Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Риболова около Русе
Значи в магазина на Сунай мернах тея дни една бележка за Чифлика. Явно някой я беше оставил там с рекламна цел. Ако не се лъжа май пишеше "Посетете яз.Образцов чифлик. Такса 5лв. за 3 пръчки - 2 дънни и една на плувка". Ама за рибата не се сещам дали пишеше нещо. Трябва да се провери, че като влезе забраната може да се отскача там за начесване на крастатаivo75 написа:Някой нещо да е чувал за Чифлика![]()
Чух , че може да се лови и излизала каракуда - нали го бяха източили миналата година как стават теа работи

Колеги, от 4 Април ЦЕЛОГОДИШНО са забранени бръшленските и други канали и острови в района.zdravko82 написа:Ще помоля някой да направи снимките големи, много искам да ги видя. Благодаря ...ozidi написа:днеска от 9,00 до 14,00 на дунава малко по надолу от с.Бръшлян пълно капо пробвах и на бившиа плавателен канал и там нищо освен мрежи и мрежи с кола трудно се стига но по вода може да се стигне до страшни места предполагам (имаше поне 7-8 лодки който щъкаха насам натам да опъват мрежи по плитчините да дебнат рибоците като хвърлят хаивера --така ме светнаха лодкарите) мамка му
Ето заповедта на министъра: http://www.nafa-bg.org/BG/Files/other/c ... ana%20.pdf
-
- сериозен играч
Също така целогодишно вече е забранен риболова по лома навсякаъде където се води природен парк.
Давай на душата каквото иска,че ще дойде време нищо да не ще!!
КОЛЕГА това явно не съм го знаел. Но щом е такъв закона ще се спазва.sestrata написа:Колеги, от 4 Април ЦЕЛОГОДИШНО са забранени бръшленските и други канали и острови в района.zdravko82 написа:Ще помоля някой да направи снимките големи, много искам да ги видя. Благодаря ...ozidi написа:днеска от 9,00 до 14,00 на дунава малко по надолу от с.Бръшлян пълно капо пробвах и на бившиа плавателен канал и там нищо освен мрежи и мрежи с кола трудно се стига но по вода може да се стигне до страшни места предполагам (имаше поне 7-8 лодки който щъкаха насам натам да опъват мрежи по плитчините да дебнат рибоците като хвърлят хаивера --така ме светнаха лодкарите) мамка му
Ето заповедта на министъра: http://www.nafa-bg.org/BG/Files/other/c ... ana%20.pdf
Лошото е че до като бях там имаше 7-8 лодки който разпъваха мрежи по плитчините ( явно затова ме гледаха много странно чудеики се кой съм какъв съм ) ние които спазваме забраните е ясно че няма да ходим там кадето е забранено но ТЕ (браконерите) няма да се спрат и маи няма и кой да ги хване от което губим само ние.
Чифлика не миналата ами по миналата година беше източен напално и чух че някакав го бил зимал и има страшно много каракуда (но много дребна) и шаранчета и амурчета (пак малки по 1,5кг) иначе наистина при Сунай я имаше тая бележка но и аз не обърнах внимание дали рибата се плаща но най вероятно таранките няма да се плащат само останалта риба .!?deto_g написа:Значи в магазина на Сунай мернах тея дни една бележка за Чифлика. Явно някой я беше оставил там с рекламна цел. Ако не се лъжа май пишеше "Посетете яз.Образцов чифлик. Такса 5лв. за 3 пръчки - 2 дънни и една на плувка". Ама за рибата не се сещам дали пишеше нещо. Трябва да се провери, че като влезе забраната може да се отскача там за начесване на крастатаivo75 написа:Някой нещо да е чувал за Чифлика![]()
Чух , че може да се лови и излизала каракуда - нали го бяха източили миналата година как стават теа работи
Обаче ако наистина е бил източен миналата година, не знам...
-
- кандидат преподавател
Незнам дали се плаща рибата но според това , което ми казаха ако хванеш 5 кг каракуда ти връщат 5те лева такса
.
Това ще го пробвам в събота мисля де.

Това ще го пробвам в събота мисля де.

МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ
до сега не съм писал защото е нямало с какво да се похваля и трудно намирам буквите(кирилиците)sestrata написа:Колеги, от 4 Април ЦЕЛОГОДИШНО са забранени бръшленските и други канали и острови в района.zdravko82 написа:Ще помоля някой да направи снимките големи, много искам да ги видя. Благодаря ...ozidi написа:днеска от 9,00 до 14,00 на дунава малко по надолу от с.Бръшлян пълно капо пробвах и на бившиа плавателен канал и там нищо освен мрежи и мрежи с кола трудно се стига но по вода може да се стигне до страшни места предполагам (имаше поне 7-8 лодки който щъкаха насам натам да опъват мрежи по плитчините да дебнат рибоците като хвърлят хаивера --така ме светнаха лодкарите) мамка му

-
- сериозен играч
Със заповед на кмета Божидар Йотов се забранява улова на риба в Лесопарка "Липник", считано от 16 април до 5 юни 2009 г. Общинското предприятие "Спортни имоти" ще постави забранителни табели на подходящи места около водоема. Ще бъде създадена организация за ефективна охрана от СЗ "КООРС" срещу бракониери, а нарушителите ще бъдат санкционирани.
-
- вече хвърля и на тежко
И тея дни от общината щели да зарибяват на Николово с амурчета, шаранчета и нещо друго.
Естествено в присъствието на градоначалника ни. Дано не е само отчитане на дейност.

deto_g написа:И тея дни от общината щели да зарибяват на Николово с амурчета, шаранчета и нещо друго.Естествено в присъствието на градоначалника ни. Дано не е само отчитане на дейност.
Гледах вчера някъде,как кмета обесняваше за лесопарка,че имало много апетитиама общината няма да остави нещата така.И други разни работи.Може наистина да има заинтересованост за месноста от общинарите.Дано да е така и да си имаме хубаво и зарибено езеро!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Да допълня на nick71 поста:
Ето и какво мисли един..в русенска електронна медиа:От там (обшината) допълват, че на 17 април, петък, във водите на езерото ще бъдат пуснати 500 кг. зарибителен материал – рибки амур, с тегло от 100 до 120 грама.
Какво е това КОРС ? А "Батмиш" ?Ловете спокойно,живея над еэерото,"Батмиш".Корс са или в эемлянка, или в болна общинарска глава,или при Иван на биричка.Пореден тъп опит эа присъствие в ефир.
Последно промяна от Pedro на Сря Апр 15, 2009 1:30 pm, променено общо 1 път.
- Росен
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Знаеш ли кога е излязла такава заповед и къде е публикувана?nick71 написа:Също така целогодишно вече е забранен риболова по лома навсякаъде където се води природен парк.
Pedro написа:Да допълня на nick71 поста:
От там (обшината) допълват, че на 17 април, петък, във водите на езерото ще бъдат пуснати 500 кг. зарибителен материал – рибки амур, с тегло от 100 до 120 грама.
тея наред ли са с мозаците бе те тия амурчета ще се изловят още на разрешаването бе особенно ако е като миналата година!!!! Давам пример гледаме ние с моя приятел как около нас един дядка си къпи шаранета по 200-300гр и пуска у живарника че пушак са дига званим ние на пазачите идат те и ко праят каат му да пусне рибите и той пусна 2-3 и ония си заминаха и след това оня си мърмори "зако бил отишал той да пуска рибата или да си налови за вечеря"!!!! Дано тая година има по добра охрана и да не мързелуват а да се заемат с задълженията си ....
-
- сериозен играч
Незнам къде е излязла, но преди няколко дена на Писанец след помпената имаше една кола и не пускаха рибари да ловят.Бяха някакви служители (и аз не разбрах точно от коя служба, но беше нещо по горите)Росен написа:Знаеш ли кога е излязла такава заповед и къде е публикувана?nick71 написа:Също така целогодишно вече е забранен риболова по лома навсякаъде където се води природен парк.

-
- кандидат преподавател
Някой желаещ да ходим заедно на таз срещичка за зарибяване
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=12&t=22426

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=12&t=22426
МОЯТА РИБА СИ Е МОЯ