Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Re: Инфо за р. Струма!
хахаха до 2-3 години няма да остане нищо ИАРА-та ще ни продават билети за зад граница.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

Ами като се е настанил така дружелюбно пред теб - сменяш захранката колега. Започваш да храниш с камъни, не по-малки от портокал и на всяко хвърляне на "колегата" . По-начесто - резултата е по-добър. Десет минути така и рибата е в другия вир.pojara28 написа:Първо искам да започна с по-Здрав към всички тройкаджии които ще прочетат този коментар, а и искам да се обърна към хората от една изпълнителна агенция, която е повече агенция и по малко изпълнителна: За какво го купувам тоя билет като за цяла година не са ме проверили нито веднъж?
Днес ббях на реката за 3 часа закачих много скобари, но извадих само три, но и тези три се оказаха достатъчни да ме налазят месТните благоевградски селяни. Реката бе доволно голяма и мътна рибите много добре реагираха на пинките които стрелях. Ако държиш темпо в храненето - риболова е приказка. По 10 пинки на 2-3 хвърляния и скобара кълвеше. Лових с болото на дълбочина около 1м и по-малко. Рибата предпочиташе мартеница от 1 бял и 1 или2 червени пинки. Плувка 2гр повод над 35см /не знам може и около 40см да беше/, кука фуна 16 номер. Скобарите които излизаха бяха малки имаше само един около кило. Още при първата извадена риба дойде една пенсия до мен, а като видяха че закачих още риби един селяк /знам че не е прилично да наричам хората така, но няма просто друга дума в българския език, която така "достойно" да определя човек/ нагази точно там където ловях, друг пък започна да ми се хвали, че като си тръгна щял да почне да даска с тройки. Нямам думи.
Все пак и трите скобара си отплуваха, а пък аз колкото си отпочинах толкова и събрах нерви от наглостта българска и отново си припомних че не съм в някоя бяла държава, а се намирам на моста за с. Покровник до "град" Благоевград заобиколен от "хора" за които мисълта - не на Нане да му е добре, а на Вуте да е зле е кредо и движеща сила. Естествено след като нагази пред мен въпросния субект, аз спрях да храня и рибата престана да кълве. Докато събирах багажа извади един скобар закачен за опашката, което ме наведе на мисълта, че не само е селяк ами е и бракониер, но както винаги съм казвал: простотията не ходи в гората, а по хората
-
- разбира нещата
Еми така ония СЕЛЯЦИ от ИАРА место да сложат закон, да не се продават троики по магазините те куро си барат с извинение.
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
ще сложат 2ки или много единични и пак ще лупат.Решението е яко актове и много бой
Tell people there’s an invisible man in the sky who

-
- разбира нещата
Решението е яко актове и много бои
Особено за 2 съм съгласен.
Особено за 2 съм съгласен.

Знам колега 4е ниама да променим мизерниците,ма нема как да ми влезе некой тъпанар на 5 метра под мене и да плиаска без да се сблъскаме.Не биа по 100 км да ме ебават селиаците безнаказано.Да мепрощава6 ма нема как дастане.И докато си събира6 багажа като те полазат те така 4е е.pojara28 написа:Първо искам да започна с по-Здрав към всички тройкаджии които ще прочетат този коментар, а и искам да се обърна към хората от една изпълнителна агенция, която е повече агенция и по малко изпълнителна: За какво го купувам тоя билет като за цяла година не са ме проверили нито веднъж?
Днес ббях на реката за 3 часа закачих много скобари, но извадих само три, но и тези три се оказаха достатъчни да ме налазят месТните благоевградски селяни. Реката бе доволно голяма и мътна рибите много добре реагираха на пинките които стрелях. Ако държиш темпо в храненето - риболова е приказка. По 10 пинки на 2-3 хвърляния и скобара кълвеше. Лових с болото на дълбочина около 1м и по-малко. Рибата предпочиташе мартеница от 1 бял и 1 или2 червени пинки. Плувка 2гр повод над 35см /не знам може и около 40см да беше/, кука фуна 16 номер. Скобарите които излизаха бяха малки имаше само един около кило. Още при първата извадена риба дойде една пенсия до мен, а като видяха че закачих още риби един селяк /знам че не е прилично да наричам хората така, но няма просто друга дума в българския език, която така "достойно" да определя човек/ нагази точно там където ловях, друг пък започна да ми се хвали, че като си тръгна щял да почне да даска с тройки. Нямам думи.
Все пак и трите скобара си отплуваха, а пък аз колкото си отпочинах толкова и събрах нерви от наглостта българска и отново си припомних че не съм в някоя бяла държава, а се намирам на моста за с. Покровник до "град" Благоевград заобиколен от "хора" за които мисълта - не на Нане да му е добре, а на Вуте да е зле е кредо и движеща сила. Естествено след като нагази пред мен въпросния субект, аз спрях да храня и рибата престана да кълве. Докато събирах багажа извади един скобар закачен за опашката, което ме наведе на мисълта, че не само е селяк ами е и бракониер, но както винаги съм казвал: простотията не ходи в гората, а по хората
- monzata
- вече хвърля и на тежко
прав е Митака , на простия селянин няма как да му обясняваш 

- калин кацаров
- сериозен играч
Вчера малка разходка слетобяда за 2,3 часа до Железница, 10 скобара , само на троха! повод 0,09, кука 16 .Показно на местните и обратно в реката!

Браво Калине!калин кацаров написа:Вчера малка разходка слетобяда за 2,3 часа до Железница...
Право в целата, 'щото темата започна да се изражда

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- разбира нещата
Калине с какво хранеше или само на бял ?
- калин кацаров
- сериозен играч
Когато има много хора един до друг , не подхранвам. Просто пречат и не мога да си водя линията и да задържам на подхраненото място. Освен това реката беше позамътена и с високо и по-бързо течение, по скоро отидох на разходка и носех с мен само една филийка изкуствено хлебче.metoo написа:Калине с какво хранеше или само на бял ?
- SammY
- фен клуб-скобар
Колеги струмски рибари , ползвате ли хляб със сирене (босненски) и имате ли успехи на него ? Аз съм имал частични успехи с него на места кадето рибата си тачи повече "чарвата" , но ми е интересно работи ли при вас ?
п.п. Колега браво за риболова
п.п. Колега браво за риболова

- калин кацаров
- сериозен играч
Скобара на хляб най-добре взима на Струма, но лично аз този босненския никога не съм го ползвал, винаги когато реката и времето позволява използвам бял, пресен ръчен хляб и на него скобара кълве най-добре, а и не само той, а и мрените , предпочитат естествения хляб
-
- разбира нещата
Еми колега аз лятото ловя само на хляб като каша го права и го хвърлям по течението и се започва боя на черната мряна и някои друг скобар. 

Колегата имаше впредвид босненското хлебче с аромат на сирене,даже имаше и други аромати до колкото си спомням.Аз по струма най голем успех имам с българското хлебче,правил съм опит на едно место кадето кълвеше доста с двете и рибата видимо предпочиташе българското и от тогава само с него си ловим