Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби
Хм даноsapuna написа: Жоре...не си прав батко!!!

- carpsliven2
- сериозен играч
Re: Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови риби
Ааа бат Снегчо .. несъм съгласен на лични само да споделяш тайните... пак наши и ваши
Давай тука в темата... Ето ви една от моите тайни на капотата.. най-доброто за шарани и граскарпове:
Купуваш си коноп(сварен) ароматизатор (скопекс - препоръчително е трапер,сенсас или старбайтс)€((добре е ароматизатора да е на маслена основа , но вкраен случай става и на водна))купуваш чист спирт(имаго във всяка аптека) купуваш и течен подсладител и суха фуражна царевица. Измиваш царевицата обилно със вода и почваш леко да заварявашш на котлона .. със малко коноп и подсладител. В буркана си наливаш ароматизатора и го разреждаш със спирта едно към едно. Вариш около 25 минути и после оставяш да истине. подбираш си хубави зърна и ги слагаш в буркана (в който си сложил сместа от скопекс и спирт и добавяш малко от подсладителя. Държиш буркана 3 денонощия затворен.. след това отваряш буркана - спирта се испарява и вече имаш една от най-добрата стръв показвана някога на бял свят.
Аз направих най-доброто за вас ... остава да се научите да ги кепвате винаги от първия път като батко си.
im a legend

Давай тука в темата... Ето ви една от моите тайни на капотата.. най-доброто за шарани и граскарпове:
Купуваш си коноп(сварен) ароматизатор (скопекс - препоръчително е трапер,сенсас или старбайтс)€((добре е ароматизатора да е на маслена основа , но вкраен случай става и на водна))купуваш чист спирт(имаго във всяка аптека) купуваш и течен подсладител и суха фуражна царевица. Измиваш царевицата обилно със вода и почваш леко да заварявашш на котлона .. със малко коноп и подсладител. В буркана си наливаш ароматизатора и го разреждаш със спирта едно към едно. Вариш около 25 минути и после оставяш да истине. подбираш си хубави зърна и ги слагаш в буркана (в който си сложил сместа от скопекс и спирт и добавяш малко от подсладителя. Държиш буркана 3 денонощия затворен.. след това отваряш буркана - спирта се испарява и вече имаш една от най-добрата стръв показвана някога на бял свят.
Аз направих най-доброто за вас ... остава да се научите да ги кепвате винаги от първия път като батко си.
im a legend

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
- krasentotev
- научил се да хвърля
Re: Тайната на успеха - трофейни шарани, амури и шаранови р
Мерси за споделената рецепта ,само ще те помоля да дадеш пояснение за следното:
1.На колко суха фуражна царевица - колко сварен коноп и колко подсладител се слага ,докато се вари на тих огън?
2.Разбрах ,че спирта и ароматизатора са едно към едно ,но по колко и за какъв буркан (вместимост)?
3.Колко подсладител се добавя към спирта и ароматизатора след като е изстинала царевицата и сме избрали зърна?
4.Пишеш ,че 3 дни се държи затворен буркана за да поеме добре от" маринатата",но в хладилника или на умерена температура ?
5.За колко време се оставя буркана отворен за да се изпари спирта,по какво да разбера, че е вече готов за употреба?
6.Така приготвената царевица какъв срок на годност има ?
Мерси предварително за отговорите ,а и ако има във форума специален раздел за захранки ,стръв и начина им на приготвяне и съхранение ,дай ми препратка.
1.На колко суха фуражна царевица - колко сварен коноп и колко подсладител се слага ,докато се вари на тих огън?
2.Разбрах ,че спирта и ароматизатора са едно към едно ,но по колко и за какъв буркан (вместимост)?
3.Колко подсладител се добавя към спирта и ароматизатора след като е изстинала царевицата и сме избрали зърна?
4.Пишеш ,че 3 дни се държи затворен буркана за да поеме добре от" маринатата",но в хладилника или на умерена температура ?
5.За колко време се оставя буркана отворен за да се изпари спирта,по какво да разбера, че е вече готов за употреба?
6.Така приготвената царевица какъв срок на годност има ?
Мерси предварително за отговорите ,а и ако има във форума специален раздел за захранки ,стръв и начина им на приготвяне и съхранение ,дай ми препратка.

- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Към колегата Snegk, шамандурите или маркерите дето се ползват в язовири опитай да ги правиш с тънки влакна, така при оплитане на рибата влакното се къса и продължаваш да си ловиш
От личен опит го казвам.
Преди да се почне да се лови на царевица бойли и всякакви глезотиики за рибата, с какво се е ловяло , ако мога така да попитам. Тоест рижата се храни със това което има във водата , водорасли и тем подобни. Не ми се вярва да има подводна царевица или поле с ягоди и ананаси
Пък за амур Домати
Най доброто си остава това което майката природа им предлага всеки ден за храна а именно подводната растителност. С годините хората са експериментирали с всякакви неща и едно от тях е царевицата. Всеки от нас знае , че това е най сполучливата стръв за сега .
Ха сега ми кажете , ами ако се направят бойли с мирис и вкус на водорасли за амур, понеже е 100% вегетарианец а за едри шарани с мирис и вкус на риба понеже става леко хищник като порасне нема ли да има най добър ефект както за реки така и за езера и язовири ?
Все пак това е с което се храни най често нали?

Преди да се почне да се лови на царевица бойли и всякакви глезотиики за рибата, с какво се е ловяло , ако мога така да попитам. Тоест рижата се храни със това което има във водата , водорасли и тем подобни. Не ми се вярва да има подводна царевица или поле с ягоди и ананаси

Ха сега ми кажете , ами ако се направят бойли с мирис и вкус на водорасли за амур, понеже е 100% вегетарианец а за едри шарани с мирис и вкус на риба понеже става леко хищник като порасне нема ли да има най добър ефект както за реки така и за езера и язовири ?
-
- и господ не е толокова добър
В момента ако ползвам нещо това е х маркер който е с грипа отдолу и при закачане си я изкарвам с рибата, ако е на близо и използвам маркер с въдица, то го показвам само при замятане и после го обирам да стои на дъното, така няма какво да се закачи. Иначе ако късам по-няколко шамандури(маркери) къде ще му излезе края.VidinskoRibarche написа:Към колегата Snegk, шамандурите или маркерите дето се ползват в язовири опитай да ги правиш с тънки влакна, така при оплитане на рибата влакното се къса и продължаваш да си ловишОт личен опит го казвам.
Преди да се почне да се лови на царевица бойли и всякакви глезотиики за рибата, с какво се е ловяло , ако мога така да попитам. Тоест рижата се храни със това което има във водата , водорасли и тем подобни. Не ми се вярва да има подводна царевица или поле с ягоди и ананасиПък за амур Домати
Най доброто си остава това което майката природа им предлага всеки ден за храна а именно подводната растителност. С годините хората са експериментирали с всякакви неща и едно от тях е царевицата. Всеки от нас знае , че това е най сполучливата стръв за сега .
Относно стръвта, има си място и време за всяка стръв, да се твърди, че царевицата е най-удачна е същото като да се твърди, че топчетата са най удачни.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Snegk, мили приятелю то шамандурите може и пластмасово шише от минерална водичка да ползваш та късай си колкото си искаш после с лодчица си ги събираш да не мърсиш околната среда
Най удачната храна си остава тази под водата, всичко друго е в резултат от експерименти. Ти на колко язовира ловиш шаран, амур и толстолоб на топчета и каде го ловиш на царевичка и каде го ловиш на водорасли ?
Нали се сещаш че когато идем на непознат водоем в бг имаме и някоя друга кутийка с царевичка

Най удачната храна си остава тази под водата, всичко друго е в резултат от експерименти. Ти на колко язовира ловиш шаран, амур и толстолоб на топчета и каде го ловиш на царевичка и каде го ловиш на водорасли ?

Нали се сещаш че когато идем на непознат водоем в бг имаме и някоя друга кутийка с царевичка

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
леле как не съм я забелязал тая тема много е полезна даже искам да поканя някой колега на един риболов с мен да ми покаже нагледно как става че така ... Само с четене не става.Естествено след забраната.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- и господ не е толокова добър
Само като прочета, че пишеш за толупи и стръв, за това, че царевицата е естествена храна на рибата и всичко ми е ясно. Пак ще ти повторя за последно, има си място и време за всяка стръв, била тя естествена , неестествена, изкуствена или каквато там си я наричаш.VidinskoRibarche написа:Snegk, мили приятелю то шамандурите може и пластмасово шише от минерална водичка да ползваш та късай си колкото си искаш после с лодчица си ги събираш да не мърсиш околната среда![]()
Най удачната храна си остава тази под водата, всичко друго е в резултат от експерименти. Ти на колко язовира ловиш шаран, амур и толстолоб на топчета и каде го ловиш на царевичка и каде го ловиш на водорасли ?![]()
п.п. Много се изкефих как на Жребеца ще обикалям след риболов да търся шишетата, демек да не замърсявам.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Приятелю, никъде не съм споменал , че царевицата е естествената храна на толстолобите шараните и амурите. Написах , че тяхната естествена храна е под водата а всичко останало е в резултат на някогашни експерименти,явно не сме се разбралиsnegk написа:Само като прочета, че пишеш за толупи и стръв, за това, че царевицата е естествена храна на рибата и всичко ми е ясно. Пак ще ти повторя за последно, има си място и време за всяка стръв, била тя естествена , неестествена, изкуствена или каквато там си я наричаш.VidinskoRibarche написа:Snegk, мили приятелю то шамандурите може и пластмасово шише от минерална водичка да ползваш та късай си колкото си искаш после с лодчица си ги събираш да не мърсиш околната среда![]()
Най удачната храна си остава тази под водата, всичко друго е в резултат от експерименти. Ти на колко язовира ловиш шаран, амур и толстолоб на топчета и каде го ловиш на царевичка и каде го ловиш на водорасли ?![]()
п.п. Много се изкефих как на Жребеца ще обикалям след риболов да търся шишетата, демек да не замърсявам.![]()
![]()

Сега незнам , на язовир като идеш колко места храниш и ги отбелязваш с маркери. Тук във Видин като идем за голяма риба на язовир , обикновенно знаем местата или питаме кои са дашните места и си слагаме две шамандури на разтояние 30 40 метра една от друга и между двете си храним с лодка !!!
Като си тръгнем влизаме във водата , ако шамандурите все още са там и не сме ги измъкнали със някоя риба и си ги прибираме. На Жребеца никога не съм ходил , предполагам е доста голям язовир и сигурно трофейни риби се ловят на вътре 100 150 метра предполагам. Ако владееш техниката на далечно замятане съм сигурен че храниш от брега , но ако не я владееш сигурно имаш лодка с която влизаш и да си вкараш влакното и да пуснеш някоя друга кофа със храна

Исках само да бъда полезен не да се заяждам с по знаещи и можещи от мен.
Извинявай ако съм те засегнал или подценил като риболовец. със здраве приятялю и много риба да хванеш тази година и д ани зарадваш с някоя друга снимка на трофейна риба.

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Един приятел обича да казва, че има две категории глупаци.
Първата са осъзнатите, кротуват си, не се набиват на очи, на никого не пречат.
Втората той нарича "нахално прости", изпитват неудържимо желание да демонстрират невежеството си, с всяко тяхно действие или дума, все едно те чукат с пръст по рамото и мрънкат "прост съм, прост съм бе"....
Втората той нарича "нахално прости", изпитват неудържимо желание да демонстрират невежеството си, с всяко тяхно действие или дума, все едно те чукат с пръст по рамото и мрънкат "прост съм, прост съм бе"....

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Колега Радушев, що не карате направо, ами намесвате вашите приятели.Венелин Радушев написа:Един приятел обича да казва, че има две категории глупаци.
Един мой приател казва друго : Когато двама си мерят х...те не си бутай за...ка там !!!

Ако нещо не сте доволен или ви пречи написаното просто не го четете , но да се правите на разбирач, и да сте във всяка манджа мерудия. Малко неприемливо е за мен !!!
Когато искате да напишете или кажете на някой нещо , било то съфорумник или друг човек, един съвет , кажете му го право във очите, а не с приятелски лафове и епитети

Да си имаме уважението. Може някой ден и на маса да се засечем и да не си кажем едно наздраве е глупаво, не мислите ли ?
Надявам се не съм ви засегнал с нищо от това което съм написал !!!
Ако модераторите сметнат написаното за неправилно и не за този форум и по темата моля да бъде изтрито.
А, ако дори написаното е за предупреждение нека да ми бъде направено !!!
- Венелин Радушев
- разбира нещата
Аз коментирам единствено неща, които са ми понятни, за разлика от Вас! Бих Ви препоръчал, да се слушате сам в думите си....VidinskoRibarche написа: но да се правите на разбирач, и да сте във всяка манджа мерудия. Малко неприемливо е за мен !!!
Когато искате да напишете или кажете на някой нещо , било то съфорумник или друг човек, един съвет , кажете му го право във очите
Не бих могъл да Ви нарека глупак в прав текст, единствено защото не Ви познавам, съдя единствено по откровените глупости, които пишете (тук и навсякъде). Няма да коментирам бисерите ви относно щеките, само ще вметна, че колегата snegk (когото поучавате с менторски тон) вероятно е хванал повече шарани, отколкото ние можем да си представим.
И за да ви вляза в тон, та дано ме разберете, малка Ви е п****та, та да си я мерите с неговата...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Иво Вълов
- фен клуб-скобар
Г-н Радушев, ни най малко съм искал да поучавам някой с менторски тон както сте написали по горе. Исках само да бъда полезен.Венелин Радушев написа:Аз коментирам единствено неща, които са ми понятни, за разлика от Вас! Бих Ви препоръчал, да се слушате сам в думите си....VidinskoRibarche написа: но да се правите на разбирач, и да сте във всяка манджа мерудия. Малко неприемливо е за мен !!!
Когато искате да напишете или кажете на някой нещо , било то съфорумник или друг човек, един съвет , кажете му го право във очите
Не бих могъл да Ви нарека глупак в прав текст, единствено защото не Ви познавам, съдя единствено по откровените глупости, които пишете (тук и навсякъде). Няма да коментирам бисерите ви относно щеките, само ще вметна, че колегата snegk (когото поучавате с менторски тон) вероятно е хванал повече шарани, отколкото ние можем да си представим.
И за да ви вляза в тон, та дано ме разберете, малка Ви е п****та, та да си я мерите с неговата...
Това което пиша не смятам за глупост. Ако съм неук за дадено нещо , то с писания четения ходения човек се учи.
Това, че имам дадено мнение по някакъв въпрос , не мисля, че е лошо а напротив. Така мога да науча ако греша.
Дали е правилно или не си го знам аз.
Пиша за неща които съм правил , правя и ще направя , а не на изуст.
А вие като един добър самарянин вместо да ме критикувате или да критикувате който и да е било, може да напишете : Не колега не е така а иначе е защото , и ми давате някакъв аргумент.
От там излиза и истината. А когато двама или повече имат различни мнения се получава диалог.
Не е хубаво така дали в прав или или в контекст или както и да е , да наричате някой глупак или каквото и да е . Нямате право, след като вас не ви обиждат.
А това дали п....ката е малка , мили мой спокойно меря я с когото и когато трябва.
надявам се от всичко това което си написахме да си стиснем ръцете и да зарежем глупостите дето изписахме един за друг . Ако сте достатъчно компетентен по въпроса си риболова и помогнете в това да се развием ние учещите се , ще ви бъда благодарен, но с по мил тон.
Искренно се надявам, че сте ме разбрали какво искам да ви кажа или в случея напиша.
Нека си пишем или говорим на ..ти'' Иво съм аз Приятно ми е
- carpsliven2
- сериозен играч
Сега е сезона в който може да откъснете някоя суха пръчка от"шавар" възможно най дълга.. вързвате отдолу тежест с конец и отивате да я пуснете на любимото си място.. Става възжможно най-прекрастната шамандура.. малко тайна и малко загадъчна.. Така вече спокойно може да си храните и ловите до шамандурата .. понеже рибата няма как да ви оплете.. може би трябва да подкрепа със снимков материал.. за да стане ясно на по-младите колеги
п.п. Само гледайте водоем без амури за да не "хапнат" шамандурата - шегувам се
п.п. Само гледайте водоем без амури за да не "хапнат" шамандурата - шегувам се

Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
-
- разбира нещата
Васко от къде шавар 3 метра бе пич ,или ваще са мутанти !