Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
Модератор: sapuna
- ben_lyusien
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....
на не платеното също има шаран и то не малко даже в гиола до платеното миналата година семкаджията доста шаранета извади докато си продаваше семки на вратата за платенотоSc00by написа:Явно твоя приятел се бърка с неплатеното , но на платеното има доста шаран както едри така и по малки но малки малки по кило 2zaribanask8 написа:Колеги искам да ви попитам дали е вярно това ,че на Панчарево няма никакви шарани един приятел ми го каза това и се наложида отида до Герман защото никога не съм ходил на Панчарево

На Герман се лови яко пастърва / на около 1м дълбочина / , шаран и канален сом / около дъното/
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вчера бях на Суходол, по време на състезанието, от страната на любителите - аматьори.
Лових на директен, на бял. От 7 до 11 часа хванах едно шаранче към кило - кило и половина, една каракуда към триста грама, четири дребни каракуди, една бабушка и два уклея. След 11 часа риболова приключи. Колегите около мен имаха подобни резултати. Тези които храниха най-много, хванаха на-малко и обратното.
Върнах дребните каракуди и вземах останалите риби. Като ги чистих в нас, ми стана доста неприятно, защото всички бяха пълни с хайвер. Верно че са от платено и дори и да го хвърлят няма да даде популация, ама все пак ...

Лових на директен, на бял. От 7 до 11 часа хванах едно шаранче към кило - кило и половина, една каракуда към триста грама, четири дребни каракуди, една бабушка и два уклея. След 11 часа риболова приключи. Колегите около мен имаха подобни резултати. Тези които храниха най-много, хванаха на-малко и обратното.

Върнах дребните каракуди и вземах останалите риби. Като ги чистих в нас, ми стана доста неприятно, защото всички бяха пълни с хайвер. Верно че са от платено и дори и да го хвърлят няма да даде популация, ама все пак ...
нямам живарник
Що?hristotihov написа: Верно че са от платено и дори и да го хвърлят няма да даде популация, ама все пак ...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Защо да не дадат ?hristotihov написа:Вчера бях на Суходол, по време на състезанието, от страната на любителите - аматьори.![]()
Лових на директен, на бял. От 7 до 11 часа хванах едно шаранче към кило - кило и половина, една каракуда към триста грама, четири дребни каракуди, една бабушка и два уклея. След 11 часа риболова приключи. Колегите около мен имаха подобни резултати. Тези които храниха най-много, хванаха на-малко и обратното.![]()
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- новобранец
Как е нивото на водата сега ,че на 1.5. много се качваше?G.Petkov написа:На Панчарево /неплатеното/ по Великденските празници намерихме едър и много уклей.
Тази кофичка е моята с по-малко риба,
А тази е на колегата Панайот, малко ми е зле фокуса, имам явно проблем с апарата,
Вчера на същото място нито един уклей, сякаш не ги е имало въобще.
Даваше костур от малките /15 см/ и бабушки, но те са пълни с хайвер и ги връщах веднага.
Верно е.А колегата да си смени ника,щото бен умре,утепали са гоben_lyusien написа:на не платеното също има шаран и то не малко даже в гиола до платеното миналата година семкаджията доста шаранета извади докато си продаваше семки на вратата за платенотоSc00by написа:Явно твоя приятел се бърка с неплатеното , но на платеното има доста шаран както едри така и по малки но малки малки по кило 2zaribanask8 написа:Колеги искам да ви попитам дали е вярно това ,че на Панчарево няма никакви шарани един приятел ми го каза това и се наложида отида до Герман защото никога не съм ходил на Панчарево

Риболовци.
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На платените на които хранят рибата и я продават за Никулден, плевелите им пречат, защото ядат храната на шараните. Безден например го изпускат и го "чистят" от каракуди, бабушки, кубинки и други дребосъци. Панчарево го изпускат, изчистват и зарибяват наново всяка зима. Всички платени на които гледат риба за месо, ги изпускат преди Никулден и вадят рибата.topsoft написа:Що?
Мисля че и на другите платени, които са за спортен риболов и не са изпускани с години, също не може да се създаде и закрепи популация от "плевели". Или защото гьоловете са много малки и нямат заливи и условия за размножаване, или защото са много посещавани и всичко живо се излавя. Конкретно на Суходол, а и на повечето подобни платени, дори каракудата и червеноперката ги зарибяват. Ако не пускат каракуда известно време, тя просто свършва. И аз по-рано си мислех че се люпи от хайвер и си расте, ама не е така. Бай Георги ми е казвал че я пуска той, и му вярвам щото той като си тръгна, каракудата изчезна. Сега говорих с новите шефчета, миналия месец търсеха каракуда и червеноперка да купуват за гьола, ама още никъде не продавали щото било студено. После чух че са зарибявали и вече си има количества. Единствено уклея и костура се рзвъждат, но не могат да дадат популация от мерни риби, щото ги излавят още при достигането им на 7-8 см. По някой кефал съм хващал, но не и последните 1-2 години.
Та така, стува ми се несериозно да се мисли че едно платено, било то и по-голямо, като Суходол, може само да дава и поддържа популации риби, без да се зарибява постоянно. През седмицата има по 20-30 души на ден, а през уикенда по 100, ако не зарибяват постоянно, няма да остане една рибка, така че наличните и да дават хайвер и да не дават ...
нямам живарник
Има резон в това което казваш колега. За мен е глупаво да се вади "плевелната" риба нарочно и да не се зарибява с такава, на мен ми прави повече удоволствие да ловя каракуди применно гол след гол отколкото шарана, който само обикаля като гламав докато не го кепчосашhristotihov написа:На платените на които хранят рибата и я продават за Никулден, плевелите им пречат, защото ядат храната на шараните. Безден например го изпускат и го "чистят" от каракуди, бабушки, кубинки и други дребосъци. Панчарево го изпускат, изчистват и зарибяват наново всяка зима. Всички платени на които гледат риба за месо, ги изпускат преди Никулден и вадят рибата.topsoft написа:Що?
Мисля че и на другите платени, които са за спортен риболов и не са изпускани с години, също не може да се създаде и закрепи популация от "плевели". Или защото гьоловете са много малки и нямат заливи и условия за размножаване, или защото са много посещавани и всичко живо се излавя. Конкретно на Суходол, а и на повечето подобни платени, дори каракудата и червеноперката ги зарибяват. Ако не пускат каракуда известно време, тя просто свършва. И аз по-рано си мислех че се люпи от хайвер и си расте, ама не е така. Бай Георги ми е казвал че я пуска той, и му вярвам щото той като си тръгна, каракудата изчезна. Сега говорих с новите шефчета, миналия месец търсеха каракуда и червеноперка да купуват за гьола, ама още никъде не продавали щото било студено. После чух че са зарибявали и вече си има количества. Единствено уклея и костура се рзвъждат, но не могат да дадат популация от мерни риби, щото ги излавят още при достигането им на 7-8 см. По някой кефал съм хващал, но не и последните 1-2 години.
Та така, стува ми се несериозно да се мисли че едно платено, било то и по-голямо, като Суходол, може само да дава и поддържа популации риби, без да се зарибява постоянно. През седмицата има по 20-30 души на ден, а през уикенда по 100, ако не зарибяват постоянно, няма да остане една рибка, така че наличните и да дават хайвер и да не дават ...

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Абе пак си е гадно, като я чистиш да е пълна с хайвер. Все едно да ям бременни жени
Мисля да рилийсвам, докато го хвърли.

Мисля да рилийсвам, докато го хвърли.

нямам живарник
- jasonsmith
- разбира нещата
Само с това не съм много съгласен, защото знам за не един и два свободни водоема, на които ходят страшно много хора, и успяват да си поддържат сериозна популация от т.н. "плевелни риби". Според мен истината е, че се източват всички платени покрай Никулден и се измрежва всичко де мърда, та за това трябва да се зарибява и с плевели..hristotihov написа:Та така, стува ми се несериозно да се мисли че едно платено, било то и по-голямо, като Суходол, може само да дава и поддържа популации риби, без да се зарибява постоянно. През седмицата има по 20-30 души на ден, а през уикенда по 100, ако не зарибяват постоянно, няма да остане една рибка, така че наличните и да дават хайвер и да не дават ...
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Суходол не е източван с години, дори като се сменят арендатори, не го източват. Мрежи не се пускат, даже лодка и кей няма, така че риба от него не се продава, но ако не "зареждат" редовно просто свърша дори и плевела.
Близо е до Люлин, Суходол, Филиповци и Факултета, а в тези столични квартали глада е голям.
Близо е до Люлин, Суходол, Филиповци и Факултета, а в тези столични квартали глада е голям.

нямам живарник
- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
...Богров също не се мрежи.jasonsmith написа:Само с това не съм много съгласен, защото знам за не един и два свободни водоема, на които ходят страшно много хора, и успяват да си поддържат сериозна популация от т.н. "плевелни риби". Според мен истината е, че се източват всички платени покрай Никулден и се измрежва всичко де мърда, та за това трябва да се зарибява и с плевели..hristotihov написа:Та така, стува ми се несериозно да се мисли че едно платено, било то и по-голямо, като Суходол, може само да дава и поддържа популации риби, без да се зарибява постоянно. През седмицата има по 20-30 души на ден, а през уикенда по 100, ако не зарибяват постоянно, няма да остане една рибка, така че наличните и да дават хайвер и да не дават ...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Ludia Shekspir написа:...Как е нивото на водата сега ,че на 1.5. много се качваше?
Аз бях на 30.04. /събота/ като нивото беше по-високо от предната семица, но не се промени през целия ден. Ако тръгне да се качва, риболова пак ще се промени.
- leeds
- вече хвърля и на тежко
Има лек колега,ама трябва да се промени манталитета на българина... Когато отиде на риболов,било то платен или свободен, да си вземе толкова риба колото ще изяде.А не да се пълнят торби с риба.hristotihov написа:На платените на които хранят рибата и я продават за Никулден, плевелите им пречат, защото ядат храната на шараните. Безден например го изпускат и го "чистят" от каракуди, бабушки, кубинки и други дребосъци. Панчарево го изпускат, изчистват и зарибяват наново всяка зима. Всички платени на които гледат риба за месо, ги изпускат преди Никулден и вадят рибата.topsoft написа:Що?
ДА ХВАНЕШ РИБА Е УДОВОЛСТВИЕ,НО ДА И ДАРИШ ЖИВОТА....Е ТОВА НЕ СЕ ОПИСВА С ДУМИ.
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!
ПУСНИ ДНЕС ЗА ДА ХВАНЕШ УТРЕ!!