Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

С лодка в морето 2015-сафрид
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: С лодка в морето 2015-сафрид
Лепнал се е на южната страна на носа и не мърдаКИРО написа:Мичмане,имате много сафрид - проверете си чепаретата и техниките,имаmi4mana_drs написа:в неделя от фарът на шабла до Камен бряг пълна пустош....1 меджит и 2 цаци ! Кога ли ще дойде и до нас този сафрид ?
ГОЛЯМО значение.![]()
Ветрило - синьо,зелено или тиква - 9 или 10.

Преди 2 седмици е имало на Русалка се оплайаха
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
nabor4eto нищо лично ама сменяѝ от време на време снимките с уловаnabor4eto написа:Днес на Болата четири лодки..влизане по обяд около 11чдо 15ч..едър и среден сафрид, но важна е тръпката..това е парсата ми за деня около 5кг довечера ще се лее биричка и гръцка музика
че тази е от 17 07 2015

Последно промяна от tiho_roev на Вто Юли 28, 2015 7:35 pm, променено общо 1 път.
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
ВЪЪЪЪЪЙЙЙЙЙ,сефте виждам снимка от бъдещето.....tiho_roev написа: че тази е от 17 08 2015

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- nabor4eto
- ще става разбирач
nabor4eto нищо лично ама сменяѝ от време на време снимките с уловаtiho_roev написа:nabor4eto написа:Днес на Болата четири лодки..влизане по обяд около 11чдо 15ч..едър и среден сафрид, но важна е тръпката..това е парсата ми за деня около 5кг довечера ще се лее биричка и гръцка музика
че тази е от 17 07 2015

Стават грешки...извинявам се за което....ето и снимката...подобна е , но мивката си не мога да сменя
П.С...надявам се , че недоразумението се е изчистило
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

- nabor4eto
- ще става разбирач
Имаше една лодка, която излезе, когато ние влизахме...колегите казаха, че сутринта са взели много добре....а иначе около 13,30ч вземахме най-добреkrp написа:Около 12 ли даваше най-добре?nabor4eto написа:Днес на Болата четири лодки..влизане по обяд около 11чдо 15ч..едър и среден сафрид, но важна е тръпката..това е парсата ми за деня около 5кг довечера ще се лее биричка и гръцка музика
че гледам едни прогнози с луната и ми е интересно дали съвпадат.
За утре най добре го дават за калиакра от 06ч до 14 с интервал около 11.
П.С....успех на всички колеги
Ненавременното изпиване на втората чаша, обезсмисляло първата 

- atanasov1589
- ще става разбирач
Днес от 5.30 до 8ч пред Вълнолома половин килце сафрид с наколко хамсии за двама
Днео сутринта 1.5 kl.едър сафрид Това на Ной Имаше и много делфини.
- КИРО
- Обратна връзка:
Сутринта ни посрещна едно чудесно моренце

Пред вълнолома вече имаше 3-4 лодки,захапахме и ний баницата,
ТВ-то показваше такива картинки

В общи линии,тегав риболов,рядко се вземаха над две риби,
после се завъртяхме към носа - същото положение

Сапуна друсна един лихмар на чепарето

Излизаше и доста едра хамсия чат пат

Абе - слаба рабта,ама поне заредихме батериите.

Кът му дойде времето,пак ще правим проби де.

Пред вълнолома вече имаше 3-4 лодки,захапахме и ний баницата,
ТВ-то показваше такива картинки

В общи линии,тегав риболов,рядко се вземаха над две риби,
после се завъртяхме към носа - същото положение

Сапуна друсна един лихмар на чепарето

Излизаше и доста едра хамсия чат пат

Абе - слаба рабта,ама поне заредихме батериите.

Кът му дойде времето,пак ще правим проби де.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
На мен ми хареса ... и риболова и разходката и прясната рибка снощи 

29.07 Болата,
от сутринта до към 17.30 южно пред носа...колегите бяха малко по-навътре ... ние близо до носа... 10-12м.
Дракони на серия по 5-6 поредни..
много разредена беше сякаш рибата. Виждам я на сонара спирам, пускам хващам. Мръднем малко и пак ...и така цялия ден. Към след 15ч определено поспря..че се местихме..но беше така и на др.места. кофичката на 2/3 с бутилката лед аз и майка ми която за първи път ловеше сафрид или по-скоро правеше компания, че даже и поспа спедобяд..
Петък се чудя на къде..Варна сякаш спря..
от сутринта до към 17.30 южно пред носа...колегите бяха малко по-навътре ... ние близо до носа... 10-12м.
Дракони на серия по 5-6 поредни..
много разредена беше сякаш рибата. Виждам я на сонара спирам, пускам хващам. Мръднем малко и пак ...и така цялия ден. Към след 15ч определено поспря..че се местихме..но беше така и на др.места. кофичката на 2/3 с бутилката лед аз и майка ми която за първи път ловеше сафрид или по-скоро правеше компания, че даже и поспа спедобяд..
Петък се чудя на къде..Варна сякаш спря..
- smel1968
- ще става разбирач
Къде да ходиш утре,гледам че го дават 7-8 м/с вятър север/севроизток от обяд.Не вярвам да вдигне кой знае каква вълна,но няма да е приятно.Аз мисля да пробвам рано сутринта пред Галата и около 9 часа,че до тогава го дават да е 5 м/с бегом на брега.Но ще видим...
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
- КИРО
- Обратна връзка:
Абе виждам че си СМЕЛ,ама помисли с горната глава дали да влизаш.
http://www.windfinder.com/weatherforecast/varna" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Един 2KNOTА=1м/с.
А ти изписва и какви ще са вълните в метри.

http://www.windfinder.com/weatherforecast/varna" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Един 2KNOTА=1м/с.

- fishmaster_M
- вече хвърля и на тежко
прав е бат Киро,прогнозите въобще не са благоприятни с тоя североизток,утре като вдигне скоро няма да падне,който влиза да внимава
Като не може в морето ще го видиш под моста,не мойш го отказа така лесноКИРО написа:Абе виждам че си СМЕЛ,ама помисли с горната глава дали да влизаш.![]()
http://www.windfinder.com/weatherforecast/varna" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Един 2KNOTА=1м/с.

НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Благодаря на всички. Смел, смел...ама на морето с моята черупка хич не му се правя на смел.. че и за това попитах. Аз гледам на windguru вятъра и видях, че до обяд ще е ок за мен и вълна 2-3б е поносима според мястото. Реших , когато се събудя ,ако е ок са тръгна. Петък 31.07. Уви 6 станах и яваш, яваш към Болата на завет южно от носа беше плана.
8 бях на мястото и гледааам 2 лодки излизат...ха сега де...
Едната излезе при мен и човека каза...нямам и 1 сафрид.. пуу. .чак се стреснах..и другите не вземали. .били проверили навсякъде. вълната беше ок, т.е.попътна за влизане към носа. Вятъра също. Реших..влизам пък ще я търсим. Не може пък да се е изпарила.
8.30 на носа и гледам още 3 лодки и бум до тях да си пробвам късмета. 13м . Закачам сондата на сонара и хвърлям. Хвърлям ама верно нищо
съседите започнаха обиколките из района. Че реших да изчакам малко да видя кой къде какво..и междувременно тръгнах да проверявам къде съм бил и съм запомнил точките и маршрутите на картата на сонара където е имало успех или движение. Още една лодка си тръгна. Другата отиде на 7-8м някъде, но без успех и тръгна към антените на юг. Гледам, мисля, мисля гледам...не кълве.. Няма я на 8,10,12..къде е. Лодката от антените и тя си тръгна.. Температура на водата 27.06 градуса..хм. Или навътре или на плитко на завет. Плитко и завет беше по-близкия и удобен вариант, така че газ към запазените точки от плиткача първо до скалите 5-5,5м. Пльос на котвата.
Хвърлям и обирам и хооооп номер 1 дойде. Урааа май е тук. Пак така в различни посоки и почти на всяко хвърляне по рибка до 3. Разбира се си хванах и котвата.. малко ме премести докато я извадя, но пък за добро. Имах и 5 ца. Сафрида беше среден и едър. Свирих и махах на последната останала лодка към носа...но уви не ме видя и отпраши навътре. Продължи да дава разредено час и после намаля. През няколко хвърляния по 1. Другата лодка се върна на носа и ме видя като маам. Дойде и се запознахме с Данчо. Ходил до 30м, но нищо. От 5.30 на линия с 3-4 риби.
Напече..Спря..местихме се до 12м. Върнах се към носа на 6-8м и тук таме по 1. Обяд.. вадя ориза с краставицата и домата. Направих клипче до носа на скалите отблизо като ми писна. Данчо тръгна към 14ч.като ми даде хванатите от него риби. Аз към 15 и проверих на 12-13м пред носа...още 2 за последно и яваш яваш обратно.
Чепарето беше свет.зелено с някой косъм тиква и синьо на места.
Резултата беше 1/4-5 от 12л кофичка +шишето с леда и малко вода вътре. Може би около 1.5-2кг. По-скоро ми беше интересно търсенето и предизвикателството. Ако можех да мисля като рибите. .
8 бях на мястото и гледааам 2 лодки излизат...ха сега де...
Едната излезе при мен и човека каза...нямам и 1 сафрид.. пуу. .чак се стреснах..и другите не вземали. .били проверили навсякъде. вълната беше ок, т.е.попътна за влизане към носа. Вятъра също. Реших..влизам пък ще я търсим. Не може пък да се е изпарила.
8.30 на носа и гледам още 3 лодки и бум до тях да си пробвам късмета. 13м . Закачам сондата на сонара и хвърлям. Хвърлям ама верно нищо

съседите започнаха обиколките из района. Че реших да изчакам малко да видя кой къде какво..и междувременно тръгнах да проверявам къде съм бил и съм запомнил точките и маршрутите на картата на сонара където е имало успех или движение. Още една лодка си тръгна. Другата отиде на 7-8м някъде, но без успех и тръгна към антените на юг. Гледам, мисля, мисля гледам...не кълве.. Няма я на 8,10,12..къде е. Лодката от антените и тя си тръгна.. Температура на водата 27.06 градуса..хм. Или навътре или на плитко на завет. Плитко и завет беше по-близкия и удобен вариант, така че газ към запазените точки от плиткача първо до скалите 5-5,5м. Пльос на котвата.
Хвърлям и обирам и хооооп номер 1 дойде. Урааа май е тук. Пак така в различни посоки и почти на всяко хвърляне по рибка до 3. Разбира се си хванах и котвата.. малко ме премести докато я извадя, но пък за добро. Имах и 5 ца. Сафрида беше среден и едър. Свирих и махах на последната останала лодка към носа...но уви не ме видя и отпраши навътре. Продължи да дава разредено час и после намаля. През няколко хвърляния по 1. Другата лодка се върна на носа и ме видя като маам. Дойде и се запознахме с Данчо. Ходил до 30м, но нищо. От 5.30 на линия с 3-4 риби.
Напече..Спря..местихме се до 12м. Върнах се към носа на 6-8м и тук таме по 1. Обяд.. вадя ориза с краставицата и домата. Направих клипче до носа на скалите отблизо като ми писна. Данчо тръгна към 14ч.като ми даде хванатите от него риби. Аз към 15 и проверих на 12-13м пред носа...още 2 за последно и яваш яваш обратно.
Чепарето беше свет.зелено с някой косъм тиква и синьо на места.
Резултата беше 1/4-5 от 12л кофичка +шишето с леда и малко вода вътре. Може би около 1.5-2кг. По-скоро ми беше интересно търсенето и предизвикателството. Ако можех да мисля като рибите. .