Риболовно състезание ГРЕБЕН КАНАЛ - 10 години naRiba.com

Информация отностно предстоящите състезания и първенства, както и резултатите от тях.

Модератори: Павел Иванов, Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Re: Риболовно състезание ГРЕБЕН КАНАЛ - 10 години naRiba.com

Мнение от indalo »

Емо, много добре казано. Но все пак трябва да има правила. Да дочакаме Сашо да дойде, да се обяви регламента и така, но все пак мисля че секторния начин с наказателно точки е най равностоен. Това с килограмите даже и не го разбрах, а пък това със сонарите ми звучи като научна фантастика. :)
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
NikLess
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от NikLess »

Може би ще бъда разкритикуван ама някак си ми се струва, че се измества риболова в цялата работа !!! То че риболова е станал грандоманщина е станал ама ... Успех на организаторите и наслука на всички участници. Нека направим един хубав празник и всеки да го запомни с емоции и смях този ден !!!
Роден за риболов, принуден да работи !!!
Аватар
azareus
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от azareus »

stelco написа:Та те, организаторите цял научен труд трябва да подготвят по твоето предложеное :shock:
+1 :rolleyes:
"Основен недостатък на човека е, че не предвижда буря, когато времето е хубаво..." /Макиавели/
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

diavolo666 написа:
fixxer написа:Остават 20-ина състезателни места. Отново ви подсещам, че записването ще продължи и над 200 участника, като заплатилите ще бъдат с предимство, без значение от датата на записване за участие!

Правя го червено и голямо, че обикновено половината не са разбрали :)
Тя тази работа със заплащането ни е ясна,мен обаче друго ме интересува.Огледах регламента,но не видях на какъв принцип ще бъде крайното класиране този път...На първото издание,което ми бе и първо състезание,имах щастието да победя в своя сектор(бях в сектор 1,номер 13-1100 т.).При положение,че бяхме разпределени в 3 сектора,логиката показваше,че в този случай първите трима по кг. улов от трите сектора ще оформят призовата тройка,т.е. аз случайно трябваше да бъда 3-и....да,ама не ;) Не можех да стопля каква бе идеята за тези три сектора,като печелиш в твоя,а накрая се нареждаш наедно с последните?!Та сега ще бъде добре,ако се внесе малко повече яснота относно това на какъв принцип ще се формира класирането,още повече,че ще има към 200 участника.Да не стават недоразумения,не за друго ;)
Ами просто такива бяха правилата миналата година. Секторите на Копринка бяха единствено с цел да бъдат разграничени отборните участници в коренно различни сектори, за да няма паднали се отборни участници един до друг. Индивидуалните участници се състезаваха помежду си в един сектор, т.е. твоето място си е 4-то.
http://naRiba.com
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Да си дойдем на думата. Правилата на оценяване тази година ще бъдат следните:

Канала ще бъде разделен на 3 сектора.
Първоначално ще има 3 урни, съответно - сектор 1, сектор 2 и сектор 3
Първи ще теглят състезателни места отборните участници, т.е. във всеки отбор има по 3-ма състезателя и всеки от тях ще изтегли по един билет от всяка урна (без да знае за кой сектор е тя). Това ще гарантира, че всеки отборен участник ще е в различен сектор.
След отборните участници, своите състезателни места ще изтеглят индивидуалните участници.

В зависимост от класирането си в сектора, базирано на количеството уловена риба, състезателите получават наказателни точки.
1-ви в сектора си получава 1 наказателна точка
2-ри в сектора си получава 2 наказателни точка
3-ти в сектора си получава 3 наказателни точка
4-ти в сектора си получава 4 наказателни точка
и т.н.

Оценяване на отборите
Оценяването на отборите ще бъде по брой наказателни точки в трите сектора.
Точките на 3-мата състезатели се сумират. Печели отбора с най-малко точки. При равен брой точки на някои от отборите, печели отбора с по голям сборен измерен улов.

Оценяване на индивидуалните участници
Отборните състезатели участват и като индивидуални такива в класирането.
Първите 3 места в турнира ще спечелят първите 3-ма от 3-те сектора(с най-малко наказателни точки), като класирането им ще се определи на база общия им улов.

Пример:
Състезател X печели в сектор 1 с 14.7кг общ улов
Състезател Y печели в сектор 2 с 21.1кг общ улов
Състезател Z печели в сектор 3 с 17.4кг общ улов

Съответно
1-во място печели Състезател Y
2-ро място печели Състезател Z
3-то място печели Състезател X

Отново припомням, че толстолобите няма да бъдат зачитани!
Рибите, които влизат в съседни сектори ще се зачитат! (и все пак избягвайте подобни ситуации, които биха попречили на съперниците ви)

Междувременно, екипът на naRiba.com набира секторни съдии доброволци. За всеки сектор ще отговарят по 4-ма съдии. Т.е. ще има 12 секторни съдии и 3-ма главни съдии. Към момента имаме нужда от 10 човека доброволци, които да следят за реда по време на състезанието. Улова на участниците ще се измерва от секторните съдии. Ще има 6 измервателни екипа (по 2 на сектор). Секторните съдии също ще бъдат разпределени чрез жребий по местата си.
Записването за съдии можете да направите, като ми пишете лично съобщение, съдържащо 2 имена, телефон за връзка и размер тениска, който носите.

Мисля, че това е всичко. Ако съм пропуснал нещо или имате питания - пишете тук в темата
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Браво,ясно и точно.Да изясня нещо за което ще се пита със сигурност-секторите са три и не могат да бъдат повече поради факта,че отборите са с по три състезателя.И тъй като индивидуални и отборни състезатели ще са рамо до рамо в сектор ,няма да има повече такива.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Николай Неделков
учете се от него
учете се от него

Мнение от Николай Неделков »

Всичко е точно и ясно, както го поискахме. Браво!
http://www.krakra-fishing.com" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
qno_zloo
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от qno_zloo »

Имали места, понеже гледам сте изместили състезанието
..с други боклуци освен Шимано, не ловя;)

Изображение
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

qno_zloo написа:Имали места, понеже гледам сте изместили състезанието
Нищо не сме измествали :) Места има, докато не заплатят участие 200 човека.
WINNERS DON'T USE DRUGS
valentin jekov
новобранец
новобранец

Мнение от valentin jekov »

Нека организаторите да помислят дали не може състезанието да е пет часа след като няма ограничение на захранката
Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

valentin jekov написа:Нека организаторите да помислят дали не може състезанието да е пет часа след като няма ограничение на захранката
За 5 те часа - ще е трудно май, май.
Определено, ако се съберат(а това е почти гарантирано) над 100 човека,на организаторите ще им е доста трудничко.Трябва да преосмислят и "Програмата".
Началото(на "Програмата") - 8 ч. ми се струва, че е късно...
Тегленето на жребия може да се проточи...
Времето от 1 час за настаняване и подготовка е малко...
Аватар
dimmitov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от dimmitov »

Много на сериозно взе да се взема всичко.Както е тръгнало , това състезание вместо празник ще се превърне в кръг от републиканското.Щеше ми се заведа малкия да полови малко на гребната ама като гледам на къде вървят нещата май ще го отпиша.
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЛОВИ ВСИЧКАТА РИБА С ВЪДИЦА
Изображение
Аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от emo vasilev »

Няма да бъде кръг от републиканското , по нагоре съм написал как искаме да изглежда този ден , а кой както иска да го тълкува !
Довеждай малкия , все нещо ще научи - къде хубаво , къде лошо ....... :wink:
Аватар
fixxer
Администратор
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от fixxer »

Още в един от първите постове съм написал, че програмата подлежи на допълнителна промяна, с оглед на това, че настаняването ще изиска повече време, тъй като жребия ще се изтегли в средата на канала и най-далечните сектори ще бъдат на 1км от жребия. Това с 5-те часа абсолютно не се коментира. А това със сериозността, всеки сам решава за себе си колко на сериозно приема това състезание. Нашата цел е да се съберем много приятели и познати на едно място, осигуряващо равностойни сектори, завидно количество риба, да завържем нови приятелства, да направим по един приятен риболов(аз лично няма да мога...), да си раздадем наградите и след това да си спомняме с кеф за това мероприятие. Който и да спечели, нито ще се класира за републиканско, нито за световно, а просто ще се почуства победител и ще прибере една много голяма купа, за която ще трябва да търси подобаващо място :)
WINNERS DON'T USE DRUGS
Аватар
krasimir n.
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasimir n. »

fixxer написа: тъй като жребия ще се изтегли в средата на канала
Това, не е много удачно( според мен де ). Присъствал съм на голямо състезание с над 100 участника на канала...
Почти толкова автомобила..., познай какво ще стане .
Предложението ми е да го направите, като другите. :)
Сборен пункт--югозападната страна на канала.Има и паркинг, и е по широчко.Колите са сравнително близо.Там се открива и се тегли жребия.
След това с колите, по алейката, и по местата.Като колата се спира в тревната площ зад местото.На предишни състезания така се процедираше и нямаше проблеми....
Публикувай отговор

Обратно към “Състезания и Първенства”