Зарган 2018

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
pacco_pp
новобранец
новобранец

Re: Зарган 2018

Мнение от pacco_pp »

В събота сутринта се разходих до Дружба, беше малко късно към 9 часа сутринта, имаше 7-8 човека, един дядо ми вика "Ако хванеш риба ще си първия", никой нищо. Имаше слаб вятър и странична вълна. Постоях 30 мин., направих двадесетина хвърляния без удар и си тръгнах. След обяд се разходих с детето на канала за илария, за 2 часа 3 риби на бомбарда и това беше.
ludribolovec
новобранец
новобранец

Мнение от ludribolovec »

До преди малко бях на канала в Аспарухово за илария (имаше само боклуджи които бяха върнати) и по едно време тряс, пляс какво стана джаснах един зарган, е не че голяма работа ама не беше очаквано... :fishing2: не качвам снимка защото файла бил прекалено голям иначе рибката удря 40тина см...
Пролет Лято Есен
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Днес страхотен излет рибата вземаше стръвно цял ден в крайна сметка от 07:00до 14:00 87 броя заедно с пуснатите за доохранване .В 14:00продължаваше да си кълве но времето ме притискаше и си тръгнах.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
Аматьора Бс
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Аматьора Бс »

Заргана и снощи беше гладен.Имах повече бройки на джиг и блесна от булката ми на бомбер.А търсех друго амааа
toldo121
новобранец
новобранец

Мнение от toldo121 »

screenshot.jpg
Днес на паметника в Шабла от 11:00–16:30ч. 18 заргана!Между 14:00 до 16:30ч. хванах само 2бр.Риболова е бил сутринта!
Последно промяна от toldo121 на Сря Окт 31, 2018 10:51 pm, променено общо 1 път.
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Днес мои приятели, единия на Кранево - около 24-25 заргана (хубави, дебели) до средата на следобяда, а другия на Рубин - около 50 заргана до 13 ч. (мешано средна, някой друга дребна и едро)...продължавало е да дава и като си е тръгнал.....само може да се гадае колко може за през деня......на Слънчев Ден и Ной картината е била същата.....извод - чернокопа се поизнесе от района.
0885022272 / 0885897615
vankata88
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vankata88 »

Днес на Фичоза 68 заргана. Доста хубави риби,едната 61см-личен рекорд, На слука на всички...
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

колеги, извинявам се за тъпия въпрос, но не съм ходил за заргана, а ми се иска да опитам, та - каква дължина и акция на пръчката се препоръчва за максимална дистанция с бомбарда? (да, както се разбра от въпроса ми - не съм хвърлял бомбарди..е, съм, няколко пъти, но нямам хваната риба, а и дистанцията беше една...) Малко тънкости да разясните на нас - лаиците...това, което са ме съветвали: 16 номер кука, тънък ф.к. (0.14, 0.16) повод, дълъг от 80см до 1.20м, две куки на линията, максимално приближени (така и не успях да вържа две една до друга, оказа се мега-зор, разстоянието между тях винаги ми е около един нормален червей..а и не разбрах много за какво точно са 2), максимална дистанция и най-важното, ако има майстори - гледай, учи се и не пречи...тъй, като времето, което ми е отредено от жената за риболов никога не е достатъчно, хич не ми се иска да се бавя, гледайки колегите и досаждайки с хиляда въпроса, докато те си ловят, ето затова питам тук, много се извинявам, ако и на вас досаждам, не е нужно да ми отговаряте на всички въпроси, разбира се, че всеки си има своите предпочитания и методи, но така..някви основи, да хвана в ръка една заргана, друго не искам :)
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
levent_7
новобранец
новобранец

Мнение от levent_7 »

Днес в Балчик на циганската буна от 13 до 17 часа 12 заргана и 6 попчета. Имаше един колега дошъл сутринта, замина си с пълна кофа, не съм го питал за бройки.
madevil_82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от madevil_82 »

Като за начало , пръчката 20-50 , 20-60 или 20-80 акция , ще ти върши работа.Въпрос на личен избор, дали да бъде телемач или триколенна.Ако си от Варна в почти всеки рибарски магазин , ако помолиш продавача ще ти върже две куки :) Понеже нямаш опит, отиди някъде встрани от навалицата , да няма сплитания и излишни нерви :) Недей да слагаш плетено веднага , освен ако нямаш опит с водене на воблери и блесни с плетеняк.Месина 0,18 за основно и шок лидер задължително , да няма скъсани бомбарди.Пръчката е хубаво да не е само с върхова акция - пояснявам :) Да не работи с подледната секция , тоест първите 30- 50 см , макар аз да ловя с такава ( личен избор и финанси ) Ако нямаш пръчка за бомбарда и тепърва ще купуваш , недей скача с трицифрена сума веднага.Siweida 20-60 телемач (50-70 лв), Филстар виж имат доста модели също , на прилични пари.Бомбарда 25-30 гр като начало е достатъчно , с по- голяма при ниско бюджетен прът може да стане фал(счупване демек) Много хора ще кажат пръчката максимум 300-350 гр, понеже почва да тежи в ръцете след 2- я час риболов ( зависи от теб ) .Макара всяка 2000-3000 ще върши работа , освен ако не работиш с плетено там е друга маята ( редене на влакно , усукване и тем подобни).Не се мъчи още от начало да гониш макс.дистанция ( има ли риба , яде ли , ще хванеш). Гледай хората около теб , как водят бомбардата и каква е бомбардата.Понякога иска след 3,4,5 оборота да се спре и тогава взема , когато е капризна.Всичко е тренировка и малко късмет ;).Поздрави и наслука.
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

много благодаря, колега, за изчерпателния отговор :)
Риба има глава дълга 9 см. Дължината на опашката е равна на дължината на главата плюс половината от дължината на тялото. Дължината на тялото е равна на дължината на главата плюс дължината на опашната. Колко дълга е рибата?
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Колега, директно ти казвам комбинация с която ще работиш чудесно и ще се наслаждаваш на риболова !
Пръчка Daiwa Aqualite Power Float 3,9м
https://megafishing.bg/product/2656/mac ... float.html
Макара Ryobi Zauber 2000 (пре-пре достатъчна (между другото цената е страхотна в момента))
https://riboco.com/index.php?lng=BG&mod ... t&show=252
Влакно Монофилно Maver Red Devil 150м - 0.18
http://masterfishing.bg/product/1359/mo ... -150m.html
Отпред шок-лидер 8м плетеняк с дебелината на монофила. Възел между тях - двоен Гринер:
http://ribibg.com/index.php?p=get_actua ... _route=597

Бомбарда 40-45 гр

Пръчката и макарата мога да кажа, че са една невероятна комбинация , която предлага мнооого повече дори и от по скъпи и маркови комбинации, особено за цената си !!!!
Вкараните линкове нямат за цел реклама !
0885022272 / 0885897615
Аватар
Ribar
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Ribar »

много благодаря, наистина!
Днес направих проба с подръчните ми сопи, с които не постигнах кой знае каква дистанция (което, май, се оказа пагубно за резултатите) и с акълите, които ми бяха дадени. от 09:00 до 12:00 на вълнолома нито 1 заргана...успокояващо ми действа фактът, че и колегите до мен не извадиха, т.е., че не е бил основно в мен проблемът, а просто е липсвала рибата..в крайна сметка - 2 иларии (по-едрата от които ми я грабнаха чайките, преди да успея да я извадя от водата, щото беше ударила много горе и се мяташе по повърхността, с което ги привлече..сама си е виновна), 2 чернокопчета с размерите на показалец и 1 граца.. чернокопчетата и грацата върнах, едната илария я дарих на колега, другата на чайките...ше се мъча някой друг ден пак
giumiush
новобранец
новобранец

Мнение от giumiush »

Колеги, малко офтопик, моля кажете зигито става ли на плакия, щото се е мешано с илария, а иларията пържена се едно водорасли ядеш...
sda_65
новобранец
новобранец

Мнение от sda_65 »

Днес между паметника и Тюленово от 07,00-13,00ч. 50 бр. добри, после мина делфин и рибата избега.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”