Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов край ямбол!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Риболов край ямбол!!!
Предполагам, че чорт=каракуда=карас=таранка !stanilov написа:Колега , обясни малко повече за чортовете каква риба е -може и снимки ако имаш.Предварително благодаря!
Живей докато си жив, понеже след това твърде дълго ще бъдеш мъртъв!
-
- вече хвърля и на тежко
на кръстоската между каракуда и шаран викаме чорт - има и друго название но него знам-представлява голяма каракуда от порядака на 800гр-2кг аз най големите дето съм хващал са 1,4кг това е дива риба и е много вкусна повечето пъти е с жълто златост корем...преди години излизаше това време на канала на димчево и дебелт но там са сравнително по дребни до кило съм хващл по каналите...stanilov написа:Колега , обясни малко повече за чортовете каква риба е -може и снимки ако имаш.Предварително благодаря!
Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
Подозирам,че става въпрос за буфало , но може и да бъркам...
MILF - Man, I love fishing !
-
- научил се да хвърля
В интерес на истината съм хващал подобна кръстоска на Каракуда на язовирчето на с.Мокрен което се намира в близост до Каябашкия язовир, интересна е структурата на тялото и, че месото до половината е бяло, а другата половина стои по кявяво и различно от това до главата, рибите са по тъмни и досущ приличат на Каракуди, а не на" Буфало както съм го виждал по снимки, с коренно различна гръбна перка с изразен висок лъч в началото".
А ако става дума за таксатана на язовира в Каябаш миналата година беше 5лв без ограничение на въдиците и улова за светлата част от деня само !!!, а раците забранени за вземане..
А ако става дума за таксатана на язовира в Каябаш миналата година беше 5лв без ограничение на въдиците и улова за светлата част от деня само !!!, а раците забранени за вземане..
-
- вече хвърля и на тежко
точно на голяма каракуда си прилича и си е дива риба и просто е такова кулинарно злато че шарана е в първи клас сравнение с чорта,а Аз съм ял див шаран който наистина си е див а не от зарибен язовир и чорта го превъзхожда с пъти....ааа между другото хубав чорт се лови най вече на дъно на спирала с повечко кюспе.....kevin75 написа:В интерес на истината съм хващал подобна кръстоска на Каракуда на язовирчето на с.Мокрен което се намира в близост до Каябашкия язовир, интересна е структурата на тялото и, че месото до половината е бяло, а другата половина стои по кявяво и различно от това до главата, рибите са по тъмни и досущ приличат на Каракуди, а не на" Буфало както съм го виждал по снимки, с коренно различна гръбна перка с изразен висок лъч в началото".
наслука
Хора има много,ама Човеци вече няма............
-
- ще става разбирач
На съоражението излиза каракуда,гърбавица и червеноперка
-
- научил се да хвърля
На цимента каракуди и щука. Оня ден гледам един индивид метнал тапите , слезнахме при него беше изкарам 2 щуки по кило . Викам може ли да ги вида и човека отвори торбата. Коремите им хлътнали навътре ама като засмукани. Това означава че си е хвърлила хайвера.S.Koychev написа:На реката излиза ли нещо сега, говоря за циментираната.
А за каракудите с малко рядък хляб за храна до папура , и на хлебец или на червеи.
(Става въпрос пред шел-а до паметника там , дето се слиза по едни стълбички)
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес на Ханово - запушеното манифестация...вярно, че отидох късно ама място да не намеря...,а никой нищо не споделя. Скромни хорица ей...
А нещо хващаха ли ?jibira написа:Днес на Ханово - запушеното манифестация...вярно, че отидох късно ама място да не намеря...,а никой нищо не споделя. Скромни хорица ей...
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Вадеха червеноперки и каракудки, поне това видях като минавах покрай тях!shtilio написа:А нещо хващаха ли ?
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Къде е най-удачно в Ямболско да отида на платено за шаран(ако излезе разбира се) и да си направя удоволствието!!!
На Питово съм хващал най- много шарани, но тази година не съм ходил още.jibira написа:Къде е най-удачно в Ямболско да отида на платено за шаран(ако излезе разбира се) и да си направя удоволствието!!!
- jibira
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Дай малко повече инфо за там. Стръв, тип монтаж, места, цени ...shtilio написа: На Питово съм хващал най- много шарани, но тази година не съм ходил още.

Условията бяха 3,50 лв на пръчка, 4 лв/кг шарана, 3 лв/кг щуката, рибата може да се пуска.Шарана съм го ловил на плувка на царевица от пакет за стръв и захранка, също така и на дъно пак стръв царевица.Местата където съм ловил са на брега срещу фургона, но дава почти навсякъде. Щуката на спининг и на рибка. Ако шарана е активен се правят много бройки , масовите шарани са 1-2,5 кг.jibira написа:Дай малко повече инфо за там. Стръв, тип монтаж, места, цени ...shtilio написа: На Питово съм хващал най- много шарани, но тази година не съм ходил още.
Пак подчертавам , че за последно съм ходил миналата година септември.