Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Любимия воблер!
Модератор: bobopeli
Re: Любимия воблер!
Ще се ключа и аз макар да нямам нужния опит и знания,но човек се учи цял живот.Както знаете сьм нов в този вид риболов.Но се уча бьрзо и акьл взимам от всеки,другото което искам да кажа че това което ме интерисува и виждам че някои колега е в час се косултирам с него.Не е срамно да попиташ,срамно е да не знаеш и акьл да даваш.
И така преди месец си взех лодка но това не пречи да натрупам 200часа в тренировки вьв водата.Понеже темата малко се поизкриви ще пусна някоя снимка на 2 воблера които до момента се представят много добре на този етап.
Това са ми любимците.Все пак са само 200часа де.
Живот и здраве догодина смятам да се изкажа доста по компетентно по темата сьс натрупан опит зад гьрба ми.
Вчера,временните шампиони отново се отчетоха с 2 бели и един костур.Отново бяха с едни гьрди пред тяхните сьбратя.
Frenzy

Rapala hot steel

Надявам се и някои други колеги да качат по някоя снимка.
И така преди месец си взех лодка но това не пречи да натрупам 200часа в тренировки вьв водата.Понеже темата малко се поизкриви ще пусна някоя снимка на 2 воблера които до момента се представят много добре на този етап.
Това са ми любимците.Все пак са само 200часа де.

Вчера,временните шампиони отново се отчетоха с 2 бели и един костур.Отново бяха с едни гьрди пред тяхните сьбратя.
Frenzy

Rapala hot steel

-
- вече хвърля и на тежко
Колега само да ти кажа, ако желаеш да си смениш тройките на Френзито. И аз имам такива и да ти кажа тройките са им като от кашкавал.beis написа:Ще се ключа и аз макар да нямам нужния опит и знания,но човек се учи цял живот.Както знаете сьм нов в този вид риболов.Но се уча бьрзо и акьл взимам от всеки,другото което искам да кажа че това което ме интерисува и виждам че някои колега е в час се косултирам с него.Не е срамно да попиташ,срамно е да не знаеш и акьл да даваш.
Това са ми любимците.Все пак са само 200часа де.Живот и здраве догодина смятам да се изкажа доста по компетентно по темата сьс натрупан опит зад гьрба ми.
- pachosz
- сериозен играч
И аз тия дни си купих 4 нови воблерчета на Корморан. Вчера ходих на езерото в града да ги пробвам.
Cora-Z Belly Dog SR:

Bonanza Shallow Diver:

Gruffy:

Lu-Ka SaltMinnow:

На първите два се излъга по една щучка, и двете по около 35-40 см.
На вторите два не хванах, ама то и нямаше много време, само за пробата отидох, за около час и половина. После се стъмни. Иначе и на двата вторите имах по един удар, без закачане обаче.
И още една щука същия калибър хаванах, на силикон от Майсторски риболов пак (не се сещам сега за марката), ама темата не е за силикони тук.
Снимки на риби няма, щото докато ги откача и веднага ги пусках щуклетата, та то може и една и съща риба да е била все, знам ли
Това от мен
Cora-Z Belly Dog SR:

Bonanza Shallow Diver:

Gruffy:

Lu-Ka SaltMinnow:

На първите два се излъга по една щучка, и двете по около 35-40 см.
На вторите два не хванах, ама то и нямаше много време, само за пробата отидох, за около час и половина. После се стъмни. Иначе и на двата вторите имах по един удар, без закачане обаче.
И още една щука същия калибър хаванах, на силикон от Майсторски риболов пак (не се сещам сега за марката), ама темата не е за силикони тук.
Снимки на риби няма, щото докато ги откача и веднага ги пусках щуклетата, та то може и една и съща риба да е била все, знам ли

Това от мен

На мен ми направи впечатление че са доста остри но за сметка на това са меки,ще ги сменя.С какви например да не разваля играта на вьпростният воблер.tomik написа:Колега само да ти кажа, ако желаеш да си смениш тройките на Френзито. И аз имам такива и да ти кажа тройките са им като от кашкавал.

- pachosz
- сериозен играч
Аз като сменям тройки, на най-малките обикновено слагам тези: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... c76353089a
На средно-големите тези: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 671b5e8f68
А на магнумите тези: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 836dc88e64
Последните стават и за по-малки воблери, малко по-тежки са, аз лично не мисля, че променя играта на воблера това. Иначе за много надеждни.
На средно-големите тези: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 671b5e8f68
А на магнумите тези: http://shop.fishbg.org/index.php?main_p ... 836dc88e64
Последните стават и за по-малки воблери, малко по-тежки са, аз лично не мисля, че променя играта на воблера това. Иначе за много надеждни.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Същият размер,но Гамакацу ,VMC или друга марка,то си личи здравината!При Хот-стийла знам за много успехи и е последният вариант на Файър-тайгър,много уловист!
Съзирам доста спинингисти,които дават мнение за воблери,които май не са ги пробвали на тролинг?
Има голяма разлика между двете дисциплини!

- горан
- ще става разбирач
На този цвят за съжаление тази година нямам нито една риба, а от него имам Бара Магнум, Шад рап, Х-шад рапTroli Rapala написа:При Хот-стийла знам за много успехи и е последният вариант на Файър-тайгър,много уловист!![]()

- pachosz
- сериозен играч
Миналата година боеца ми беше един Duel Aile Magnet 90S F671, цвят HIW. Тая година същия хвана само 2 бели риби, но то е щото беше само на едно влизане на Студен кладенец за около 2-3 часа. Сега в момента пак е там, за това и не мога да го снимам, ама в нета трябва да има някъде снимки. Не намерих точно с тоя цвят самостоятелна снимка, за това не пускам.
- petro_op
- ще става разбирач
Хайде малко свежест
Ето на тези имам страшни успехи
всичко кълве даже и мирни риби

Ето на тези имам страшни успехи

-
- вече хвърля и на тежко
Можеш да си провериш и карабинките, дали можеш да разчиташ на тях.beis написа:Ще ви послушам за тройките и ще ги сменя преди да е станало кьсно.Защото лятото на спининг изядох дьрвото по сьщата моя непредпазливост,сьс сьщите меки тройки.Приемам сьвета колеги,благодарско.
п.п Между другото,за тези вьпростни френзита сьм слушал че били много успешни.
Аз и заради тях го изядох. Заради отворена карабинка си изпуснах рибата на живота

Така, че закачай на дебело плетено за вратата и дърпай с кантара да видиш колко издържа карабинката.
Тази която ми се отвори, после като я проверих се оказа, че се отваря на напън само от 3 кг.
Затова оттогава винаги ги пробвам, и вече само един модел карабинки "Колмик", нямат мърдане, кантара не ги хваща.
Отключих темата както виждате.
Част от мненията са отделени в нова тема "Тролинг по Дунав", възможно е да се е получило някакво объркване из мненията, за което моля за извинение.
Ако забележите нещо нередно пуснете ми ЛС!
И ще е добре ако за напред не се откланяме много от темата.
Част от мненията са отделени в нова тема "Тролинг по Дунав", възможно е да се е получило някакво объркване из мненията, за което моля за извинение.
Ако забележите нещо нередно пуснете ми ЛС!
И ще е добре ако за напред не се откланяме много от темата.
Скоро ми подариха едни Сръпски ръчно направени воблери и ги пробвах ПЛУВАТ КАТО ИСТИНСКИ но не съм ловил още с тях .Имам ли резултат ще кача снимки веднага .
- mitko ribara
- ще става разбирач
ето на това воблерче на Иваиловград ги ризбих белите както и едно малко сомче.
- Прикачени файлове
-
- index.jpeg (3.17 KiB) Преглеждано 1195 пъти
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!
На този винаги хващам. ZIPBAITS ORBIT
- Прикачени файлове
-
- 1166_527_l.jpg (6.16 KiB) Преглеждано 1193 пъти
- mitko ribara
- ще става разбирач
Колко гази това воблерче колега?cronos39 написа:На този винаги хващам. ZIPBAITS ORBIT
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!