Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Re: Зарган и илария
Аз проблеми с тръбичките досега не съм имал.Ползвам полупотъващи бомби на Comodo и плаващи на Sportfish,тея със зарганката.Това е,което препоръчвам,проблеми с тях няма.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
И аз не бях имал докато не си взех от тия.чуруликпенчо май пак е прав - английските правила не важат в България явно
.Понеже ги критикувах тия бомбарди а продавачът все пак ги е заредил за да ги продава ми стана съвестно та за това взех още 2 за проба.Чупят се и това е!Ако някой ги ползва моля да сподели впечатления.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

За да не съм голословен с преправянето на българските бомбарди,ще подготвя една тема "а ла Чурулик"/естествено със снимков материал/ и ще я пусна съвсем скоро. Там ще изтъкна и предимствата ,поради които започнах т.нар. модернизация. Вярвам,че до голяма степен това ще е ще бъде полезно за всички колеги.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- Камбата
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Очакваме с нетърпение! 
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
kalkan4o
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Когато говорим за плаваща бомбарди, българските са номер 1
. Когато говорим за потъващи съм най-доволен от Exori, но вече са на изчерпване и няма да се зарежда повече.Имаха 3-4 модела потъващи и всичките отговаряха на това което пишеше на опаковката
.
Тъкмо идвам от морска гара, слаба работа беше днеска,1 риба + 1 изтървана и адски много удари, но явно рибата много плахо зимаше и неможеше да се ободе
.
Тъкмо идвам от морска гара, слаба работа беше днеска,1 риба + 1 изтървана и адски много удари, но явно рибата много плахо зимаше и неможеше да се ободе
За бракониерите само слънчаци
!
Само ако знаеш от кога го чакам това - да ни покажеш твоите разработки на бомбарди ....... Вече тръпначуруликпенчо написа:За да не съм голословен с преправянето на българските бомбарди,ще подготвя една тема "а ла Чурулик"/естествено със снимков материал/ и ще я пусна съвсем скоро. Там ще изтъкна и предимствата ,поради които започнах т.нар. модернизация. Вярвам,че до голяма степен това ще е ще бъде полезно за всички колеги.
На въпроса на Калканчо.- От две години съм инструктор-водолаз, а за Чурулик- вярно е това което казвашза доктора, много пиене , ама е готин пич.
Пашата обича смелите.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Знам,че е готин.Съседи сме от поне 15 години.
- чуруликпенчо
- сериозен играч

Днес бях решил да не ходя за риба,но сутринта в 5.00 ч. се ококорих и нямаше повече заспиване. В хладилника имах малко червеи /собственоръчно изкопани преди 2-3 дни/ ,така че пих едно кафе и вдигнах гълъбите към морето. За мое голямо учудване,вълната беше доста по-ниска от това,което предполагах.Естествено,водорасли около брега -дал Господ. Помятах малко с потапящата,но освен 1-2 празни удара слука нямаше.Реших да сложа плаваща бомбарда и резултатите не закъсняха .До 9,30ч. дръпнах 10 заргана и поне още толкова се откачиха из водораслите и салантията.После удари южния вярът и всичко приключи.Като цяло, риболовът на зарган набира скорост и лека-полека влизаме в сезона. За момента все още си иска бидем от флуокарбон , игра с дъбочината и лигавене по време на кълването,но така пък е по- интересно. Илария въобще не се показа.Утре вероятно пак ще се пробвам......
Успех на всички !
П.П. Снимки няма,че ми бяха паднали батериите на фотоапарата,пък в банята вече не ми се снима,защото става вече прекалено еднообразно.
Успех на всички !
П.П. Снимки няма,че ми бяха паднали батериите на фотоапарата,пък в банята вече не ми се снима,защото става вече прекалено еднообразно.
- SILVESTER
- ще става разбирач

Само той си знайemcho0o написа:каде тези зарганчета чурулик
В морето
... Изобщо не ме интересува кой е баща ти! Докато аз ловя риба, никой няма да ходи по водата.
-
Teodor
- научил се да хвърля

Kalkan4o пиши за днеса ако ходиш на Морска гара, че аз нямам възможност да ходя толкова често, ама ми става хубо ако кажеш че е имало много риба

-
expose
- научил се да хвърля

Вчера на НОЙ от 7:00- 10:00, 6бр. зарган и една платеринка. Зарганите бяха около 35 см., ама се оказаха пълни с хайвер. В галерията ми има снимки.

Надявам се,че не се сърдиш дето се намесвам и ги показвам. КИРО
Надявам се,че не се сърдиш дето се намесвам и ги показвам. КИРО
-
kalkan4o
- сериозен играч

- Обратна връзка:
Е па днеска неходих, ама 5 дена поред имаше, и днеска едва ли е било по-различноTeodor написа:Kalkan4o пиши за днеса ако ходиш на Морска гара, че аз нямам възможност да ходя толкова често, ама ми става хубо ако кажеш че е имало много риба![]()
![]()
За бракониерите само слънчаци
!
снощи бях на морска гара за 2 часа 2 риби при всички полойението беше сащото...