Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Риболов край ямбол!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Риболов край ямбол!!!
колеги малко информация за Питово че утре се каним да пробваме там?? такси и риба каква има ще съм много благодарен
наслука тогава
Колеги след като изтича забраната до днес за улов на щука и бяла риба следователно утре ще можем ли ? да ловим и по реката и затворените водоеми на всякъде ,който е запознат да си даде мнението
Фен клуб СЛЪНЧЕВКА
Срокът на действие на забраната за улов на щука и бяла риба,въведена със заповед на министъра на земеделието и храните от 13 март 2012 г. се удължава до 1 юни 2012 г.
Има официално становище от ИАРА,че забраната за щука и бяла риба не важи за разрешените през забраната водоеми,тъй като се водят по друг режим.От 17 април е разрешен риболовът на всякакви риби в тях! 

ами действай тогава
-
- научил се да хвърля
Да колегата е прав за плевелните риби и, че почти нищо друго не се вади.
Ограниченията за скалите са най- вероятно временни докато си хвърли хайвера, защото наистена от 2- години от как е арендован там рибата се успокои и се вадят Каракуди от 0,500-1000гр което е от личен опит и там каракудата е с много хубави вкусови качества Аз не съм ял по- хубава от Каябашката, защото водата е винаги студена на дълбочина и се захранва автономно езерото от негови кладенци които го наливат с прясна вода. Вчера мой приятел лично ходи да провери активноста на костура и на бялата-риба, само едно костурче му е ударило, но е видял един доста голям шаран близо метър на размер до кулата да се навърта което е Факт, също, че и на есен са вадени няколко големи риби като една от тях е шаран -12кг. Сулки са вадени миналата седмица на пружина и торен червей по скоро случайно хванати няколко бройки по килограм, това го научих от колеги рибари. Според мен сега няма смисъл да се ходи там поне докато не си хвърли част от хайвера рибата, опита ми казва, че по скоро към края на май месец ще се ловят вече прилично почти всички видове които ги има вътре. Въпрос на избор и предпочитания е дали ще изберете езерото !!!
П:С рибата НЕ СЕ ПЛАЩА ТАМ!!!
Ограниченията за скалите са най- вероятно временни докато си хвърли хайвера, защото наистена от 2- години от как е арендован там рибата се успокои и се вадят Каракуди от 0,500-1000гр което е от личен опит и там каракудата е с много хубави вкусови качества Аз не съм ял по- хубава от Каябашката, защото водата е винаги студена на дълбочина и се захранва автономно езерото от негови кладенци които го наливат с прясна вода. Вчера мой приятел лично ходи да провери активноста на костура и на бялата-риба, само едно костурче му е ударило, но е видял един доста голям шаран близо метър на размер до кулата да се навърта което е Факт, също, че и на есен са вадени няколко големи риби като една от тях е шаран -12кг. Сулки са вадени миналата седмица на пружина и торен червей по скоро случайно хванати няколко бройки по килограм, това го научих от колеги рибари. Според мен сега няма смисъл да се ходи там поне докато не си хвърли част от хайвера рибата, опита ми казва, че по скоро към края на май месец ще се ловят вече прилично почти всички видове които ги има вътре. Въпрос на избор и предпочитания е дали ще изберете езерото !!!
Колеги кажете какво става на Гребния канал, чух слухове за активизиране на шаран и май хищника е почнал да гони. Айде стига сте мълчали, споделете къда да ходим през забраната да начешем 

kevin75 написа:Да колегата е прав за плевелните риби и, че почти нищо друго не се вади.
много полезна и ценна информация, за която ти благодаря колега. добре,че не ходих там преди няколко дена. като се постопли ще видим каква е хавата, не съм ходил там отпреди да го арендоват. и шаран имало, браво.
- каридата
- учете се от него
колега,а ако искам да пробвам хищника със спининг дали пак ще ме ограничат само в определените места за ловене,имам в предвид че то спининга си е обикаляне и търсене.Да колегата е прав за плевелните риби и, че почти нищо друго не се вади.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''

-
- ще става разбирач
-
- научил се да хвърля
ШАРАН НЯМА. Нито играе нито бута . Абе въобще никакви признаци на северния гьол че миналата година бъкаше от шаранета по 1 педя. На южния гьол правят глоби които няма членска карта към ловното. До мене един колега вчера изгоря , обаче аз бях със спининга и са изнесох по терлици ....... Хищник не се вижда да гони но на блесна с късмет и много въртене излизат стрижоци по 300-500 грама. Аз миналата седмица в кишето до разсадника измъкнах и 1 щука 5.300 кг. На южния се виждат платики да играят и каракуди , а надвечер дребното завира.Излизат както на единия така и на другия гьол червенопери доволно без храна.lbfchy написа:Колеги кажете какво става на Гребния канал, чух слухове за активизиране на шаран и май хищника е почнал да гони. Айде стига сте мълчали, споделете къда да ходим през забраната да начешем
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".
миналата година на туистери излизаха само дребни костурчета, за нещо друго или по едро хищно е трудна работата, бели риби почти няма, а тез хубавци от ловното сами си зарибяват с шаран и после сами си го излавят с мрежи че и билет ще искат, за какво, за едните червенопери ли 

-
- научил се да хвърля
Къв шаран кви 5 лева.......
Били пуснали 10 хиляди шаранчета по 250-300 грама. Това не на нас моля моля. Да ги разправят на хора дето не са се занимавали с рибовъдство. От 10 хиляди риби знаете ли какво ще стане в тоя водоем ? Тези растящи рибета няма да дават на червеноперата да земе . Миналата година ги пуснали към явгуст шаранчетата , а ние си ходедме предимно там. Там точно съм чул за максимум 5-10 шарана и то не маломерни да са изкарани през периода септември-ноември. Тва с пускането е само лай лай кучка дет са вика за да могат да си сабират тая година такса за водоема през забраната.
А за зарибени риби са пуснали 2000-2500 шаранчета бракуван зарибителен материал от рибарника в урмана дето е преди канала. Чудят се кво да измислят вече само да си земат 8-то лева за членска карта........
Били пуснали 10 хиляди шаранчета по 250-300 грама. Това не на нас моля моля. Да ги разправят на хора дето не са се занимавали с рибовъдство. От 10 хиляди риби знаете ли какво ще стане в тоя водоем ? Тези растящи рибета няма да дават на червеноперата да земе . Миналата година ги пуснали към явгуст шаранчетата , а ние си ходедме предимно там. Там точно съм чул за максимум 5-10 шарана и то не маломерни да са изкарани през периода септември-ноември. Тва с пускането е само лай лай кучка дет са вика за да могат да си сабират тая година такса за водоема през забраната.
А за зарибени риби са пуснали 2000-2500 шаранчета бракуван зарибителен материал от рибарника в урмана дето е преди канала. Чудят се кво да измислят вече само да си земат 8-то лева за членска карта........
Винаги идва момента в който си казваш " Кепа ми дойде малък".