Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Ясно,отписваме хищника!След някоя друга годинка и амура ще изчезне така....
Кеф цена няма!!
- Menkata
- фен клуб-скобар
С хора като Йоско и задружна компания от форума няма да изчезнеКристиян Стефанов написа:Ясно,отписваме хищника!След някоя друга годинка и амура ще изчезне така....

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
Menkata написа:С хора като Йоско и задружна компания от форума няма да изчезнеКристиян Стефанов написа:Ясно,отписваме хищника!След някоя друга годинка и амура ще изчезне така....И разбирасе Др. Йордан Найденов да помага от ИАРА.
И това е така , но ... има доста летуващи всяко лято , има хора който седят с по месеци на язовира ... Не казвам,че това е проблема , но и от това зависи цялата популация ... както нееднократно съм споменал преди 5-10 години рядко можеше да не си намериш място (освен само на стената) ,а в последните 2 години трябва да бия път от стената до Троян за да намеря удобно място да помятам малко ... сами си правете сметките
Ето 1 пример :
Тази година отскочих до Сопто за 1 ден , от стената до паметника гъз до гъз ... метнахме на Паметника извадихме сигурно около 20-30 костурлета , които бяха глътнали до червата ...

- pe6o_bonev
- научил се да хвърля
бате ви Данчо да ви каже де е бялата риба
- MITKO70
- кандидат преподавател
Честита Нова Година на всички колеги ,обичащи и милеещи за този прекрасен язовир.Много риболовни успехи през новата година!
Всичко може,но не всеки го можe.

- Диканаров
- кандидат преподавател
ЧНГ, здраве и риболовно щастие и от мен!
А след март да ми се обаждате, като дойдете на язовира! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Понеже никой не даде информация вече 3-та седмица за язовира,реших да намина.Подучух ,че се пускат мрежи,но от от брега нищо не забелязах.Констатирах ,че язоврира се изпуска гроволомно.За една седмица е спаднал може би с около 3-4 м и продължава да се изпуска на макс.Не разбирам каква е логиката да се изпуска язовира като бях чул по телевизията има забрана за това.Може би е незаконно.След като забелязах спада на язовира се запътих дирекно към стената.Кулата е пусната на макс вода върви до горе,все едно се изпуска като за последно.Тъй като тъблото за кулата е в оградания имат с телената мрежа.Реших да прескоча да погледна.Какво да видя таблото отворено и всичко зееше вътре,така ми се искаше да сваля ключа,и да спра захранването.Дори ми се стори странно как зее това отворено табло.В крайна сметка водата спада на язовира и корморана може би в момента е най - опасния враг.Ятото е около над 200 птици.Като литнат затъмняват небето.Сега не знам кое по страшно корморана,мрежите или това че искат да оставят язовира без вода.Разбрах ,че имало отстрел на корморани,дали е така не мога да потвърдя.Не вярвам да се полива в момента,ако някой може да направи нещо по изпускането на язовира нека помогне

- Диканаров
- кандидат преподавател
Менка, на 10.11 водата бе половин метър над първият мост! Сега виждам, че циментовите колони са на сухо! Значи е спаднал до сега с около метър-метър и двайсет! Ако има дъжд и сняг нормално ще се напълни, но за сега валежи няма. Микровецовете по Вита кой да ги върти, като реката е суха, та сигурно затова е изпускането. По рано Доктора даваше инфо, но като го търсих за Йорданов ден не ми вдигна! Трябва ИАРА да атакуваме! Новото началство да даде отговор, какво пранира да прави за опазването на рибата в язовира!
- Menkata
- фен клуб-скобар
На мен ми изглежда много спаднал повече е от 1 м.Какви микро вецове?Има забрана за изпускане на язовирите,това е незаконно.Таблото за кулата трябва да е затворено и да заключено с катинар.А то е отворено и зее.И аз можех да изключа захранването.Нямаше абсолютно никой в къщата на тези дето се занимават сега.Нека да спадат язовира,корморана ще оплюска всичката риба.И съм обеден че ятото се увеличава.Идея си нямаш колко са много.На ден една такава птица яде по 3-4 кг риба.200 корморана най - малко по 4 кг риба са близо 1 тон на ден.Да казвам ли какво се случва.На никой ли не му прави впечатление,това.Щом тази птица е там значи има с какво да се храни всеки ден.Знам че са защитен вид,но това до март месец ,ще разсипе язовира.Диканаров написа:Менка, на 10.11 водата бе половин метър над първият мост! Сега виждам, че циментовите колони са на сухо! Значи е спаднал до сега с около метър-метър и двайсет! Ако има дъжд и сняг нормално ще се напълни, но за сега валежи няма. Микровецовете по Вита кой да ги върти, като реката е суха, та сигурно затова е изпускането. По рано Доктора даваше инфо, но като го търсих за Йорданов ден не ми вдигна! Трябва ИАРА да атакуваме! Новото началство да даде отговор, какво пранира да прави за опазването на рибата в язовира!
- Диканаров
- кандидат преподавател
Братле, това че се източва язовира ми е кошмарно! Много се надявах да се запази нивото от есента и после да се напълни до откат, но за сега няма такива изгледи! Виждал съм на два пъти язовира празен до толкова, че с ботуши през калта да преминеш от Голям Резван до Паметника. И после се е пълнил без проблем. Но тогава ги нямаше микровецовете при Торос и Дерманци. Като прочетох за изпускането на водата от теб имам само това, като обяснение. Дали е законно, незнам! Знаят от "Напоителни системи и канали" , които са собственици на язовира. Четох, че са сменили старият управител за безстопанственост и злоупотреби с бракуване на 2000т. тръби, но незапомних, кой го е заместил. ИАРА също имат отношение към нивото на язовира, защото те отговарят за рибата и зарибяването. Затова казвам, че трябва да се пищи на ИАРА щом има такъв случай. А в язовира съм виждал и по-голями ята от корморани, като бяха и от двата вида, виждал съм и чапли и рибари и два лебеда/един бил убит от безделник, защото трупът бил там/ , и щъркели. Тази година един остана есента да зимува. Виждах го няколко пъти на твоето място, под "точката" да гази в плиткото. Та тези разбойници изяждат действително толкова оклей и друга дребна риба, но си нямаш идея колко още е накълвана! А накълваната е от половин килограм нагоре.
А охраната на стената нямаше ли я? Нали не пускаха да се лови около кулата и по стената. Кулата на сухо ли е? То на нея, ако е сухо без стълба не може да се изкатериш. Високо е до желязните стъпала.
А охраната на стената нямаше ли я? Нали не пускаха да се лови около кулата и по стената. Кулата на сухо ли е? То на нея, ако е сухо без стълба не може да се изкатериш. Високо е до желязните стъпала.

- Menkata
- фен клуб-скобар
Почти е на сухо.До края на другата седмица ще е със сигорност.Пеликана и аз го виждах есента.Пусто спасението за язовира е само едно да замръзне с як студ.Само самата природа може да го спаси иначе не виждам как ще стане.Стената е неохраняема.В събота мина през магазина ни едиствения останал пазач там,него разпитвах за кормораните,каза че ходел от дъжд на вятър защото не се плащало.Захранването на кулата е хванато на трафопоста точно в заградения имот с телена мрежа.Има огромен ключ там ,който съм сигорен че спира електрозахранването на кулата.Дано най - накрая завали.Но пак казвам спасението е студ и замръзване на язовира.Божа работаДиканаров написа:Братле, това че се източва язовира ми е кошмарно! Много се надявах да се запази нивото от есента и после да се напълни до откат, но за сега няма такива изгледи! Виждал съм на два пъти язовира празен до толкова, че с ботуши през калта да преминеш от Голям Резван до Паметника. И после се е пълнил без проблем. Но тогава ги нямаше микровецовете при Торос и Дерманци. Като прочетох за изпускането на водата от теб имам само това, като обяснение. Дали е законно, незнам! Знаят от "Напоителни системи и канали" , които са собственици на язовира. Четох, че са сменили старият управител за безстопанственост и злоупотреби с бракуване на 2000т. тръби, но незапомних, кой го е заместил. ИАРА също имат отношение към нивото на язовира, защото те отговарят за рибата и зарибяването. Затова казвам, че трябва да се пищи на ИАРА щом има такъв случай. А в язовира съм виждал и по-голями ята от корморани, като бяха и от двата вида, виждал съм и чапли и рибари и два лебеда/един бил убит от безделник, защото трупът бил там/ , и щъркели. Тази година един остана есента да зимува. Виждах го няколко пъти на твоето място, под "точката" да гази в плиткото. Та тези разбойници изяждат действително толкова оклей и друга дребна риба, но си нямаш идея колко още е накълвана! А накълваната е от половин килограм нагоре.

-
- новобранец
Няма какво да се чудите защо го изпускат, от 20-ти януари се чакат обилни снеговалежи, нали язовира трябва да има свободен дебит да поеме валежите. Винаги се прави така от гледна точка сигурност. Проблем е за мен по-скоро, когато напролет го изпускат, когато рибата си хвърля хайвера. Тогава част от него остава по камъните на сухо. Зимното изпускане не се отразява чак толкова на рибната популация, а и кормораните чак толкова не играят, т.к. повечето риба е по дъното, в тинята.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Нямаш си на представа тази гад корморана на колко се гмурка,и прави голяма поразия,както казва и Менката.Въобще не се задават такива големи валежи ,сега гледах три метео сайтове,но дано завали.Източването е само за едно ,да работят тези ВЕЦ на реката,Напоителни с-ми си лапат от тази вода.Това с охраната на стената беше,усвоиха се някой пари.С Доктора се чух на Йордановден,но вече е само служител,друг командва.Есента обаче,като отиде до Областния на Ловеч и натиснаха шефа на Напоителни с-ми в района ,спря източването.За сега новото ръководство на ИАРА май няма още активна дейност,въпреки че са им подадени сигнали от язовира.
Всичко може,но не всеки го можe.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
До 30 м.MITKO70 написа:Нямаш си на представа тази гад корморана на колко се гмурка...
Аз там съм пораснал...
Turbogazar написа:Няма какво да се чудите защо го изпускат, от 20-ти януари се чакат обилни снеговалежи, нали язовира трябва да има свободен дебит да поеме валежите.
Няма такова нещо ,колега ето виж видеопрогнозата до края на Януари
http://dalivali.bg/?utm_source=btv&utm_ ... n=research" onclick="window.open(this.href);return false;
Няма изгледи за дъжд или сняг скоро.Дано февруари да завали. Според мен причината за изпускането е друга