Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Сом на тролинг

Мнение от Troli Rapala »

Е,браво бе! :drinkers: На това му се вика "piroва победа"! :wink: На тоя кьорав гьол да се отчетеш с тия две класни риби е направо............лудница! :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :drinkers:
Аватар
piro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piro »

Това си е баш късмет вярно е
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

По време на пауза по препоръка на Троли си набачках дълга канджа-гаф.Куката е на Мустад оригинална за гаф.Дръжката е стик за голф.Остава да измисля каква сиджимка да сложа на ръкохватката. :wink:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Винаги съм смятал,че куката за канджа трябва да не е голяма,като сърп и такива съм имал до сега.Но след случката с 92кг. сом реших да си направя една по-дълга.Това не е само заради новата ми твърда лодка,при която сома се боцка малко по-отдалече.Желанието ми е да имам уред който освен за забиване,може да се ползва и за повдигане на провисналата с главата надолу риба.Куката няма контра,както нямаше и първата ми канджа уловила сом 83кг.
Ето за какви случаи говоря.
https://www.youtube.com/watch?v=t4hzgFh01os" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Emo-83 написа:По време на пауза... си набачках дълга канджа-гаф.
Да попитам не може ли да се закупи някъде по магазините подобна хубава канджа (изобщо като твоята на фотката с дълга (и телескопична) дръжка) или трябва да се майстори саморъчно?
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

един приятел си купи такава от магазин и на 10 кила риба даде фира ............. то ако можеше Емо надали щеше да си я прави (въпреки , че и той май е като мен обича ХЕНД МЕЙД .... ТО ТАКА И КЕФА ПОСЛЕ Е ДРУГ)
ааааааааааа КОЛЕГА воблера който сома е захапал с опашката е магнум нали ....... нече има значение ама чувам , че на запад много ловите на него , тука на Цонево съм го влачил ама и бяла недава
Аватар
piro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piro »

Емо няма ли да ти станат много канджи в лодката
Вече не харесваш ли оная канджа откачващата се дето вадихте сома с Жоро енергото
Аватар
piro
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от piro »

bobir написа:Браво колега.Не съм и вярвал че там има такива риби :drinkers:
TROLI С ВЕЛИН ТВОЯ ПРИЯТЕЛ ГО ХВАНАХМЕ
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Браво.
....абе нали уж немаше време да одиш на риба :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Славее написа:Браво.
....абе нали уж немаше време да одиш на риба :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
А,бе всички са "скрити лимонки" и не знаеш кой от къде ще те ковне с некой Готин сом,докато спиш сладко-сладко със спомените за големи риби! :oops: :cry: :wink: :rolleyes: :mrgreen: Пиро да не оди на Ариана на тролинг,че пуснах една 50-ка да се разхожда там в тъмното без гащи! :mrgreen: :axe: Не ми допадат две неща в Канджата:Снадката и ъгълът между голф-стика и куката и самата кука,че е много-дълго жилото! :cry: :roll: От заварки не разбирам,но тая "бяла пъпка" между куката и пръта не ми вдъхва доверие,очото ми там все гледа и се чуди дали е здраво? :rolleyes: :oops: Евала,че е без контра и пази рибата от сакатлъци! :drinkers:И една "изгубена битка" с участието на Троли,Вальо и Наско! :wink: Останахме си без риба,но поне се запознахме и още ни държи заедно тая риба! :drinkers:
https://www.youtube.com/watch?v=Rc-RvcYNY2A" onclick="window.open(this.href);return false;
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

По принцип,този вид канджи са най-скъпи и са от неръждавейка!По памет струват към 200-300долара! :rolleyes: :shock: Не съм ги използувал и нямам си на идея,колко са удобни за сом,но всички знаем,че най-скъпото ни дава предимство и за това е най-добро! :idea: :wink:

Изображение

Това са Класическите канджи и моята е нещо подобно!

Изображение

Перфектни! :idea: :wink:

Изображение

Ако някой се чуди,защо отдавам толкова голямо значение на Канджата,то ще му кажа,че това е половината от успеха! :idea: Даже е Сублимния момент от риболова на сом,защото това е края на Голямата Игра или Голямата битка и от успешното Канжосване зависи крайния успех!Доста хора си счупиха канджите накрая на битката и това е показателно,че много от риболовците не обръщат внимание и не са подготвени за тази крайна фаза в риболова! :cry: :oops: Например Стоманко немаше канджа,га му удари 40-кила сом и добре,че има приятели дет да го огреят накрая с канджа и умения за боравене с нея! :wink: :drinkers: Та работата с канджите е също толкова майсторска,колкото и с въдицата,а само опита с много риби може да те направи перфектен Канджия! :drinkers: Най-трудното упражнение е да държиш въдицата с дясната ръка,а с лявата да канджосаш сома в хрилото без да го дупчиш и така да извадиш рибата напълно жива и здрава без наранявания!Това е съвършенството и идеала,но се постига на 10-20риби веднъж,а зависи също и от това колко е изморена рибата при борбата! :idea: Когато направиш нещо 20-30 или 50пъти,нататъка е лесно и пускам тези две снимки за добиване на представа!
Тук прехвърлям въдицата в лявата ръка,а с дясната хващам канджата и се подготвям за финала!Сомът е много-добър 25-30кила,но на втората снимка изглежда около 6-8кг. заради експозицията! :oops: :cry: Снимките са правени от Великия Конкурент Гео,та нема лабаво и измама! :idea:
Изображение

Тук се вижда как с лявата ръка държа пръта и си прикътквам рибата да ми дойде по-сгодно и да я уцеля в хрилния капак,по възможност без да го пробивам а само да мине острието през хрилото и да излезе през устата=Това е Съвършенното канджосване и се прави доста рядко по много причини:умора,адреналин или бързане!

Изображение

Приемете Канджосването,като Цел или Мишена и ще станете добри с опита и рибите!Все едно сте на Стрелбище и трябва да ударите в Десетката=това е и Канджосването=Удар в Десетката! :idea: Тролина при първото си канджосване на 10-ка не уцели много добре и проби две дупки под хрилете,което е равно на убийство и разбра,че това е много важна част от риболова!Дългата канджа е задължителна в лодката на всеки тролингист,а късата е за ....куртоазия! :drinkers:
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

piro написа:
bobir написа:Браво колега.Не съм и вярвал че там има такива риби :drinkers:
TROLI С ВЕЛИН ТВОЯ ПРИЯТЕЛ ГО ХВАНАХМЕ
Не съм аз Троли..Той е един велик човек без фенер.Нали бре Троли приятелю мой. :drinkers: :drinkers:
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Не-знам, аз съм НАЧИНАЕЩ,в риболова на сом .Но -всичко ми изглежда доста ''касапско''Което яко ме разтревожи. :drinkers: Може и да греша разбира се............Абе да сте живи и здрави,и да шибате сомовете яко с канджоците.Ако ви требат ръкавици за сом,не-се срамете.....................А на мене се обадете.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

кирил великий написа:
Emo-83 написа:По време на пауза... си набачках дълга канджа-гаф.
Да попитам не може ли да се закупи някъде по магазините подобна хубава канджа (изобщо като твоята на фотката с дълга (и телескопична) дръжка) или трябва да се майстори саморъчно?
Всички купешки на БГ пазара не стават.Във другия форум има тема сомската канджа различна от останалите....тя не е случайна.До сега съм видял много дебели железа с огромни форми счупени от сом.Малките канджи с мека дръжка,които могат да се пускат заедно с рибата вършат перфектна работа.Тази си я направих,защото понякога има нужда от по-дълга канджа...показах на клипа защо.Освен това гумените лодки излизат от мода,а от твърдите рибата стои по-далече и иска повече гъзурчене.
Не бих си направил канджа с телескопична дръжка никога.Сома е сериозна риба и почти винаги телескопа не издържа,нито на крокодилското му въртене,нито на напъна.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

piro написа:Емо няма ли да ти станат много канджи в лодката
Вече не харесваш ли оная канджа откачващата се дето вадихте сома с Жоро енергото
Ако не беше онази канджа,сома на Жоро щеше да е мираж.Нито мръдна,нито се изкриви,нито изпусна сома,нито го нарани.Виж другите две,които се използваха и то не както трябва им се случи всичко и точно обратното.
До сега всички мои стари познати кльонкаджии имаме едни и същи канджи.Никой не е бил подведен в нито една ситуация.Тази,която направих вчера ми е 2-ра и обясних защо.
При мен свободни съчинения няма.Всичко е на базата на опит от 20 човека стари сомаджии.
Аз ви споделям,а вие си тълкувайте нещата както искате.Купувам си стика за голф срещу 20лв.Куката на мен на едро ми я дават за 16лв....иначе и тя струва 20лв.Горе на дръжката слагам халка от неръждавейка,здрава за 8лв.Въжето ми е парашутно,защото се оплита по-малко и то струва 3 кинта,ако го купуваш отделно.Като сложиш труд и лепило за 17лв.,може да сметнете колко излиза една канджа сам да си я направиш.Кото при стика от голф,не хабиш пари за направата на дръжката.Като му кажа на някой дай 80лв и ще ти направя....много му били.Ами да си направи сам тогава,за по евтино.
Куките са такъв кът,че не ми се говори.Поръчах 50,а дойдоха 10бр. и ги раздадох на приятели,че ме изедоха за тях.
Това е което мога да ви кажа за инфо.
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

lovo-бай СТОЯН написа:Не-знам, аз съм НАЧИНАЕЩ,в риболова на сом .Но -всичко ми изглежда доста ''касапско''Което яко ме разтревожи. :drinkers: Може и да греша разбира се............Абе да сте живи и здрави,и да шибате сомовете яко с канджоците.Ако ви требат ръкавици за сом,не-се срамете.....................А на мене се обадете.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Бай-Стояне-Стояне..Всичко е цирк и изкуството на.Актьорското театро,рев късо,дълго харпонджииско острие..после реват искахме да го пуснем но тои умря...ми как няма да умре ,като е направен на ,домакински гевгир от дупки на харпуните им...Бият го дакато му изтечат,карантиите...Пък тои после умрял,деба и извиненията,после касапина показва ,колко гняз имал...Пък ти им говориш ,за ръкавици направо ги разнежи и разчуства...ще искаш и више медицинско удостоверение за използване на ръкавици....
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”