направи си сам...плувки

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Вехтия
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: направи си сам...плувки

Мнение от Вехтия »

stich написа:
КАЯ написа:Като материал за плувки стават едни маламашки от пресован стиропор има ги в магазините за строителни материали и сруват 2-3 лева. Много по-плътен е и от фибрана / ХПС /.
Наистина става,но не издържа на лака.Става на язви :?
За оцветяване и лакиране на стиропорови плувки - само акрилни бои и лакове. И по-специално - отивате в магазин са сглобяеми модели /"Хобит', "Моделмания", или друг подобен маниашки/ - избор колкото щеш! Кеф ти грундове, кеф ти бои, кеф ти лакове. И четки от по три косъма /от комар/. За сигналните цветове могат да се ползват и темперни бои, от магазините за художествени материали. После се запечатват със спрей-фиксаж. Или при разтварянето слагаш и малко водоустойчиво лепило за дърво, от типа на Ц200. И повече не се разтварят /боичките/.
Ако някой не му е ясно нещо за бои и спрейове - аз съм насреща. Цял живот се цапотя с таквиз ! А на 14 годин фанах бояджийски пищол за сефте. и оттогаз - се на цапано ми върви. :mrgreen:
Леми изда бест, батт айем мачбеда'а . Ррок-ан-рол, Пенке-ле !!
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

kosta2910 написа:Колега,не е нужно да боядисваш нищо. Продават се готови. Аз съм ги ползвал и са перфектни.
Кухи са ,и си ги режеш на дължина каквато ти трябва.

Дано съм бил полезен.
Наслука.
Знам, но го правя за да имам някаква занимавка и да ми минава времето. Не че е проблем и да си взема направо готови плувки и ваглери, но къде ми отива кефа от дялкане и натаманяване...? :wink:
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
horgasz
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от horgasz »

antivik написа:... Та зора ми е как да го удължа /в смисъл с какво/, така че да се надене и да е кухо и да не товари с тегло, а и да се види от далече. Антената е дебела 2-3мм., утежнява се с 3,5-4гр. олово /1 оливетка1,5гр. и сачми-не съм им смятал грамажа, но ако се опитам да ги намаля, ляга на водата и на 35-40 метра не се види изобще/, та ако има идеи давайте, с какво да удължа антената /ще се до боядисва и лакира допълнително/.
Сламка за безалкохолни. Горния край го запуши с нагряване и смачкване и си готов. Трябва само да намериш толкова тънка сламка или да пробваш с по-дебела и някакво уплътнение на снадката. Успех!
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

horgasz написа:
antivik написа:... Та зора ми е как да го удължа /в смисъл с какво/, така че да се надене и да е кухо и да не товари с тегло, а и да се види от далече. Антената е дебела 2-3мм., утежнява се с 3,5-4гр. олово /1 оливетка1,5гр. и сачми-не съм им смятал грамажа, но ако се опитам да ги намаля, ляга на водата и на 35-40 метра не се види изобще/, та ако има идеи давайте, с какво да удължа антената /ще се до боядисва и лакира допълнително/.
Сламка за безалкохолни. Горния край го запуши с нагряване и смачкване и си готов. Трябва само да намериш толкова тънка сламка или да пробваш с по-дебела и някакво уплътнение на снадката. Успех!
Запушването става наи лесно и красиво с пистолет за топъл силикон.
Отдолу цръкваш силикон забождаш един вирбел и си готов. Ако искаш може да вкараш и няколко съчми за утежнение.
Оцветяването става наи лесно със спреи боя и цвят по желание. Има прекрасни електрикови цветове.
granichar.org
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

malkoto ribe написа:
horgasz написа: Сламка за безалкохолни. Горния край го запуши с нагряване и смачкване и си готов. Трябва само да намериш толкова тънка сламка или да пробваш с по-дебела и някакво уплътнение на снадката. Успех!
Запушването става наи лесно и красиво с пистолет за топъл силикон.
Отдолу цръкваш силикон забождаш един вирбел и си готов. Ако искаш може да вкараш и няколко съчми за утежнение.
Оцветяването става наи лесно със спреи боя и цвят по желание. Има прекрасни електрикови цветове.
Първото което ми мина през акъла беше за сламка, само де маи нема да ми се натамани диаметъра. А иначе идеята за цяла антена от сламка и вирбел е идеална, решава се въпроса с правенето на халки за закачане. При следващото дялкане ще бъде пропобвана.:smt023
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

Ако ти паднат и дръжки за балони става още по добре защото са по твърди, с такова чудо изкарах почти цял сезон и накрая жената му стъпа на "гушата" буквално.
granichar.org
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

За сега набарах сламки, едната пасна и я лепнах с топящ се силикон, ще следва пробване :wink: :drinkers: .
malkoto ribe
новобранец
новобранец

Мнение от malkoto ribe »

Шъ останиш дуволен.
granichar.org
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

malkoto ribe написа:Шъ останиш дуволен.
Позна, при първа проба-покрива хубаво, голямо разстояние, добре се вижда от далече. Лошото, че излета излезе пълно капо и не можах да я проверя на чувствителност. Добре че накрая се появи един от местните села, около гьола, че да ме светне за рибата, че я научили да обикаля на близо до брега и само на хляб, но вятъра беше станал такъв, де се опитва да ти измъкне мача от ръцете :? и приключих излета. Ще се чакат други проби. :wink:
vikchooo
новобранец
новобранец

Мнение от vikchooo »

Интересува ме от какво да направя долната част на плувката ?
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

vikchooo написа:Интересува ме от какво да направя долната част на плувката ?
... :? Коя долна част :?: ?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Кила на плувката/долната част/ е карбонов или метален.Карбонови килове се продават в някои магазини и цената им е около 80ст за парче дълго 60см.Металните си ги правя от неръждаем стоманен тел ,а може да използвате и такива от стари непотребни плувки.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
vikchooo
новобранец
новобранец

Мнение от vikchooo »

Мерси ще търся по железарийте ...
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

vikchooo написа:Мерси ще търся по железарийте ...
По железариите няма да намериш. Тел търси по зъболекарските и медицинските магазини, но е бая твърда, трябва да я нагряваш на газов котлон, да поомекне, да може да се гъне и изправя.
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

antivik написа:...трябва да я нагряваш на газов котлон, да поомекне, да може да се гъне и изправя.
Защо да я гъне,нали е за кил?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”