Зарган 2019

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
stefannankov
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Зарган 2019

Мнение от stefannankov »

Вчера вечерта за 30 мин - 5 молива и днес за 3 часа с новодоставени 2 "дози" около 15. Рибата я има но си иска червей. Като сложиш чироз като власинка удря молив с назландисване., като се сложи дълъг и дебел - хубава тлъста тупалка. Е... Ама в доза има по 2-3 червея големи, 4-5 средна хубост и останалото е малки черъвчета разкапващи се, дето ги слагаш по 3-4да мяза на нещо. Търсенето е голяма работа... Това на Тюленово се случи... Добре че вечерния риболов компенсира...
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Днес, на външните плочи пред Рубин, Аз и авера ми имаме по около 50-54 заргани всеки, като по около 10 са хубавите едри ( без каиши), всичко останало сравнително дребна риба. Рибата е силно активна и продължаваше да взима макар, че след 9 ч. поразреди, но пък вдигна качеството. Излета ни приключи в около 11 ч. , защото риба много, а червей малко. И понеже и колегата, а и други по-горе са засегнали темата, мисля, че е редно да се споменават някой неща, като предварително искам да се застраховам, че нямам грам за цел реклама/ антиреклама на който и да е , но според мен това би помогнало, както на колеги, така и на магазинерите да си контролират до колкото могат ( а според мен могат да окажат натиск), доставчиците. Днес двама човека бяхме със 6 дози ( по 3 на човек), закупени от магазин Хуук - средно 25-28 червея, само една доза имаше 32 ( всички сме ги броили), като от тях по около 10-13 червея и другото разни накъсани по-големи червей на по две!!! Реално ако са пълни, би трябвало да са около 300 бр., а те реално бях около 70 цели червея и 80-90 парчатий. Е, ко праим?? Колко дози плаща човек и колко получава реално ?? Рибата продължава, а твоя излет в това прекрасно време се проваля!!! При Красьо, са също по-малко, като редовно ги броим и са между 34-35 до към 41-42 бр. Е, малко по бива поне - 10 броя разлика, ама на едното място от всяка трета доза е печалба , при втория - всяка четвърта. Луда работа.....в крайна сметка, ти когато продаваш един продукт си малко от малко длъжен да упръжняваш някакъв контрол, след като в тая конкуренция, се бориш за клиента.....е, да ама как ще разбереш пък, че си в БГ......друго си е да ти претралят кеша с оправданието, че " ми то навсякъде е така" !
Вчера , познати казаха, на Тюленово зверска кал от народ, по 50-60-до 80 заргани, предимно дребно, а в предходни излети, от огромния парцел над Мартината ( от Тюленово до Гористия пояс преди Паметника, са гонили всички хора, защото вече бил собственост на иначе така уважаваните от нас приятели от ТИМ......даже и постоянно докладвал по телефона, колко са още заминали, и как се е справил със ситуацията .....имало е и заплахи от сорта, " предупредих те да си тръгнеш, пък ти ако искаш....после да не се чудиш, що ядеш бой...". Ако се огради и затвори и там, е тогава ще трябва да сме на всеки камък по двама - от долу якия, от горе слабия...
0885022272 / 0885897615
Аватар
Димо Михалев
Модератор
Модератор

Мнение от Димо Михалев »

batbubi написа:Днес, на външните плочи пред Рубин, Аз и авера ми имаме по около 50-54 заргани всеки, като по около 10 са хубавите едри ( без каиши), всичко останало сравнително дребна риба. Рибата е силно активна и продължаваше да взима макар, че след 9 ч. поразреди, но пък вдигна качеството. Излета ни приключи в около 11 ч. , защото риба много, а червей малко. И понеже и колегата, а и други по-горе са засегнали темата, мисля, че е редно да се споменават някой неща, като предварително искам да се застраховам, че нямам грам за цел реклама/ антиреклама на който и да е , но според мен това би помогнало, както на колеги, така и на магазинерите да си контролират до колкото могат ( а според мен могат да окажат натиск), доставчиците. Днес двама човека бяхме със 6 дози ( по 3 на човек), закупени от магазин Хуук - средно 25-28 червея, само една доза имаше 32 ( всички сме ги броили), като от тях по около 10-13 червея и другото разни накъсани по-големи червей на по две!!! Реално ако са пълни, би трябвало да са около 300 бр., а те реално бях около 70 цели червея и 80-90 парчатий. Е, ко праим?? Колко дози плаща човек и колко получава реално ?? Рибата продължава, а твоя излет в това прекрасно време се проваля!!! При Красьо, са също по-малко, като редовно ги броим и са между 34-35 до към 41-42 бр. Е, малко по бива поне - 10 броя разлика, ама на едното място от всяка трета доза е печалба , при втория - всяка четвърта. Луда работа.....в крайна сметка, ти когато продаваш един продукт си малко от малко длъжен да упръжняваш някакъв контрол, след като в тая конкуренция, се бориш за клиента.....е, да ама как ще разбереш пък, че си в БГ......друго си е да ти претралят кеша с оправданието, че " ми то навсякъде е така" !
Вчера , познати казаха, на Тюленово зверска кал от народ, по 50-60-до 80 заргани, предимно дребно, а в предходни излети, от огромния парцел над Мартината ( от Тюленово до Гористия пояс преди Паметника, са гонили всички хора, защото вече бил собственост на иначе така уважаваните от нас приятели от ТИМ......даже и постоянно докладвал по телефона, колко са още заминали, и как се е справил със ситуацията .....имало е и заплахи от сорта, " предупредих те да си тръгнеш, пък ти ако искаш....после да не се чудиш, що ядеш бой...". Ако се огради и затвори и там, е тогава ще трябва да сме на всеки камък по двама - от долу якия, от горе слабия...
Колега има някакъв проблем с червеите,в Каварна е със записване,все едно сме в купонната система.Не знам,какъв им е проблема на ТИМ,ама бреговата ивица е държавна собственост и никой няма право да ограничава достъпа до нея.
Аватар
vanboxer
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от vanboxer »

Днес на трета буна от 11 до към 14 около 35-36 бр.
20190923_140143.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
ЖРЕБЧЕВСКИ ВЪЗПИТАНИК
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от tiho_roev »

Чудя ви се защо не я ловите на чепаре .и няма да имате тези ядове
Много колеги вече я ловят на чепаре с леко олово или пилкер без троѝки :drinkers:
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Митко Кирилов
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Митко Кирилов »

tiho_roev написа:Чудя ви се защо не я ловите на чепаре .и няма да имате тези ядове
Много колеги вече я ловят на чепаре с леко олово или пилкер без троѝки :drinkers:
Тихо,
Една хваната заргана прави чепарето на кълбо, а когато са две-да не говорим.И то при 40 гр. олово, което би трябвало да опъва линията, а как ще става с по-леко олово? Иначе и аз съм за подходяща алтернатива.???? :)
Нещата не са такива , каквито изглеждат!
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Днес на Шкорпиловци 31 заргана и няколко кандидат лихнуси
20190923_171154.jpg
Аз съм си АЗ :wink:
https://youtu.be/tAGnKpE4NCI
madevil_82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от madevil_82 »

Днес на Ной левия рог , кал от хора и доволно риба .С червеите е голям проблем , отидохме и си извадихме вчера ,откъдето вадят бригадите.22 бр.слабо като качество но това на прозрачна бомбарда.Колегите дето бяха със скъпите черни бомбарди със синя ивица ловяха много добре.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Аватар
stareca
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stareca »

Около Бургас три дена е кал от зарган но качеството вече е прекрасно само едро малко по на юг рибата една идея по дребна но пак много добра средно по 50-60 броя на човек се правят .Всеки според уменията .
Аватар
batbubi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от batbubi »

Абе, знаете много добре каква ни е държавата....моя приятел ми разправя че е имало доста и каравани и коли, но са се изчесали бързо и едно човече е ходило и на всеки е казвало да напусне и даже са го чули да докладва по телефона......Чух, че е и почнал износ на червей към Румъния ( все пак и те ще ловят зарган предполагам) на по около 2 евро дозата......предполагам, че ИМА ВЕРОЯТНОСТ ( няма как да го твърдя ) да отклоняват за там качественото......такава е логиката....
Иначе на мен ми се е случвало да хвана зарган с чепаре от лодката......докато свариш да изкараш с него се случва нещо страшно.....подозирам, че може да се завърта и заради оловото и се закача......абе ужас :fishing2:
0885022272 / 0885897615
nexxt
новобранец
новобранец

Мнение от nexxt »

Мilena написа:Днес на Шкорпиловци 31 заргана и няколко кандидат лихнуси .....
Здравей ,
на Шкорпиловци от брега или от лодка е улова , естакадата май отдавна е заключена .
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Преградата се прескача и до сега никой не ми е правил проблем, но там ходя за сафрид,надвечер.
Заргана е от брега, на около 1,5 км. преди централния. Не мога да обясня пътя. Минавам покрай изоставени бунгала и вървя много до морето. На самото мястото има много камъни във водата. По принцип е много дащно място. Често съм виждала мрежари там.
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Моста в края е много опасен и трябва да се внимава, ако някой се реши да пробва!
nikoniko
новобранец
новобранец

Мнение от nikoniko »

vanboxer написа:Вчера от 12 до 15 на буните, черна бомбарда- 15 риби. Има навсякъде и е активна общо взето през целия ден.Имаше колеги, които я ловяха и от велоалеята между 4 и 3 буна. Тази година го няма чернокопа да я хапе, и може би на това се дължи изобилието от зарган. Повечето от рибите, и то най-дебелите удариха на 4-5метра буквално пред тетраподите, където ври от ува.
Освен зарган, има движение и на много платерини, но те не са така активни. Вчера от вътрешната тиха страна на буната видяхме един пасаж предвождан от кефал може би около 60-70см следван от 4-5 броя по 700-800 гр. Синът ми беше повече от впечатлен. Вика ми "тате, тая риба е колкото крака ми" :-)
аз бях там :р тия 15-18 броя са от там днеска по слабо само 10 а колегата ми хвана 4 5 и той ама си тръгна по рано, на 4 буна мнгоо сериозно я подкараха к1м 17 часа ама трябваше да си ходя и неможах да препозиционирам за жалост :/
Аватар
Мilena
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Мilena »

Днес бях с 3 дози червеи, купени от Белослав. Знам, че същите имат магазин някъде в Аспарухово, но не съм се интересувала къде точно. Дозите са по 2 лв. Не са много като в началото на сезона, но са класни. А най- добре е да се купят от първоизточника, но там много тормозя колата :)
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”