Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- MITKO70
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Говорих с колега запознат с тези бели топченца под кожата на костура,още от пролетта ги наблюдавам,но така си стоят,не се развива нищо от тях
Та човека каза,че го има и по други водоеми в страната,получавало се от птиците ,те го пренася ли.Какво е точно ,също не знам,но колегите го киснели във вода,сол и оцет за 1ч. и после падали при премиване.

Всичко може,но не всеки го можe.

Здравей, бат Веско мислех да ти звъня,за инфо горе,че малкия рибар ме нахока,но гроздето е по важноДиканаров написа:Момци, прави ми впечатление, че костурът е издребнял и има някакви бели паразитчета под кожата близо до повърхността на месото. На мостовете тази година още не съм хванал над 300г. Синът на чакъла на стената хвана няколко над 200г. и два над половинка, но това си е нищо. Предишните години на излет съм вадил само от 300г на горе и половин килограмовите си бяха редовни клиенти. Версията, че платиката му е видяла сметката е смешна. Едрият костур тя не може да изяде, а само хайвер или личинки. Има нещо и още не мога да си го обясня! Това, че гонят от стената и от кулата го считам за добро нещо, защото съм виждал от лодка двама да вадят два живарника с по 25-30 кг. костур от кулата.А това не бе рядкост, а обикновено явление, когато костурът се групираше на ямата при кулата. Сега денят намалява и времето за лакомниците много е късо, не е цял ден. Дано да одържат на мрежарите нощем, защото като още малко захладее нашего брата няма да нощува на водата там, въпреки, че е разрешен нощният риболов. Хубаво ще е ако д-р Найденов ни напише два реда за паразитите и за издребняването на костура.

явно, ще го водя,тая седмица в банчовия,или на сипея на стената,но ми се иска и с лодката да видя покрай мостовете,ще го мисля.

Риба къща няма.
- Menkata
- фен клуб-скобар
Бате Веско, и аз от две години насам не съм хващал качествен костур.Съмнявам се да е от излавяне,кустура си е малко куче марка и мисля ,че има доста храна за него в язовира,за нарастване.Милярди малки рибки бродят из язовира.Сега като казвате ,че платиката изяжда хайвера и личинки и за това се губи костура е наистина не сериозно.Костура както казвате ИЗДРЕБНЯ.Има промяна ,да ама по скоро на тази паразитна основа.Друга причина просто няма.яз,Сопот написа:Здравей, бат Веско мислех да ти звъня,за инфо горе,че малкия рибар ме нахока,но гроздето е по важноДиканаров написа:Момци, прави ми впечатление, че костурът е издребнял и има някакви бели паразитчета под кожата близо до повърхността на месото. На мостовете тази година още не съм хванал над 300г. Синът на чакъла на стената хвана няколко над 200г. и два над половинка, но това си е нищо. Предишните години на излет съм вадил само от 300г на горе и половин килограмовите си бяха редовни клиенти. Версията, че платиката му е видяла сметката е смешна. Едрият костур тя не може да изяде, а само хайвер или личинки. Има нещо и още не мога да си го обясня! Това, че гонят от стената и от кулата го считам за добро нещо, защото съм виждал от лодка двама да вадят два живарника с по 25-30 кг. костур от кулата.А това не бе рядкост, а обикновено явление, когато костурът се групираше на ямата при кулата. Сега денят намалява и времето за лакомниците много е късо, не е цял ден. Дано да одържат на мрежарите нощем, защото като още малко захладее нашего брата няма да нощува на водата там, въпреки, че е разрешен нощният риболов. Хубаво ще е ако д-р Найденов ни напише два реда за паразитите и за издребняването на костура.![]()
явно, ще го водя,тая седмица в банчовия,или на сипея на стената,но ми се иска и с лодката да видя покрай мостовете,ще го мисля.
И бат Данчо ,ако мяташ на мостовете драсни едно ЛЦ дали е имало някъв резултат.Аз смятам да забягвам по "Малко Шарково" да търся хищника.Там е много едър и в 1000 пъти в повече от Сопот.За съжеление едва ли ще се възтанови тази пополация при нас.Поздрави на всички познати

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Menkata написа:Бате Веско, и аз от две години насам не съм хващал качествен костур.Съмнявам се да е от излавяне,кустура си е малко куче марка и мисля ,че има доста храна за него в язовира,за нарастване.Милярди малки рибки бродят из язовира.Сега като казвате ,че платиката изяжда хайвера и личинки и за това се губи костура е наистина не сериозно.Костура както казвате ИЗДРЕБНЯ.Има промяна ,да ама по скоро на тази паразитна основа.Друга причина просто няма.яз,Сопот написа:Здравей, бат Веско мислех да ти звъня,за инфо горе,че малкия рибар ме нахока,но гроздето е по важноДиканаров написа:Момци, прави ми впечатление, че костурът е издребнял и има някакви бели паразитчета под кожата близо до повърхността на месото. На мостовете тази година още не съм хванал над 300г. Синът на чакъла на стената хвана няколко над 200г. и два над половинка, но това си е нищо. Предишните години на излет съм вадил само от 300г на горе и половин килограмовите си бяха редовни клиенти. Версията, че платиката му е видяла сметката е смешна. Едрият костур тя не може да изяде, а само хайвер или личинки. Има нещо и още не мога да си го обясня! Това, че гонят от стената и от кулата го считам за добро нещо, защото съм виждал от лодка двама да вадят два живарника с по 25-30 кг. костур от кулата.А това не бе рядкост, а обикновено явление, когато костурът се групираше на ямата при кулата. Сега денят намалява и времето за лакомниците много е късо, не е цял ден. Дано да одържат на мрежарите нощем, защото като още малко захладее нашего брата няма да нощува на водата там, въпреки, че е разрешен нощният риболов. Хубаво ще е ако д-р Найденов ни напише два реда за паразитите и за издребняването на костура.![]()
![]()
И бат Данчо ,ако мяташ на мостовете драсни едно ЛЦ дали е имало някъв резултат.Аз смятам да забягвам по "Малко Шарково" да търся хищника.Там е много едър и в 1000 пъти в повече от Сопот.За съжеление едва ли ще се възтанови тази пополация при нас.Поздрави на всички познати
Риба къща няма.
Колеги,значи посещавам язовира от може би +10 години ... в последните 3-4 години воубще хищникът не е това,което беше преди 5 години ...
Бялата,клен-а,костура на свечеряване гоневе като осверипел и като за последно ... преди месец бях на язовира за 1 ден (нощ) видях само някакви епизодични подгонвания ... да не говорим,че костура които хванах беше под всякаква критика ... размера не ми се коментира,жалкото в случая беше ,че лапаше до червата ... на последния Лесидренски залив (Миров дол) от брега съм ловил на туист (зелен с брокат) бяла риба и костури по +400 грама екземпляр да не говоря,че се хващаха и по над 700 но порядакът им беше 400-600 ...
Бялата,клен-а,костура на свечеряване гоневе като осверипел и като за последно ... преди месец бях на язовира за 1 ден (нощ) видях само някакви епизодични подгонвания ... да не говорим,че костура които хванах беше под всякаква критика ... размера не ми се коментира,жалкото в случая беше ,че лапаше до червата ... на последния Лесидренски залив (Миров дол) от брега съм ловил на туист (зелен с брокат) бяла риба и костури по +400 грама екземпляр да не говоря,че се хващаха и по над 700 но порядакът им беше 400-600 ...
Ще си спомняме само,туй вече ще ни остане.Radoy написа:Колеги,значи посещавам язовира от може би +10 години ... в последните 3-4 години воубще хищникът не е това,което беше преди 5 години ...

Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
А дали едрия костур зимата не е отишъл като бялата някъде
Имам впечатления от 3 г. насам,първата се ловеше много добре на тръбата,приличен костур,но тази година нищо.При тази храна в язовира,просто трябва да дебелее с часове,дали пък този паразит не го бърка 

Колега незнам от колко време посещаваш язовира (аз имам вила в селото и от +10 години ходя на язовира) незнам дали си спомняш времето,когато откъм Голяма Желязна нямаше никои ... всички се биеха по стената и на пунтона по-нататък носа им неможеше да мръдне ,а сега ?
Ми Радай с моя 36г стаж по язовира,ще напиша три тома романи.На Митко баща му,дедо Краси,таз година правилно се изрази.,,Бавно но сигорно .този язовир си загива,,Radoy написа:Колега незнам от колко време посещаваш язовира (аз имам вила в селото и от +10 години ходя на язовира) незнам дали си спомняш времето,когато откъм Голяма Желязна нямаше никои ... всички се биеха по стената и на пунтона по-нататък носа им неможеше да мръдне ,а сега ?

Риба къща няма.
Нормално,до преди години лагерите се брояха на пръстите на 1-та ми ръка ... а сега ?
- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всички рибари станаха
проблема не е , че са много хората , а че си взимат на 100% от улова

- Menkata
- фен клуб-скобар
НЕ СЕ ЗАРИБЯВА
Иначе риба винаги ще си има ще си ловим платички и чат пат някои уклейче 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
:lo
Много индиянец,малко вождове,та Менка теа всичките дето идат по два лева да бяха дали на Митко,и с наще от региона,ще ври от риба.Но 200лв за излет,два за зарибяване сакън що пък.Menkata написа:НЕ СЕ ЗАРИБЯВАИначе риба винаги ще си има ще си ловим платички и чат пат някои уклейче

Риба къща няма.
- MITKO70
- кандидат преподавател
За съжаление се наблюдава такава тенденция,със състоянието на рибния ресурс в язовираяз,Сопот написа:Ми Радай с моя 36г стаж по язовира,ще напиша три тома романи.На Митко баща му,дедо Краси,таз година правилно се изрази.,,Бавно но сигорно .този язовир си загива,,Radoy написа:Колега незнам от колко време посещаваш язовира (аз имам вила в селото и от +10 години ходя на язовира) незнам дали си спомняш времето,когато откъм Голяма Желязна нямаше никои ... всички се биеха по стената и на пунтона по-нататък носа им неможеше да мръдне ,а сега ?Така че напред и майната му,ще се местим по другите по юга,и Дунава.

НО,пак опираме до това НО,всичко става,ако има желание от страна на хората!

http://www.nariba.com/forum/viewtopic81830.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Какво ще стане,дано е за добро.
Какво ще стане,дано е за добро.
Риба къща няма.