Какво кълве на яз.Сопот?

Тук можете да споделяте къде и каква риба кълве в момента.

Модератор: Paublo_Eskobar

Публикувай отговор
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Какво кълве на яз.Сопот?

Мнение от MITKO70 »

Говорих с колега запознат с тези бели топченца под кожата на костура,още от пролетта ги наблюдавам,но така си стоят,не се развива нищо от тях :? Та човека каза,че го има и по други водоеми в страната,получавало се от птиците ,те го пренася ли.Какво е точно ,също не знам,но колегите го киснели във вода,сол и оцет за 1ч. и после падали при премиване.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Диканаров написа:Момци, прави ми впечатление, че костурът е издребнял и има някакви бели паразитчета под кожата близо до повърхността на месото. На мостовете тази година още не съм хванал над 300г. Синът на чакъла на стената хвана няколко над 200г. и два над половинка, но това си е нищо. Предишните години на излет съм вадил само от 300г на горе и половин килограмовите си бяха редовни клиенти. Версията, че платиката му е видяла сметката е смешна. Едрият костур тя не може да изяде, а само хайвер или личинки. Има нещо и още не мога да си го обясня! Това, че гонят от стената и от кулата го считам за добро нещо, защото съм виждал от лодка двама да вадят два живарника с по 25-30 кг. костур от кулата.А това не бе рядкост, а обикновено явление, когато костурът се групираше на ямата при кулата. Сега денят намалява и времето за лакомниците много е късо, не е цял ден. Дано да одържат на мрежарите нощем, защото като още малко захладее нашего брата няма да нощува на водата там, въпреки, че е разрешен нощният риболов. Хубаво ще е ако д-р Найденов ни напише два реда за паразитите и за издребняването на костура.
Здравей, бат Веско мислех да ти звъня,за инфо горе,че малкия рибар ме нахока,но гроздето е по важно :drinkers:
явно, ще го водя,тая седмица в банчовия,или на сипея на стената,но ми се иска и с лодката да видя покрай мостовете,ще го мисля. :D
Риба къща няма.
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

яз,Сопот написа:
Диканаров написа:Момци, прави ми впечатление, че костурът е издребнял и има някакви бели паразитчета под кожата близо до повърхността на месото. На мостовете тази година още не съм хванал над 300г. Синът на чакъла на стената хвана няколко над 200г. и два над половинка, но това си е нищо. Предишните години на излет съм вадил само от 300г на горе и половин килограмовите си бяха редовни клиенти. Версията, че платиката му е видяла сметката е смешна. Едрият костур тя не може да изяде, а само хайвер или личинки. Има нещо и още не мога да си го обясня! Това, че гонят от стената и от кулата го считам за добро нещо, защото съм виждал от лодка двама да вадят два живарника с по 25-30 кг. костур от кулата.А това не бе рядкост, а обикновено явление, когато костурът се групираше на ямата при кулата. Сега денят намалява и времето за лакомниците много е късо, не е цял ден. Дано да одържат на мрежарите нощем, защото като още малко захладее нашего брата няма да нощува на водата там, въпреки, че е разрешен нощният риболов. Хубаво ще е ако д-р Найденов ни напише два реда за паразитите и за издребняването на костура.
Здравей, бат Веско мислех да ти звъня,за инфо горе,че малкия рибар ме нахока,но гроздето е по важно :drinkers:
явно, ще го водя,тая седмица в банчовия,или на сипея на стената,но ми се иска и с лодката да видя покрай мостовете,ще го мисля. :D
Бате Веско, и аз от две години насам не съм хващал качествен костур.Съмнявам се да е от излавяне,кустура си е малко куче марка и мисля ,че има доста храна за него в язовира,за нарастване.Милярди малки рибки бродят из язовира.Сега като казвате ,че платиката изяжда хайвера и личинки и за това се губи костура е наистина не сериозно.Костура както казвате ИЗДРЕБНЯ.Има промяна ,да ама по скоро на тази паразитна основа.Друга причина просто няма.

И бат Данчо ,ако мяташ на мостовете драсни едно ЛЦ дали е имало някъв резултат.Аз смятам да забягвам по "Малко Шарково" да търся хищника.Там е много едър и в 1000 пъти в повече от Сопот.За съжеление едва ли ще се възтанови тази пополация при нас.Поздрави на всички познати :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Menkata написа:
яз,Сопот написа:
:wink:
Бате Веско, и аз от две години насам не съм хващал качествен костур.Съмнявам се да е от излавяне,кустура си е малко куче марка и мисля ,че има доста храна за него в язовира,за нарастване.Милярди малки рибки бродят из язовира.Сега като казвате ,че платиката изяжда хайвера и личинки и за това се губи костура е наистина не сериозно.Костура както казвате ИЗДРЕБНЯ.Има промяна ,да ама по скоро на тази паразитна основа.Друга причина просто няма.

И бат Данчо ,ако мяташ на мостовете драсни едно ЛЦ дали е имало някъв резултат.Аз смятам да забягвам по "Малко Шарково" да търся хищника.Там е много едър и в 1000 пъти в повече от Сопот.За съжеление едва ли ще се възтанови тази пополация при нас.Поздрави на всички познати :)
Риба къща няма.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Колеги,значи посещавам язовира от може би +10 години ... в последните 3-4 години воубще хищникът не е това,което беше преди 5 години ...

Бялата,клен-а,костура на свечеряване гоневе като осверипел и като за последно ... преди месец бях на язовира за 1 ден (нощ) видях само някакви епизодични подгонвания ... да не говорим,че костура които хванах беше под всякаква критика ... размера не ми се коментира,жалкото в случая беше ,че лапаше до червата ... на последния Лесидренски залив (Миров дол) от брега съм ловил на туист (зелен с брокат) бяла риба и костури по +400 грама екземпляр да не говоря,че се хващаха и по над 700 но порядакът им беше 400-600 ...
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Radoy написа:Колеги,значи посещавам язовира от може би +10 години ... в последните 3-4 години воубще хищникът не е това,което беше преди 5 години ...

Бялата,клен-а,костура на свечеряване гоневе като осверипел и като за последно ... преди месец бях на язовира за 1 ден (нощ) видях само някакви епизодични подгонвания ... да не говорим,че костура които хванах беше под всякаква критика ... размера не ми се коментира,жалкото в случая беше ,че лапаше до червата ... на последния Лесидренски залив (Миров дол) от брега съм ловил на туист (зелен с брокат) бяла риба и костури по +400 грама екземпляр да не говоря,че се хващаха и по над 700 но порядакът им беше 400-600 ...
Ще си спомняме само,туй вече ще ни остане. :evil:
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

А дали едрия костур зимата не е отишъл като бялата някъде :? Имам впечатления от 3 г. насам,първата се ловеше много добре на тръбата,приличен костур,но тази година нищо.При тази храна в язовира,просто трябва да дебелее с часове,дали пък този паразит не го бърка :?
Изображение
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Колега незнам от колко време посещаваш язовира (аз имам вила в селото и от +10 години ходя на язовира) незнам дали си спомняш времето,когато откъм Голяма Желязна нямаше никои ... всички се биеха по стената и на пунтона по-нататък носа им неможеше да мръдне ,а сега ?
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

Radoy написа:Колега незнам от колко време посещаваш язовира (аз имам вила в селото и от +10 години ходя на язовира) незнам дали си спомняш времето,когато откъм Голяма Желязна нямаше никои ... всички се биеха по стената и на пунтона по-нататък носа им неможеше да мръдне ,а сега ?
Ми Радай с моя 36г стаж по язовира,ще напиша три тома романи.На Митко баща му,дедо Краси,таз година правилно се изрази.,,Бавно но сигорно .този язовир си загива,, :evil: Така че напред и майната му,ще се местим по другите по юга,и Дунава.
Риба къща няма.
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Нормално,до преди години лагерите се брояха на пръстите на 1-та ми ръка ... а сега ?
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

Всички рибари станаха ;) проблема не е , че са много хората , а че си взимат на 100% от улова
Изображение
Аватар
Menkata
фен клуб-скобар

Мнение от Menkata »

НЕ СЕ ЗАРИБЯВА :!: Иначе риба винаги ще си има ще си ловим платички и чат пат някои уклейче :)
По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

:lo
Menkata написа:НЕ СЕ ЗАРИБЯВА :!: Иначе риба винаги ще си има ще си ловим платички и чат пат някои уклейче :)
Много индиянец,малко вождове,та Менка теа всичките дето идат по два лева да бяха дали на Митко,и с наще от региона,ще ври от риба.Но 200лв за излет,два за зарибяване сакън що пък. :mrgreen:
Риба къща няма.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

яз,Сопот написа:
Radoy написа:Колега незнам от колко време посещаваш язовира (аз имам вила в селото и от +10 години ходя на язовира) незнам дали си спомняш времето,когато откъм Голяма Желязна нямаше никои ... всички се биеха по стената и на пунтона по-нататък носа им неможеше да мръдне ,а сега ?
Ми Радай с моя 36г стаж по язовира,ще напиша три тома романи.На Митко баща му,дедо Краси,таз година правилно се изрази.,,Бавно но сигорно .този язовир си загива,, :evil: Така че напред и майната му,ще се местим по другите по юга,и Дунава.
За съжаление се наблюдава такава тенденция,със състоянието на рибния ресурс в язовира :cry: НО,аз/ние/ не искаме да се местим по други места,това е най-лесно.Тук ни харесва язовира,природата,хората и за това ще продължим да работим по въпроса със събиране на средства.Идеята е отворена,зима голяма ,може да се съберем 2-3 колеги,да отворим една сметка и ако се включат колегите от София,плюс средствата от Ловеч,Троян може да направим нещо на пролет.Имам връзка с Йоско от Троян,така че организация ще има.
НО,пак опираме до това НО,всичко става,ако има желание от страна на хората!
Изображение
Аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от яз,Сопот »

http://www.nariba.com/forum/viewtopic81830.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Какво ще стане,дано е за добро.
Риба къща няма.
Публикувай отговор

Обратно към “Къде и какво кълве в момента.”