ЗАРГАН - 2010

Модератори: emo vasilev, alekst

Заключено
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: ЗАРГАН - 2010

Мнение от MARLIN »

Никелираното Гамакатсу е друго... по- добро е от черното. Макар, че доста специалисти казват, че матрицата на черното и на никилелираното уж била една и съща.. . Ама практиката друго показва. :drinkers:
vankata88
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от vankata88 »

Пресни новини от Кранево да има някой????????
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

имам няколко въпроса за заргана:
-в какви води се среща по често-по плажове или в скалисти и обрасли с водорасли места
-дълбочината има ли значение
-нощен улов на зарган
-по две последователни куки или по добре по една
-нашенски висеоклипове за зарган-улов с бомбарда
-видеоклипове с водене на бомбарда-скорост,наклон,засичане,дистанции
-възможни и удобни за улов на зарган места по южно и северно черноморие-удобен достъп-отдалеченост около 15 километра от бургас или варна,белязки на картата

п.п-тука ми се струва ,че няма много за криене щото с въдицата трудно ще направя поражения на цялото крайбрежие :D и все пак ако ще се образова и информира читателя по подробно е сега е момента :lol: между другото то в бургас май няма къде да се мята :lol:варненци поне си имат буни а бургазлии :?:
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

ivalpetkov написа:имам няколко въпроса за заргана:
-в какви води се среща по често-по плажове или в скалисти и обрасли с водорасли места
-дълбочината има ли значение
- нощен улов на зарган
-нашенски висеоклипове за зарган-улов с бомбарда
-видеоклипове с водене на бомбарда-скорост,наклон,засичане,дистанции
-възможни и удобни за улов на зарган места по южно и северно черноморие-удобен достъп-отдалеченост около 15 километра от бургас или варна,белязки на картата

п.п-тука ми се струва ,че няма много за криене щото с въдицата трудно ще направя поражения на цялото крайбрежие :D и все пак ако ще се образова и информира читателя по подробно е сега е момента :lol: между другото то в бургас май няма къде да се мята :lol:
От 2 години се мъча да ловя зарган,през 10тината дена които съм на почивка по морето.Макар да съм в централната част на България,ще се пробвам кратко и ясно да ти отговоря на въпросите,въпреки че ти си по морето и от теб трябва съвет за това.
Но,винаги има едно -НО:
все пак ако ще се образова и информира читателя по подробно е сега е момента между другото то в бургас май няма къде да се мята
требе да си помагаме.
в какви води се среща по често-по плажове или в скалисти и обрасли с водорасли места
скалисти и обрасли с водорасли места.
дълбочината има ли значение
НЕ
нощен улов на зарган
Поне аз не съм виждал.
Напоследък много говорят за 2 куки,щом не пречи(смисъл,ако не се оплита много)е по добре,трябва да се пробва.
нашенски висеоклипове за зарган-улов с бомбарда
Дано да има,не съм гледал,в много от нашите видео клипове нещата са ,,изкривени,, с рекламна цел.
видеоклипове с водене на бомбарда-скорост,наклон,засичане,дистанции
Гледаш колегата до тебе,който лови разбира се. :D
възможни и удобни за улов на зарган места по южно и северно черноморие-удобен достъп-отдалеченост около 15 километра от бургас или варна,белязки на картата
Надали някой ще каже.Рибар и гъбар не си казват местата.
На къса плувка,в репея...
косьо72
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от косьо72 »

vankata88 написа:Пресни новини от Кранево да има някой????????
Здравей
През последните съботи и недели бях там на 17,07 клъвна ми и преди да я изкарам се откачи,по принцип пробвах за илария или платерина на плуваща бомбарда със стръв морски червей .Става въпрос за Кранево 3 буна.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Borkata »

писаното по-нагоре,че куката,каквато и да е тя трябва да се сменя на 20-30 заргана според мен е много вярно.освен това искам да кажа и за друг модел на Гамакацу - V-Head мноооого добра кука както сините,така и белите(особено те) закачат здраво заргана дори на 6-7мм от върха на човката миналото лято имах няколко такива случая :) незнам как е сега ,защото съм се запасил и не съм търсил но миналата година бяха голям дефицит.
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
dobria1
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dobria1 »

BorisK написа:писаното по-нагоре,че куката,каквато и да е тя трябва да се сменя на 20-30 заргана според мен е много вярно.освен това искам да кажа и за друг модел на Гамакацу - V-Head мноооого добра кука както сините,така и белите(особено те) закачат здраво заргана дори на 6-7мм от върха на човката миналото лято имах няколко такива случая :) незнам как е сега ,защото съм се запасил и не съм търсил но миналата година бяха голям дефицит.

http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6268 Тези ли имаш предвид,ако са те малко ми се виждат късички
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!
Изображение
Боцмана
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Боцмана »

Точно за тия сигурно говори Борис. Поне от две години ловя само с тях. Изключително съм доволен, почти до 100% ефективни.
В неделя, рано сутринта с Карид и Кирязов заехме позиции на Оазис, до Лозенец. Надеждите ми бяха за десетки бройки, но нещо се губи рибата. Направихме по 6 заргана и няколко дребни платеринки.
ганев
новобранец
новобранец

Мнение от ганев »

Юли, 2009г. при случайна среща с Боцмана на заргански риболов ''на юг от Бургас '' ,той ми препоръча Гамакацу - V-Head .Оценка 6+.За новия сезон нямам още наблюдения.Някои са протитив късото стебло на куката, но практиката показва друго.
Аватар
Raven
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Raven »

Последния син Mustad ми се струва, че малко по-бързо се затъпява, може и да си въобразявам де... но куката си е уловиста и евтина. Може да се сменя често при подрязването на края на нагризаното влакно.
Javor

Мнение от Javor »

за мене много полезен аксесоар е пиличката за куки (диамантена се води)
обикновено след всяка среща с камък или след няколко заргани се налага заостряне на кукичката
минавам я 2-3 пъти през канала на пиличката и е като нова
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Raven написа:Последния син Mustad ми се струва, че малко по-бързо се затъпява, може и да си въобразявам де... но куката си е уловиста и евтина. Може да се сменя често при подрязването на края на нагризаното влакно.
При мен направо върха се огъва, на 1-вата или втората риба,метала нещо е по мек от предишния.
Зарганолог
Аватар
Mi7chell
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Mi7chell »

Javor написа:за мене много полезен аксесоар е пиличката за куки (диамантена се води)
обикновено след всяка среща с камък или след няколко заргани се налага заостряне на кукичката
минавам я 2-3 пъти през канала на пиличката и е като нова
А къде ги продават тея пилички,и аз ползвам но обикновенна мн фиина за нокти.
Зарганолог
Javor

Мнение от Javor »

Mi7chell написа: А къде ги продават тея пилички,и аз ползвам но обикновенна мн фиина за нокти.
аз ползвам такава:
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=7444
в Варна незнам дали ги има, преди като търсих нямаше
MARLIN
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от MARLIN »

АЗ ползвам SASAME, CANNELLE, Owner, WMC Вообще не отстъпват на Gamakatsu :) пробвам каквото намеря и харесам лошото е, че някой модели не ги внасят в БГ.
Заключено

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”