Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Чернокоп 2014
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- новобранец
Re: Чернокоп 2014
Няколко снимки и от мен
Това ми е личен рекорд на плувка. Иначе почти всяка вечер се вземат по 10-15 риби, но много дребни.
Това ми е личен рекорд на плувка. Иначе почти всяка вечер се вземат по 10-15 риби, но много дребни.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- StefanHristov
- новобранец
Браво ,много добра риба
На сафрид ли?

- StefanHristov
- новобранец
Снощи са я изловили всичкатаPlamenIvanov написа:Днес сутринта на Вълнолома от външната страна от 06:00 до 08:30ч. блесни всякакви но риба нямаше.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Е това е лефер.
Браво докторе - адмирации за ваденето.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- StefanHristov
- новобранец
Вчера от 19ч. до 22ч. на вълнолома нито една риба.
Вчера на всякъде така 

Е, не навсякъде. Аз съм с 25 бр. + 2 лефера. Но мача беше 12-02 (когато свърши стръвта), до 12.00 имахме по 5-6 рибки.balyk написа:Вчера на всякъде така
тази вечер 25.09 пробвах само на блесна на вълнолома по свечеряване(18-20ч ) 2 чернокопа 3-тия ми отнесе блесната (28гр кастмастер) яко опъна влачих го няколко метра но го отнесе. колегата до мен и той взе 2бр
- shturetc
- ще става разбирач
От доста време колеги взимат на Моста в Бургас сафрид и граца на леко.Днес рекох и аз да посетя дестинацията с въдици.Купих четвърт кило още скачащи скариди и оп...привечер на символа на Бургас.Колегите-кой с 30-ина,кой с 40 граци,абе кълват си на белена скарида рибоците.Разписах и аз 5 сафридчета и...взе да ми поомръзва(ами,по това време на годината акъла ми е все по заргани и чернокопи). Махнах кукичката нр.14 (речна),вързах на нейно място 17-ка с дълго рамо и боднах на нея една жива граца.Моста не е най-известното леферджийско място в Бургас и околията,ама,рекох си,трЕбват си проби.Половин час по-късно плувката хукна,заби грозно и... още преди да съм засякъл,отбелязах на висок глас:"Ей го лефера".След засичането вече бях напълно убеден в думите си и след малко на плочките зъби тракаше един хубавец,оказал се след измерване 440 гр--най-добрата ми риба за сезона-предишнните ми "пристанищни рекордьори" достигаха 250-300 гр.
Все пак,тези дни има и по-качествен лефер,взет с въдица в Бургас.Онзи ден на 6-то КМ (лайнян борун) бат'Петьо Африкански на блесна е ударил зверче,тежащо 620 гр!
Все пак,тези дни има и по-качествен лефер,взет с въдица в Бургас.Онзи ден на 6-то КМ (лайнян борун) бат'Петьо Африкански на блесна е ударил зверче,тежащо 620 гр!
На моста почти две седмици Мавро прави проби за бабакити по Помориски казано и има доста изядени куки. Мястото е идейно тъй като светлината събира ема - грацата, а зъбатко точно това чака някоя грацуела да му падне на гюзме
Браво за слуката, дано да има повече такива риби да тракат със зъби на плочките

Браво за слуката, дано да има повече такива риби да тракат със зъби на плочките

- PlamenIvanov
- вече хвърля и на тежко
това на кои вълнолом?goro21 написа:тази вечер 25.09 пробвах само на блесна на вълнолома по свечеряване(18-20ч ) 2 чернокопа 3-тия ми отнесе блесната (28гр кастмастер) яко опъна влачих го няколко метра но го отнесе. колегата до мен и той взе 2бр
Когато човек иска нещо намира начин, а когато не иска намира причина.
Ами то си е така, който не гледа мачовете, гледа после репортажитеrap66 написа:Е, не навсякъде. Аз съм с 25 бр. + 2 лефера. Но мача беше 12-02 (когато свърши стръвта), до 12.00 имахме по 5-6 рибки.balyk написа:Вчера на всякъде така

Ама тя там вашта ложа много малко хора събира в сектор П в 23.30 освобождавахме последните места него ден
Варна(забравил съм да отбележа в профила сиот къде съм). Тази сутрин никаква я няма рибата на зазоряване едвам 1 риба одари с последното хвърляне поне не останах капо , нямашия нито от вътре нито от външната страна.PlamenIvanov написа:това на кои вълнолом?goro21 написа:тази вечер 25.09 пробвах само на блесна на вълнолома по свечеряване(18-20ч ) 2 чернокопа 3-тия ми отнесе блесната (28гр кастмастер) яко опъна влачих го няколко метра но го отнесе. колегата до мен и той взе 2бр
- 1000n
- разбира нещата
Здравейте!
В момента за съжаление не съм във Варна, а в София и имам следното питане:
Колко големи са станали чернокопчетата, които август месец се хващаха на чепаре
и бяха с големината на бръснарски ножчета?
Питам, защото в София по магазините на две места видях,
че има чернокопи приблизително с големината на сафрид
или на дребните харипчета, които се хващаха пролетта.
В единия магазин след кратка дискусия ме увериха, че чернокопът бил средиземноморски,
а в другия магазин ми казаха, че бил черноморски.
И също така ако чернокопът в Черно море е със споменатата от мен големина,
то не се ли хващат в момента основно такива риби на чепаре?
Благодаря предварително за отговорите и наслука на всички!

В момента за съжаление не съм във Варна, а в София и имам следното питане:
Колко големи са станали чернокопчетата, които август месец се хващаха на чепаре
и бяха с големината на бръснарски ножчета?
Питам, защото в София по магазините на две места видях,
че има чернокопи приблизително с големината на сафрид
или на дребните харипчета, които се хващаха пролетта.
В единия магазин след кратка дискусия ме увериха, че чернокопът бил средиземноморски,
а в другия магазин ми казаха, че бил черноморски.
И също така ако чернокопът в Черно море е със споменатата от мен големина,
то не се ли хващат в момента основно такива риби на чепаре?

Благодаря предварително за отговорите и наслука на всички!

- smel1968
- ще става разбирач
Една педя-вече се хващат и на блесна,но са много редки.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев