Керамоти

Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
lubomiros
новобранец
новобранец

Re: Керамоти

Мнение от lubomiros »

val0 написа:Какви са тия дребосъци... :lol: :lol: :lol:
здравейте колеги. някой да каже, октомври дали си заслужава да се виси на кея или на плажа на керамоти.един казва, нямам удар на едра риба,друг пък след 2 дена, 38 лавкара и 60 кефала,просто да полудееш :!: :!: :!: :?: :?: :?:
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

lubomiros написа:
здравейте колеги. някой да каже, октомври дали си заслужава да се виси на кея или на плажа на керамоти.един казва, нямам удар на едра риба,друг пък след 2 дена, 38 лавкара и 60 кефала,просто да полудееш :!: :!: :!: :?: :?: :?:[/quote
Всеки ден е различно колега- примерно за събота и неделя казаха че са разцепили кефала, вчера е давало доволно сафрид. Днес примерно с известни интервали през зелия ден на плувка си излизаше доволно зарган. Е не баш такива големи като снимката дето Зарко е постнал, но си създаваха емоции. от сутринта за около два часа доволно си даваше и гопа. Между зарганите се появяваше и някой епизодичен сафрид. На дъно закачих една хубава ципура, а точно преди да си тръгнем хванах и кефал. Стръв сардела и пилешко. На бял и сланина не пипаше. Плувката днес се оказа по-резултатна от бомбардата и дъното, но това не означава че и утре ще е така. Ако имаше с кой да ида щях да пробвам и утре, но най-вероятно ще се примиря със сладководен риболов.
niki_volley
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от niki_volley »

колега на Керамути на кея или на плажа хваща

Efimov написа:
lubomiros написа:
здравейте колеги. някой да каже, октомври дали си заслужава да се виси на кея или на плажа на керамоти.един казва, нямам удар на едра риба,друг пък след 2 дена, 38 лавкара и 60 кефала,просто да полудееш :!: :!: :!: :?: :?: :?:[/quote
Всеки ден е различно колега- примерно за събота и неделя казаха че са разцепили кефала, вчера е давало доволно сафрид. Днес примерно с известни интервали през зелия ден на плувка си излизаше доволно зарган. Е не баш такива големи като снимката дето Зарко е постнал, но си създаваха емоции. от сутринта за около два часа доволно си даваше и гопа. Между зарганите се появяваше и някой епизодичен сафрид. На дъно закачих една хубава ципура, а точно преди да си тръгнем хванах и кефал. Стръв сардела и пилешко. На бял и сланина не пипаше. Плувката днес се оказа по-резултатна от бомбардата и дъното, но това не означава че и утре ще е така. Ако имаше с кой да ида щях да пробвам и утре, но най-вероятно ще се примиря със сладководен риболов.
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

На пристана, там където спират товарните и рибарски лодки. Двама колеги от Смолян дойдоха, изчакаха да отвори магазинчето за стръв и отидоха на плажа, но не знам техните резултати какви са.
ico_dok
новобранец
новобранец

Мнение от ico_dok »

Efimov написа: Плувката днес се оказа по-резултатна от бомбардата и дъното, но това не означава че и утре ще е така.
Колега, би ли споделил повече за риболова на плувка - монтаж, плувки(ваглер, стационарна), дълбочини, стръв, разстояние от брега и др.
Благодаря ти предварително!!!
pdimitrof написа:Или както бех писал в Манията - Заубера, това е сиромашката Стела ..............
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

ico_dok написа:
Efimov написа: Плувката днес се оказа по-резултатна от бомбардата и дъното, но това не означава че и утре ще е така.
Колега, би ли споделил повече за риболова на плувка - монтаж, плувки(ваглер, стационарна), дълбочини, стръв, разстояние от брега и др.
Благодаря ти предварително!!!
ваглер 2+1гр, кука 12, влакно 0,16 без повод. Дълбочината и разстоянието от брега постоянно ги сменях. Стръв парче сардела и пилешко. Но както съм писал по-горе, че като вчера тази тактика е била резултатна, не означава че и утре ще е така.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
duzidodo
новобранец
новобранец

Мнение от duzidodo »

Вера се прибрах от Керамоти.Хванах две дорадота и един приятел изкара въдицата на един грък барабар с дорадото.Тези гръкоси са егати царвулите.Прътовете са им от времето на баба ми. Въртят някакви чакръци и тем подобни.Бяхме на плажа и излизаше доволно зарган ,сафрид,октопод и още някакви риби които не ги познавам.За първи път съм на Керамоти и много ми хареса ,а от инфото за кея било доста слабо.
indeliev
новобранец
новобранец

Мнение от indeliev »

Поздравления. Дорадата на зарган ли взеха.Сафрида на какво на плажа ? на чепаре или...........На дъно на полиангистро ли пробва.Пусни някой ред повече.Благодаря.На слука на всички който пишат.
duzidodo
новобранец
новобранец

Мнение от duzidodo »

Дорадото удари на зарган. Единия зарган беше жив а другия не.Четох много в форума че взимало на голям зарган жив и тн... и тн.......Според мен не е така появи ли се и не прощава на нищо.Бях с шаранджйски прът и корда 0.40. освен това в стомаха му имаше само малки заргани. Моя зарган беше доста по голям и имах около 4 удара но безуспшни. Смених зарганите с по малки и няма пропуск закача се от раз. Незнам тези дето пишат ,че закачали голям зарган и опъвал тапата заргана на 200м.-таратанци ферибота снове през час , а има и течение. Единят път ферибота мина толкова близо, че нямам думи и гръкосите сноват с лодките постоянно. Имам чувството ,че нарочно минават толкова близо.Сафрида взимаше на пилешко месо и на някаква риба там местна не я познавам.Аз пробвах упорито на всякакви чепарета обаче нямах удар,а през това време другите вадеха сафруд на поилешко. Хванах 5 заргана с размер над 60 см, на бял червей, а на този тяхния нито един голям, а бяхме 6 човека.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

duzidodo написа:Дорадото удари на зарган. .....Смених зарганите с по малки и няма пропуск закача се от раз. Незнам тези дето пишат ,че закачали голям зарган и опъвал тапата заргана на 200м.-таратанци ферибота снове през час , а има и течение......
С щукарска тапа и капан ли хвана дорадото?Предполагам заргана си го увил с "полиангистро".Я обясни по подробно монтажа
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
duzidodo
новобранец
новобранец

Мнение от duzidodo »

Монтажа е с щукарска тапа.Тапа ,олово, вирбел,и след вирбела повода с куката.От България съм си купил стоманен повод с единична кука1/0. Заргана го закачам за гръбната перка- тя е почти до опашката.Това "полиангистро",ако е оня техен монтаж с многото куки НЕ.На Гръка монтажа беше същия като нашия.
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

duzidodo написа:Монтажа е с щукарска тапа.Тапа ,олово, вирбел,и след вирбела повода с куката.От България съм си купил стоманен повод с единична кука1/0. Заргана го закачам за гръбната перка- тя е почти до опашката.Това "полиангистро",ако е оня техен монтаж с многото куки НЕ.На Гръка монтажа беше същия като нашия.
Значи са се променили нещата! 2009-та там хванах дорадо с многото куки ,но щом казваш сега ,че този монтаж е по удачен-това ще се пробва.Мерси колега и -наслука по елинските брегове.
:supz:
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Kamko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Kamko »

вчера бях на Керамоти-кея излизаше зарган,лица.Дорадото гонеше усилено сутринта към 10:00 хванах едно 2кг. колегата до мен изпусна едно,друг колега с които бях и той изпусна едно но на изкуствена примамка.Пробвах да хвана още едно дорадо на умрял зарган,но като видя че е умрял се отказа веднага.
Аватар
Efimov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Efimov »

Днес на Керамоти много хванати риби нямаше, но за сметка на това емоциите не липсваха. Имаше доста хора на пристана, като от сутринта се ловеше морски костур имаше и друго наименование но не го помня. От време на време някой и друг зарган, колегите които хващаха в близост до ферибота бяха излъгали по някоя лица, помятах и при тях малко но не успях да излъжа кефал- там имаше в изобилие но не искаха да ядат, а един грък се опитваше ди ги търмъчи,но за щастие не му се отдаваше. Следобед нещата станаха по-интересни. Появиха се няколко дорадо, като едно от тях захапа заргана на един приятел, но той не послуша и избърза със засечката. И ако си мислите Че птиченцето каца само веднъж на рамото при него не беше така. Към 3 часа махнахме плувките и започнахме на дъно да търсим кефал. Хората от нашата кола излъгахме по един и тогава стана интересно. Същия тоя приятел с дородото закачи отново нещо едро. Пръчката беше пред счупване а той не можеше да му окаже никаква съпротива. След няколко минутна борба резултата беше счупена кука. Последваха още два такива удара на същото момче и същата безпомощна гледка. Силна съпротива от рибата и нови две счупени куки(и трите куки бяха различен модел, марка и номерация) Слагане на по-голяма кука и нов опит- Казах му че няма начин да му клъвне пак, но не бях прав. Нов Зверски удар, но този път чудовището ни се показа за кратко- огромен скат който успя да разкара колегата от единия до други край на пристана и тъкмо когато поне десет колеги се надявахме да го видим отново ската тръгна като параход развивайки максимално затегнат аванс и късайки без никакъв проблем влакно 0,30, но и 0.50 да беше ефекта щеше да е същия. Митовете и легендите които бял чувал за Керамоти днес оживяха и има поне още 10 колеги от Пловдив и Смолян, които станаха съпричастни на тази картинка. Най-гадното е че не клъвна на някои от другите въдици по стабилни макари, със съответно повече и по-дебело влакно, а все на една и съща. В тази връзка някой да има представа бива ли ги що годе плетеняците на Fl.
Публикувай отговор

Обратно към “Морски риболов в Гърция (от брега)”