Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
Модератор: sapuna
Re: Язовир "Искър", най-големият язовир в България.
по-зле е било положението, не може да се припари до водата. дано да не е вярно
тея дни мислех да ходя да видя как е положението
Вижте и да пишем където трябва! Не би трябвало да има частна собственост чак до брега, всеки си загражда каквото му падне, егати държавата!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
то там не е чашката , а и много хора от съседните села имат ниви там, та ще е глас в пустинята
Това е Най големия и Най-Заградения язовир в България-Вече.,
От стената до Щъркела е Заграден от Едната страна.Свободно е Залива на устието,където са малко местата с колата да е до теб.
Пътя за филмовата,е дупка до дупка-и там не е за Бивак удобно,Следва плиткия бряг-вече с обрасло дъно,и Разкопан до водата бряг за Ниви,
да вземат Евросупсудии,въпреки че нищо никой не гледа в тоя участък.Около Бункера е трудно достъпно-при високо ниво и след него до шипоченския.
Ако идваш от към Ихтиман-положението е същото-имаш по малко от половината шипоченски залив-не заграден,да е колата до теб.
Остана малко до Резервата,което също е Обрасло и там са вечните Каравани.
Кемпер паркинга и Будното око-също Заградени.
Само ако си с лодка-имаш свободен избор да ловиш,навсякъде-без вододайната зона.
Това е положението към днешна дата,за който не е Идвал на Най големия Язовир-с най малко място за риболовен туризъм,и най-малко Риба.
От стената до Щъркела е Заграден от Едната страна.Свободно е Залива на устието,където са малко местата с колата да е до теб.
Пътя за филмовата,е дупка до дупка-и там не е за Бивак удобно,Следва плиткия бряг-вече с обрасло дъно,и Разкопан до водата бряг за Ниви,
да вземат Евросупсудии,въпреки че нищо никой не гледа в тоя участък.Около Бункера е трудно достъпно-при високо ниво и след него до шипоченския.
Ако идваш от към Ихтиман-положението е същото-имаш по малко от половината шипоченски залив-не заграден,да е колата до теб.
Остана малко до Резервата,което също е Обрасло и там са вечните Каравани.
Кемпер паркинга и Будното око-също Заградени.
Само ако си с лодка-имаш свободен избор да ловиш,навсякъде-без вододайната зона.
Това е положението към днешна дата,за който не е Идвал на Най големия Язовир-с най малко място за риболовен туризъм,и най-малко Риба.

Риболовци.
Това което са заградили трудно ще се премахне, но поне да спрат да заграждат повече, засега пак се намира къде да се слезе до водата и да се лови от брега. Разбира се по мое мнение преди няколко години там ставаше доста по-добър риболов. От година на година става все по-малко рибата която се лови от брега. Дано да има успех с зарибяването и малко по-добри закони и най-вече спазването им. То и сегашния закон ако се спазва (прилага в цялата строгост) ще има доста повече риба във водоемите в България. Късмет и Наслука.
Снощи ходих , нищо ново на Новоселския , водата е около 50 см. на завоя и около 3 широка . на ламарините е минавала тежка машина пътя е оправен и долу е подравнявано . Но не е заградено , утре ще ходя на бункера да пробваме платиките .
-
- вече хвърля и на тежко
Как мина пробата, колега? Имаше ли някакви риби или само си почивахте?
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
ходихме на ламарините, много дъж и вятър , за 2 часа капо . И да се отсрамим ходихме на едина селска локва и хванахме 4 каракуди
В събота на щъркела до обяд излизаше уклей. Среден до дребен, някое и друго дребно костурче, и по някоя червеноперка. Към обяд направо стана гол след гол. Само дето се бях подготвил за риболов с ваглер за да търся уклея навътре и надълбоко, към обяд смених на неподвижна плувка и ако си бях взел телескопа (директния) резултата щеше да е два пъти по-добър. До обяд около 40 рибета и около 4-5 пуснати защото наистина бяха много дребни. Уклея беше в целия залив и сутринта излизаха малко по среден размер от дълбокото а после започна дребен но навсякъде и до брега и навътре и от дълбокото пак дребен. Взимаше много плахо само облизваше червеите и наистина на моменти си трябваше голям майсторлък в засичането. Самото хвърляне на захранка май нямаше значение гледах че си кълвеше и при колегите без захранка. Надявам се да съм бил полезен. Късмет и Наслука.
Някой има ли информация дали е тръгнала платиката на Шипока ? На 3-ти и за последващите празници мисля да се пробвам и там.
Не вярвам да се случи преди края на мартSurveyor написа:Някой има ли информация дали е тръгнала платиката на Шипока ? На 3-ти и за последващите празници мисля да се пробвам и там.

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Аз също така мислех, но времето доста се позатопли а рибата се влияе от температурата на водата. Като пипнах водата, ми се стори доста топла. Мисля да пробвам пък ако не дава да се разходя по устието. Благодаря. Късмет и НАслука.
на римския вчера имаше пресно изчистени люспи , аз ходих към 17 часа да изкъпя силиконите без резултат
http://bigfish.bg/news/novini/Tragna-pl ... Iskar.html Не знам дали е вярно, но в събота и неделя ходих на ски и имаше коли на отбивката.