surfcasting в Гърция
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- hris47
- ще става разбирач
Re: surfcasting в Гърция
Да ,колега,преди да си преинсталирам ОС ползвах World-a като сравнявах с Форека-та--трябва да кажа че рядко имаха драстични разминавания.Та като стана на въпрос-я да си я кача пак,щото гръцките много издишат напоследък.lozzy.68 написа:Въпреки,че е финландска ,,FORECCA,, е доста читава и точна прогноза (проверявам я и разчитам на нея от години) ,особено за Морските прогнози - скорост+посока на вятъра !!!Никога не ме е подвела!!!Не и правя реклама,преди това ползвах още 5-6 ,,Морски,, и Руската и Турската и ...Но тази доста ме ,изненада с точността си !!!![]()
- biserkehayov
- вече хвърля и на тежко
Колеги, пробвайте и този сайт: https://www.windy.com/38.694/20.577?39. ... i:pressure
по-често е точен. Има и много настройки. показва вълна и температура на водата на повечето места.
по-често е точен. Има и много настройки. показва вълна и температура на водата на повечето места.
- hris47
- ще става разбирач
biserkehayov написа:Колеги, пробвайте и този сайт: https://www.windy.com/38.694/20.577?39. ... i:pressure
Благодаря , колега,прегледах го и ми се вижда много добър-със сигурност ще го ползвам
https://www.stringmeteo.com/stations/bu ... Burgas.htm Има много и то по-Про ....но Ф... не ме Е подвела !!!

- hris47
- ще става разбирач
lozzy.68 написа:https://www.stringmeteo.com/stations/bu ... Burgas.htm Има много и то по-Про ....но Ф... не ме Е подвела !!!![]()
![]()

- hris47
- ще става разбирач
Това са "меланури"-та: ,най-уважаваната от мен от по-дребните видове,на скара ееее...... ---моите"ловни полета" и една февруарска "ципурица" само 1,8кг--от 02.02.2017 а този "хубавец" е от 25.02 2017--4,400кг --това хтаподаки -05.02.2017--2,900--излезе на пиле6ко и полиангисто,на другата вечер извадих втори 3,200-но някак си изгубих снимките.Това го поствам за доказателство в полза на зимния риболов. ето го същия лаврак малко след изваждането му около 01,15 часа--ако забелязвате колеги --всички тези рибки са хващани през НОЩА.triatomov написа:използувах 3 въдици на дъно, на полиангисто ,на солина и на зарган или филе от кефал.Вътре в кея преди седмица били хванали лаврвк 5кила на сардина, но сега и там беше много мътно.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hris47
- ще става разбирач
Опаа--грешка
--това са моите ловни полета--само една част де... ---но пък най-красиватаВие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hris47
- ще става разбирач

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО НА ВСИЧКИ!!!
НЕКА ДЯДО КОЛЕДА ВИ ДОНЕСЕ МНОГО И ВСЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!!!
НЕКА ДЯДО КОЛЕДА ВИ ДОНЕСЕ МНОГО И ВСЕ ПОЛОЖИТЕЛНИ ЕМОЦИИ!!!
Колеги, в средата на януари с още двама луди сме решили да пробваме някакъв риболов на о.Лефкада. Понеже сме новобранци в морския риболов, ще опитваме всякакви варианти, но не сме наясно откъде в района може да се закупи стръв. Колегата hris47 каза че живее в района на Превеза,та ако удари едно рамо ще му бъдем благодарни!!!
hris47
Интересно ми е как залагаш пилешко на полиангистро?
Интересно ми е как залагаш пилешко на полиангистро?
- hris47
- ще става разбирач
Честита Коледа ,колега одисей--на въпроса--залагам го по-абсолютно същия начин като филе от кефал--режа по-голямо парче,във него завивам филизол( или стиропор)омотавам с ластичен ,омотавам полиангистото и пак малко ластичен--така се повдига стръвта--хващал съм гофари,ципура и много често се окачват октоподи
п.п--полиангистото предпочитам да си го правя сам--''купешките'' са с много слаби куки и много често са ми изпускали добри риби

Последно промяна от hris47 на Пон Дек 25, 2017 9:15 pm, променено общо 3 пъти.
- hris47
- ще става разбирач
Разбира се че ще ударим едно рамо,имам щастието да познавам два от най-добрите магазина в района Епир,всички пътуващи за Лефкада са минавали от там,но досега не знам сънародник да е спирал там.Та всеки който има интерес нека да пита - можете да разчитате на съдействие.levski написа:Колеги, в средата на януари с още двама луди сме решили да пробваме някакъв риболов на о.Лефкада. Понеже сме новобранци в морския риболов, ще опитваме всякакви варианти, но не сме наясно откъде в района може да се закупи стръв. Колегата hris47 каза че живее в района на Превеза,та ако удари едно рамо ще му бъдем благодарни!!!

Благодаря за бързия отговор при следващия излет ще се пробва.hris47 написа:Честита Коледа ,колега одисей--на въпроса--залагам го по-абсолютно същия начин като филе от кефал--режа по-голямо парче,във него завивам филизол( или стиропор)омотавам с ластичен ,омотавам полиангистото и пак малко ластичен--така се повдига стръвта--хващал съм гофари,ципура и много често се окачват октоподип.п--полиангистото предпочитам да си го правя сам--''купешките'' са с много слаби куки и много често са ми изпускали добри риби
![]()
![]()
- hris47
- ще става разбирач
Понеже вчера нямах много време да опиша по-подробно как да намерите тези магазини сега ще дам по-подробна информация--и двата магазина се намират в Лурос-горе -долу по средата на пътя от Филипиада за Превеза--първият е на около 300м от входа на Лурос,отдясно посока Превеза--подминавате полека бензиностанцията на SHELL и веднага след пресечката се намира магазина,добре е да се качите на пешеходната алея-магазина е 20-ина метра навътре.Собственикът е Мимис--мой добър приятел и винаги има различна стръв--американико.акровати,манес,монодоля и др.добре е да се пласирате след 15 ч.--тогава идва стръв с автобуса от Солун--поне ще е прясна и по-разнообразна.Това е особенно важно ако има мавро сколики.магазина е добре зареден и с много въдичарски пособия и аксесоари.След около 200-300м. в същата посока е и вторият магазин--на Илия--най лесно се ориентирате като подминете периптора и стадиона-магазина е на 100-тина метра след него , също е добре зареден само че при него мавро сколики се взема само с поръчка,ще сте късметлий ако намерите някоя останала кутия.Искам да отбележа че маврото при Мимис е насипно-0,30€ за бр. и не всякога е добро,докато при Илия е перфектно винаги,само че е в кутий по 7,5€ за 25бр.И двата магазина работят ежедневно ,без почивен ден,изключая само навръх по-големи празници.В заключение-можете да ми пишете на лични 4-5 дни преди да пътувате за по-подробна информация и евентуално съдействие.hris47 написа:Разбира се че ще ударим едно рамо,имам щастието да познавам два от най-добрите магазина в района Епир,всички пътуващи за Лефкада са минавали от там,но досега не знам сънародник да е спирал там.Та всеки който има интерес нека да пита - можете да разчитате на съдействие.levski написа:Колеги, в средата на януари с още двама луди сме решили да пробваме някакъв риболов на о.Лефкада. Понеже сме новобранци в морския риболов, ще опитваме всякакви варианти, но не сме наясно откъде в района може да се закупи стръв. Колегата hris47 каза че живее в района на Превеза,та ако удари едно рамо ще му бъдем благодарни!!!