Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?
Модератор: sapuna
-
- ще става разбирач
Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.
По скоро на жива стръв пробвай. Нещо костурите са нахитрели!
Неще никакви имитации, за два часа какви ли не опити - нямаше и елементарно почукване. Иначе хищника си движи и то добре!

Те всички риби вече са нахитрелиинспектора написа:По скоро на жива стръв пробвай. Нещо костурите са нахитрели!Неще никакви имитации, за два часа какви ли не опити - нямаше и елементарно почукване. Иначе хищника си движи и то добре!

Дава си и на изкуствена примамка доволно. Това, което ми прави впечатление тази година е, че излизат много добри екземпляри. От години даваше все дребосък и чат-пат по някой добър екземпляр.
Тази година беше точно обратното за мен. Много малко дребни костурета и доста едри екземпляри. Дай бобе да е тенденция и за идните години.
А си мисля, че е така, защото вече втора година язовирът си "почива" от арендаторските мрежарски набези. Шапка му свалям на сегашния арендатор!!! Запази нивото на язовира - това първо. И второ: Не лови с мрежите.
Дано язовирът да живне през следващите години.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- indalo
- фен клуб-скобар
То това дет го казваш хубаво. И дано така се продължи. Но стария и новия арендатор все едно и също, само че новия е шефа на стария и евала че не пуска Гипата с мрежите. Дано продължи така. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Кой на кого е шеф не е толкова важно .Важното е да няма бракониери , Плажуващите и пишман рибарите да си събират боклуците , и тогава "Вервайте ми" всичко ще бъде наред.indalo написа:То това дет го казваш хубаво. И дано така се продължи. Но стария и новия арендатор все едно и също, само че новия е шефа на стария и евала че не пуска Гипата с мрежите. Дано продължи така.
PS.
Колкото до Арендаторът - сериозен Човек е , познавам го лично и не се интересува от популацията на слънчаците и раците но няма да остави "селски тарикати" да си бракониерстват на воля. Това поне е сигурно и е добра новина за сериозните Колеги.
Весела Коледа и успешна Нова Година на всички Колеги. На JAGGER 1 много здраве и да имаме повече приятни мигове на любимият водоем.
Наслука
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Привет.
Много приятни мигове и от мен на всички, които обичат и посещават този язовир. И нека през 2013 г. рибата да е повече от водата, а водата да е на ниво.
п.п.: Специални поздрави и на теб atanasko. Много здраве и къзмет за теб и семейството ти. Весели празници.
Поздрави на всички и
Много приятни мигове и от мен на всички, които обичат и посещават този язовир. И нека през 2013 г. рибата да е повече от водата, а водата да е на ниво.
п.п.: Специални поздрави и на теб atanasko. Много здраве и къзмет за теб и семейството ти. Весели празници.
Поздрави на всички и

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- indalo
- фен клуб-скобар
Весела Коледа с пожелание за много здраве, късмет и хубави мигове на всички, обичащи риболова и конкретно на феновете на Диканския язовир. Едно любимо място, което трябва да пазим.

- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравейте колеги,
Някаква информация има ли лед по язовира? Дали може да се лови от брега имам предвид...
Някаква информация има ли лед по язовира? Дали може да се лови от брега имам предвид...
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

- Dass
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Никой ли не е ходил скоро?
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика.

20.03.2013 г. - време разкошно. Топличко, слънчево, приятно. Реших да релаксирам и къде - на Диканите. Приготвих си такъмите и тръгнах.
По магистралата - ей го де е. Не усетих 45 мин. как се изтъркаляха. Подминах стената и право на устието, зареден с добро настроение. Кормораните ги нямаше. Само малкото оцелели от човешката лакомия патета пореха водата и правеха нежни вълнички по повърхността.
Докато се наслаждавах на гледката от пътя, пътувайки към устието, забелязах някакви бели петна по брега. Реших, че това са белите чапли - рибари. Нищо в мен не подозираше изненадата, която ми се подготвя.
Изненадата - колко мразя изненадите, много бързо изпари хубавото ми настроение.
Изненадата - тя би сторила същото и с всеки един от Вас:
А изненадата беше:

Белите петна на отсрещния бряг също са табели:

Настроението ми остана на този бодил:

А иначе, ето нивото на водата (тези, които познават язовира лесно ще преценят):
Ами така приключи моя ден.
Язовирът НЕ ПОПАДА В ЗАБРАНЕНИТЕ според всички до момента закони, и заповеди.
Язовирът за тази година попада в графата "Аквакултури" а не "Спортен риболов".
Аквакултурите не отменят практикуването на спортен риболов.
Какво става в тази държава?
Поздрави.
По магистралата - ей го де е. Не усетих 45 мин. как се изтъркаляха. Подминах стената и право на устието, зареден с добро настроение. Кормораните ги нямаше. Само малкото оцелели от човешката лакомия патета пореха водата и правеха нежни вълнички по повърхността.
Докато се наслаждавах на гледката от пътя, пътувайки към устието, забелязах някакви бели петна по брега. Реших, че това са белите чапли - рибари. Нищо в мен не подозираше изненадата, която ми се подготвя.
Изненадата - колко мразя изненадите, много бързо изпари хубавото ми настроение.
Изненадата - тя би сторила същото и с всеки един от Вас:
А изненадата беше:

Белите петна на отсрещния бряг също са табели:

Настроението ми остана на този бодил:

А иначе, ето нивото на водата (тези, които познават язовира лесно ще преценят):
Ами така приключи моя ден.
Язовирът НЕ ПОПАДА В ЗАБРАНЕНИТЕ според всички до момента закони, и заповеди.
Язовирът за тази година попада в графата "Аквакултури" а не "Спортен риболов".
Аквакултурите не отменят практикуването на спортен риболов.
Какво става в тази държава?
Поздрави.
- indalo
- фен клуб-скобар
Тъкмо щях да напиша същото но автора на темата ме изпревари. Баси аквакултурите, нема оправия. И от ИАРА Перник, така казаха, че е забранен. Милев щял да развива некъв бизнес. Питах ги за Радомирски Извор. Казаха, че бил разрешен за риболов, но ме посъветваха да не ходя, щот ше имам проблеми. Мамка му и страна. Накъде се обърнеш анархия и простотия. Требе си май да се тепаме, та да има некво бъдеще. Не само за риболова, за всичко, което се случва в БГ. 

-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
А изобщо ще може ли да се лови било то и платено,което изобщо не ми се ще или ще си развива някакъв бизнес само за собствени интереси ?
- TRAP
- ще става разбирач
Да е платено,но да се пуска риба а не само това което има и да се мрежари.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Язовир с подобен размер няма как да бъде добре зарибен,а и толкова раци има .....
- indalo
- фен клуб-скобар
От ИАРА казват, че е забранен риболова. Арендатора щал да развива некъв бизнес. Не му стигнаха бизнеси на Милев. 

Да, най-вероятно че развива мрежарене... Не остана вече един язовир покрай Перник свободен, освен Лобош каде мрежите не се вадат от водата..