Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.?

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
инспектора
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Питане за язовир Горна Диканя-статут след януари 2011 г.

Мнение от инспектора »

По скоро на жива стръв пробвай. Нещо костурите са нахитрели! :D Неще никакви имитации, за два часа какви ли не опити - нямаше и елементарно почукване. Иначе хищника си движи и то добре!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

инспектора написа:По скоро на жива стръв пробвай. Нещо костурите са нахитрели! :D Неще никакви имитации, за два часа какви ли не опити - нямаше и елементарно почукване. Иначе хищника си движи и то добре!
Те всички риби вече са нахитрели :lol: .
Дава си и на изкуствена примамка доволно. Това, което ми прави впечатление тази година е, че излизат много добри екземпляри. От години даваше все дребосък и чат-пат по някой добър екземпляр.
Тази година беше точно обратното за мен. Много малко дребни костурета и доста едри екземпляри. Дай бобе да е тенденция и за идните години.

А си мисля, че е така, защото вече втора година язовирът си "почива" от арендаторските мрежарски набези. Шапка му свалям на сегашния арендатор!!! Запази нивото на язовира - това първо. И второ: Не лови с мрежите.
Дано язовирът да живне през следващите години.
Поздрави.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

То това дет го казваш хубаво. И дано така се продължи. Но стария и новия арендатор все едно и също, само че новия е шефа на стария и евала че не пуска Гипата с мрежите. Дано продължи така. :D
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
atanasko
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от atanasko »

indalo написа:То това дет го казваш хубаво. И дано така се продължи. Но стария и новия арендатор все едно и също, само че новия е шефа на стария и евала че не пуска Гипата с мрежите. Дано продължи така. :D
Кой на кого е шеф не е толкова важно .Важното е да няма бракониери , Плажуващите и пишман рибарите да си събират боклуците , и тогава "Вервайте ми" всичко ще бъде наред.
PS.
Колкото до Арендаторът - сериозен Човек е , познавам го лично и не се интересува от популацията на слънчаците и раците но няма да остави "селски тарикати" да си бракониерстват на воля. Това поне е сигурно и е добра новина за сериозните Колеги.
Весела Коледа и успешна Нова Година на всички Колеги. На JAGGER 1 много здраве и да имаме повече приятни мигове на любимият водоем.
Наслука
Опазвайте Рибата , за да има какво да се лови !!!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Привет.
Много приятни мигове и от мен на всички, които обичат и посещават този язовир. И нека през 2013 г. рибата да е повече от водата, а водата да е на ниво.

п.п.: Специални поздрави и на теб atanasko. Много здраве и къзмет за теб и семейството ти. Весели празници.

Поздрави на всички и :drinkers:
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Весела Коледа с пожелание за много здраве, късмет и хубави мигове на всички, обичащи риболова и конкретно на феновете на Диканския язовир. Едно любимо място, което трябва да пазим. :D :drinkers:
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Здравейте колеги,
Някаква информация има ли лед по язовира? Дали може да се лови от брега имам предвид...
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Аватар
Dass
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Dass »

Никой ли не е ходил скоро?
Всяко място и време "си сака фидеро", дет' са вика. :wink:
Изображение
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

20.03.2013 г. - време разкошно. Топличко, слънчево, приятно. Реших да релаксирам и къде - на Диканите. Приготвих си такъмите и тръгнах.
По магистралата - ей го де е. Не усетих 45 мин. как се изтъркаляха. Подминах стената и право на устието, зареден с добро настроение. Кормораните ги нямаше. Само малкото оцелели от човешката лакомия патета пореха водата и правеха нежни вълнички по повърхността.
Докато се наслаждавах на гледката от пътя, пътувайки към устието, забелязах някакви бели петна по брега. Реших, че това са белите чапли - рибари. Нищо в мен не подозираше изненадата, която ми се подготвя.

Изненадата - колко мразя изненадите, много бързо изпари хубавото ми настроение.
Изненадата - тя би сторила същото и с всеки един от Вас:

А изненадата беше:

Изображение

Белите петна на отсрещния бряг също са табели:
Изображение

Изображение

Настроението ми остана на този бодил:
Изображение

А иначе, ето нивото на водата (тези, които познават язовира лесно ще преценят):

Ами така приключи моя ден.

Язовирът НЕ ПОПАДА В ЗАБРАНЕНИТЕ според всички до момента закони, и заповеди.
Язовирът за тази година попада в графата "Аквакултури" а не "Спортен риболов".
Аквакултурите не отменят практикуването на спортен риболов.
Какво става в тази държава?

Поздрави.
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Тъкмо щях да напиша същото но автора на темата ме изпревари. Баси аквакултурите, нема оправия. И от ИАРА Перник, така казаха, че е забранен. Милев щял да развива некъв бизнес. Питах ги за Радомирски Извор. Казаха, че бил разрешен за риболов, но ме посъветваха да не ходя, щот ше имам проблеми. Мамка му и страна. Накъде се обърнеш анархия и простотия. Требе си май да се тепаме, та да има некво бъдеще. Не само за риболова, за всичко, което се случва в БГ. :twisted:
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

А изобщо ще може ли да се лови било то и платено,което изобщо не ми се ще или ще си развива някакъв бизнес само за собствени интереси ?
Аватар
TRAP
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от TRAP »

Да е платено,но да се пуска риба а не само това което има и да се мрежари.
Аз ходя по брега и викам рибката да идва тя при мен сега.
ivo_stoev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от ivo_stoev »

Язовир с подобен размер няма как да бъде добре зарибен,а и толкова раци има .....
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

От ИАРА казват, че е забранен риболова. Арендатора щал да развива некъв бизнес. Не му стигнаха бизнеси на Милев. :twisted:
Trout
фен клуб-скобар

Мнение от Trout »

Да, най-вероятно че развива мрежарене... Не остана вече един язовир покрай Перник свободен, освен Лобош каде мрежите не се вадат от водата..
Изображение
фен клуб-скобар
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”