Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re: Воблери
Здравейте колеги,вчера завърших няколко воблера
.Някои от тях бях поизоставил известно време,но и на тях им дойде реда
Ще дам линк към галерията ми за да не става претрупано тук http://www.nariba.com/forum/gallery/alb ... um_id=2670
И една снимка за един колега от форума,дано да И се зарадва

Сетих се,че бях писал за проблема с мехурчетата при еднокомпонентния полиуретанов лак ето това имах предвид

Това е от мен.

И една снимка за един колега от форума,дано да И се зарадва

Сетих се,че бях писал за проблема с мехурчетата при еднокомпонентния полиуретанов лак ето това имах предвид
Това е от мен.

И аз тези дни ще се отчета с няколко воблера, но 2К лакът отново пре*ба оцветяването на някои от тях
. Май ще трябва да сменям техниката.

няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Или боичките
или преди 2К лака 1 ръка лак който не реагира с боите
.

Точно това направих този път, но при някои воблери не сработи, като най лесно се разтича черния спрей. Иначе преди 2К лака ги напръсках няколко пъти със спрей-лак, но пак не се получи както трябва.
няма бивш пе**раст, бивша к**ва, бивш предател, бившо ченге и бивш негър (единственото изключение беше МАЙКЪЛ ДЖЕКСЪН)!
Eдно двуделно воблерче и един безизвестен воблер,който откачих от едно въже,но претърпя малко тунинг 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- barutchiata ©
- Администратор
Здравейте майстори!
Батковци имам едно предложение. Да направим една тема как и с какви материали си правим воблерите, и там да пишем единствено за това. Аз съм стигнал до боядисването и имам големи двоумения с какви бои да работя. Използвате ли спрей боя , работи ли някой от вас с акрилни бои, лакирате ли с епоксидна смола те такива въпроси ме вълнуват? Гледам в руски сайтове някои си правят лак като смесват ацетон с полиестерни гранули. Също ме интересува някой има ли машинка със стенд за сушене на воблерите, понеже гледам в Тубето някои са си направили такива приспособления. Благодаря на взелите отношение по въпроса ми!

Батковци имам едно предложение. Да направим една тема как и с какви материали си правим воблерите, и там да пишем единствено за това. Аз съм стигнал до боядисването и имам големи двоумения с какви бои да работя. Използвате ли спрей боя , работи ли някой от вас с акрилни бои, лакирате ли с епоксидна смола те такива въпроси ме вълнуват? Гледам в руски сайтове някои си правят лак като смесват ацетон с полиестерни гранули. Също ме интересува някой има ли машинка със стенд за сушене на воблерите, понеже гледам в Тубето някои са си направили такива приспособления. Благодаря на взелите отношение по въпроса ми!

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Според мене не ти трябва да си правиш някакви амалгами, като всичко, което ти е нужно, се продава на достъпни цени
. Най-добре си вземи спрей боя няколко цвята и двукомпонентен лак
Не купувай яхтен лак, аз с него сума ти ядове брах, хубаво, че Спуун ме насочи към полиуретановия. 

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Ето и последните ми пет (и първите от доста време). Този път реших да ги вапцам в по-светли цветове. Правих си експерименти с единия да му редя люспи, но резултатът не ми хареса много. Другият с фолиото има "люспи" само по гърба с цел да скрие ръбчетата, там се получи по-добре. Грозни са, далеч са от майсторските изпълнения на част от пишещите тук, но колкото толкова. Днес ги пробвах, и петте си тръгнаха от раз, само единият имаше нужда от лека корекция на водещото ухо.

- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Според мен и тук може да си пишем.И преди сме писали по подобни въпроси и всичко ще си остане в една темаbarutchiata © написа:Здравейте майстори!
Батковци имам едно предложение. Да направим една тема как и с какви материали си правим воблерите, и там да пишем единствено за това. Аз съм стигнал до боядисването и имам големи двоумения с какви бои да работя. Използвате ли спрей боя , работи ли някой от вас с акрилни бои, лакирате ли с епоксидна смола те такива въпроси ме вълнуват? Гледам в руски сайтове някои си правят лак като смесват ацетон с полиестерни гранули. Също ме интересува някой има ли машинка със стенд за сушене на воблерите, понеже гледам в Тубето някои са си направили такива приспособления. Благодаря на взелите отношение по въпроса ми!![]()
![]()

Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ти накратко.Ако някой има да допълни или да ме поправи,моля да го направи за да се насочат правилно към подходящите ма'триали начинаещите

Първо за боите е най-важно е да се изберат така,че да са съвместими.Всеки си ги избира сам(аз съм със синтетични спрейове).Например само акрилни,само синтетични или водни(автомобилни)в комбинация с другите.Тука трябва да отбележа,че съм имал проблеми с еднакви спрейове,но единия с изтекъл срок на годност(последния реагира с годния или с лака)...абе химия не е за мен

Тука има комбинация м/у нитроцелулозни спрейове(флуорисцентните) и водни автомобилни(златистия металик с ефект на брокат и чертите),а също синьото,оранжевото и червеното.Вижда се,че тези видове бои са съвместими,а са възможни и др. комбинации.
Спрейовете са удачен вариант за боядисване,но аерографа е друга работа.Там използвам автомобилни бои на водна основа(за мен са най-добрия вариант),защото преди да засъхнат се мият с вода,по този начин лесно се правят корекции по примамките и аерото си го почиствате с вода.Не съм го изпитвал на аерографа си,но от колеги чувам,че след известно време след почистване с корселини и др. на аерографа му се прецакват уплътненията.
За лака с ацетона се използват гранули Cellidor CR410-18a или накратко Propionaat(150гр=5,5 евро),като се разреди става доста повече(не съм ги използвал,ацетона сигурно ще реагира с доста бои).
За машинка за въртене на въдици при лакиране и за конците на водачите колега от другия форум използва "Двигател за стъклена топка от Конрад".Мисля,че братушките писаха и за двигател от микровълнова фурна.Подходящите обороти гледам са около 4-5 в мин.
За епоксидната смола която съм ползвал,съм виждал,че след време пожълтява и не удачна(не съм правил финишно покритие със смола).Има EnviroTex който е добър и покритието изглежда мн.здраво,ама е малко скъп и специфичен(едни горелки,машнки за въртене).
Това е засега.Допълвайте и коригирайте моите виждания

Sleepwalker_ Добре,че показа най-накрая нещо,че MIX02 те изяде

Добре са станали

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Толкова ме яде, че едва отървах едната ръка, та да скалъпя тия пет.spoon23 написа: Sleepwalker_ Добре,че показа най-накрая нещо,че MIX02 те изяде![]()
Добре са станали!

Нямам време да правя по повече, иначе ми седят нарязаните пвц трупчета, но...

Иначе колко да са хубави, не ги смятам за кой знае какво. Но си бачкат - днес надърпах над 20 риби само на мои примамки, ми направих си кефа, пък нека да са грозни

Поздрави!

На това му се казва баш сефте
Забелязал съм, че бял/сребрсит корем и син гръб много ги дразнят белите риби 

Прав си колега сребрист със син гръб и сребрист с жълт гръб,тези две разцветки много ловят бяла риба поне при мен

жълто с черен гръб и червен корем- това е според мен най- уловистия цвят, въпреки "изключенията"