Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
jekito22
новобранец
новобранец

Re: Риболов във Варненска Област? Рибарници, язовири, реки?

Мнение от jekito22 »

АЗ БяХ НЕДЕЛя НА БЛУСКОЖО БРАТЛЕ ХЖАНАХМЕ ЕДНО ШАРАНЧЕ ОКОЛО 2кг. ДОНАС ХОРАТА ИМАХА МАЛКО ПОВЕЧЕ
marin74
новобранец
новобранец

Мнение от marin74 »

Здравейте , в неделя ходихме на яз. Ралица (до Търговище) преспахме там.Условията са 3лв на пръчка ;5лв за две и 7лв за 3 пръчки.Рибата се плаща така :шаран,амур-3.50;толустолоб-2.00;таранка-1.50;сом-5.00;Лови се на стената и 2-3 места до нея основно на плувка.Хваща се масово шаранчета но по 500-600 грама и уловихме може би 5-6 по около кило.Илизат и хубави таранки имахме 3 по около 700-800 грама.Начесахме си крастата но по едро не можахме да хванеме.Язовира е арендован преди 2 години и според собственика рибите са до 2-2.5 кг .Ако искаш да се наловиш там е мястото но пък 130 км от Варна си е доста .
Chenko93
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Chenko93 »

Колеги смятам като се пооправи времето да отида на Пода за амур. Тук във форума пише че таксата е 10 лв но ми казаха че е станала 20 лв някой да знае дали наистина е 20
Изображение
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

В петък си беше 10лв. Не вярвам да са я вдигнали на 20, щото хептен никой няма да ходи :D
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

Таксата на Пода си е още 10 лв. На 26.06. бяхме там и си беше толкова - ама да ти кажа колкото са верни слуховете за вдигнатата такса- толкова са верни и слуховете,че има там големи амури - всичко е само на приказки, това е моето мнение и може много да не са съгласни, но кажете ми как се появяват толкова мнения,че има там големи амури, а в моят риболовен излет ни една тема със снимки на тея амури не се появи.
И ходим вече доста пъти там, за да мога да кажа,че според мен тия амури са градски легенди, родени от фантазиите на зажаднелия за стойностни риби варненски рибар, или просто платена реклама.
Успех все пак с амурите.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
iostrem
новобранец
новобранец

Мнение от iostrem »

Здравейте колеги, прочетох доста за пода гледах и водоемите в местноста от гугъл ърт но така и не разбрах кой точно е на горското и кой на лалов. Та ако може някой колега да ме ориентира ще съм благодарен.
kalmat
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kalmat »

iostrem написа:Здравейте колеги, прочетох доста за пода гледах и водоемите в местноста от гугъл ърт но така и не разбрах кой точно е на горското и кой на лалов. Та ако може някой колега да ме ориентира ще съм благодарен.
като тръгнеш по отбивката първият гиол в ляво е на горското(пода)
iostrem
новобранец
новобранец

Мнение от iostrem »

Мерси. Предполагам веднага след този на горскоро е Лалов?
jekito22
новобранец
новобранец

Мнение от jekito22 »

колеги аз имам магазин за риболовни принадлежности трябжа да ви кайа че най добри са отзивите за Блъсково и Левскино наи-вече за Блъсково хората недоволстват само за таксата е има и такива дето не хваща.моля ако някой има информация за някой друг да пише!!!
glm74
новобранец
новобранец

Мнение от glm74 »

Не съм голям рибар,но искам да заведа жената и децата хем на риба,хем на пикник.Ще съм благодарен ,ако ми дадете инфо за язовир с хубава природа,удобен за малки деца,и поне някое рибе да мога да хвана!
Аватар
tech-house
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от tech-house »

glm74 написа:Не съм голям рибар,но искам да заведа жената и децата хем на риба,хем на пикник.Ще съм благодарен ,ако ми дадете инфо за язовир с хубава природа,удобен за малки деца,и поне някое рибе да мога да хвана!
Николаевка(10ЛВ) ,Генерал Колево(10ЛВ),Левсики(20ЛВ),бЛЪСКОВО(20ЛВ),ПОДА(10ЛВ)
Посочил съм ти язовирчета на който има риба и съм написла съответно таксите
NikiStoianov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от NikiStoianov »

glm74 написа:Не съм голям рибар,но искам да заведа жената и децата хем на риба,хем на пикник.Ще съм благодарен ,ако ми дадете инфо за язовир с хубава природа,удобен за малки деца,и поне някое рибе да мога да хвана!
Засмяно - свободен, без такса, с добра природа. Има таранки и рядко някое шаранче.
Комплекс "Изворите" - http://izvoritebg.com/news.php - изумителна природа само на 15км от варна. Риболова е 10лв на въдица, риба много няма :( но пък комплекса има добри поляни, игрища и въобще добри забавления за подрастващите. Аз като ходих за риба там имаше поне десетина семейства да разпускат в комплекса по поляните.
doom3niko
новобранец
новобранец

Мнение от doom3niko »

От кога Засмяново е свободен ??? трябвати билет за там !!!!
the gers
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от the gers »

doom3niko написа:От кога Засмяново е свободен ??? трябвати билет за там !!!!
колегА билет ти трябва навсякъде :D :D :D
Аватар
svilen_sa6kov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от svilen_sa6kov »

doom3niko написа:От кога Засмяново е свободен ??? трябвати билет за там !!!!
От много години, колега.
Колега, свободен водоем означава,че този язовир не се стопанисва от арендатор, тоест не ти се събира такса, за да ловиш там.
Билета според закона е задължителен за всички водоеми в страната ни, дори и за арендованите/ макар,че никой не ти го казва/, защото ако доидат от ИАРА и те проверят за билет на арендован ще изгориш. И се е случвало и то миналата година на Николаевка - арендован и билет уж не трябва ама и много актове се написаха на колеги незнаещи това по- горе.
По- добре детето с въдица в ръката :fishing3: , отколкото пред видеоиграта :finga: .
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”