МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Форум на Клуб Балканка. Всичко свързано с клуба, беседи, организации и мероприятия.

Модератор: Кърцата

Публикувай отговор
Аватар
misho_tsakov
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: МАГИЧЕСКИ РЕПОРТАЖИ

Мнение от misho_tsakov »

Те за това не си вдигал телефона на Алън. После разправяй че работиш.... Б..х мааму. И аз искам така да бачкам. Супер снимки Павка!
Който ходи в мола - умира!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Евала...
Направо си се наловил за няколко излета напред! :)
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Петък – 29.03.2103.
Без думи:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/srUnhJqyeQQ?ve ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/srUnhJqyeQQ?version=3&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/YKX5s0vpu5Y?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/YKX5s0vpu5Y?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Изображение

P.S.
Не може без думи съвсем.
Първо – ебаси тъпите синоптици. Дъждът ме съдра – вместо да е с кратки слаби превалявания, и беше 3 градуса макс – вместо 12 ???! За кво са им тия сателити, не знам. Ако фъргат боб, по ша познават!

Второ – изтървах мнооо яка риба. Ебаси тъпия смотан левак!
Три пъти ми кълва. И се бориме по минута – две, и се откача. И тоя миг се сещам, че Мишо и Лъчо едно време ми дадоха безценен съвет – да съм ги засичал?!!!
Е, на четвъртото спиране на линията – така засекох зверски, че се бех леко изнервил. Ама тоя път се оказа, че не съм познал и не е била Тя. И линията отсвири у един клон на седем метра високо, та шчупих и връо, докато откачах.
Обаче я знам къде е.... и догодина ша си говориме пак!
Затрих си и основния кукоизваждач.... На сичко отгоре пак си накиснах заднико, докато снимах единийо клип.
Абе въобще – Кеф. Добре че фанах некоя друга риба.... Но нема го науча тоя риболов и тва си е.

Сега – аре чао, че водката ша се стопли. Наздраве!
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Евала!Истинския риболов! :drinkers:
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

pitcha написа:Петък – 29.03.2103.
Второ – изтървах мнооо яка риба. Ебаси тъпия смотан левак!
Три пъти ми кълва. И се бориме по минута – две, и се откача. И тоя миг се сещам, че Мишо и Лъчо едно време ми дадоха безценен съвет – да съм ги засичал?!!!
Е, на четвъртото спиране на линията – така засекох зверски, че се бех леко изнервил. Ама тоя път се оказа, че не съм познал и не е била Тя. И линията отсвири у един клон на седем метра високо, та шчупих и връо, докато откачах.
Обаче я знам къде е.... и догодина ша си говориме пак!
Затрих си и основния кукоизваждач.... На сичко отгоре пак си накиснах заднико, докато снимах единийо клип.
Абе въобще – Кеф. Добре че фанах некоя друга риба.... Но нема го науча тоя риболов и тва си е.!
Ееее Бат Димо, голяма работа си!

1. Оправи ми настроението. Направо си те представих как засичаш :mrgreen:
Толкова рано сутринта не съм се смял.

2. Само да не си затрил този кукоизваждач, който си мисля ....
3. Така става като ходиш сам :mrgreen: :mrgreen:

ПС. На фона на моето "не ходене" в момента за риба, репортажа ме закара в гората :)
Чакаме сега и Павката.
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Павката засега ще се изкаже единствено с поздравления за прекрасния репортаж на бат Димо:), който ме пренесе до красиво кътче с движеща се вода и обитавана от красиви балканки. Паданията са част от емоцията в този риболов, а и бат Димо ми го е демонстрирал веднъж при първия ни съвместен излет :mrgreen:
Голямата риба е излязла победител в петъшната борба, но знам, че съвсем скоро ще навести тояжката ти бат Димо вече закачена, а след това освободена като по учебник :)

Поздрави и наслука :D
Клуб по спортен риболов "Балканка"
http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Попивай красотата с очите и душата !!!
http://www.concept.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Paviljon написа:Голямата риба е излязла победител .......
Не ме е яд, като изтърва нещо, но тоя път...... Понеже все по-рядко се срещат. Много лесно я фатях, обаче номерът е да я фанеш, без да нагълта.
Иъм специален поздрав за тая риба, дето се разделихме без да се сбогуваме. Ша се видиме догодина:

[youtube1]<object width="640" height="480"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/cbdU9gXeF7w?hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/cbdU9gXeF7w?hl=en_US&version=3" type="application/x-shockwave-flash" width="640" height="480" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>[/youtube1]

Класиците казват – „изтърваната е ......”
Ain't No Sunshine, when She’s gone

Виж, за кукоизваждача ме е яд, та ша се пръсна.
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Изминаха няколко седмици от последния ми риболов на пъстърва и ето, че вчерашният ден беше посветен за няколко часа на любимото занимание :)

Понесох се с колата към една от работните дестинации, а риболовните такъми неотлъчно с мен в багажника. Работата не спираше, но все пак бях решил да отделя 2-3 часа и да се потопя в магията на пъстървовия риболов в красива планинска река. Мястото беше предварително избрано в предвид маршрутът ми на пътуване. Работа, работа, но цял ден ми се привиждаха риби по непристъпни и девствено красиви места и замятания на въдицата. Ето че моментът за риболов наближи, а аз се приближавах все повече към реката. Бях се я набелязал още от миналата година и ето, че след един от завоите тя се приближи, а тя ми се усмихна гънейки се и лъкатушейки сред скалите :) С изненада обаче установих, че е по-голяма от нормалното й ниво, а затова вероятно бяха допринесли валежите от предишния ден. Набързо оправих такъмите, които се състояха в риболовния елек, въдицата на спининг и фотоапарата на гърба, а също и кепът закачен гърба за всеки случай. Поради незнам каква причина риболовните ботуши бяха в София, а не с мен (абе знам каква е причината, но както и да е). Летните сандали обаче бяха в колата и искам неискам трябваше да ги сложа на краката (не правете така толкова рано през годината). Сложих и вълнените чорапи, за някаква "топлина" и се понесох. А реката повече от прелестна, виеща се и премятаща се от вир във вир.

Изображение

На едно такова място спрях за малко и се любувах на красотата на природата. Листата на дърветата едвам бяха напъпили, а някои се бяха показали вече, но определено още малко и всичко ще се облече в зелена премяна... Направих едно пресичане на реката, а тя както се предполагаше беше и доста прохладна :? Започнах на блесни, като редувах една след друга всякакви варианти. Преминах и на воблери като изредих една камара доказали се в боя примамки, но нищо. Не само това, ами нямах и подгонване, което да стопли рибарското сърце. Затова пък гледките следваха една след друга, а те спиращи дъха :) какво му трябва на човек. Малко радост от досега с природата, откриваща пред погледа красота след красота.

Изображение

Времето напредваше, а и часът вече минаваше 19.00 ч, а нямах все още дори и подгонване :( Направих кръгом на 180 градуса и обратно в посока на колата, замятайки този път в посока срещу течението. И ето рибите започнаха да се появяват. Разбира се не закачени на примамката, а прибягвайки във вировете. Красиви петнисти балканки в диапазона от маломерни до риби с прилични размери до към трийсетака и усмивката се върна на лицето. Значи реката е все пак жива, дори и без да имам уловена риба. Престанах да сменям примамки през няколко замятания и останах единствено на Пантер Мартин 6. Рибите започнаха да преследват блесната, но само с цел разузнаване :) и така имах възможност да наблюдавам колко са големи и какво правят. Забавях оборотите и те също, ускорявах и те с мен. По едно време взе една, че удари, но без да се закачи. Ето на това място близо до дупката на снимката

Изображение

За мен беше важно, че рибите са там и проявяват интерес, дори и от любопитство :) Вече минаваше 20.00 ч и цветовете започнаха съвсем да се приглушават. Чуваше се единствено шумът на реката и тишината, която беше около мен. Дори и клончетата на дърветата не помръдваха притаени от приближаващата нощ. Ударите на пъстървите зачестиха, но само плахо опипваха почвата. Нямах стръв със себе си, за да пробвам дали биха се излъгали на жива примамка. Стигнах до един красив бързей с дълбочина около метър и нещо и започнах да мятам в началото на бързея и с бързи обороти на макарата придавах нужната игра на блесната, а пъстървите я следваха и плахо попипваха. На едно от замятанията се закачи борбена балканка към 30 см по мое наблюдение, но само разтресе върха на въдицата и я видях как се превъртя под водата, но уви. Светлината около мен беше съвсем приглушена, а гънките на водата и аромата на настъпващата пролет и мястото, на което се намирах ме накараха да се потопя в магията отново на този риболов. Сетивата ми бяха доста изострени и усещах самото място. Може би и поради факта, че и краката ми бяха достатъчно вкочанени засилваха това чувство, но определено като затворя очи все едно съм още там горе в планината и усещането е същото.

Трябваше още веднъж да прегазя реката и да стигна до колата, а пръстите на краката трудно ги сгъвах и загубих равновесие, а течението ме наклони и се опрях в един камък, но водата ме заля до над кръста. Ако бях с гащеризона добре, но уви (да не правите като мен). Дълго време след това не можех да се сгрея в колата независимо жегата, която създадох вътре. А и сума неща изпонамокрих в себе си, които трябваше да съхнат по седалките.

Изображение

Равносметката за деня:
Риболов около 2 часа, риби доста (само видяни), преследващи примамката също доста. Атакували примамката 5-6. Уловени риби 0 бр. Значи реката е жива и това беше най-важното за мен и факта, че се потопих в прохладните й прегръдки.

Пуснах репортажа в тази тема, заради магията, която усетих и исках да я предам на всеки един четящ. Това за мен беше успешен риболов, не заради уловените риби - 0 бр., а заради самото им присъствие, от допира с невероятната природа и състоянието на духа, което изпитах тези два часа в планината.

Поздрави и наслука
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

С тия сандали направо ме разплака. Нема такъв тип. Викаш - с вълнените чорапи нема проблем,а?
Като експерт по накисване на задник в ледена вода, мога да кажа, че то си е част от Магията. Лесно се свиква.
Страхотни снимки.
Аватар
Borislav Haralampiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Borislav Haralampiev »

Здравейте, приятели!
Днешният ден /събота 20.04.2013 г./ донесе много радостни мигове на бойната група в състав: моя милост, Бат Стан и един агент Явор. Между другото денят тръгна зле, още със ставането се ядосах. Мойта булка си беше решила, че не мога да се отърва от чистенето на днешния ден та ми беше оставила кошчето за боклук да го изхвърля рано, рано....
Ми така де, кой идиот изхвърля боклук в 05.00 часа сутрин? Все пак го взех и това ми беше на кадем. В 6.15 ч. се окозваме на река чербиска кривчица в местността Балъкдере :D Бат Стан и Яворчо ме оставиха да се мъча на едно място, а те самите се качиха около 3-4 км. по-нагоре. Не мина и 10 мин. когато ето тази красавица се опъваше по линията.

Изображение

Много хубава рибка около 30 см. Ето я от друг ъгъл защото малко се освети първата снимка

Изображение

Видеото от пускането на първата рибката нещо си е.... мамата. Започнах да записвам но явно съм натиснал копчето пак и съм направил 2 клипчета. Но на нито едно от двете не се вижда как пускам рибата :axe: тъпанар. Трябва да взема някой урок от Павката.

Стига съм дърдорил глупости. Продължавам с усмивка нагоре, че съм спасил капото и со белото на окото видим едно перспективно вирче. Слизам до него да видя как е хавата, а то самото ме зарадва с две рибки около 27-28 см.

първата
Изображение

втората досущ като предишната с тази разлика,че удари в другия край на вира
Изображение

Продължавам нагоре по реката вече яко надъхан/ и наакан :lol: / Все пак съм хванал 3 риби, а още не са изминали и 30 мин. откакто сме на реката.Продължих нагоре по пътя и виждам един страхотен вир, ама слизане никакво. А са де: да слеза ли да не слеза ли? Не минаха и 5 секунди и вече се пързалях по гъз по 6-7 метров склон осеян с камъни, пръст, кал, къпинови клони абе още ме боли заднико. Ама се оказа, че има защо да ме боли. Предварително се извинявам за полегналата риба на тревата ама немаше как. След като ми клъвна влакното ми се оплете едновременно в ципа на раницата, в клоните и май в обувката на местния разносвач на хляб който зарежда близкото село. Ето я и нея:

Изображение

Добрах се с триста зора до пътя и газ нагоре. Слизам на едно място и хващам още една красавица. Изстудявам ръката и таман да я фотна, Бат Стан реши да се обади по телефона да ме осведоми, че и те са хванали по 3-4 риби. Та мойта мома не ме изчака кат звънна телефона и скочи във водата. По нагоре имаше още рибки едната маломер другата около 30-те санта.

Изображение

Изображение

Рибки си имаше доволно даже предоволно щом рано, рано се отказах от риболова и се отдадох на другото ми хоби красотите около реката. Ето малко от тях надявам се ще ви харесат.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Ето рибките на свобода :D Забележете на първия клип рибата как влиза към дълбокото. Много ме радва като подводница е :

http://www.videoclip.bg/watch?v=191031&start=0:01

http://www.videoclip.bg/watch/191034

http://www.videoclip.bg/watch/191035

Айде един бонус от мен на един уникален вир. Абе както казва Мишо " Който ходи в мола умира" който ходи по такива красиви места ще живее 100 год. най-малко. Накрая на деня дружината се прибра изморена но и доволна. Апнахме, пийнахме, рибки си имаше, абе какво повече му трябва на човек.

http://www.videoclip.bg/watch/191037

Благодаря на Бат Стан и Явор за поредния прекрасен ден в приятна компания.
pitcha
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pitcha »

Е те тва вече е като хората репортаж. Почти. С две забележки:
1. Махаш поне едната снимка. Трябва да знаеш защо.
2. Клиповете не моем ги отвори. Свирни на Мариян да те светне.

Иначе останалото е пирфектно. Знаех си аз, че от тебе ша стане човек. Някой ден
starlight
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от starlight »

Мммммм прекрасно :)
Добре сте вии, ловите риби, а ние с Димо, Боби и жена му се гърбим да чистим яз. Сопот :mrgreen:

Сега се сетих, че с Димо май вече удряме второ поредно капо (не броя откачените).
Особено миналата седмица, рибите направо ни се подиграваха.

Ето ви едно клипче, на една красавица, на която Димо и сервира стръвта пред устата, но отново не ни отраци...

Въпреки това се заредихме с енергия за чистенете вчера, за което ще пусна репортаж по-късно.
Ето още няколко снимки с красоти:

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Paviljon
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Paviljon »

Борка страхотен репортаж :) Много се накефих. Поздравления, за което
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Paviljon написа:Борка страхотен репортаж :) Много се накефих. Поздравления, за което
Борката им е спец!
Аватар
naskobo
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от naskobo »

В тази тема е събрана всичката красота! Поздравления на всички!!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
Публикувай отговор

Обратно към “Клуб Балканка”