Качествени чепарета

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
Аватар
ViRgE
новобранец
новобранец

Re: Качествени чепарета

Мнение от ViRgE »

Моят въпрос е! Направих миналата година чепарета който работят снимки не мога да кача в момента, но са пробвани и работят даже доста добре.Проблема е че когато има много риба се пълнят, но когато е капризна и другите около мен вадят по 3-4-5 риби аз вадя по една мислих, че дължината на бидемите е от значение при този проблем е направих ги с бидем 3см. до куката резултата е същият къде греша някой може ли да ми каже?

Благодаря.
Аватар
liubak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от liubak »

ViRgE написа:Моят въпрос е! Направих миналата година чепарета който работят снимки не мога да кача в момента, но са пробвани и работят даже доста добре.Проблема е че когато има много риба се пълнят, но когато е капризна и другите около мен вадят по 3-4-5 риби аз вадя по една мислих, че дължината на бидемите е от значение при този проблем е направих ги с бидем 3см. до куката резултата е същият къде греша някой може ли да ми каже?

Благодаря.
Честно казано, първо трябва да видим някаква снимка.
Иначе ще си говорим ей тъй, лаф да става.
А може и просто да си нямал и късмет, и това го има в играта.
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

liubak написа:
tiho_roev написа:
Mi7chell написа:Спокойно колега подготвям се и с чепарета за хайвер,не бери грижи!
Предполагам че си запознат с това :D
Минимално допустимите размери за улов на риби и др. водни.
Уважаеми колега.
Под граца аз и не само аз, разбираме сафрид с големина 7-9 см. Ловим го, но до 10 -15 бройки. И то само, за да го използваме за ем. при улов на чернокопа.
То и в сладководният риболов ловят маломерни рибки, за ем на хишници.
Аз на това не му казвам бракониерство.
Истинските бракониери са РК- те и тези дето сега тралят на ТЕЦ-а и Морска гара.
Познавам Ичо- Mi7chell-a, а и много други колеги които са етични в риболова и дребошлъкът го връщаме в морето. Но са малко за жалост.
Благодаря за изчерпателния отговор но въпросния колега друго ми отговори :?:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

bukiiaz написа:Здравейте ,колеги. Имам един въпрос към всички ,които връзват чепарета: Как трябва да стои перото ,когат е вързано за куката - да стои като прибрано снопче ,или перото трябва да е пръснато (да стърчи като метла).Просто не знам към какво да се стремя.На МИЧЕЛА 13ките са готени ,но перото е пръснато и ламето също ,а съм виждал други ,които перото и ламето са като едно цяло и са в сноп, който не се разпръсква .Кое по дяволите е по-правилно. ttp://dobria1.snimka.bg/fishing/chepareta-za-prodan.467923.17146138-това,или като на мичела новите 13ки. Шах съм?
много зависи от перото,и аз имам пера които ги връзвам на сноп но когато стегнеш възела на куката и перото се пръска,тоза зависи от дебелината на перото и дали е от водна птица или не.
Това не е от голямо значение дали е пръснато или не,и да не е като искараш няколко риби ще се пръсне (според мен).

Киро отде ти дойде таз идея с метлата бре??? :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

и на колегата tiho_roev да задам един въпрос:
сладководен риболов практикуваш ли???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Аватар
borkok
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от borkok »

Тишо брат ми , имам едно предложение....приеми го със закачлив тон .В темата за карагьоз си направо в стихията си, за това ти предлагам следното :!: Взимаш 5 скумрии опушваш ги и се обаждаш във форума .А аз наточвам 6-7 лит бяло вино и ти идваме на гости да се разберем що е то БРАКОНЕРСТВО и има ли то почва у нас....И както казах по-горе го преими със закачка. :)
Аватар
Дядо Иван
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Дядо Иван »

ДОБРИЯ,благодаря ти за точния отговор.Радвам се ,че ми отговори ,защото съм ти фен и държа много на твоето мнение.А и нали знаеш ,че човек като не знае нещо е редно да пита по-добрите. :D
Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

dobria1 написа:............Киро отде ти дойде таз идея с метлата бре???
Бе аз бях хванал петела,ама къса му дойде опашката.
ViRgE написа:Моят въпрос е! Направих миналата година чепарета който работят снимки не мога да кача в момента, но са пробвани и работят даже доста добре.Проблема е че когато има много риба се пълнят, но когато е капризна и другите около мен вадят по 3-4-5 риби аз вадя по една мислих, че дължината на бидемите е от значение при този проблем е направих ги с бидем 3см. до куката резултата е същият къде греша някой може ли да ми каже?

Благодаря.
Преди 2г и аз работех с 3 см бидем,сега с 5-6см.
Трябва да се върнеш поне десетина страници назад,да разгледаш на колегите
чепаретата.Може да си видиш грешката,знае ли човек?
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

tiho_roev написа: Благодаря за изчерпателния отговор но въпросния колега друго ми отговори :?:
Роев,отговорих че съм подготввил и чепарета за хайвер защото усетих провокацията в предния ти пост.Не ми се иска да развалям добрия тон в темата и за това ще се опитам да ти обясня като на първокласник.Малките куки ги вързах поради следните причини които вече изброих,но за теб ще повторя.
1-во ..грацата я ползвам за ем за чернокоп и за ем за калкан както каза Бат Любо
2-ро ..понякога и по-едрия сафрид се назландисва,и реших да експериментирам дали не иска по малка хапка,което копирам от това че понякога карагьоза не ще обичайните за него 4,5,6 номер куки а налита на 10-ката.
3-то ..Всеки колега,който ме познава е виждал колко риби съм върнал във водата,така че ще те помоля да не ми говориш за бракониерство.
Поздрави!
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

borkok написа:Илиянски куките са станали чудни :!: Само ми кажи тази синята 13 дето е държиш как и сложи това оченци :?: :) И аз ще качвам но по-късно :finga:
Тая с оченцето бате е 10-ка,виж че и перото е друго..13-ките са само с барне ;).Днес ако не ме домарзи ще кача и останалите снимки с тези оченца дето им барнах ;)
Зарганолог
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

Колеги тези чепарета стават ли за нещо? Много евтини.... :D http://www.incecizgi.net/capariler/119 http://www.avmarketi.com/asp/listgroup. ... 123&Page=1 http://www.spotdeniz.com/index.php?do=c ... 209-2&tp=2
tuhlaedeni4ka
новобранец
новобранец

Мнение от tuhlaedeni4ka »

румба,стават,стават и още как,купувам си от тях и си ловя доволно.то ако питаш тука много ще ревнат-САКЪН...то за 1 лв. кво чепаре ...я виж ние тука 8,10 лв.искаме за бройка с очички ,с устичка ,с анусче...говори 3 езика,казва МАМА ако е гладно.... а ,че цените са НАДУТИ И ПРЕНАДУТИ ....МЪЛЧАТ.а и повечето не сме капацитети просто ловим с квот ни падне - ИСТИНАТА Е ЕДНА -В БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА НА ЧЕПАРЕТАТА Е АДСКИ НАДУТА И СЕ ПРАВЯТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НА ГЪРБА НА РИБОЛОВЦИТЕ.МАЙСТОР ДО МАЙСТОРА- ЦИФРОМАН ДО ЦИФРОМАНА.ТА ТАКА...
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Mi7chell написа:
tiho_roev написа: Благодаря за изчерпателния отговор но въпросния колега друго ми отговори :?:
Роев,отговорих че съм подготввил и чепарета за хайвер защото усетих провокацията в предния ти пост.Не ми се иска да развалям добрия тон в темата и за това ще се опитам да ти обясня като на първокласник.Малките куки ги вързах поради следните причини които вече изброих,но за теб ще повторя.
1-во ..грацата я ползвам за ем за чернокоп и за ем за калкан както каза Бат Любо
2-ро ..понякога и по-едрия сафрид се назландисва,и реших да експериментирам дали не иска по малка хапка,което копирам от това че понякога карагьоза не ще обичайните за него 4,5,6 номер куки а налита на 10-ката.
3-то ..Всеки колега,който ме познава е виждал колко риби съм върнал във водата,така че ще те помоля да не ми говориш за бракониерство.
Поздрави!
Знаеш ли Mi7chell имам един въпрос ти от къде ловиш риба от брега или с лодка защото имам чуството че гузен гонен бягаш ако мислиш че с въдица можеш да бракониерстваш
мисля че нещо си се заблодил относно по горния пост ми беше интересно каква риба ще хващате а пък бракониерите ги знаем кои са но нищо неможем да им направим.Аз
излизам за риба сомо с лодка и с такива малки куки не съм ловил сафрид поздрави и от мен!
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
rumenfire
новобранец
новобранец

Мнение от rumenfire »

tuhlaedeni4ka написа:румба,стават,стават и още как,купувам си от тях и си ловя доволно.то ако питаш тука много ще ревнат-САКЪН...то за 1 лв. кво чепаре ...я виж ние тука 8,10 лв.искаме за бройка с очички ,с устичка ,с анусче...говори 3 езика,казва МАМА ако е гладно.... а ,че цените са НАДУТИ И ПРЕНАДУТИ ....МЪЛЧАТ.а и повечето не сме капацитети просто ловим с квот ни падне - ИСТИНАТА Е ЕДНА -В БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА НА ЧЕПАРЕТАТА Е АДСКИ НАДУТА И СЕ ПРАВЯТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НА ГЪРБА НА РИБОЛОВЦИТЕ.МАЙСТОР ДО МАЙСТОРА- ЦИФРОМАН ДО ЦИФРОМАНА.ТА ТАКА...
Отдавна не съм се смял така имаш унукално чувство за хумор...БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРА :D
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

dobria1 написа:
bukiiaz написа:Здравейте ,колеги. Имам един въпрос към всички ,които връзват чепарета: Как трябва да стои перото ,когат е вързано за куката - да стои като прибрано снопче ,или перото трябва да е пръснато (да стърчи като метла).Просто не знам към какво да се стремя.На МИЧЕЛА 13ките са готени ,но перото е пръснато и ламето също ,а съм виждал други ,които перото и ламето са като едно цяло и са в сноп, който не се разпръсква .Кое по дяволите е по-правилно. ttp://dobria1.snimka.bg/fishing/chepareta-za-prodan.467923.17146138-това,или като на мичела новите 13ки. Шах съм?
много зависи от перото,и аз имам пера които ги връзвам на сноп но когато стегнеш възела на куката и перото се пръска,тоза зависи от дебелината на перото и дали е от водна птица или не.
Това не е от голямо значение дали е пръснато или не,и да не е като искараш няколко риби ще се пръсне (според мен).

Киро отде ти дойде таз идея с метлата бре??? :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink: :lol: :wink:

и на колегата tiho_roev да задам един въпрос:
сладководен риболов практикуваш ли???

Здасти Митак незнам да ли се сешташ с теб сме се виждали на работа ти. Бях ти донесъл едни чепарета на мустад и те питах да ли можеш да ми ги направиш защото ловя риба сомо с лодка в морето. Много рядко ходя с приятели на шуменския язовир и то само за щука :D
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

tiho_roev написа: Знаеш ли Mi7chell имам един въпрос ти от къде ловиш риба от брега или с лодка защото имам чуството че гузен гонен бягаш ако мислиш че с въдица можеш да бракониерстваш
мисля че нещо си се заблодил относно по горния пост ми беше интересно каква риба ще хващате а пък бракониерите ги знаем кои са но нищо неможем да им направим.Аз
излизам за риба сомо с лодка и с такива малки куки не съм ловил сафрид поздрави и от мен!
Бате от брега ловя аз,мисля че бях пределно ясен защо вързах малки куки.Не ми минавай с номера че не говориш за бракониерство след като ми цитираш закона за минимално допустими.Поздрави!
Зарганолог
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”