БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Публикувай отговор
tatkoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: БОМБАРДИ И ВЛАКНА

Мнение от tatkoogi »

runner написа:Колеги, я вижте какво правят хората:http://www.mustad.no/slowdeath/index.html Ще се радвам на коментари от специалистите.
Не съм специалист, но куката ми се вижда доста голяма. С такъв размер кука май не е много подходящо да се хвърля за рибите, които евентуално ще очакваме по брега на морето. Все пак не може да се отрече, че играта на стръвта е перфектна. Мустад- какво да добави човек. Много хубаво клипче.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Много интересно и поучително........но :
1. Куката е доста едра за нашия морски риболов.
2. Ако морския червей се закачи по този начин,това ще означава 100% му скъсване и 0% ефект.
3. Предвид на власинките си ,морския червей и без това играе достатъчно атрактивно.

Предполагам обаче,че за сладководен риболов /гледам,че използват дъждовен червей/ този вид кука с примамка ще е неустоима за рибите.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

Добре де, ако се осуче по този начин обикновенния син мустад който ползваме, от подходящия размер, номер 12 да речем, няма ли да стане? Не разбирам , също така, защо ще се къса червея поставен така - нали почти целия ще е на куката. Тази игра, която показват, не е просто атрактивна, според мен, тя е направо умопомрачително-смазващо-невероятно-безумна!!!! Зизи направо :shock: :rolleyes: :smt026 :smt026 :smt007 :smt023 :smt023 :smt023
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

runner написа: Не разбирам , също така, защо ще се къса червея поставен така - нали почти целия ще е на куката.
Колега незнам как закачаш чеврвея на куката,лично аз от скромния си опит достигнах до един единствен успешен начин като пробождам червея през устата и бода на куката излиза на 3-4 мм след устата(незнам дали го обясних правилно).По всякакви други начини червея ми се къса при замятане,може би и замятенето играе роля в цялата работа,но по този начин червея ми остава на куката 99,9 процента,а и с кука 12 номер ми се струва малко трудно да побере почти цял червей.
Зарганолог
Аватар
Кърцата
фен клуб-скобар

Мнение от Кърцата »

runner написа:Колеги, я вижте какво правят хората:http://www.mustad.no/slowdeath/index.html Ще се радвам на коментари от специалистите.
Много умно измислено. Е верно че е малко едра куката за морски, но за сладководните ша е перфектно.
Това решава проблема с въртенето на стръвта. Миналата седмица как ли не ги закачах два бели и не можах да ги накарам да се въртят :cry: :cry:
Особенно ефикастно би било сега, пролетта. Белите са по пличовете и с удоволствие си хапват червейчета.
А може и да се експериментира със силиконов червей...
С двве думи: от утре почвам да търся дълги куки за да ги кривя. Малко вероятно ми се струва да има такива куки по нашенско...
само русалки НЕ ловя и то защото не им знам мезето

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=25&t=18972- ПАК ЩЕ ДОЙДЕМ!!!!!!!!!

http://standartparket.com/
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от А.Христов »

Здравейте, погледнете това:
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... 9fb8c55eb4
От дълго време, се каня да ги изпробвам..... точно заради извивката :wink:
Но, така и не съм го направил.
Може би, защото съм си доволен, от тези, които използвам.
Аватар
rumci
учете се от него
учете се от него

Мнение от rumci »

Изпробвах ги преди 2 години, но не останах впечатлен :? . Външно изглеждат перфектни, но имах доста изтървани риби по време на вадене.
ivanpavlov
новобранец
новобранец

Мнение от ivanpavlov »

Колега А. Христов! Въпросните куки на "Трабуко" са убиец на заргани. Споделям го от личен опит. Аз само с такива работя през последните 3 години. Използвам предимно кука №10, рядко №12. Почти няма откачания. Освен това си правя такъми за кефал на дъно от тези куки. Използвам ги и при риболов на платерини и иларии на бомбарда. Единствения проблем е, че бързо ръждясват. Той се появява след 2-3 хвърляния на дъно за кефаловите риби. Обикновено на върха на жилото. Вариант е да се изплакват след риболов със сладка вода и подсушават, но е загуба на време поне за мен. Айде наслука и умната..., ама и русата!!!
irsh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от irsh »

Морският червей ако е достатъчно дълъг се върти добре тъй, че не виждам смисъл от тая кука.
Пък и такива риби кога ще хващаме в нашето море :?:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Забелязъл съм, че червея когато не ротира пак си има кълванета.Вижда се в последните 10метра преди да го извадиш.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

А.Христов написа:Здравейте, погледнете това:
http://www.tomaxshop.com/catalog/produc ... 9fb8c55eb4
От дълго време, се каня да ги изпробвам..... точно заради извивката
Извивката направо кърти, но въртене едва ли се получава - всички тези извивки са в ЕДНА равнина. Използвал съм ги, но на дъно за кефалови. Готиното е че имат две контри за червея по стеблото и той си стои направо супер. После намерих едни на TEKLON, черни и без тези контри, но са с по-силни резултати, защото май са по-остри, пък и не ръждясват. Но и белите, ако се изплакват, не са никак зле. Виж, с бомбарда не съм ги пробвал, но едва ли ще е зле. С тази геометрия, каквото пипне и си го заковал задължително. Защо - не мога да го обясня, но резултата е категоричен, даже и за хора като мен, с не велик опит. :wink: При тази кука май не иде реч за някакво въртене, а за това че не може да я изплюе рибата. Може и да греша, но такова ми е усещането. Готини са! Айде :drinkers: :drinkers: :drinkers: на всички!
Последно промяна от runner на Вто Мар 10, 2009 11:37 pm, променено общо 1 път.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Син "Мустад", N:12 ,с леко странично повиване за чапраз.Това е печелившата формула за зарган и илария на бомбарда.
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

С двве думи: от утре почвам да търся дълги куки за да ги кривя. Малко вероятно ми се струва да има такива куки по нашенско..
Кърца, да ти пратя ли малко от нашенските?
runner
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от runner »

чуруликпенчо написа:Син "Мустад", N:12 ,с леко странично повиване за чапраз.Това е печелившата формула за зарган и илария на бомбарда.
А ако й се барне на тази кука една лека чупка в кръста за въртеливост?? Ще се пробва, само рибата да се покаже. Ами за бомбардите, да попитам без да дотягам, там някаква неяснота остана сякаш. :wink: Мантари набавихме, технологията чакаме! :smt026 :smt026
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

там някаква неяснота остана сякаш
Оф-ф-ф,един живот е малко ,щото човек да свърши всичко ,дето му се е натрупало.Ще се постарая да покажа част от изработките "Step by step",но наистина съм притиснат от времето и камарата задължения.
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”