Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
- vesofr
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2014
Пешо,колкото и да го пазиш в тайна това място на 500м. преди .........,явно чакалите са го надушили.Аз бях там в 6ч. и нямаше места.Ми вземете да ходите в 3-4ч. бе колеги или направо от вечерта с преспиване!
Не кълве,не кълве,че спре.
А вчера нашта компания само се разходи до Ахтополските капии и така не намери поне малка част от ситските заргани на Пешо. Резултата на 4-ма души-2 заргана ОБЩО.vesofr написа:Пешо,колкото и да го пазиш в тайна това място на 500м. преди .........,явно чакалите са го надушили.Аз бях там в 6ч. и нямаше места.Ми вземете да ходите в 3-4ч. бе колеги или направо от вечерта с преспиване!
Иначе браво на Пешо!
- vesofr
- научил се да хвърля
Ето че и Бургаският залив се отчете с някой-друг зарган.Рибите са среден размер,доста редки и доста мързеливи-явно заради многото ем.Днес от 9 до 12ч. малко на юг от Бургас ей това набрах.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Не кълве,не кълве,че спре.
-
- новобранец
Вчера привечер на Китен и днес сутринта на буната на Перла - капо.
Аз понеже тая година ми е сефте за риболов от десет години насам, си направих тактика анти-капо.
Понеже ловя предимно на вълнолома във Варна( нямам възможност за голяма мобилност), минавам първо от външна страна да видя как е при тия, които мятат на бомбрда и на дъно и ако не ми хареса ситуацията - бегом на Зеления фар и опъвам директния за илария.
Та за сезона само два пъти капо.
П.П. Сори ама май направих офтопик.

Понеже ловя предимно на вълнолома във Варна( нямам възможност за голяма мобилност), минавам първо от външна страна да видя как е при тия, които мятат на бомбрда и на дъно и ако не ми хареса ситуацията - бегом на Зеления фар и опъвам директния за илария.

П.П. Сори ама май направих офтопик.

-
- новобранец
Днес дълдисвах на 4-та, на 3-та и на 2-ра буна за рапани .Едра риба не видях освен яки пасажи Трицона .

- shturetc
- ще става разбирач
Едра риба не видях освен яки пасажи Трицона
===================
Туй-трицоната-ще е нещо извънзЯмно и нЕма да има нищо общо със шпрот,копърка,цаца...въобще РИБА
Щом има "яки пасажи" цаца това е добре--има(ще има) хищник наоколо !!!
Карид,'де си тръгнал за заргани към "Анадола" още септември,бре?
По красивия ни юг--Ахтопол-Синеморец-каишите,всеки знае,се "берат" поне след месец...да не река и след два
Виж,Пешкича как знае къде шават любимите на почти всички ни "морски глисти" сейчас--Черноморец-Созопол...и в Бургас ,естествено.Днес има 5-6 бройки(поне) на Моста.В близките дни и повече!...И това при почти пълната липса на любимата на заргана атерина!?Ако я имаше боя по бургаско вече щеше да е в разгара си!?
ПП Пешкич,интересен джедай-изказ в разказите ти чета напоследък
Аз поодъртЕх,атеросклерозата ме понатисна(миии,изпих ракията на поне трима руснаци-алкохолици за целият им жизнЬ),ама....що нещо ми напомня за списването на варненски колега-зарганолюбител,фен на татуировките като теб и на рокендрола(не баш като теб)?!!? ...пЪ не си го цитирал...ШЪ мЪ прощаваш,ако съм се объркал! Отдай го на пределната ми вОзраст
ПП 2 Малко извън темата.....Днес в пристанище Бургас взех 12 чернокопа на ем хамсия(основно,това си му е най-любимата храна,без съмнение),граца и...чернокоп(куче яде куче....уффф, некви тоци ,прави и променливи,ме удрят).Леферите се поизтеглиха ,а политическите курви от БСП,ГЕРБ,ДПС и вся остальная политическая сволоч продължават да ме убеждават,че са...просто КУРВИ -- "зазидали" са курвешката тъй рекламирания от курвите по курвенски медии цепка...пардон ПОРТАЛ(в смисъл показахме на бургазлии една розова цепка,навлажнихме устни,ама...они аха-аха да влезнат и...нъц,стегнахме краката...да си одят по тетраподи или да си търсят пропуски връзкарската) към Изтока в Порт Бургас(зазидали съм го сложил в кавички,щото тухли нЕма,само дето портала е залостен,трябва да се прескача и...има охрана,квичаща:"връщай се назааааад!"
Съвет:видите ли КУРВИ(да ви ги не изброявам поименно),ебете ги ,радвайте ги, радвайте им се,платете им, НО ...никога не гласувайте за тях!В урните им-само по един голям и корав!И нищо друго...за да са щастливи всички!...И за да не се превъзнасят споменатите,че са богоизбрани,когато са просто едни куче-касички...Във всеки един смисъл на думата.............
===================
Туй-трицоната-ще е нещо извънзЯмно и нЕма да има нищо общо със шпрот,копърка,цаца...въобще РИБА

Щом има "яки пасажи" цаца това е добре--има(ще има) хищник наоколо !!!
Карид,'де си тръгнал за заргани към "Анадола" още септември,бре?

Виж,Пешкича как знае къде шават любимите на почти всички ни "морски глисти" сейчас--Черноморец-Созопол...и в Бургас ,естествено.Днес има 5-6 бройки(поне) на Моста.В близките дни и повече!...И това при почти пълната липса на любимата на заргана атерина!?Ако я имаше боя по бургаско вече щеше да е в разгара си!?
ПП Пешкич,интересен джедай-изказ в разказите ти чета напоследък

ПП 2 Малко извън темата.....Днес в пристанище Бургас взех 12 чернокопа на ем хамсия(основно,това си му е най-любимата храна,без съмнение),граца и...чернокоп(куче яде куче....уффф, некви тоци ,прави и променливи,ме удрят).Леферите се поизтеглиха ,а политическите курви от БСП,ГЕРБ,ДПС и вся остальная политическая сволоч продължават да ме убеждават,че са...просто КУРВИ -- "зазидали" са курвешката тъй рекламирания от курвите по курвенски медии цепка...пардон ПОРТАЛ(в смисъл показахме на бургазлии една розова цепка,навлажнихме устни,ама...они аха-аха да влезнат и...нъц,стегнахме краката...да си одят по тетраподи или да си търсят пропуски връзкарската) към Изтока в Порт Бургас(зазидали съм го сложил в кавички,щото тухли нЕма,само дето портала е залостен,трябва да се прескача и...има охрана,квичаща:"връщай се назааааад!"
Съвет:видите ли КУРВИ(да ви ги не изброявам поименно),ебете ги ,радвайте ги, радвайте им се,платете им, НО ...никога не гласувайте за тях!В урните им-само по един голям и корав!И нищо друго...за да са щастливи всички!...И за да не се превъзнасят споменатите,че са богоизбрани,когато са просто едни куче-касички...Във всеки един смисъл на думата.............
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ако искаш ,изобщо да не ходим за рибаvesofr написа:Пешо,колкото и да го пазиш в тайна това място на 500м. преди .........,явно чакалите са го надушили.Аз бях там в 6ч. и нямаше места.Ми вземете да ходите в 3-4ч. бе колеги или направо от вечерта с преспиване!

Аз там съм пораснал...
На 21 .09 на Тюленово зарган нямаше. Много чернокоп. Излизаха добри чернокопчета на блесна. Лошата новина е че рибарите отново започнаха да хвърлят мрежите си до самия бряг на местата, където може да се лови от брега, а те не са много.
Обадете се на ИАРА - Незаконно е да слагат мрежи на по малко от 500 м от брега. Дори да не идват продължавайте да им се обаждате - обажданията се записват.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес в района на Созопол труден риболов който протече от 05:30 до 10:30 , рибата кълвеше много вяло и на различна дистанция , ползвах бавнопотъваща бомбарда.Валяме дъжд , пекаме слънце , валя дъжд после ме духа вятър и накрая запука здраво и си бих камшика а равносметката е 22 заргана и някой и друг изтърван

Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

-
- разбира нещата
Браво, Пешо!
Таз година май ти ще държиш първенството!
Тук вчера във Варна, на 4-та буна, около обяд няколко колеги се отчетоха с по 10-12 броя.Аз късно се включих и...видях опашката на влака.Задуха силен вятър, вдигна вълна, дъжд заваля рибата изчезна и малкото, които упорствувахме си бихме камшика.
Друг колега дойде от НОИ:там капо.
Това са новините, може и непълни, от Севера.
На слука Пешо!
Таз година май ти ще държиш първенството!
Тук вчера във Варна, на 4-та буна, около обяд няколко колеги се отчетоха с по 10-12 броя.Аз късно се включих и...видях опашката на влака.Задуха силен вятър, вдигна вълна, дъжд заваля рибата изчезна и малкото, които упорствувахме си бихме камшика.
Друг колега дойде от НОИ:там капо.
Това са новините, може и непълни, от Севера.
На слука Пешо!
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Браво и от мен!!!
Това ми е достатъчно да започвам да ги търся и аз зарганите!
Аз също бях за риба днес на "Илия Бояджиев" с колега, но хвърляхме железа,като резултатът беше едно леферче и едно изтървано.Много играеше кефала ,но не носихме такъми за него,иначе един колега сподели,че е давало през миналата седмица доволно кефал и имало изкаран и зарган.
Поздрави и успех на всички в"Зарганиадата"
Това ми е достатъчно да започвам да ги търся и аз зарганите!
Аз също бях за риба днес на "Илия Бояджиев" с колега, но хвърляхме железа,като резултатът беше едно леферче и едно изтървано.Много играеше кефала ,но не носихме такъми за него,иначе един колега сподели,че е давало през миналата седмица доволно кефал и имало изкаран и зарган.
Поздрави и успех на всички в"Зарганиадата"
БРАВО КОЛЕГА!Pe6o_Tikvata написа:Днес в района на Созопол труден риболов който протече от 05:30 до 10:30 , рибата кълвеше много вяло и на различна дистанция , ползвах бавнопотъваща бомбарда.Валяме дъжд , пекаме слънце , валя дъжд после ме духа вятър и накрая запука здраво и си бих камшика а равносметката е 22 заргана и някой и друг изтърван![]()
![]()
![]()
Радост за очите са твоите постове ,особенно напоследък:)Дано и аз намеря време да се включа в боя,а до тогава само ще се радвам на твоите успехи..
-
- научил се да хвърля
Малко закъсняло инфо и от мен.Три дни в Ахтопол-събота 6 бр.зарган,неделя-2 бр.В понеделник малко се раздвижи след 8 часа хванах около 15 ,не ги броих.Излязаха и 10-ина платерини по около 300 гр.Пробите бяха в Синеморец,Ахтопол и Варвара.Другия месец живот издраве по-вече.