Кърджалийски регион

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Кърджалийски регион

Мнение от antivik »

При мен тези артикули тепърва бяха закупени, та за сега не се намират таквиз количества след година 2 може и да се завърти някоя стара ролка... :?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Мнение от dantho.mihov »

Антон Тонев написа:Групата, абе, някой да има къмто 300-400 метра стара корда навита някъде.Поръчах си нова , и сглупих като я изхвърлих старата,и не си оставих за подложка.Може и повече ако имате.
Тонка, имам бе брат. Почти 500 метра от популярното преди години влакно Сумо на DAM. Ама как да стане доставката по-евтино ? Ако ти или твой авер имате път към Бургас пиши, за да го предам.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

dantho.mihov написа:
Антон Тонев написа:Групата, абе, някой да има къмто 300-400 метра стара корда навита някъде.Поръчах си нова , и сглупих като я изхвърлих старата,и не си оставих за подложка.Може и повече ако имате.
Тонка, имам бе брат. Почти 500 метра от популярното преди години влакно Сумо на DAM. Ама как да стане доставката по-евтино ? Ако ти или твой авер имате път към Бургас пиши, за да го предам.
Ей мерси баце, ама от Средец да пращаш стара корда.Иначе Евала за предложението. :D Ще си намеря по мазето някаква. :drinkers:
Как обичам да си блажа със сланина,
как обичам с винце и на месечина,
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Здравейте банда. Другия месец ми предстои 9 дневен риболов на средния ръкав на Халкидики. Ще ходим със семейството на почивка и тъй като къщата е на 50м от морето смятам почти да не вадя въдиците от водата. Доста чета по темата,но ако някой има някакви познания ще съм му благодарен да ги сподели. Та - стръв,монтажи и методи на риболов.
Когато няма риба.......не кълве!
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Петър Недев написа:Здравейте банда. Другия месец ми предстои 9 дневен риболов на средния ръкав на Халкидики. Ще ходим със семейството на почивка и тъй като къщата е на 50м от морето смятам почти да не вадя въдиците от водата. Доста чета по темата,но ако някой има някакви познания ще съм му благодарен да ги сподели. Та - стръв,монтажи и методи на риболов.
Блазе ти. :D
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

Ха така и сега кат не те бива по снимането, кой ще те документира после да има и нагледен мат`риал покрай разказването :lol: . Инак хубаво и безпроблемно изкарване и глей там гръцките закони к`ви са, че глобите за българи разправят били бая солени :? .
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Петър Недев написа:Здравейте банда. Другия месец ми предстои 9 дневен риболов на средния ръкав на Халкидики. Ще ходим със семейството на почивка и тъй като къщата е на 50м от морето смятам почти да не вадя въдиците от водата. Доста чета по темата,но ако някой има някакви познания ще съм му благодарен да ги сподели. Та - стръв,монтажи и методи на риболов.
Пете,ето това може да ти свърши работа
nanga написа:Привет!
Без претенции за изчерпателност и оригиналност, бих искал да дам няколко скромни съвета на колегите, които са тръгнали към Гърция / и по- специално Халкидики / с цел да си хванат някоя и друга масово разпространена дребна риба, колкото да не са капо / казвам го смирено, от нисотата на 4г. опит/:
Цели--------------Кратко описание--------------------Метод
1. Сарпа- изключително непретенциозна и вкусна риба, "прасето на морето"- яде буквално всичко.

Изображение

Изображение

Лови се през топлите дни / май- октомври/.Леко издължено елипсовидно и сребристо тяло, с изразени надлъжни жълти черти, масови екземрляри- до 500гр., метода с многото куки на дъно е универсален за Гърция, но сарпата се търси и на него, като се увива парче мек бял хляб, с кората навътре. Става и на плувка- близо до дъното, ок. 4-5 метра / иначе по-едрата се плаши от плитчините/, със стръв по следната рецепта, която видях от местните и твърде успешно пробвах на о. Родос:
В предварително нагорещено с количество като за омлет олио в дълбок съд на слаб огън изсипвам 200-300 гр. бяло брашно, 2 с.л. бяла захар и 50гр. от мухлясалото, миризливо бяло сирене. Бърка се до получаване на мазно, лепкаво тесто с ясно изразен "аромат".

2. Зарган- няма дя го описвам на вид и вкус по обясними причини.

Изображение

Навлиза в крайбрежните води на Халкидики в началото на юли- до края на септември. Най- добри резултати съм постигал на булдо и бомбарда със стръв бели червеи, и особено на парче от самия зарган / колкото да покрие куката, не е нужно да се филетира- достатъчно е едно "резенче" с кожата и костите/.

3. Ханос- на вид приблизително като нашия костур, но с оранжев до червен цвят.

Изображение

Подценявана от местните риба /гърците са по природа по-консервативни от консерва Русенско варено от 1963г./, с прекрасно, леко сухо но много ароматно месо! Ловят се успешно от брега на бял червей и филе от друга стегната риба, но предимно дребни риби. Препоръчително и ползване на лодка, на дълбочини между 15-25 метра и на дъно. Стръв- парчета сепия или калмар- много стегнати, трудни за сваляне и най- вече- непредвидима страв / в сряда до о. Келифос, между Ситония и Касандра, така хванах и две риби Фагри по 250-300 гр.,

Изображение

и капитана каза: "Току- що издърпа 20 евро в лодката, понеже килото на брега е 40"/!
4. Спининг- маркирам съвсем кратко и обобщено, понеже е необятно / а и Цербер, Кейвмен и другите колеги са писали предостатъчно/: тунаки / дребен тон/, луцос / баракуда/, колиос / дребна испанска скумрия/- най- успешно от втората половина на август до първата половина на октомври. Без лодка и местен в нея ви трябва късмета на Ман.Ютд. от 99-та!
5. Октопод- много начини, най- предпочитания от мен е нещо средно между "хтаподиера" и "Драшкович": на влакно 1-2мм., в края- тежести ок. 200гр., на самото влакно с шлаух са прикрепени две парчета тел по ок. 0.5мм. и дължина 30см. Две произволни и предварително вмирисани риби / но не до степен на разлагане/, се "ушиват" с телта през очита, и внимателно и бавно, с леки придърпвания се влачат по дъното на дълбочина 3-6 м. Търси се на "шарено дъно"- редуване на скали и камъни с пясъчни оазиси. Както казва моя приятел Михалис- " Като имаш октопод- ще разбереш!" Натежава! Тук нещо важно- октопода се вдига внимателно към повърхността, и се гребва от водата с кепче преди да докосне повърхността, понеже се пуска от стръвта! После е ясно: с тънък нож през двете очи до мозъка, 30-40 удара в земята, и т.н!
Накрая, ползотворен дребен съвет: куките нека са от т.нар. "с дълго рамо"- повечето риби имат зъби, дето не прощават на линията / аз лично ползвам Оунър или местни, Гаймакатсуто направо си го оставям в къщи/.
Останалото е КАЛЛИ ТИХИ ке ЯМАС! :D
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Благодаря Веско. Разбира се че ще има снимки и разкази. Но до тогава има 1 месец. Преди това ще откриваме заедно. Имам някой въпроси. За октоподите доста прочетох но всяко мнение е от значение за мен. Също морската става ли за ядене?
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Петър Недев написа:Благодаря Веско. Разбира се че ще има снимки и разкази. Но до тогава има 1 месец. Преди това ще откриваме заедно. Имам някой въпроси. За октоподите доста прочетох но всяко мнение е от значение за мен. Също морската става ли за ядене?
Не знам дали разбрахте, ама Тракиец, е разрешен от 01.06.2013г., за нощен риболов.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Петър Недев
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Петър Недев »

Разбрахме. Предполагам на 100% откриваме там.
Сега остава да видим кой ще изтегли късата клечка и да взима отпуск 2-3 дни по рано за да пази мястото и да подхранва. Ако има някой по-желание ще е най добре.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Петър Недев написа:Разбрахме. Предполагам на 100% откриваме там.
Сега остава да видим кой ще изтегли късата клечка и да взима отпуск 2-3 дни по рано за да пази мястото и да подхранва. Ако има някой по-желание ще е най добре.
Те Хората застъпват две седмици преди изтичането на забраната, ти два три дена.К`вот стане Пете,се ша си намерим място. :D.Може тази новина да освободи малко нашите две морета от митингите покрай откриването.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

То.... :? бая зависи и на коя дата точно ще открива човек, що на първи ще е най-голямата лудница, а при мен тази дата се пада доста след предишната заплата и малко преди следващата, та за откриване мога да му умувам чак някъде за около 8-9-ти. :wink:
Аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Vesko1 »

Антон Тонев написа: :D.Може тази новина да освободи малко нашите две морета от митингите покрай откриването.
Тони,хич...ама хич не ми се вярва .На горния на нулата още от 26-27 ще има "чираци" дето ще пазят дащните места нема вреждане.Знаеш всяка година какво мазало става,няма да ти обяснявам... :D
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.
Аватар
Антон Тонев
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Антон Тонев »

Vesko1 написа:
Антон Тонев написа: :D.Може тази новина да освободи малко нашите две морета от митингите покрай откриването.
Тони,хич...ама хич не ми се вярва .На горния на нулата още от 26-27 ще има "чираци" дето ще пазят дащните места нема вреждане.Знаеш всяка година какво мазало става,няма да ти обяснявам... :D
Ба ги и чираците.Лошото е, че освен и чираците по брега,пак ще има куцо, кьораво, и сакато, дето ще пробва воблери, лодки, двигатели и т.н.
да си лафя със дружина!
Антон Тонев
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:wink: ще ви дойде и на вас акъла за бодливата тел ама ха де :lol: