяха кефалите на сребрист "Страйк-про" - емитация на уклей, чупещ се, около 4 см.
Вземаха и на сребристо -зелн, но го боядисах в лилаво и беше още по голям резултата. 

vankata8101, търси рибата в средно бързото течение.
Днес за 2-а часа с колегата 6 риби по 200 гр. и още по 5-6 удара на калпак около Ламелния завод,блесна не пробвахме.

Kакви бяха уловистите воблери?
Аз хвърлях на profi тъмен,пробвах и на светли примамки ама..................
колегата хвърля на най-различни цветове и той като мен,но и при него резултатът дойде на тъмно Goldy.
колегата хвърля на най-различни цветове и той като мен,но и при него резултатът дойде на тъмно Goldy.
Днес отидох на реката към 14;00 часа, рибата беше изключително активна и още на 3тото или 4тото хвърляне имах кълване, което беше вяло и не можах да реализирам улов.
Лекият ветрец събаряше във водата последните останали есенни листа и цветовете на вече цъфналите дървета. С това изглежда падаха и насекоми, които се услаждаха на дебнещите кефали малко по- надолу по течението. Рибите стояха на границата между бавното и бързо течение.
Моята къса линия (последната останала заради скапаната ми макара) не ми позволяваше да заметна точно там където скачаха рибите през най- кратък интервал от време.
Успях все пак да хвана една риба около 30те сантиметра. Улових я на воблер Страйк Про Бейби 3.5 см. цвят Black Chrome.
След като и се порадвах (това е втората ми риба за тази година) я пуснах обратно във водата.
Петнайсет минути по- късно заваля, останах още десетина минути на реката, рибата се активизира много, след няколко силни повея на вятъра и никак не ми се тръгваше, но уви... нова грешка в навиването на влакното ме лиши от последните 30тина метра линия и така всичко приключи- докато успея да си купя нова корда.
Никога не съм опитвал риболова на муха, но според мен днес на това място условията бяха перфектни и със сигурност щеше да има много хванати риби.
Снимка ще кача по- късно ако се появи и-нета вкъщи.
Поздрави и много слука.
Лекият ветрец събаряше във водата последните останали есенни листа и цветовете на вече цъфналите дървета. С това изглежда падаха и насекоми, които се услаждаха на дебнещите кефали малко по- надолу по течението. Рибите стояха на границата между бавното и бързо течение.
Моята къса линия (последната останала заради скапаната ми макара) не ми позволяваше да заметна точно там където скачаха рибите през най- кратък интервал от време.
Успях все пак да хвана една риба около 30те сантиметра. Улових я на воблер Страйк Про Бейби 3.5 см. цвят Black Chrome.
След като и се порадвах (това е втората ми риба за тази година) я пуснах обратно във водата.
Петнайсет минути по- късно заваля, останах още десетина минути на реката, рибата се активизира много, след няколко силни повея на вятъра и никак не ми се тръгваше, но уви... нова грешка в навиването на влакното ме лиши от последните 30тина метра линия и така всичко приключи- докато успея да си купя нова корда.
Никога не съм опитвал риболова на муха, но според мен днес на това място условията бяха перфектни и със сигурност щеше да има много хванати риби.
Снимка ще кача по- късно ако се появи и-нета вкъщи.
Поздрави и много слука.
- stefan4etoo
- сериозен играч
Днес за около 3 часа мятане с колегата galin_fcb (воблери и блесни-тъмни, светли,розови и бембяни
) много вяла работа 3 удара на него и един на мен без извадена риба,ама утре пак

Пак ама се успиш

И аз врътнах едно капо така за три часа и половина. 3 леки чуквания и толкова.. никаква риба
реката е дошла и влачи ...
реката е дошла и влачи ...
абе незнам какво влачи ама днес сутринта на Бяла надолу от моста на Колю фичето са утрепали кефала и каракудата , двама колеги се прибраха преди 2 часа и донесоха 16-17 кефала по 700-800гр,и двайсетина каракуди средни по 200-300гр
- stefan4etoo
- сериозен играч
Няма бреgalin_fcb написа:Пак ама се успиш![]()
![]()
![]()

topspin написа:абе незнам какво влачи ама днес сутринта на Бяла надолу от моста на Колю фичето са утрепали кефала и каракудата , двама колеги се прибраха преди 2 часа и донесоха 16-17 кефала по 700-800гр,и двайсетина каракуди средни по 200-300гр
Там има доста повечко риба брато............реката е в пъти по пълноводна и богата на риби.......
Eй, аз за 10 ходения имам 2-3 риби и повече от 10 мокри кърпи, памперси и всякаква друга ГНУС! Просто съм огорчен от отношението на хората в района към околната среда... пумия и лайна!
- eroucma
- разбира нещата
За 1 час набързо в Чолаковци 4-5 удара и 2 маломерни кефалчета на воблерчета. Реката вдигнала, но не много мътна. Поразходих се и за пореден път си доказах, че воблерчетата на Джако са освен уловисти ами и ужасно крехки. За 3 излета 2 счупени лопатки на Джако- ако първата приемем, че е била остаряла защото воблера го намерих - то вторият беше нов. Уловист беше да му се невиди 

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
Пазиш ги нали?
Можеш сам да им сложиш лопатки
Можеш сам да им сложиш лопатки