Ролер 85

Модератор: nkolev66

Публикувай отговор
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Ролер 85

Мнение от gunman »

Има и други случаи :wink:
http://www.youtube.com/watch?v=m2Q2ScsY ... re=related

Брат'чеда се скъса като да зарежда :lol:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

Мани я тази хамалогия :).
Изображение
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

ПОМ-а е вид полиамид, но не пие вода и се ползва за ролки, например в асансьорите...не бих спорил какво е нужно, но Владо "го прекарах" с лагерите..при мен яко ръждясаха :twisted: ...сега пробвам с втулкови, плъзгащи лагери, но тая част от тия специфични механики е важна...Писах и на Жиро, че ми дадоха от стари български СД- та, втулкови лагери от "въглеродонапълнен бронз"...ама според мен е ташак...на око и ухо си трие, та трие, маа му...ще видим, това са просто детайли...важна е идеята, но на колегата ще кажа, чемоя ролер, с тъпи яхтени ролки ( тъпи, защото не са правени за целта), направо ме изуми!...Базука! :wink:
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Ето кой вид ролер-инверсния ме кефи най-много.Теста е много показателен:

http://vimeo.com/31562644
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

отката е нулев ...но балистиката е като на гаубица...стреляно е под ъгъл( и двете попадения са отгоре надолу), който е неприемлив..освен за КАЛКАН :lol: а за калкан стрелба не е нужна...завалийките
Аватар
spear
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от spear »

Отгоре надолу ама след 7-я метър :wink:
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Юли, нито аз, нито никой е сложил рулетка :lol: ...а ТРЯБВА!!!!( докато тая сопа се добере до целта....бах маа му..няма цел..избегала гадинката) :wink:..идва пролет, а си чувал кога се броят пилците...кокошки, петли и всякакви пернати :lol:..че и твой колега даде страхотна идея и когато я пробвам, името му ще е на първо място...не МОЕТО :wink:...пилците и рибките са бързаци и параболи не чакат, така че тоя византийски вариант отпада , според мен
П.П. В апокс-а са обявили отдавна награда(1000$), кой би стрелял на 9 метра....с балистични или не корекции...хайде да не си хабим думите, а да гледаме, да се учим и най вече ДА МИСЛИМ и да се радваме на постиженията на най добрите :wink: ...такова попадение не би пробило нищичко...самоцелно е, няма инфо за енергията......да бяха сложил;и един тъп фибран, че да видим нещо повече от стратегическа римска атака с лъкове, защита тип "костенурка;' и поппаденията....и прочее древни техники...такива постижения дай да не ги броим....гаубиците са си добро нещо. ама фирата при успеха им е .....
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

Яворе, добър клип!Доста компактно изработена пушка. Харесва ми! Само дето малко лагерите, ролките и местата на прегъване на ластиците ми идват в повече, но щом като се е получило добре...

Шуменец, че къде казваш ги дават тия 1000 гущера? Я дай нек'во линкче да им ги "цункам". Както съм от известно време безработен, добре ще ми дойдат.
Само да дам информация:
Полиспастното оръдие е вече готово.След близо година и половина обмисляне на идеята. Стотици проиграни варианти. 5-6 месеца за изработка на детайлите.Похарчени кинти, колкото за семеен автомобил втора ръка.Просто не исках да го "обнародвам" сега. Не беше сега момента.
Предстоят още тестове. Очаквам един наш колега и голям мой приятел, да свърши с изработката на подводния "радар" с който ще може с конкретни данни да видим какво сме направили.
Доста сложни (и скъпи :wink: ) са за изпълнение ( и харпуна и радара), но би трябвало да си струва.
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Тъкмо рових в Apox.ru (мисля, че там четох това изявление на един от "тайменаджиите"), но не го открих сега, но ще дам един друг линк, не по малко показателен(интересно, защо стрелят без връх на стрелата?! :wink: ):
http://www.youtube.com/watch?v=Zm16M3P_XgY
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Пламене , не знам защо си толкова предубеден?
първо : на въпросния линк пуснах инверсен ролер . :wink:
второ:на един пич от Хърватия(ако не се лъжа). :roll:
и трето: защо смяташ че е обемно и тежко като гаубица? Аз лично останах с впечатление че е далеч по-елегантно от повечето дървени харпуни. :shock:

Има и четвърто: линията му е стадартна за риболов а не само за изстрел :wink: а самия изстрел на 7,5 м(по думите на самия човек) .

и последно пето: всеизвестно е че не съм голям любител на пневматиците и затова имам .....само 4.Винаги съм искал (от както за пръв път видях на живо) един Таймен, но...., та как не видя на последните два изстрела че си има връх ? ами и контри. :D
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Да Яворе, на последните има, но на предните пуцаха само по резба.То и аз не съм фен на пневматиката , имам едно Креси 55, дето събира прахоляк от 15 години, даже миналата година го преправих на пмевмовакуумен, но така и не се наканих да го пробвам :roll: ....Днес отново гледах клипа и явно снощи не съм догледал :oops: ....от кадрите обаче, не можах да проумея какъв тип ролер е. Интересно е колко е дълъг харпуна и с колко дебела стрела е....
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Името на конструктора е : Ante Perica. Има профил и много снимки във фейсбук.
А ролера му , макар да твърди че е вдъхновен от един италианец е просто чудесен .Почти нямам забележки по изработката.Макар да си го представям в друг....цвят. :)
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

Ето един линк за калкулатор на разни параметри ( отнася се за въздушно оръжие, но може да се ползва и за нашите, стига да ни е известна началната скорост и масата на стрелата):

http://www.blueline-studios.com/kuengai ... tions.html

P.P. Яворе, ако имаш изтегхлени снимки на тоя харпун и ми ги пратиш, ще съм ти много благодарен......да видим дали пак някой ме е изпреварил с новата ми идея... :roll:
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Нека някой който знае как щото аз няма да мога да направя такава "операция" . :)
Аватар
Шуменеца
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Шуменеца »

айдееееееее, пак почнахме криеницата....така да е :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”