Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

ЗАРГАН - 2010
Модератори: emo vasilev, alekst
Re: ЗАРГАН - 2010
Никелираното Гамакатсу е друго... по- добро е от черното. Макар, че доста специалисти казват, че матрицата на черното и на никилелираното уж била една и съща.. . Ама практиката друго показва. 

Пресни новини от Кранево да има някой????????
- ivalpetkov
- разбира нещата
имам няколко въпроса за заргана:
-в какви води се среща по често-по плажове или в скалисти и обрасли с водорасли места
-дълбочината има ли значение
-нощен улов на зарган
-по две последователни куки или по добре по една
-нашенски висеоклипове за зарган-улов с бомбарда
-видеоклипове с водене на бомбарда-скорост,наклон,засичане,дистанции
-възможни и удобни за улов на зарган места по южно и северно черноморие-удобен достъп-отдалеченост около 15 километра от бургас или варна,белязки на картата
п.п-тука ми се струва ,че няма много за криене щото с въдицата трудно ще направя поражения на цялото крайбрежие
и все пак ако ще се образова и информира читателя по подробно е сега е момента
между другото то в бургас май няма къде да се мята
варненци поне си имат буни а бургазлии 
-в какви води се среща по често-по плажове или в скалисти и обрасли с водорасли места
-нощен улов на зарган
-възможни и удобни за улов на зарган места по южно и северно черноморие-удобен достъп-отдалеченост около 15 километра от бургас или варна,белязки на картата
п.п-тука ми се струва ,че няма много за криене щото с въдицата трудно ще направя поражения на цялото крайбрежие

-
- разбира нещата
От 2 години се мъча да ловя зарган,през 10тината дена които съм на почивка по морето.Макар да съм в централната част на България,ще се пробвам кратко и ясно да ти отговоря на въпросите,въпреки че ти си по морето и от теб трябва съвет за това.ivalpetkov написа:имам няколко въпроса за заргана:
- нощен улов на зарган
п.п-тука ми се струва ,че няма много за криене щото с въдицата трудно ще направя поражения на цялото крайбрежиеи все пак ако ще се образова и информира читателя по подробно е сега е момента
между другото то в бургас май няма къде да се мята
Но,винаги има едно -НО:
требе да си помагаме.все пак ако ще се образова и информира читателя по подробно е сега е момента между другото то в бургас май няма къде да се мята
скалисти и обрасли с водорасли места.в какви води се среща по често-по плажове или в скалисти и обрасли с водорасли места
НЕдълбочината има ли значение
Поне аз не съм виждал.нощен улов на зарган
Напоследък много говорят за 2 куки,щом не пречи(смисъл,ако не се оплита много)е по добре,трябва да се пробва.-по две последователни куки или по добре по една
Дано да има,не съм гледал,в много от нашите видео клипове нещата са ,,изкривени,, с рекламна цел.нашенски висеоклипове за зарган-улов с бомбарда
Гледаш колегата до тебе,който лови разбира се.видеоклипове с водене на бомбарда-скорост,наклон,засичане,дистанции

Надали някой ще каже.Рибар и гъбар не си казват местата.възможни и удобни за улов на зарган места по южно и северно черноморие-удобен достъп-отдалеченост около 15 километра от бургас или варна,белязки на картата
На къса плувка,в репея...
-
- научил се да хвърля
Здравейvankata88 написа:Пресни новини от Кранево да има някой????????
През последните съботи и недели бях там на 17,07 клъвна ми и преди да я изкарам се откачи,по принцип пробвах за илария или платерина на плуваща бомбарда със стръв морски червей .Става въпрос за Кранево 3 буна.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
писаното по-нагоре,че куката,каквато и да е тя трябва да се сменя на 20-30 заргана според мен е много вярно.освен това искам да кажа и за друг модел на Гамакацу - V-Head мноооого добра кука както сините,така и белите(особено те) закачат здраво заргана дори на 6-7мм от върха на човката миналото лято имах няколко такива случая
незнам как е сега ,защото съм се запасил и не съм търсил но миналата година бяха голям дефицит.

Качествени чепарета Borkata

BorisK написа:писаното по-нагоре,че куката,каквато и да е тя трябва да се сменя на 20-30 заргана според мен е много вярно.освен това искам да кажа и за друг модел на Гамакацу - V-Head мноооого добра кука както сините,така и белите(особено те) закачат здраво заргана дори на 6-7мм от върха на човката миналото лято имах няколко такива случаянезнам как е сега ,защото съм се запасил и не съм търсил но миналата година бяха голям дефицит.
http://shop.fishing-mania.com/viewhooks_3.php?id=6268 Тези ли имаш предвид,ако са те малко ми се виждат късички
НАЙ МИ Е ДОБРЕ ЛЯТО КАТО Е!!!

Точно за тия сигурно говори Борис. Поне от две години ловя само с тях. Изключително съм доволен, почти до 100% ефективни.
В неделя, рано сутринта с Карид и Кирязов заехме позиции на Оазис, до Лозенец. Надеждите ми бяха за десетки бройки, но нещо се губи рибата. Направихме по 6 заргана и няколко дребни платеринки.
В неделя, рано сутринта с Карид и Кирязов заехме позиции на Оазис, до Лозенец. Надеждите ми бяха за десетки бройки, но нещо се губи рибата. Направихме по 6 заргана и няколко дребни платеринки.
Юли, 2009г. при случайна среща с Боцмана на заргански риболов ''на юг от Бургас '' ,той ми препоръча Гамакацу - V-Head .Оценка 6+.За новия сезон нямам още наблюдения.Някои са протитив късото стебло на куката, но практиката показва друго.
Последния син Mustad ми се струва, че малко по-бързо се затъпява, може и да си въобразявам де... но куката си е уловиста и евтина. Може да се сменя често при подрязването на края на нагризаното влакно.
за мене много полезен аксесоар е пиличката за куки (диамантена се води)
обикновено след всяка среща с камък или след няколко заргани се налага заостряне на кукичката
минавам я 2-3 пъти през канала на пиличката и е като нова
обикновено след всяка среща с камък или след няколко заргани се налага заостряне на кукичката
При мен направо върха се огъва, на 1-вата или втората риба,метала нещо е по мек от предишния.Raven написа:Последния син Mustad ми се струва, че малко по-бързо се затъпява, може и да си въобразявам де... но куката си е уловиста и евтина. Може да се сменя често при подрязването на края на нагризаното влакно.
Зарганолог
А къде ги продават тея пилички,и аз ползвам но обикновенна мн фиина за нокти.Javor написа:за мене много полезен аксесоар е пиличката за куки (диамантена се води)
Зарганолог
аз ползвам такава:Mi7chell написа: А къде ги продават тея пилички,и аз ползвам но обикновенна мн фиина за нокти.
http://shop.fishing-mania.com/viewaccess_3.php?id=7444
в Варна незнам дали ги има, преди като търсих нямаше
АЗ ползвам SASAME, CANNELLE, Owner, WMC Вообще не отстъпват на Gamakatsu
пробвам каквото намеря и харесам лошото е, че някой модели не ги внасят в БГ.