Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Вкусотии в чинии
Модератор: sapuna
- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
В тия студени дни само боба държи топло в панталоните



- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Eйййй,ша залитнем към Мехико май,супа от боб,основно боб и десерта от боб 

-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 728
- Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Предястие..бобена салата. 

- Vid
- кандидат преподавател
- Мнения: 3399
- Регистриран на: Нед Окт 24, 2010 8:44 pm
- Местоположение: Хасково
Re: Вкусотии в чинии
Аааа, и рибената чорба не отстъпва на бобеца, ама само да е майсторски направена..Баш Щукар написа:В тия студени дни само боба държи топло в панталоните![]()

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Re: Вкусотии в чинии
Пъстървата много добре излежда
На скара или във фурна я печеш?[/quote]
Само на фурна във фолио,отдолу ред шайби лимон,отгоре шайби доматче,вътре малко сол и ч.пиперче. Не само изглежда добре - облизваш си пръстите накрая и почваш да чоплиш около главата, дали не е останало манку месце.

Само на фурна във фолио,отдолу ред шайби лимон,отгоре шайби доматче,вътре малко сол и ч.пиперче. Не само изглежда добре - облизваш си пръстите накрая и почваш да чоплиш около главата, дали не е останало манку месце.

- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Бах тоа сос Табаско,той на цената на златото ,60 мl х лв
Ама иначе мори караконджолите здраво,читав вирус не остава
Много добре се комбинира с барбекю продукти и може би и суши

Правих един ,два пъти в къщи ,добре стана
Лют червен пипер едро смлян(или кълцани червени сухи чушлета ),хубаво е и няколко кълцани зелени люти чушлета,оцет,сол и малко вода,за разреждане Количествата на око и цвят Всичко това се смесва,слага се на котлона , затопля се , почти до завиране,че и по малко
След това ,като се охлади ,у буркан и на хладно за десетина дни ,може и повече След това се прецежда много добре и пак в буркана за съхранение на хладно Аз го консумирам,като наръсвам с него щедро топъл хляб,отварям съда с изпечените неща и .......
Гледам у нета пише ,че в Луизиана го чакали три години да зрее,ма ние немаме толкоз време
Много е як за мен , но внимателно с употребата
Ама иначе мори караконджолите здраво,читав вирус не остава

Много добре се комбинира с барбекю продукти и може би и суши

Правих един ,два пъти в къщи ,добре стана
Лют червен пипер едро смлян(или кълцани червени сухи чушлета ),хубаво е и няколко кълцани зелени люти чушлета,оцет,сол и малко вода,за разреждане Количествата на око и цвят Всичко това се смесва,слага се на котлона , затопля се , почти до завиране,че и по малко
След това ,като се охлади ,у буркан и на хладно за десетина дни ,може и повече След това се прецежда много добре и пак в буркана за съхранение на хладно Аз го консумирам,като наръсвам с него щедро топъл хляб,отварям съда с изпечените неща и .......
Гледам у нета пише ,че в Луизиана го чакали три години да зрее,ма ние немаме толкоз време

Много е як за мен , но внимателно с употребата

- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Марлине, благодарско за рецептата за соса! Ще си направя такъв в най-скоро време!



- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Ми напра'их го
Сега изстива, после ще го турна в един буркан и ще го забравя за десетина дена
Като го прецедя другата седмица ще пратя някоя снимка


Като го прецедя другата седмица ще пратя някоя снимка

- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Ама направих и една глупост... май!
Покрай лютите пиперки срязах и едно малко доматче... Сварих, изстина... и чак като почнах да пълня буркана, тъпата ми тиква загря
че от домата ще се вкисне соса. И го прецедих сега, оставих буркана на хладно...
Я кажете да го лисвам ли в мивката сега или нищо няма да му стане от домата?
Според мен ще издържи 5-6 дена, ама...

Покрай лютите пиперки срязах и едно малко доматче... Сварих, изстина... и чак като почнах да пълня буркана, тъпата ми тиква загря

Я кажете да го лисвам ли в мивката сега или нищо няма да му стане от домата?
Според мен ще издържи 5-6 дена, ама...
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 728
- Регистриран на: Пон Юни 23, 2014 4:32 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Земи една лъжица и яж..ама мааи стабилно ,че земи се вкисне трябва до го хвърлиш, ша люти ша люти..колко да люти
тамън едно бурканче кат апниш и си иноватор в ракетното гориво
, майтап 
Според мен не би трябвало да се вкисне много бързо, ако пък те мъчи ,че ще разсипе хубавата работа, сложи ги да покъкри още малко на котлона и след това го стерилизирай в бурканче, би трябвало да стане.



Според мен не би трябвало да се вкисне много бързо, ако пък те мъчи ,че ще разсипе хубавата работа, сложи ги да покъкри още малко на котлона и след това го стерилизирай в бурканче, би трябвало да стане.
- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Ба ли му мамата ,би трябвало оцета и солта да държат
Не го хвърляй !
Не го хвърляй !
- Баш Щукар
- ще става разбирач
- Мнения: 505
- Регистриран на: Нед Юни 09, 2013 9:26 am
- Местоположение: Кристиан Кирилов / Перник
Re: Вкусотии в чинии
Каквото такова
В събота си взимам буркана с мене на вилата
Ще има скара 



- Bigmarlin
- сериозен играч
- Мнения: 2251
- Регистриран на: Чет Сеп 15, 2011 2:06 pm
- Местоположение: Плевен
Re: Вкусотии в чинии
Люси,така добре ли е ?

Снощи се прибрах късно от работа,но са напънах да го сложа на тавана
Че от събота е взето и ма беше страх да не го бастисам
След привършване на работата около зеито,така бях пригладнел ,че можех да погълна цял слон
Обаче ужасен установих,че има само спанак с ориз
Добре че се намират понякога и алтернативи

Годзила,пак има примоция на Гинес у Била,ама май не е много примоция ,че е бутилка 0.300 мл ,17 % Взех няколко от кур туазия ,ама онаа с чашата по ми хареса
Пп ако някой дири хрян зя нещо у Била има

Снощи се прибрах късно от работа,но са напънах да го сложа на тавана

Че от събота е взето и ма беше страх да не го бастисам
След привършване на работата около зеито,така бях пригладнел ,че можех да погълна цял слон

Обаче ужасен установих,че има само спанак с ориз

Добре че се намират понякога и алтернативи


Годзила,пак има примоция на Гинес у Била,ама май не е много примоция ,че е бутилка 0.300 мл ,17 % Взех няколко от кур туазия ,ама онаа с чашата по ми хареса
Пп ако някой дири хрян зя нещо у Била има

Re: Вкусотии в чинии
[quote="Bigmarlin"]Люси,така добре ли е ?

Снощи се прибрах късно от работа,но са напънах да го сложа на тавана
Че от събота е взето и ма беше страх да не го бастисам
Само не знам що тургате кукурз у зелито?!?
Яз си го праим стандартно - само глава чирвено цвикло и лъжичка синапено семе(чаена лъжичка у марля увито) и става рупкаво и не се смива.

Снощи се прибрах късно от работа,но са напънах да го сложа на тавана

Че от събота е взето и ма беше страх да не го бастисам
Само не знам що тургате кукурз у зелито?!?
Яз си го праим стандартно - само глава чирвено цвикло и лъжичка синапено семе(чаена лъжичка у марля увито) и става рупкаво и не се смива.