Спининг въдици на достъпна цена

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Спининг въдици на достъпна цена

Мнение от FlyFishing »

FlyFishing написа:Колеги дайте мнение за Абу Гарсия Вендета.Насочил съм се към 2.10 варианта и акция 10-30.Главно ще се използва за щука по малки водоеми и като цяло само воблери и по рядко блесни.Искам да знам най вече дали пръчката е здрава защото тука в нашия град ми казаха че се трошела като солета тази въдица и малко ме притесни това.Вие как мислите.И бланката при дръжката дебела ли е или е тънка, ако някой има въпросната въдица и знае точно колко милиметра е ще съм му много благодарен.Благодаря предварително на отзовалите се! :drinkers: :drinkers:
Хайде колеги никой ли не изпозлва тази въдица
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

toshiro написа:... какво означават тези думи за контрола?...
Контролът в случаят ще даде дължината на въдицата спрямо дължината на линията , едно към едно с нейната , от там натам по-добрата успеваемост да контролира нещо при по-голяма дължина от 2.13 , примерно . Демек ако от точка А риболовец и точка Б потънал дънер има разстояние от три метра , то опитващата да се завре зад него гавединка ще бъде по-добре контролирана с въдица от три метра , отколкото с такава от два . От там на там според очакваната риба и очакваната въдица като строй , тест и пр. Да се сравнява морски риболов от лодка и речен такъв , е уеко необосновано . Най-малкото при морският липсват съответните препятствия в късо разстояние , как при речният , особено около брега . В случаят по би било реално да сравним морски риболов от брега и с почуда откриваме че там въдиците пък тръгват от три и шейсет нагоре :lol: Тука естествено че може да се опонира , че в случаят са дълги щото търсим дистанция и да завъртим кръгът наново , та както казах съответните съпоставки няма как да почиват на една и съща база . Ако Кръсника споменаваше риболов на сом чрез кльонк , друга бира , ама не говори за такъв :idea:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

//www.youtube.com/watch?v=CiBK06M3FLk&NR=1
тук дължината на въдицата също е доста по-малка от 3м......
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Спийда за парите си няма равен!!!
Ако искате ловете целенасочено СОМ и с 1.8м. По р.Марица, на кой както му харесва!
Поздрави!
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

аксел написа:...тук дължината на въдицата ......
... и риболова се извършва от лодка :wink:
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
toshiro
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshiro »

Благодаря на Павел Иванов за разясняването. Както казах нямам опит с такъв риболов и рибките, които съм закачал до сега, не са били предизвикателство за никоя от въдиците ми, та няма как да знам.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

закотвена лодка!!!!!!!то и затова му къса....много ми е интересно каква е марката и модела на макарата му,г-н Модератор.
toshiro,тук става въпрос за концепции,дали спининг на сом на Маричката може да се извършва с въдица по-къса от 2,70.......съзнавайки,че напълно нарушавам,установените догми,смятам,че може и даже в някои случаи е по-добре,разбира се оригинала на това мнение е на Павката/сестрата/,доказвайки го с 30кг. сом от брега на Дунава,а аз само се убедих в неговата правота.
Аватар
te4osoma
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от te4osoma »

аксел написа:закотвена лодка!!!!!!!то и затова му къса....много ми е интересно каква е марката и модела на макарата му,г-н Модератор.
toshiro,тук става въпрос за концепции,дали спининг на сом на Маричката може да се извършва с въдица по-къса от 2,70.......съзнавайки,че напълно нарушавам,установените догми,смятам,че може и даже в някои случаи е по-добре,разбира се оригинала на това мнение е на Павката/сестрата/,доказвайки го с 30кг. сом от брега на Дунава,а аз само се убедих в неговата правота.
Аксел ,разбрахме че ползваш кастингова пръчка с кастингова макара :D :D никви догми не нарушаваш,стандарт в спининга за мене няма ,квот ти харесва ползвай ,ама айди и аз да имам мнение да го еба ...различно от твоето... :D :wink:знам за какво говориш и за сега не съм му фен ... 8) 8
Всеки има план,..докато не му разбият устата..

М.Тайсън
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Павел Иванов написа:
аксел написа:...тук дължината на въдицата ......
... и риболова се извършва от лодка :wink:
Ако може да добавя и конкретно за Марица: Ако се познава дъното на реката и риболова се извършва газейки с гащеризон през летните месеци, то дължината на въдицата съвсем закономерно може да се намали до 2 м., защото газенето компенсира контрола който позволява ползването на дългата пръчка от брега.
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

Що се отнася до Вендетата не съм я ползвал и нямам мнение,но ако е за дребни риби-кефал,трябва да става.
Течо,имам и други въдици,отговяращи на твоите критерии,ще ми се да ти чуя конкретното мнение за всички тях след забраната.Поздрави.
Аватар
FlyFishing
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от FlyFishing »

аксел написа:Що се отнася до Вендетата не съм я ползвал и нямам мнение,но ако е за дребни риби-кефал,трябва да става.
Течо,имам и други въдици,отговяращи на твоите критерии,ще ми се да ти чуя конкретното мнение за всички тях след забраната.Поздрави.
За щука мисля да я ползвам колега, според мен 10-30 е точната акция за щука при положение че позлвам повече воблери отколкото блесни, а воблерите правят много по малко съпротивление.
Аватар
Мунчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Мунчо »

Дали не е прекалено условно това твърдение и плод на деликатен опит?
Malemi написа:Нишо не сте хванали но поне сте спасили патката и шуката ( тя маи е мъртва но нищо )
"Еби им майката на другите и в себе си утеха намери. И ако в себе си утеха не намериш, еби си майката и ти!"

http://www.starividri.org/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
bobo_33333
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от bobo_33333 »

FlyFishing написа:
аксел написа:Що се отнася до Вендетата не съм я ползвал и нямам мнение,но ако е за дребни риби-кефал,трябва да става.
За щука мисля да я ползвам колега, според мен 10-30 е точната акция за щука при положение че позлвам повече воблери отколкото блесни, а воблерите правят много по малко съпротивление.
Ето ти здрава въдица за щука

http://www.fishingline-bg.com/index.php ... ts_id=1496
Аз там съм пораснал...
Аватар
GODFATHER
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от GODFATHER »

Мнението ми целенасочен спинингов риболов на СОМ, не на сомчета се крепи на база 10 години обикаляне по река Марица!!!
Колко от пишещите тук като изключим стоян-течо сома имат поне 3 риби над 20кг. Щот на клавиатура е много лесно.
Не че с пръчка от2м. И 0,30 корда няма да се извади риба от реката но това твърдение граничи сьс на Спилбърг конценпцийте!
Все пак всеки да лови с каквото и както му харесва.
Поздрави.
I'll make him an offer he cant refuse!!!!!!!!!!!!
http://vbox7.com/play:00f5ca22&al=1&vid=
Аватар
vesko_fishing
новобранец
новобранец

Мнение от vesko_fishing »

1
Последно промяна от vesko_fishing на Пет Апр 25, 2014 3:35 pm, променено общо 1 път.
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”