Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Спининг въдици на достъпна цена
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
Re: Спининг въдици на достъпна цена
Хайде колеги никой ли не изпозлва тази въдицаFlyFishing написа:Колеги дайте мнение за Абу Гарсия Вендета.Насочил съм се към 2.10 варианта и акция 10-30.Главно ще се използва за щука по малки водоеми и като цяло само воблери и по рядко блесни.Искам да знам най вече дали пръчката е здрава защото тука в нашия град ми казаха че се трошела като солета тази въдица и малко ме притесни това.Вие как мислите.И бланката при дръжката дебела ли е или е тънка, ако някой има въпросната въдица и знае точно колко милиметра е ще съм му много благодарен.Благодаря предварително на отзовалите се!![]()
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Контролът в случаят ще даде дължината на въдицата спрямо дължината на линията , едно към едно с нейната , от там натам по-добрата успеваемост да контролира нещо при по-голяма дължина от 2.13 , примерно . Демек ако от точка А риболовец и точка Б потънал дънер има разстояние от три метра , то опитващата да се завре зад него гавединка ще бъде по-добре контролирана с въдица от три метра , отколкото с такава от два . От там на там според очакваната риба и очакваната въдица като строй , тест и пр. Да се сравнява морски риболов от лодка и речен такъв , е уеко необосновано . Най-малкото при морският липсват съответните препятствия в късо разстояние , как при речният , особено около брега . В случаят по би било реално да сравним морски риболов от брега и с почуда откриваме че там въдиците пък тръгват от три и шейсет нагореtoshiro написа:... какво означават тези думи за контрола?...

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
//www.youtube.com/watch?v=CiBK06M3FLk&NR=1
тук дължината на въдицата също е доста по-малка от 3м......
тук дължината на въдицата също е доста по-малка от 3м......
валатът не най-лошото нещо на света
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Спийда за парите си няма равен!!!
Ако искате ловете целенасочено СОМ и с 1.8м. По р.Марица, на кой както му харесва!
Поздрави!
Ако искате ловете целенасочено СОМ и с 1.8м. По р.Марица, на кой както му харесва!
Поздрави!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
... и риболова се извършва от лодкааксел написа:...тук дължината на въдицата ......

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Благодаря на Павел Иванов за разясняването. Както казах нямам опит с такъв риболов и рибките, които съм закачал до сега, не са били предизвикателство за никоя от въдиците ми, та няма как да знам.
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
закотвена лодка!!!!!!!то и затова му къса....много ми е интересно каква е марката и модела на макарата му,г-н Модератор.
toshiro,тук става въпрос за концепции,дали спининг на сом на Маричката може да се извършва с въдица по-къса от 2,70.......съзнавайки,че напълно нарушавам,установените догми,смятам,че може и даже в някои случаи е по-добре,разбира се оригинала на това мнение е на Павката/сестрата/,доказвайки го с 30кг. сом от брега на Дунава,а аз само се убедих в неговата правота.
toshiro,тук става въпрос за концепции,дали спининг на сом на Маричката може да се извършва с въдица по-къса от 2,70.......съзнавайки,че напълно нарушавам,установените догми,смятам,че може и даже в някои случаи е по-добре,разбира се оригинала на това мнение е на Павката/сестрата/,доказвайки го с 30кг. сом от брега на Дунава,а аз само се убедих в неговата правота.
- te4osoma
- разбира нещата
Аксел ,разбрахме че ползваш кастингова пръчка с кастингова макарааксел написа:закотвена лодка!!!!!!!то и затова му къса....много ми е интересно каква е марката и модела на макарата му,г-н Модератор.

Всеки има план,..докато не му разбият устата..
М.Тайсън
М.Тайсън
- Vid
- кандидат преподавател
Ако може да добавя и конкретно за Марица: Ако се познава дъното на реката и риболова се извършва газейки с гащеризон през летните месеци, то дължината на въдицата съвсем закономерно може да се намали до 2 м., защото газенето компенсира контрола който позволява ползването на дългата пръчка от брега.Павел Иванов написа:... и риболова се извършва от лодкааксел написа:...тук дължината на въдицата ......
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Що се отнася до Вендетата не съм я ползвал и нямам мнение,но ако е за дребни риби-кефал,трябва да става.
Течо,имам и други въдици,отговяращи на твоите критерии,ще ми се да ти чуя конкретното мнение за всички тях след забраната.Поздрави.
Течо,имам и други въдици,отговяращи на твоите критерии,ще ми се да ти чуя конкретното мнение за всички тях след забраната.Поздрави.
- FlyFishing
- вече хвърля и на тежко
За щука мисля да я ползвам колега, според мен 10-30 е точната акция за щука при положение че позлвам повече воблери отколкото блесни, а воблерите правят много по малко съпротивление.аксел написа:Що се отнася до Вендетата не съм я ползвал и нямам мнение,но ако е за дребни риби-кефал,трябва да става.
Дали не е прекалено условно това твърдение и плод на деликатен опит?
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Ето ти здрава въдица за щукаFlyFishing написа:За щука мисля да я ползвам колега, според мен 10-30 е точната акция за щука при положение че позлвам повече воблери отколкото блесни, а воблерите правят много по малко съпротивление.аксел написа:Що се отнася до Вендетата не съм я ползвал и нямам мнение,но ако е за дребни риби-кефал,трябва да става.
http://www.fishingline-bg.com/index.php ... ts_id=1496
Аз там съм пораснал...
- GODFATHER
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Мнението ми целенасочен спинингов риболов на СОМ, не на сомчета се крепи на база 10 години обикаляне по река Марица!!!
Колко от пишещите тук като изключим стоян-течо сома имат поне 3 риби над 20кг. Щот на клавиатура е много лесно.
Не че с пръчка от2м. И 0,30 корда няма да се извади риба от реката но това твърдение граничи сьс на Спилбърг конценпцийте!
Все пак всеки да лови с каквото и както му харесва.
Поздрави.
Колко от пишещите тук като изключим стоян-течо сома имат поне 3 риби над 20кг. Щот на клавиатура е много лесно.
Не че с пръчка от2м. И 0,30 корда няма да се извади риба от реката но това твърдение граничи сьс на Спилбърг конценпцийте!
Все пак всеки да лови с каквото и както му харесва.
Поздрави.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
- vesko_fishing
- новобранец
1
Последно промяна от vesko_fishing на Пет Апр 25, 2014 3:35 pm, променено общо 1 път.