Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Качествени чепарета
Модератори: Димо Михалев, dobria1
Re: Качествени чепарета
Моят въпрос е! Направих миналата година чепарета който работят снимки не мога да кача в момента, но са пробвани и работят даже доста добре.Проблема е че когато има много риба се пълнят, но когато е капризна и другите около мен вадят по 3-4-5 риби аз вадя по една мислих, че дължината на бидемите е от значение при този проблем е направих ги с бидем 3см. до куката резултата е същият къде греша някой може ли да ми каже?
Благодаря.
Благодаря.
Честно казано, първо трябва да видим някаква снимка.ViRgE написа:Моят въпрос е! Направих миналата година чепарета който работят снимки не мога да кача в момента, но са пробвани и работят даже доста добре.Проблема е че когато има много риба се пълнят, но когато е капризна и другите около мен вадят по 3-4-5 риби аз вадя по една мислих, че дължината на бидемите е от значение при този проблем е направих ги с бидем 3см. до куката резултата е същият къде греша някой може ли да ми каже?
Благодаря.
Иначе ще си говорим ей тъй, лаф да става.
А може и просто да си нямал и късмет, и това го има в играта.
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Благодаря за изчерпателния отговор но въпросния колега друго ми отговориliubak написа:Уважаеми колега.tiho_roev написа:Предполагам че си запознат с товаMi7chell написа:Спокойно колега подготвям се и с чепарета за хайвер,не бери грижи!![]()
Минимално допустимите размери за улов на риби и др. водни.
Под граца аз и не само аз, разбираме сафрид с големина 7-9 см. Ловим го, но до 10 -15 бройки. И то само, за да го използваме за ем. при улов на чернокопа.
То и в сладководният риболов ловят маломерни рибки, за ем на хишници.
Аз на това не му казвам бракониерство.
Истинските бракониери са РК- те и тези дето сега тралят на ТЕЦ-а и Морска гара.
Познавам Ичо- Mi7chell-a, а и много други колеги които са етични в риболова и дребошлъкът го връщаме в морето. Но са малко за жалост.

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
много зависи от перото,и аз имам пера които ги връзвам на сноп но когато стегнеш възела на куката и перото се пръска,тоза зависи от дебелината на перото и дали е от водна птица или не.bukiiaz написа:Здравейте ,колеги. Имам един въпрос към всички ,които връзват чепарета: Как трябва да стои перото ,когат е вързано за куката - да стои като прибрано снопче ,или перото трябва да е пръснато (да стърчи като метла).Просто не знам към какво да се стремя.На МИЧЕЛА 13ките са готени ,но перото е пръснато и ламето също ,а съм виждал други ,които перото и ламето са като едно цяло и са в сноп, който не се разпръсква .Кое по дяволите е по-правилно. ttp://dobria1.snimka.bg/fishing/chepareta-za-prodan.467923.17146138-това,или като на мичела новите 13ки. Шах съм?
Това не е от голямо значение дали е пръснато или не,и да не е като искараш няколко риби ще се пръсне (според мен).
Киро отде ти дойде таз идея с метлата бре???

и на колегата tiho_roev да задам един въпрос:
сладководен риболов практикуваш ли???
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

- borkok
- научил се да хвърля
Тишо брат ми , имам едно предложение....приеми го със закачлив тон .В темата за карагьоз си направо в стихията си, за това ти предлагам следното
Взимаш 5 скумрии опушваш ги и се обаждаш във форума .А аз наточвам 6-7 лит бяло вино и ти идваме на гости да се разберем що е то БРАКОНЕРСТВО и има ли то почва у нас....И както казах по-горе го преими със закачка. 

ДОБРИЯ,благодаря ти за точния отговор.Радвам се ,че ми отговори ,защото съм ти фен и държа много на твоето мнение.А и нали знаеш ,че човек като не знае нещо е редно да пита по-добрите. 

Дядо знае най-добре ,как да прави чепаре.
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://bukiiaz.snimka.bg/" onclick="window.open(this.href);return false;
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Бе аз бях хванал петела,ама къса му дойде опашката.dobria1 написа:............Киро отде ти дойде таз идея с метлата бре???
Преди 2г и аз работех с 3 см бидем,сега с 5-6см.ViRgE написа:Моят въпрос е! Направих миналата година чепарета който работят снимки не мога да кача в момента, но са пробвани и работят даже доста добре.Проблема е че когато има много риба се пълнят, но когато е капризна и другите около мен вадят по 3-4-5 риби аз вадя по една мислих, че дължината на бидемите е от значение при този проблем е направих ги с бидем 3см. до куката резултата е същият къде греша някой може ли да ми каже?
Благодаря.
Трябва да се върнеш поне десетина страници назад,да разгледаш на колегите
чепаретата.Може да си видиш грешката,знае ли човек?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Роев,отговорих че съм подготввил и чепарета за хайвер защото усетих провокацията в предния ти пост.Не ми се иска да развалям добрия тон в темата и за това ще се опитам да ти обясня като на първокласник.Малките куки ги вързах поради следните причини които вече изброих,но за теб ще повторя.tiho_roev написа: Благодаря за изчерпателния отговор но въпросния колега друго ми отговори
1-во ..грацата я ползвам за ем за чернокоп и за ем за калкан както каза Бат Любо
2-ро ..понякога и по-едрия сафрид се назландисва,и реших да експериментирам дали не иска по малка хапка,което копирам от това че понякога карагьоза не ще обичайните за него 4,5,6 номер куки а налита на 10-ката.
3-то ..Всеки колега,който ме познава е виждал колко риби съм върнал във водата,така че ще те помоля да не ми говориш за бракониерство.
Поздрави!
Зарганолог
Тая с оченцето бате е 10-ка,виж че и перото е друго..13-ките са само с барнеborkok написа:Илиянски куките са станали чудниСамо ми кажи тази синята 13 дето е държиш как и сложи това оченци
![]()
И аз ще качвам но по-късно

Зарганолог
Колеги тези чепарета стават ли за нещо? Много евтини....
http://www.incecizgi.net/capariler/119 http://www.avmarketi.com/asp/listgroup. ... 123&Page=1 http://www.spotdeniz.com/index.php?do=c ... 209-2&tp=2

-
- новобранец
румба,стават,стават и още как,купувам си от тях и си ловя доволно.то ако питаш тука много ще ревнат-САКЪН...то за 1 лв. кво чепаре ...я виж ние тука 8,10 лв.искаме за бройка с очички ,с устичка ,с анусче...говори 3 езика,казва МАМА ако е гладно.... а ,че цените са НАДУТИ И ПРЕНАДУТИ ....МЪЛЧАТ.а и повечето не сме капацитети просто ловим с квот ни падне - ИСТИНАТА Е ЕДНА -В БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА НА ЧЕПАРЕТАТА Е АДСКИ НАДУТА И СЕ ПРАВЯТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НА ГЪРБА НА РИБОЛОВЦИТЕ.МАЙСТОР ДО МАЙСТОРА- ЦИФРОМАН ДО ЦИФРОМАНА.ТА ТАКА...
- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Знаеш ли Mi7chell имам един въпрос ти от къде ловиш риба от брега или с лодка защото имам чуството че гузен гонен бягаш ако мислиш че с въдица можеш да бракониерствашMi7chell написа:Роев,отговорих че съм подготввил и чепарета за хайвер защото усетих провокацията в предния ти пост.Не ми се иска да развалям добрия тон в темата и за това ще се опитам да ти обясня като на първокласник.Малките куки ги вързах поради следните причини които вече изброих,но за теб ще повторя.tiho_roev написа: Благодаря за изчерпателния отговор но въпросния колега друго ми отговори
1-во ..грацата я ползвам за ем за чернокоп и за ем за калкан както каза Бат Любо
2-ро ..понякога и по-едрия сафрид се назландисва,и реших да експериментирам дали не иска по малка хапка,което копирам от това че понякога карагьоза не ще обичайните за него 4,5,6 номер куки а налита на 10-ката.
3-то ..Всеки колега,който ме познава е виждал колко риби съм върнал във водата,така че ще те помоля да не ми говориш за бракониерство.
Поздрави!
мисля че нещо си се заблодил относно по горния пост ми беше интересно каква риба ще хващате а пък бракониерите ги знаем кои са но нищо неможем да им направим.Аз
излизам за риба сомо с лодка и с такива малки куки не съм ловил сафрид поздрави и от мен!
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Отдавна не съм се смял така имаш унукално чувство за хумор...БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРАtuhlaedeni4ka написа:румба,стават,стават и още как,купувам си от тях и си ловя доволно.то ако питаш тука много ще ревнат-САКЪН...то за 1 лв. кво чепаре ...я виж ние тука 8,10 лв.искаме за бройка с очички ,с устичка ,с анусче...говори 3 езика,казва МАМА ако е гладно.... а ,че цените са НАДУТИ И ПРЕНАДУТИ ....МЪЛЧАТ.а и повечето не сме капацитети просто ловим с квот ни падне - ИСТИНАТА Е ЕДНА -В БЪЛГАРИЯ ЦЕНАТА НА ЧЕПАРЕТАТА Е АДСКИ НАДУТА И СЕ ПРАВЯТ ОГРОМНИ ПЕЧАЛБИ НА ГЪРБА НА РИБОЛОВЦИТЕ.МАЙСТОР ДО МАЙСТОРА- ЦИФРОМАН ДО ЦИФРОМАНА.ТА ТАКА...

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
dobria1 написа:много зависи от перото,и аз имам пера които ги връзвам на сноп но когато стегнеш възела на куката и перото се пръска,тоза зависи от дебелината на перото и дали е от водна птица или не.bukiiaz написа:Здравейте ,колеги. Имам един въпрос към всички ,които връзват чепарета: Как трябва да стои перото ,когат е вързано за куката - да стои като прибрано снопче ,или перото трябва да е пръснато (да стърчи като метла).Просто не знам към какво да се стремя.На МИЧЕЛА 13ките са готени ,но перото е пръснато и ламето също ,а съм виждал други ,които перото и ламето са като едно цяло и са в сноп, който не се разпръсква .Кое по дяволите е по-правилно. ttp://dobria1.snimka.bg/fishing/chepareta-za-prodan.467923.17146138-това,или като на мичела новите 13ки. Шах съм?
Това не е от голямо значение дали е пръснато или не,и да не е като искараш няколко риби ще се пръсне (според мен).
Киро отде ти дойде таз идея с метлата бре???![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
и на колегата tiho_roev да задам един въпрос:
сладководен риболов практикуваш ли???
Здасти Митак незнам да ли се сешташ с теб сме се виждали на работа ти. Бях ти донесъл едни чепарета на мустад и те питах да ли можеш да ми ги направиш защото ловя риба сомо с лодка в морето. Много рядко ходя с приятели на шуменския язовир и то само за щука

Бате от брега ловя аз,мисля че бях пределно ясен защо вързах малки куки.Не ми минавай с номера че не говориш за бракониерство след като ми цитираш закона за минимално допустими.Поздрави!tiho_roev написа: Знаеш ли Mi7chell имам един въпрос ти от къде ловиш риба от брега или с лодка защото имам чуството че гузен гонен бягаш ако мислиш че с въдица можеш да бракониерстваш
мисля че нещо си се заблодил относно по горния пост ми беше интересно каква риба ще хващате а пък бракониерите ги знаем кои са но нищо неможем да им направим.Аз
излизам за риба сомо с лодка и с такива малки куки не съм ловил сафрид поздрави и от мен!
Зарганолог