Разкази за сома от залива на девиците

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Re: Разкази за сома от залива на девиците

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа: за великата рапала и колко са и здрави тройките и конструкцията,снимки няма ти пущам гледал си ги и знайш :wink: Тъй,че ти не ми са отваряй :
Ти си този,който се опитва да се отваря на Троли,но не му се получава! :mrgreen: Явно си голям "умник" щом си позволяваш да плюеш и храчиш по Фирма номер-1 и измислила воблера и по Фирма номер-1 по производство на куки,която на всичкото отгоре е и Френска! :shock: Непростими гафове правиш и за туй шъ хълцаш до кът ги вадим Големите! :wink: :drinkers: Купувай здравите боклуци по 80лв. и се радвай на сомчета по 6кила! :mrgreen: :mrgreen: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:Тролка,тез стават ли за гоУем бре :lol: :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :fishing6:
Не,не стават защото Световния рекорд за Сом е изваден на тях,както и 90% от сомовете на Троли! :mrgreen: Сметай колко сме тъпи да влачиме тия трошляци и колко са умни ония със здравите воблери по 80лв.! :wink: :mrgreen: :drinkers:
Последно промяна от Troli Rapala на Вто Яну 09, 2018 1:59 pm, променено общо 1 път.
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Нищо не каза за тез от снимката бре :roll: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :fishing6: 60 кинта не съм давал за фофлер до сега :wink:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Има два важни момента в живота на човек – единият е, когато се е появил на тоя свят, другият – когато е разбрал защо.
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:ко да разказва :lol: :lol: :lol: за възлите :D :fishing6:
Понеже съм Тома-Неверни, се хванах и направих реални тестове на някои влакна. Използувах същите възли, както при монтажите ми. При нито един влакното не се скъса от възела. Всички се скъсаха на места далече от възлите. Ето ги и резултатите:
1. Berkley Trilene Big Game Monofilament Leader 0,71mm 50lb. 22,7kg. Реални - 24кг.
2. Berkley Trilene Big Game Monofilament Leader 0,76mm 60lb. 27,2kg. Реални - 26кг.
3. ForMax Cat Fighter Leader 8x Braided line 0,60mm 57kg. Реални - 23кг.
4. Koos "Rig-it" Aramid Hooklink Braid Leader (Energofish) 0,60mm 88kg. Реални - 24кг.
5. Black Cat - Rhino Power Leader 0,70mm 110lb. 50kg. Реални - 25кг.
6. Монофил Speciale Mare 0,50mm 18,8kg. Реални- 10кг. (Това е влакното, което е навито на Tokoz-a, c пръчката на Троли 50-150гр.)
6. :!: Въже за метални щори (от това, дето се вдигат и спускат щорите). Диаметър 0,70мм. Реални - 17кг.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Имиджа не може да ми се срине за това,че преди десетина години един Голям сом ми счупил две макари за два дена на едно и също място,а напротив!Макарите бяха квалитетни Флюгер-Президент и Корморан алу400-имитация на първата Дайва Салтига!При двата зверски удъра,стойката се извърташе и въдицата отлиташе и с рефлекс успявах да хвана макарата и ми оставяше в ръката,но се чупеше на стъблото.Това се случи в две сутрини до кът съм сънен и се оказа,че основата на стойката има пукнатина и за това се е завъртяла!След седмица хванах Големия сом за трети път и се борих почти 3-часа без да го видя отгоре и накрая се откачи бил е хванат на едното жило на Денсър-7см. :mrgreen: Та нека съм аджамия на който постоянно му идват едри сомове! :wink: :drinkers: И да изпусна три ми дреме,като пак ще ми удари! :drinkers:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

На снимката има ли го тоз денсър :roll: :fishing6: :mrgreen:
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Димане,кой възел ползваш?
Марк Твен
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Димане,пръчката я кръсти Красивия Троли щот Краси я откри преди мен,а аз бях с подобна Карбонка от 100лв. на Спро-литъл Биг гейм,още я ползвам,но ми е тежка! :wink: Сега видя ли,че Компютър бърка,а Троли не бърка и тая илюзия за здравината на плетеняците ви е объркала мозъците и води до по-лоши резултати?А да напомня,че имах стара Дайва BX-30 по спомен и навих на нея за кльонкане 0.60мм монофил на ANDE морско синьо и пружиниране не си спомням да е имало! :roll: Та по отношение на линиите и куките компромис не може да има и трябва да са от най-марковите,та ти препоръчвам от там да не пестиш! :wink: Много ще ми е интересно да удари на Токоз,някак си сомовете избират да удрят на кекави такъми,спомням си колко хубави риби извади Божо на смешен такъм докато не го загуби! :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:Димане,кой възел ползваш?
На куките е възел без възел. На повода е обикновено ухо, но вързано на осмица. А на вирбела е един малко сложен възел, на който в момента не мога да се сетя за името, но е самозатягащ. През ухото на вирбела влакното минава два пъти.
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

bai mile1 написа:На снимката има ли го тоз денсър :roll: :fishing6: :mrgreen:
А брат ми,бояджията Тоци познаваш ли го? :mrgreen: Той знае цвета на Световния Шампион и моя! :wink: Оставил съм си само едно-две неща в тайна,защото още не съм ги пробвал! :drinkers:
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

Troli Rapala написа:Димане,пръчката я кръсти Красивия Троли...
Готово. Препикана и кръстена. :wink:
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Да не е тоя https://youtu.be/yZnreigejjE
Марк Твен
bai mile1
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bai mile1 »

Troli Rapala написа:
bai mile1 написа:На снимката има ли го тоз денсър :roll: :fishing6: :mrgreen:
А брат ми,бояджията Тоци познаваш ли го? :mrgreen: Той знае цвета на Световния Шампион и моя! :wink: Оставил съм си само едно-две неща в тайна,защото още не съм ги пробвал! :drinkers:
То хубаво ма що са наемаш излишно по някой път :roll: :wink: :fishing6:
Марк Твен
Diman
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Diman »

bai mile1 написа:Да не е тоя...
Не, не е.
Изображение
Подобен е на този, само че навивам намотките върху трите дължини. Последната не остава отвън, а се скрива под намотките.

За куки ползувам и palomar knot. Наистина е здрав! Куките имат един недостатък на ухото, който коригирам с термосвиваем шлаух. При palomar ТСШ не е необходим.
https://www.youtube.com/watch?v=3mKLbGNSvaU
Става и за флурокарбон.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на кльонк”