Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на кльонк
naRiba.com

Форум

Разкази за сома от Камилската долина
Модератор: bobopeli
Re: Разкази за сома от Камилската долина
1 или 2? Разликата е огромна, когато си на твърд аванс.yco написа:.... но губя 1-2 секунди...
1. Сома винаги щипва стръвта с четките. Това му е природно заложено. При твърд аванс, независимо от акцията на пръчката, сома буквално увисва на линията и усеща съпротивление. Ще имате късмет, ако някое острие се е боднало в четките до този момент и сома не може да изплюе. Не може и да завърти стръвта и да я намича навътре, защото напора на линията възпрепятства това. Той просто ви чака да решите, кога да го резнете.
2. При мек аванс, няма никакво значение колко либри е пръчката. Сома не усеща никакво съпротивление и забива надолу, или повежда встрани. Кликaра пее неговата си песен. Сома намаля "оборотите", дори спира, завърта рибата и я намича навътре, след което забива към дъното. Тука е момента да го резнеме как си требе. Къса, но сигурна засечка. Ако куките издържат засечката, ще издържат и на ваденето.
Една от тактиките за тоя сезон ще ми е с една единствена пръчка на лодката и тапа на поне 7-8 метра от лодката,
на твърдата едра риба на тапата дребна.Това ше го направа с цел по едри риби и няма да сменявам стратегията
до есента,па да видиме какво ше излезе.
на твърдата едра риба на тапата дребна.Това ше го направа с цел по едри риби и няма да сменявам стратегията
до есента,па да видиме какво ше излезе.
Стана интересно както би трябвало да се споделя затова е форума.Миналата година и аз за първи път лових на кльонк за точно 4 опита имах над 15 свивания на върха на въдицата която е почти като на федер естествено веднага засечка и нито една извадена риба,като само 2 или 3 риби излязоха но със обелени люспи но кльнках като на река почти без пауза дали защото им надух главата и бяха по активни не знам ас ги хващам на буи там е по лесно.
Логично!РИЗОВ-70 написа:.....върха на въдицата която е почти като на федер.........веднага засечка и нито една извадена риба....
- Don4o_62
- учете се от него
и монтажа има значение,с единични тройки или куки или 2 куки една след друга нещо като че не е удачен много,хората отдавна са го измислили,кука на гърба и тройка в задника
лапне ли,все някоя ще се забие,80 пр. все на тройката ми се закачаха,и на бузите също пак тройката,но и там е здраво

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- brandon76
- ще става разбирач
Пръта ти е тамън, ако написаните на него 100-300 акция са верниtoci23 написа:Това означава ли,че с моя кол 100-300 акция и дебел връх-просто не усещам кълванетатапри вдигане на 20-30 риби от дъното и стоят по 20-30 секунди на стръвата и пак заминават на дъното,възможно ли е да ми предърпва а аз да не усещам на пръчката
така ли удря сома на кльонк...

Бокич,що ми издаваш оръжията бе

Bokata77 написа:Точно тия 10 LB могат да ти объркат сметките.Славе ви написа ВРЪХ....ето 15-30lb
Бранко & Франко -знаете вие ккъде е истинатаbrandon76 написа:
Пръта ти е тамън, ако написаните на него 100-300 акция са верниАко всяка риба, която клъвне се улавяше,вече щяхме да ходим за жаби
![]()
![]()

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Ooo, Брандо, къде се изгуби...
таман завърших днес новата реколта с пета 55 мм

таман завърших днес новата реколта с пета 55 мм

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Днес я завърших и теста ще е в събота на реката...тука няма къде да се развъртя..
Няма лак още, щото може да иска ремонт на петата, ако не ми ареса, само на 20 ръце ленено масло е..
Ако проработи добре, ще му търся шеллак...

Няма лак още, щото може да иска ремонт на петата, ако не ми ареса, само на 20 ръце ленено масло е..

Ако проработи добре, ще му търся шеллак...

Аве Ице,тоя лист под кльнка можеш ли да го копнеш и да ми го пратиш
ще почерпя с нещо дето ще ти хареса 

KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
Ето го, само го оразмери по размера на скалата и си ок...

Тука ги бях снимал моите, по листа си ги избрах номерата..

- Don4o_62
- учете се от него
абе и аз нещоyankosan написа:И как е

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

Бране,направихте ли сефте на пласмасарката ...........
Димане явно говориме за различни неща,ъглито,което вече отдавна го нема на пазара е със плътен стъклопластов
тънък връх който е около 15 см,усеща и всякакви воблери на тролинг но от там нататък акцията постепенно се повишава и става чук....На моят другар Янко бих му предложил специален тест,линя в линя и дърпаме
да видиме,новата технология на хзога или старата на Шекспир ше се скръши първа.
интересно как в условията на капитализъм спират един от най добрите прадукти на Шекспир и като добавка
спреха и малкото Ъгли на 2.10см 10-30 дето е уникално за джиг,блесни а и за тролинг си става,връх и дръжка се допират без проблем.Е зА това не е добре фирми като Шекпир,Мичел,АбуГарсия,ЖСР ,ПЕН да бъдат изкупени от богат янки идиот и съсипани,фирми винаги държали на качество .....ох като се сетим и огладневам от яд

виж Гризенди с какви пъчки ги вади и на спининг и на клйонг,клипа е микс https://www.youtube.com/channel/UCoGdT4 ... YUNl1EJGfQ" onclick="window.open(this.href);return false;
Димане явно говориме за различни неща,ъглито,което вече отдавна го нема на пазара е със плътен стъклопластов
тънък връх който е около 15 см,усеща и всякакви воблери на тролинг но от там нататък акцията постепенно се повишава и става чук....На моят другар Янко бих му предложил специален тест,линя в линя и дърпаме

да видиме,новата технология на хзога или старата на Шекспир ше се скръши първа.

интересно как в условията на капитализъм спират един от най добрите прадукти на Шекспир и като добавка
спреха и малкото Ъгли на 2.10см 10-30 дето е уникално за джиг,блесни а и за тролинг си става,връх и дръжка се допират без проблем.Е зА това не е добре фирми като Шекпир,Мичел,АбуГарсия,ЖСР ,ПЕН да бъдат изкупени от богат янки идиот и съсипани,фирми винаги държали на качество .....ох като се сетим и огладневам от яд

виж Гризенди с какви пъчки ги вади и на спининг и на клйонг,клипа е микс https://www.youtube.com/channel/UCoGdT4 ... YUNl1EJGfQ" onclick="window.open(this.href);return false;