Сом на тролинг

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Re: Сом на тролинг

Мнение от Emo-83 »

Troli Rapala написа: От заварки не разбирам,но тая "бяла пъпка" между куката и пръта не ми вдъхва доверие,очото ми там все гледа и се чуди дали е здраво? :rolleyes: :oops: Евала,че е без контра и пази рибата от сакатлъци! :drinkers:И една "изгубена битка" с участието на Троли,Вальо и Наско! :wink: Останахме си без риба,но поне се запознахме и още ни държи заедно тая риба! :drinkers:
https://www.youtube.com/watch?v=Rc-RvcYNY2A" onclick="window.open(this.href);return false;
Това не е заварка Троли,но става по-здраво от заварка....нека да си остане моя тайна как го правя.Може да пробваш на менгеме да я извадиш.
Моите куки винаги са били без контра.Но ми обраха всички канджи и все приятели.Все пак Канджата която използвам по никакъв начин не наранява рибата повече от една обикновенна сомска тройка.
Много добре знаеш,че и аз не съм бил съгласен със сърпа на Краси.Писал съм многократно как трябва да изглежда една канджа за сом,даже клипове имам по този въпрос.
Така,че точно мен не би трябвало да ме нападаш.Нямам вина,че другите имат средства за убийства,а аз за задържане.
Всеки има право на негов избор и мисли.Не налагам моя,а го споделям.
Бай Стоян искам да ми обясни как ще използва ръкавица,когато сома е над 2м.,брега е на километър и сома е надолу с главата.
Иначе сомове със сигурност е хващал големи.Но то кой не хавана такива на Ебро.Отидоха хора без една риба или най-много с две и за седмица се върнаха с по 8-10 сома около двата метра.Да заповядат на наш водоем и да ми покажат как точно се хващат тези риби на буй,на хуй,на пелети,на кльонк,на тролинг и каквито там други начини има.
Ръкавици за сом има и в Бг.Те не са само тези на Блек-Кет,ако някой е заинтересован,също ще му купя хубави.Лично аз има 3 чифта различни модели и ги ползвам,когато това позволява.
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

ribata402 написа:
lovo-бай СТОЯН написа:Не-знам, аз съм НАЧИНАЕЩ,в риболова на сом .Но -всичко ми изглежда доста ''касапско''Което яко ме разтревожи. :drinkers: Може и да греша разбира се............Абе да сте живи и здрави,и да шибате сомовете яко с канджоците.Ако ви требат ръкавици за сом,не-се срамете.....................А на мене се обадете.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Бай-Стояне-Стояне..Всичко е цирк и изкуството на.Актьорското театро,рев късо,дълго харпонджииско острие..после реват искахме да го пуснем но тои умря...ми как няма да умре ,като е направен на ,домакински гевгир от дупки на харпуните им...Бият го дакато му изтечат,карантиите...Пък тои после умрял,деба и извиненията,после касапина показва ,колко гняз имал...Пък ти им говориш ,за ръкавици направо ги разнежи и разчуства...ще искаш и више медицинско удостоверение за използване на ръкавици....
Имаш известно право Светльо.Точно за това говорим.От моя канджа и такава на старите ми колеги,сом не е умрял.Останалото са приказки.
ribata402
новобранец
новобранец

Мнение от ribata402 »

Emo-83 написа:
ribata402 написа:
lovo-бай СТОЯН написа:Не-знам, аз съм НАЧИНАЕЩ,в риболова на сом .Но -всичко ми изглежда доста ''касапско''Което яко ме разтревожи. :drinkers: Може и да греша разбира се............Абе да сте живи и здрави,и да шибате сомовете яко с канджоците.Ако ви требат ръкавици за сом,не-се срамете.....................А на мене се обадете.... :drinkers: :drinkers: :drinkers:
Бай-Стояне-Стояне..Всичко е цирк и изкуството на.Актьорското театро,рев късо,дълго харпонджииско острие..после реват искахме да го пуснем но тои умря...ми как няма да умре ,като е направен на ,домакински гевгир от дупки на харпуните им...Бият го дакато му изтечат,карантиите...Пък тои после умрял,деба и извиненията,после касапина показва ,колко гняз имал...Пък ти им говориш ,за ръкавици направо ги разнежи и разчуства...ще искаш и више медицинско удостоверение за използване на ръкавици....
Имаш известно право Светльо.Точно за това говорим.От моя канджа и такава на старите ми колеги,сом не е умрял.Останалото са приказки.
Така е но аз за себеси лично.такова уружие.. :lol: :lol: :lol: Небих сложил в лодката си.поради простата причина....Чеее ако недаи си боже ми удари некои дзвер.И е имам бих я използвал за по лесно...Но като е нямам ,ще му мисля....От 30год. съм ловец и избих свят животни.Поради тази причина спрях да ходя но лов...Неискам и това да ми се случи като помисал и за риболова.
stomanco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stomanco »

[quote="Troli Rapala"] Например Стоманко немаше канджа,га му удари 40-кила сом и добре,че има приятели дет да го огреят накрая с канджа и умения за боравене с нея! :wink: :drinkers:

Канджа имах, но неподходяща за случая - къса. И при голям сом закачен за опашката и сам човек в лодката е почти невъзможно да го достигнеш. Вече съм подготвен и за такива случки, но все малки до 9кг. ми се лепят до сега :mrgreen:
Аватар
кирил великий
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от кирил великий »

Emo-83 написа:Всички купешки на БГ пазара не стават...
Сърдечни благодарности за отговора! Далеч съм от висшия пилотаж на вас сомаджиите и ми е раншко за сомове, идеята ми беше, че изтървахме две щуки дълги и дебели, стърчаха от двете страни на шаранджийския ми сак (кеп), не можахме да ги загърнем с мрежата на сака и съответно изкочиха при вдигането, откачиха се и отплуваха, майка им щуча. А щипалките не достигнаха до дзурлите им, защото високо беше брега от водата. Едната я профуках аз, а другата жена ми я изпусна като правеше услуга на колега (моят приятел Захранката от форума). И стана мечешка услуга :oops: . Та се замислих за канджичка - лесно преносима.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

lovo-бай СТОЯН написа:Не-знам, аз съм НАЧИНАЕЩ,в риболова на сом .Но -всичко ми изглежда доста ''касапско''
Епа,като си начинаещ ще си траеш бабо за хубост,щот Троли като говори и Славе/бог/ мълчи! :twisted: :wink: Та бабо последните ми два сома 10 и 18кила бяха зашити по следния начин:задната тройка на воблера е забита в левия горен мустак,а средната тройка е забита в долната челюст на сома и де-факто целия воблер е извън устата,но е зашил рибата със затворена уста и ходи му бръкни тогава в устата Мистър Грийн и Пийс,та да се спукам от смех! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Та всяка ситуация със сом е различна и динамична,та твоите теории не ми вършат никаква работа и се оправям с успех как си знам,щот имам огромен опит от лодка зад гърба си,а не като теб и оня смотльо с грешните канджи! :twisted: :drinkers: :finga:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

stomanco написа:
Канджа имах, но неподходяща за случая - къса.
Ми сам си си виновен,щот слушаш лаиците а не опитното копили-Троли! :oops: :cry: :wink: Аз па от 10години съм с дълга канджа на Рапала и проблеми не съм имал! :idea: Веднъж ми я върнаха изправена,ма за това не е виновна стоманената канджа,а дървените глави! :cry: Та продължавайте да слушкате Емчо и другите стари кльонкащи бракониери,та да ви дойде "акъла"! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: След около 10години ще дойдете на моята философия и логика в риболова на сом на тролинг,не по-рано! :oops: :cry: За малки-воблери,финни-линии,тежки-макари,леки-въдици и нормални-канджи и готини сомове четете Троли,а за покупки на обратно на логиката и опита се обърнете към лешперите в тая област! :wink: :drinkers:
Аватар
robber_79
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от robber_79 »

Крайно време е и аз като : Балабар Петко с мъжете , да заприходя 1 канджа .Не че там където риболовстваме гъмжи от трофейни сомове ,ама знае ли се .
Лодката е надуваема , ако може някой да даде съвет , как и с какъв инструмент да не пукнем балона ..когато дойде момента ще съм много доволен .
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Troli Rapala написа:........ Та продължавайте да слушкате Емчо и другите стари кльонкащи бракониери....... се обърнете към лешперите в тая област! :wink: :drinkers:
Troli Rapala написа:...........,а не като теб и оня смотльо с грешните канджи! :twisted: :drinkers: :finga:
Троли, престани батка с тези си и други подобни епитети! Пиши си по темите, изказвай си мнения, но престани да обиждаш хора тук във форума. Това го приеми като последно предупреждение!

Сега малко и по темата. Ловя сомове от 97 година. И аз започнах с канджи, понеже Милко и Иван така са ме учили. След около 5 години ги изхвърлих и преминах само на ръкавици. До сега съм откачил само един сом, понеже беше закачен за опашката и предпочетох да го откача с едни клещи директно както си беше във водата. Верно е, че има моменти в които от устата стърчат куки, воблери и си е опасно. Истината е, че като не се бърза с рибата докато не се е уморила няма проблеми. Това си е мое мнение и не ангажирам никой с него.
Иначе всеки да ги вади как си иска и как му е удобно. Нямам нищо против и канджите, но и за мен са си малко „касапски“ инструмент, особено в ръцете на някои колеги. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

Във връзка със скорошно зарибяване на Искъра със сом,беше проведен разговор с професор от Софииския университет ихтиолог не запомних всички титли но разбрах че отговаря за зарибяването на Язовирите
как,кога и с каво се прави.Разбрах интересни неща за зарибяването,но един от въпросите за големите сомове
и как да се постъпва с тях.Отговора беше....държът много големи територии,което в река не пречи много но за язовир не е добре,почти не се размножават,и са способни да унищожът някой вид риба.С други думи професоро каза че е грешно да се пускат риби над 2м.Моето мнение е че за да има риболов на сом съсз акон требва да се приеме всичко под 110сантиметра да се пуска обратно.А това кой как постъпва с тия над два метра си е на всеки
правото да решава сам,като върна статистиката за последните 15години и се получава средно по две,три такива риби на сезон,за всички язовири.
lusienn
и господ не е толокова добър

Мнение от lusienn »

Какво зарибяване ново-нищо незнам.Кой го Организира.
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Славее
новобранец
новобранец

Мнение от Славее »

lusienn написа:Какво зарибяване ново-нищо незнам.Кой го Организира.
Риболовен клуб-приятели,целта е Искъра опазване и зарибяване,засега сме 49 бройки без да е обявено никъде
като се обяви и се види колко хора ше станат ,ще се изготви и стратегия как да се пази,разрешение за вододайната зона и тн.как ше се опраиме с тия капути там идея немам,като те са си там постоянно.
lusienn

Мнение от lusienn »

Епа Славе аз те знам кой си-значи си ми приятел.

Сега утре откриват сезона на Бялата риба.

Мойте приятели ще са на язовира при Чичо-Кольо-те некой са там вече на бивака.

Да им пожелая весело изкарване през сезона.

Аз ходя с децата там на пикник.
023.jpg
023.jpg (2.27 MiB) Преглеждано 1091 пъти

Ти нали ме знаеш-мене.

Аз тебе те помня на едно закриване,къде влезна у водата без кльонк-нещо го беше забравил,та се върна на брега.

Айде много здраве на тия къде не ги познавам.

Риболовци.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

barutchiata © написа:
Troli Rapala написа:........ Та продължавайте да слушкате Емчо и другите стари кльонкащи бракониери....... се обърнете към лешперите в тая област! :wink: :drinkers:
Troli Rapala написа:...........,а не като теб и оня смотльо с грешните канджи! :twisted: :drinkers: :finga:
Троли, престани батка с тези си и други подобни епитети! Пиши си по темите, изказвай си мнения, но престани да обиждаш хора тук във форума. Това го приеми като последно предупреждение!

Чакай малко сега,прочети малко за тия думи и ще разбереш,че не са обидни и си ги ползуваме по Софийските улици още от едното време по махалите и на жаргон Лешпер=Мързел=Мърда,а Смотльо е гальовното на Смотаняк=човек който не може да се уреди с нещо=например със сом! :mrgreen: Та не виждам обиди от моя страна,просто така си говорим тук! :oops: :rolleyes: Не вярвам да съм засегнал някой тъй като обясних думите,но ако все пак се е стигнало до там се извинявам! :drinkers: Хората към които се обърнах с тези думи все пак ги познавам от години и с непознат никога не бих се изразявал на езика на улицата! :cry: Уловът на сом доста променя характера на риболовеца,защото се сблъсква директно с агресията и инстинктите на диво същество,та при опознаването има взаимност=и човека възприема някои типични черти на побеснял едър сом! :wink: :rolleyes: :drinkers: Без контрол,всяко Зарибяване се превръща в Благотворителност за бракониерите! :rolleyes: :cry:
lusienn

Мнение от lusienn »

Абе всяко зарибяване си е зарибяване.

Ако няма зарибяване-няма да има качествена риба.

Плевела сам се възпроизвежда.

За Искъра колкото и да се пусне-все ще е малко,щото е най голямия язовир в България-при това студен,но Сома се развива и достигна добри килограми.

Има Риби над 75 кила-факт.

Тука нема смисъл да се кара никой с никого-щото няма файда.

Като карам с колата по пътищата,навсякъде пише примерно така.
05 05 14 094.JPG
05 05 14 094.JPG (200.15 KiB) Преглеждано 1076 пъти

Пари за какви ли не проекти-само за нашия спорт няма :?:

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”