Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарган 2012
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- научил се да хвърля
Re: Зарган 2012
Здравейте
Един въпрос
Ще се отдалечи ли чернокопа от брега за да останат другите риби или до зимата ще баде той?
Един въпрос
Ще се отдалечи ли чернокопа от брега за да останат другите риби или до зимата ще баде той?
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Колеги извинявайте ама темата е за Зарган който го интересува Чернокопа да пише в темата за Чернокоп
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Може би косвено въпроса на колегата се отнася именно за заргана
Струва ми се ,че от този чернокоп бял ден не може да види тая риба.Дано не съм прав ама ако се задържи така и порасне тук тоя ми ти чернокоп незнам какво ще стане.Не,че е лошо да дърпаме чернокопи ама и заргана е голяма тръпка.Миналата година по това време вече се взимаха прилична бройка риби а сега ако се хванат 5-10 риби е голяма работа.

Качествени чепарета Borkata

-
- научил се да хвърля
ЗдравейтеBorisK написа:Може би косвено въпроса на колегата се отнася именно за зарганаСтрува ми се ,че от този чернокоп бял ден не може да види тая риба.Дано не съм прав ама ако се задържи така и порасне тук тоя ми ти чернокоп незнам какво ще стане.Не,че е лошо да дърпаме чернокопи ама и заргана е голяма тръпка.Миналата година по това време вече се взимаха прилична бройка риби а сега ако се хванат 5-10 риби е голяма работа.
Благодаря колега точно това ми беше мисълта.
ЖЕЛАЯ ВИ БЕЗСМЪРТИЕ
Заргана е тръпка обаче чернокоп или лефер на блесна е несравнимо по-голяма тръпка а и по-голямо удоволствие за езика.
- Pe6o_Tikvata
- сериозен играч
Днес отскочих до Приморско да пробвам заргана и си останах с пробите.От многото ламаринки не успях да направя две хвърляния с един черъв.Местните риболовци казаха че миналата седмица са взимали по някое зарганче.
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.

Аз предпочитам заргана. При улов се дърпа с камшични удари с голяма сила и е за мен по-голямо удоволствие при вадене. Вкусът също ми харесва много.lefera1 написа:Заргана е тръпка обаче чернокоп или лефер на блесна е несравнимо по-голяма тръпка а и по-голямо удоволствие за езика.
Която и да има е удоволствие иначе, но няма ни едната.
Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Сменяй такъмите. Тази година зарган няма да има.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
lefera1 написа:Заргана е тръпка обаче чернокоп или лефер на блесна е несравнимо по-голяма тръпка а и по-голямо удоволствие за езика.
Едно си баба знае,едно си баба,бае...темата е за Зарган който го интересува Чернокопа да пише в темата за Чернокоп

Аз там съм пораснал...
- shturetc
- ще става разбирач
=============================================koxsiko написа:Сменяй такъмите. Тази година зарган няма да има.
Да не правим прибързани изводи,колеги! Преди провезата мой познат е взел на мрежи ,пуснати бая навътре , доста заргани...при все,че мрежите са били за друга риба! Коментирайки си този факт,предположихме,че заради високата крайбрежна температура на водата каишите все още се държат на разстояние от любимите ни риболовни места за мятане на бомбарди!? Нека да падне вятъра ,морето да "легне" и температурата на водата да се смъкне с още 2-3 градуса и... започваме най-атрактивния(според мен) морски риболов!
Е миналата година Есента имаше май до Ноември. Та има време.
А Сафрида тогава ни се размина и тази пролет ни зарадва нарастнал
А Сафрида тогава ни се размина и тази пролет ни зарадва нарастнал

Изработка на сайт: http://www.sitemiroki.net
Заглавие: Re: Зарган 2011Публикувано на: Вто Дек 13, 2011 6:24 pm
Ваньо
риболовец
днес на мидарниците преди маслен нос заведох един приятел на първия
му заргански риболов. всичко започна в 7.00 часа авера извади 2 бр бързи
до 10.40 часа бе само това.след поредното му влизане бокса му казах да прибира
и тогава направих уж последно хвърляне но рибата не ни пусна да си отидем
до 14.00часа 26 бр на умрели червеи .беше голяма мъка с полуразложена стръв
много съм доволен от улова като се има на предвид коя дата сме и след яловия уикенд
според постовете на колегите
успех на всички
благодаря на Добрия за куките
да си жив и здрав приятелю
Сами си правете изводите!!!
- martin varna
- научил се да хвърля
В събота на Синеморец хванах една заргана и три платерини, за три часа сутринта. Приятелят ми нацели малко пасажче платерини и хвана 7бр. Имаше и дребен чернокоп който доволно си ръфаше куките
Ще чакаме по добри времена 

- Borkata
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Цитата горе си е верен.Миналата година се ловеше добре до края на декември.Аз закрих моя риболов някъде около 10-ти с над 60 бройки на Резово.И според мен като падне още малко температурата работата ще стане но а да видим.Този риболовен сезон още отначало си започна с аномалии и сега очаквам всичко.
Качествени чепарета Borkata

[quote="BorisK"]Цитата горе си е верен.Миналата година се ловеше добре до края на декември.Аз закрих моя риболов някъде около 10-ти с над 60 бройки на Резово.
Борисе незнам как точно е било с тези 60 бройки, но миналата година на Селистар и Резово в началото на декември се ловяха рибета с размера на писалки. Писалките са били толкова много, че бомбардите почти е нямало време да падат във водата. Както и да е не исках да коментирам това но ако не съм прав ме поправи. Истината е че към момента се очертава странен заргански сезон - на този етап единствената информация за повече бройки е от Шабла е рибата са с малко по голям размер от илария. Лятото един колега беше писал че на пристанището в Бс е видял как дребните канибалчета са гонили малки зарганчета рибета или уви кой знае. Дори да не са яли зарганчетата гадинките са подгонили това което яде заргана и най вероятно са увредили трайно тазгодишната популация. Другия вариант е самата риба да е наплашена от тези канибалчетаи да не доближава брега. Ама това е по малко вероятно. Но аз лично не мисля, че е от температурата на водата. Няма да е лошо и този вятър да се кротне и да захладнее и водата. Едва тогава ще проверим всички теории. Дотогава нещата си остават загадка.
Борисе незнам как точно е било с тези 60 бройки, но миналата година на Селистар и Резово в началото на декември се ловяха рибета с размера на писалки. Писалките са били толкова много, че бомбардите почти е нямало време да падат във водата. Както и да е не исках да коментирам това но ако не съм прав ме поправи. Истината е че към момента се очертава странен заргански сезон - на този етап единствената информация за повече бройки е от Шабла е рибата са с малко по голям размер от илария. Лятото един колега беше писал че на пристанището в Бс е видял как дребните канибалчета са гонили малки зарганчета рибета или уви кой знае. Дори да не са яли зарганчетата гадинките са подгонили това което яде заргана и най вероятно са увредили трайно тазгодишната популация. Другия вариант е самата риба да е наплашена от тези канибалчетаи да не доближава брега. Ама това е по малко вероятно. Но аз лично не мисля, че е от температурата на водата. Няма да е лошо и този вятър да се кротне и да захладнее и водата. Едва тогава ще проверим всички теории. Дотогава нещата си остават загадка.