Разкази за сома от Камилската долина

Модератор: bobopeli

Заключено
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Re: Разкази за сома от Камилската долина

Мнение от yankosan »

Troli Rapala написа:Троли и да му светнат некои лампички,щот свободното развиване на драга и огъната пръчка не морят рибата! :idea: ..........дано се сети къде са тънкостите с преборването на големи риби с финни такъми,щот там АЗ съм Царя и
Не съм от хроникьорите,но...забравяш Троли :D
За второто:Цар,ама без кралство :wink: :lol:
За третото:има време(има,ама няма :lol: ) :!:
yco написа:В тоя ред на мисли, ...естествено това винаги съм го споменавал, че добрият Кльонк е основния инструмент за 90 процента от улова и само 10 са случайни... :lol:
Той...негово Величество, е който може да те изправи на крака... :lol: , както и при другите велики музикални инструменти... :lol: .,някой кралски сомове излизат и на бис..без да искат.... :lol: :lol:
Ама не си сигурен,нали :wink: И не бъди :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Bokata77 написа:Получих факс от космоса :rolleyes: тая високосна година ще играя само с моно повод ...дават му 100LB но на теста показа по-малко :rolleyes: китайско е :mrgreen: ....други въпроси :?:

Изображение
Повода се прави от флуорокарбон,а не от моно поне по две причини:Флуорото се води по-невидимо и стои като тел без да се суче на вретено! :wink: С плетеняка се работи само на супер-меки геги,които да поемат резките тласъци по време на Борбата,а монофила заради своята разтегливост омекотява много по-добре тласъците на рибата и усещането за контрол е по-голямо!Ловил съм с всякакви комбинации линии и това са ми изводите!За големи риби,никой по света не използува плетеняци=Вервайте ми! :idea: Но това вече сме го отиграли до безкрайност по форумите и нема сми да се абим отново!Кой чел-чел,кой разбрал-разбрал,а Времето и Рибите ще покажат,кой бърка и защо!Аз ще показвам само Големи риби и данни за такъма=нищо повече! :wink: :drinkers:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Янко,тия филми за "звука и качествения кльонк" ги разправяй на баба ми/дано те чуе от гроба/ или на некой начинаещ гъзар! 8) :wink: Знам кога удрят големите и на какви паузи при единичен звук след 10минути от първия! :drinkers: Та не съм от хората на сладките приказки,а човек на действието!Кралството ми е в Галерията,можеш да си свериш часовника там по мен и ако се чувстваш по-силен от към риби,заповядай да те смачкам набързо с други снимки с много кръв и разделителна способност,които не мога да кача тук! :bear: Та трай си,дорде не станеш Тарикат! :wink: :drinkers: Може би някога в някой сън! :mrgreen: :cry:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Троли,пак говориш за тролонксъ :lol:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

yankosan написа:Троли,пак говориш за тролонксъ :lol:
Я пак си помисли за кво ти говоря и с кви сомове можеш да ми излезеш в бройки на час или на кила,на кльонк и тогава се пъни? :cry: Може и да не съм Генерал,но поне Подполковник станах и ще правиш лицеви опори до сутринта-Ефрейторче гнило! :mrgreen: :drinkers:
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Сега за повода защо съм се спрял на моното :rolleyes: първо дължината която ползвам до вирбела е 30см. АЗ лично не бих ползвал флору защото куката си губи способноста при захапване (налапване) от сома да се извърти свободно и да го удари в мекото , говоря за реката ако налапа и натисне надолу ще изправи куката или ще я счупи ,щот е на твърда основа , а и челюстите са му камък .Ако куката е вързана със меко моно при напън би се извъртяла и ще се преплъзне в твърдата челюст ще се извърти правилно и ще го удари отстрани в мекото.Така За мен това е все ночи на тънка арматура да заварим две куки.Лично мнение не ангажиращо другите.
Другото Тролино , на реката има период почти цял месец когато водораслите цъфтят и водната трева.Като ги откъсне от дъното реката заприличва на повърня от зелен килим и с моно е невъзможно да ловиш.
Другото важно е за хората дет стъпват за пръв път на реката и видят силата на течението на фарватера и да със стръвта на 8-10 м дълбочина с моно и на сонара им покаже ,че стръвта им е на 3м от лодката да не се чудят ЗАЩО са валат .....ами да попитат Троли ? :rolleyes: да им обесни подробно преимуществата на моното пред плетеното за основа на РЕКАТА :drinkers:
И забравяш колко са ми меки китките и прътлетата че съм с плетено :drinkers:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Troli Rapala написа:: Може и да не съм Генерал,но поне Подполковник станах и ще правиш лицеви опори до сутринта-Ефрейторче гнило! :mrgreen: :drinkers:
:D Още не си станал изпод полковника :lol:
Казвал съм го много пъти:за мен голяма риба(сом)е над 40-50+ кила :axe: е,нямам такава :oops: Та блъскай ти до събота,ако ходиш де и късмет амиго :wink:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Да "почерпя" кльонкостроителите и специално Янича с една рецепта от дядо ми.. :wink:

За да не се цепи дървото вземете мека тел, свийте я на две, за да е двойна и да има ушо и я завийте с помощта на дръжката на клещите, като извадите пластмасата...(това е за старите клещи) за новите използвайте отвертка.... :lol:
Ушото служи за донавиване и стяга, като съхне материала, може и да го варите, печете, готвите.. :lol:
На няколко места слагайте, за да няма и в средата ...цеп.... :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Не ми се вярва работи,пак ще има вътрешни напрежения,които рано или късно ще цъфнат :roll:
Bokata77

Мнение от Bokata77 »

Сега да кажем на бат Славее защо на реката е по труден кльонга :drinkers: Начетох се на мнения и разкази от прааа ерата колко в пъти бил язовирския по сложен.Първо тва си е мое виждане.
Бат Славее моляте да вникнеш внимателно на написаното:
При Нас на реката има една чума за рибата дет я мори до крак и се нарича бомба :evil: мрежата ,винтера ,тека и прочие са бял кахър.Вия това с бомбите го нямате щот го няма течението на язовира да обърне мехура на рибата и тя да изплува.Преди 10 години никой не обръщаше внимание на сом от порядъка 40-50кг , да не говорим за щипоците м/у 10 и 20кг.Сега такива сомове ги броите за трофей :rolleyes: Виж сега реката за ква вода говорим .Всичко старо =подмол ,яма коренище и прочие е в миналото.Тая голяма пролетна вода изкарва и отнася рачетата под педя заровили се в дъното.Местата където знаеш ,че има сом от миналата година вече са минало.Тръгваш от нулата да ги търсиш.Местата с дълбочина от няколко метра като спадне реката може и перката на мотора да удари (има доста такива случей дори и на обрнати лодки и хора във водата).
Чувам някой твърдят ,че на реката сома се дига и гъне пръта веднага ,а на язовира стои до стръвта дълго .Тва за реката важи само за малокалибрените.В реката в БГ участъка са останали кадърни сомове дет се броят на двете ми ръце.Пример вашия....за седмица на Ив .два броя по 90кг...какво искат повече другите незнам.Някой да е чул последните 5 години някой от реката да се похвали с такава слука ?????Било то и на мрежа?????
Тоцка любовта на живота ми му е лесно.Знае е го вече къде стой и ЖИВЕЕ митичния ,виждал го е няколко пъти и дигал даже и даже му и пристъпал.Ми кво да му кажем....там седи си в територията и въпрос на време е Тоцката да встъпи в Адмиралска длъжност :drinkers: защото я няма пустата ненормално голяма вода и течение за да го измести от там.А на метри от него си стои мрежа от години и го чака ...ма митичния си я слага на п...на :lol:
Ния ще си обикаляме кът туристи из реката и ще се кефим на 10ка 15ка кат циганин на захарен памук :mrgreen:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Янич, тя и совалката има вътрешни напрежения... :lol:
ама тоя дрян на теслата на дедо, 50 години няма ич... :lol:

Изображение
при зор тука ша е срещата. :evil: :lol: ..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

Имам и един чук от дрян, ма от едната страна е сцепен, щото е от другия ми дядо... :lol:
не е знаел чалъма, ама работи здраво... :lol:
Но поне това съм запомнил от тях- дръжки на инструменти се правят само от дрян...Това е.. :lol:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Я питай дедо си с тел ли е била стягана :lol:
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

....и за да не бъда голословен-това е чука с цепнатия дрян, ама тоя е на 60 години.... :lol: :drinkers:

Изображение
Аватар
yco
учете се от него
учете се от него

Мнение от yco »

yankosan написа:Я питай дедо си с тел ли е била стягана :lol:
немой.... :lol: Ама га печаха ракията Ноември.... :lol: , тогава печаха и кльонковете (грешка-саповете... :lol: ) на огинья... :lol:
Заключено

Обратно към “Риболов на кльонк”