Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: КЕФАЛОВИ ( илария, платерина, кефал ) - 2009г
Днес за 2часа бомбардиране на Жезъла преди Поморие-без удър.Имаше колега от няколко часа по-рано,на дъно за кефал и платерина-0 удъра 

-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Не знам в Бургас как е, но във Варна преди около седмица атмосферното налягане падна доста и не ще да се вдига. Затова е и такова променливо времето. Не знам дали е така, но може и налягането да е причина за не-кълването на рибата
Имам барометър на единия часовник и го следя постоянно. Като се вдигне ще ви уведомя да тичате към морето

Имам барометър на единия часовник и го следя постоянно. Като се вдигне ще ви уведомя да тичате към морето

- ribarshe
- ще става разбирач
Има две места край Варна ,където на иларията хич не й пука за налягането - в канала и на Панорама/отвън на тръбата/. Който иска да се кисне във вода до кръста/за канала/ или да не го е гнус /за Панорама / да отива -ЩЕ ХВАНЕ
За канала трябват и няколко хляба

а къде е тази тръба на Панорама??? .. и да не е канализационна тръба,а.4е тогава кофти:)ribarshe написа:Има две места край Варна ,където на иларията хич не й пука за налягането - в канала и на Панорама/отвън на тръбата/. Който иска да се кисне във вода до кръста/за канала/ или да не го е гнус /за Панорама / да отива -ЩЕ ХВАНЕ![]()
![]()
![]()
w4era na север от балчик на бялата лагуна си извадих пресни морски червеи с лопата до един камък от дясно във водата иларията бе6е буквално навсякъде но не кълве само гони бомбардата

ribarshe написа:Има две места край Варна ,където на иларията хич не й пука за налягането - в канала и на Панорама/отвън на тръбата/. Който иска да се кисне във вода до кръста/за канала/ или да не го е гнус /за Панорама / да отива -ЩЕ ХВАНЕ![]()
![]()
![]()
Колега, не съм съгласен с теб.
В четвъртък изкарах 3 часа /6.00-9.00/ на панорама но нямах удар.
За канала не знам.
На вниманието на колегите. Към 16 - 1630ч. над Варна ще завали и прегърми. Предупредете познатите си . Облаците идват от юг/югозапад.
Eee бат Любо,тъкмо се готвех да тръгвам за 2-ра смянаliubak написа:На вниманието на колегите. Към 16 - 1630ч. над Варна ще завали и прегърми. Предупредете познатите си . Облаците идват от юг/югозапад.

Днес от 5:45 до 12:00 на дружба на счупения мост

Последно промяна от Mi7chell на Нед Юли 19, 2009 2:55 pm, променено общо 1 път.
Зарганолог
Вчера на Морска гара, по-точно в пристанището вече, към 17ч изкарах три иларии на плувка. Обаче имаше сложена хранилка ( гаца с един нарязан хляб в нея + един камък при него за да не я развява насам-натам течението ) спусната с въженце на около три метра под водата направо по стената на кея. Голям кеф, ловиш си в краката. Обаче трябва да попрестои поне три часа, докато събере риба. Събира се и много гюмюш, ама това е положението. А, и една граца ми скочи на червейчето. Обаче иларийките много гнусни вътре - местни са. Миналата година го правихме този номер, обаче един чичо поддържаше хранилката постоянно, и сутрин и вечер. Тогава много нещо се събираше, идваше и чиста риба. По-точно, беше предимно то морето, много малко от вътре. Сега чичето нещо изчезна, пък да я подхранваш на три дни не е ефективно. Че мисълта ми е - колкото повече хранилки има, толкова повече риба ИДВА. Не се пръска, а идва повече. Ако ви хареса идеята, дето ще стоите цял ден във водата до кръста, харесвате си едно място, пускате си хранилката, и започвате да си го захранвате редовно. Пък ако има и повече мераклии да ловят по този начин, хранилките да са повечко - е, тогава дава голям резултат. На хранилка повече от трима не става да ловят,за това си правете сметка на какво разстояние ще ги слагате една от друга, примерно 4-5 метра. Ловиш в краката си - къса пръчка с подвижна плувка, слагаш й дълбочината на хранилката + половин метър още. Казват, че хранилката работела по-добре ако при хляба сложиш и начупени миди (в пристанището миди да искаш !!!!!) и ги поомесиш малко. Или пък вместо миди ставало със трицона, за предпочитане по-старичка вече. Това не съм го пробвал за сега, само с хляб. Веднъж спусната, хранилката повече НЕ СЕ ПИПА! Не я дърпате, не я бутате - рибата изчезва и после чакаш доста време отново да се събере. Дано съм бил полезен. Наздраве!
Никога не съм хващал повече от 12 заргани, но винаги страшно съм се забавлявал!!!!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Мммм-даа! Важен е процеса!
Източният вятър малко отплесна гръмотевичните облаци на запад от града , но все пак трябва да завали . Просто сме в периферията на валежните облаци. Сами решавайте, но Аз бих си стоял в къщи.

Тревогата се отменя. Малко късничко но все пак да Ви кажа. Възможно е да прекапи само . Запалените да бягат за риба .
Бог да е с Вас.

Бог да е с Вас.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Добре дошъл във форума.гегата написа:w4era na север от балчик на бялата лагуна си извадих пресни морски червеи с лопата до един камък от дясно във водата иларията бе6е буквално навсякъде но не кълве само гони бомбардата
Малко да смениш буквите за следващото мнение.
4=ч
6=ш
на клавиатурата са,просто ги намери.

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Днес към 19часа минах през фарчето на морска гара.Вземаха се хубави иларии на плувка.
Чудно толкова хора бяха там а никой не споменава
да разкаже по подробно.
Чудно толкова хора бяха там а никой не споменава

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Абе те от де да знаят че имаш интернет ?chipi_ написа:Днес към 19часа минах през фарчето на морска гара.Вземаха се хубави иларии на плувка.
Чудно толкова хора бяха там а никой не споменава , да разкаже по подробно.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА