Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

За балканки!!!
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: За балканки!!!
Една стара и една нова река,трима стари приятели и един нов и някоя риба-перфектно!
Тук колегата muerter с първото за деня рибе 4.8 секунди след слизането от колата

Поздрави!
Тук колегата muerter с първото за деня рибе 4.8 секунди след слизането от колата

Поздрави!
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- stankof
- ще става разбирач
Вчера за 6 часа навъртях около 6 км. по реката заформяйки поредното капо.
Въртях малки блеснички и воблери но нямах пипане.Стигайки до последния вир преди колата загърмя и взе да вали,но реших че ще помятам тук на скрито под дърветата малко повече та белкем се разпиша ако и да трещеше и валеше вече.
С първото замятане на блесната не успях да уцеля желаното от мен място на големия,дълбок и тъмен вир,а именно неговото начало,а хвърлих някъде по средата на вира до подмола,но на втория оборот на макарата нещо сгъна здраво пръчката. Рибата направи 2-3 скока и бързо я извадих на плиткото и малко екстремно понеже нямам кеп я извадих на брега който не беше никак удобен.Петнистата се оказа доста дебела за сантиметрите си,беше дълга 32 см. а на око беше поне 400 грама!
Кефа с УЛ такъма беше на макс,но ще трябва най-после да си взема кеп,за да си спестя суетенето занапред при хващане на по-едри рибки по такива непроходими места!
И така за целия излет имах един удар и една хваната риба,но пък за сметка на това мн. добра за стандартите на реката!

Въртях малки блеснички и воблери но нямах пипане.Стигайки до последния вир преди колата загърмя и взе да вали,но реших че ще помятам тук на скрито под дърветата малко повече та белкем се разпиша ако и да трещеше и валеше вече.
С първото замятане на блесната не успях да уцеля желаното от мен място на големия,дълбок и тъмен вир,а именно неговото начало,а хвърлих някъде по средата на вира до подмола,но на втория оборот на макарата нещо сгъна здраво пръчката. Рибата направи 2-3 скока и бързо я извадих на плиткото и малко екстремно понеже нямам кеп я извадих на брега който не беше никак удобен.Петнистата се оказа доста дебела за сантиметрите си,беше дълга 32 см. а на око беше поне 400 грама!
Кефа с УЛ такъма беше на макс,но ще трябва най-после да си взема кеп,за да си спестя суетенето занапред при хващане на по-едри рибки по такива непроходими места!
И така за целия излет имах един удар и една хваната риба,но пък за сметка на това мн. добра за стандартите на реката!

ПАЗИ БОЖЕ ОТ НЕКАНЕН ГОСТ ОТ ГНИЛ МОСТ И ОТ ЧОВЕК ПРОСТ НА ГОЛЯМ ПОСТ!
6 километра из тези усоета ... човече, ти направо ме хвърли в тъч, свалям ти шапка за прехода
Дано не съм лош пророк, но най - вероятно някой с електрическо оборудване те е изпреварил по трасето. За 6 км - 1 удар, или реката е тотално обезрибена, или блесната ти не работи. Иначе поздрави за репортажа и лека завист за излета в средата на седмицата.

Дано не съм лош пророк, но най - вероятно някой с електрическо оборудване те е изпреварил по трасето. За 6 км - 1 удар, или реката е тотално обезрибена, или блесната ти не работи. Иначе поздрави за репортажа и лека завист за излета в средата на седмицата.
- stankof
- ще става разбирач
6 километра беше целия преход,като сам мятал само на перспективните места.Реката по принцип си е обезрибена,но за сметка на това е и трудна
А блесничките ми си работят перфектно!

А блесничките ми си работят перфектно!
Риболова бе замислен като преброяване на високопланинските кленове,но бяхме приятно
изненадани от някое шарено рибе
Реката с колегата muerter отдал се на тъмната страна

изненадани от някое шарено рибе

Реката с колегата muerter отдал се на тъмната страна

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
Аз едвам отървах капото благодарение на DK воблерче 

- Прикачени файлове
-
- DK.jpg (123.69 KiB) Преглеждано 2157 пъти
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

- stankof
- ще става разбирач
На Петров ден бях малко за Петровски пъстръвки.Реката пълна с малки,средни и по големи кефалюги които само гонеха пъстървовите примамки,но не искаха да ги вземат,явно си искаха сухите мушички!
Отчетох се с две хванати риби,по голямата към 30 см ми взе на Зури,а другата мерна гепих на Пантерка 4-ка златна с сини точки.
Имаше и дъжд,имаше и обяд и студена водица.....

Иначе рибките си плуват там откъдето дойдоха!
https://youtu.be/HetqOMqN6_4
https://youtu.be/1xHOrDcmUfU
Отчетох се с две хванати риби,по голямата към 30 см ми взе на Зури,а другата мерна гепих на Пантерка 4-ка златна с сини точки.
Имаше и дъжд,имаше и обяд и студена водица.....

Иначе рибките си плуват там откъдето дойдоха!
https://youtu.be/HetqOMqN6_4
https://youtu.be/1xHOrDcmUfU
-
- новобранец
И мен като колегата по горе и дъжд ме валя и слънце ме пече ,но поне си заслужаваше прехода от 5-6 километра по реката.Два удара имах и две отразени риби.Едната е около 35-36см,а другата......това беше друга бира.И двете ми взеха на блесни .Първо на Мепс-2 аглиа-розова ,втората пак Мепс ,но №3 златна.Ето и малко снимки:
- Прикачени файлове
-
- 20150625_081032.jpg (3.09 MiB) Преглеждано 2031 пъти
-
- 20140726_135144.jpg (2.98 MiB) Преглеждано 2031 пъти
Вчера-целодневно шляпане по две старопланински реки. Резултат-една балканка(офейкала при
опит да бъде фотографирана) три от отвъдокеанският контингент и 7-8 кляна

Поздрави!
опит да бъде фотографирана) три от отвъдокеанският контингент и 7-8 кляна

Поздрави!
- radogagov
- ще става разбирач
В продължение на изчерпателния разказ на колегата по хоби, следва да добавя: Природата страхотна, реката бистра като сълза и толкова студена. Рибки определено имаше, но бяха много капризни, може би поради факта, че са силно стресирани и пресирани. Даже един местен спомена с охота за друг, който яко ги трепел с токbobopeli написа:....

- Прикачени файлове
-
- DSC_0658.JPG (3.04 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- DSC_0657.JPG (2.56 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- DSC_0651.JPG (2.46 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- Рибка №1
- DSC_0653.JPG (2 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- DSC_0656.JPG (3.09 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- Рибка №2
- DSC_0660.JPG (1.75 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- Бияча на деня! Хенд мейд бай колегата Muerter
- DSC_0655.JPG (2.99 MiB) Преглеждано 1895 пъти
-
- DSC_0663.JPG (3.28 MiB) Преглеждано 1895 пъти

- maranzika
- сериозен играч
Тишо май ви е "зарибил" всички с тия воблерчета..

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Шъ им дойде акъла Илиянски - ама късно вече , почвам да правя ценоразписа хаха 

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- radogagov
- ще става разбирач
Неоспорим факт е, че воблерите имат перфектна игра и по-важното, ловят чудесно. Тишко само трябва да се хване сериозно в ръце и да надялка повечкоmaranzika написа:Тишо май ви е "зарибил" всички с тия воблерчета..![]()

-
- новобранец
Здравейте колеги.Искам да споделя нещо,което ми се случи вчера и нямам обяснение.След едночасов преход по реката,нямах пипане.Обхождах предимно вировете,защото реката е малка и къса и рибите се държат само във вировете.На поредния вир имах подгонване на блесната и на второто подаване я реализирах.Следва релииз и т.н.По-интересното ми се случи на следващия вир,хубав ,дълбок с подмоли и бързей в началото,всичко по учебник и с надежда ,разбира се.Но след няколко подавания резултат нулев.И както си въртях, се бях загледал във водата във водата в края на вира ,под голям камък виждам две големи риби,между 35-40 см.Стоят до камъка и не мърдат.Внимателно без много да мърдам ,направих две-три подавания с блесната до и върху тях ,но никаква реакция.Почнах да се движа и да ръкомахам,пак нищо.Абе стоят като препарирани.Хвърлих едно камъче върху тях и чак тогава едната се размърда и се "премести" под подмола,другата -до камъка.Тогава влезнах в реката да я проверя тази работа.И чак като се наведох да бръкна под камъка ,рибата "заплува" и се скри в дълбокото.Използвам "премести" и "заплува",защото това според мен ,не е нормална реакция на изплашена пъстърва.Всеки от вас знае как се стрелва рибата ,като ви види.И нямам все още обяснение на това поведение.Нещо подобно да ви се е случвало????
- maranzika
- сериозен играч
И аз съм го виждал това миналото лято.В река която не е естественна пъстървова.Просто сега в маловодията няма достатъчно кислород и водата е топличка.Рибите се чудят как да оцелеят само и не ги интерисува друго.Аз в подобна ситуация в един вир гледах 3 риби по 30-35см. и даже не се мръдваха когато блесната минаваше пред устата им.В друго време тия риби биха са хванали....