Тролинг на яз.Цонево

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Тролинг на яз.Цонево

Мнение от martin varna »

мечока написа:Ееее добре си дошъл приателю.От миналото закриване сме планирали ,че на 11-13 ще сме на Ивито.Заповядай там.
Мечо май ще се разминете с Борката и Живко. Те ще ходят на яз.Жребчево да го дирят големия. Пък той под носа им :lol:
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

ОК Милене :bear: .. значи ще пръснем бригадата на почти всички язовири за закриването :) Предчувствам че ще се извадят хубави риби! Марто, както изглежда на Жребеца ще ходим в началото на Юни за откриването... а другата седмица ще си диря воблера, дето ми го завлече товарния предната година :) Разбрах че и ти загубил малко такъми, така че ако си свободен идвай с нас да си ги търсим от дедовия :axe: Успех на всички и доскоро :drinkers:
И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

ЖАБИ-2 написа:... а другата седмица ще си диря воблера, дето ми го завлече товарния предната година :)
Какъв ти беше воблера и какво се случи,ако не е тайна? :oops: :rolleyes:
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Един Cotton Cordell... доста малък беше - 5 или 6 см ако не се лъжа; беше хващал само кефал и костур дотогава, ноооооо -беше рано сутрин, преди 7 часа - в началото имах чувството че съм закачил дъното, но след като свалих въдицата от стойката усетих два мощни тласъка и разбрах че не е дъното :) След около половин час борба и тигели от дълбокото към брега и обратно в средата на язовира го вдигнах на повърхността за пръв път да го огледаме - със сигурност над 2 м и беше глътнал воблера дълбоко... изглежда изобщо не беше изморен, защото след подаване на канджата явно усети метала и последва отново половин час разходки. Вдигнах го за втори път на повърхността и последва същото - при посягането с канджата товарния си взе нови 20-на метра аванс... накрая явно заби в подводни дървета и протри влакното. През цялото време изобщо нямах контрол въпреки че пръчката е с акция 20-30 либри и доста здраво влакно... рибата изобщо не показа признак на умора и успя да намери укритие в което да скъса. Донесоха ми от Щатите ново воблерче, че тука не се намират и мача остава отворен - чакам си реванша :axe:
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от martin varna »

Здрасти Борка. Този воблер на Cotton Cordell няма никога да го сложа. Лопатата му е залепена за корпуса. Предпочитам въобще да не ми клъвне, отколкото да се ядосвам после че рибата си е заминала с воблера а лопатата му е останала на линията. Справка, Живко миналата година с едно соме до 5кг. Случая го знаеш :idea:
При твоята случка същия воблер издържа толкова време, защото сома го беше глътнал :idea: .
Прибра ли се вече? Звънни един телефон :D
Поздрави!!!
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

martin varna написа:Този воблер на Cotton Cordell няма никога да го сложа. Предпочитам въобще да не ми клъвне, отколкото да се ядосвам после че рибата си е заминала с воблера
Избора си е твой! :cry: Иначе на сомовете ни им пука за твоите предпочитания и явно си го Аресват точно този КотънКордъл! :mrgreen: :rolleyes: Светът не свършва с един "заминал" воблер или риба,това го запомни от Троли! :drinkers: Повечето риболовци предпочитат да играят,а не да гледат мача,а това зависи от воблера и сомските предпочитания и не толкова от нас! :oops: :cry: Правилата на играта ги определят рибите,а не ние! :idea:
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

ЖАБИ-2 написа:Един Cotton Cordell... доста малък беше - 5 или 6 см ако не се лъжа; беше хващал само кефал и костур дотогава, ноооооо -беше рано сутрин, преди 7 часа - в началото имах чувството че съм закачил дъното, но след като свалих въдицата от стойката усетих два мощни тласъка и разбрах че не е дъното :) След около половин час борба и тигели от дълбокото към брега и обратно в средата на язовира го вдигнах на повърхността за пръв път да го огледаме - със сигурност над 2 м и беше глътнал воблера дълбоко... изглежда изобщо не беше изморен, защото след подаване на канджата явно усети метала и последва отново половин час разходки. Вдигнах го за втори път на повърхността и последва същото - при посягането с канджата товарния си взе нови 20-на метра аванс... накрая явно заби в подводни дървета и протри влакното. През цялото време изобщо нямах контрол въпреки че пръчката е с акция 20-30 либри и доста здраво влакно... рибата изобщо не показа признак на умора и успя да намери укритие в което да скъса. Донесоха ми от Щатите ново воблерче, че тука не се намират и мача остава отворен - чакам си реванша :axe:
Браво Жаби-2,много ми хареса твоя разказ и преживявания с този воблер и сом!Според мен/от опит/ просто се е протрил плетеняка накрая или ти много си го напъвал в последните секунди!Всичко е въпрос на анализ и не забравяй,че Загубата те учи и прави по-силен,а не Победата! :idea: :drinkers: Пожелавам ти нови и интересни случки,па "квото сабя покаже" и не съжалявай за нищо,че без сол не е толко сладък живота! :wink:
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Благодаря Troli... и си много прав - дори и загубите има на какво да ни научат.. аз си извадих поуки от грешките които допуснах тогава и се стремя да ги поправя. Щом има и друг сом ударил на същия воблер, явно си го харесват :) Така че този сезон ще е сред титулярите... Марто, на Живко сом му е вадил лопатка и на Кенарт.. миналата година един 15 кг разглоби на парчета Само Перч, въпреки че това не попречи на изваждането. Знам случаи за извадени лопатки на някои модели на Рапала - не марката гарантира оцеляването на воблера а захапването от сома и после боравенето с аванса от риболовеца. А аз този сом рано или късно ще го извадя :)
Troli Rapala
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от Troli Rapala »

Жаби-2,надявам се този сом да го извадим аз,преди тебе "копили гадно"! :roll: :oops: :cry: :mrgreen: Съгласен съм на 100%,че всеки сом е различен и независимо от килата,номера е къде е закачен и от там зависи доста за крайния изход от борбата! :rolleyes: Можеш да го извадиш или изпуснеш и на кука №4 или №4/0,всичко опира до ситуация и нема твърди Закони! :cry: :drinkers: Та за мен си по-силен тролингист,след този случай и тайно ти завиждам на драматичната битка! :wink: :drinkers: Дай-боже всеки му,та да се научи в боя=Нема лесно и си треа мъжка сила и търпение докрай! :idea: :drinkers:
Аватар
martin varna
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от martin varna »

Борка, с кенарта и салмото проблеми няма, щото както казваш дори и разглобен ще извадиш рибата- телта е от край до край. На кенарта халката не е на лопатата, а на самия корпус. Така че и сома да му спраска лопатата пак не е проблем. При воблерчето но Cotton Cordell халката е на лопатата и като се спраска или отлепи оставаш без риба, както и стана с Живко :idea:
Аватар
toci23
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от toci23 »

Troli Rapala написа:надявам се този сом да го извадим аз..........
:lol: За Целта :lol: първо трябва да дойдеш на Цонево :wink: :drinkers:
KRASSI написа:Кво да ти показвам ...удъра на 30годишна риба която избягва всеки ден по 30 лодки е като ти да се спънеш в бордюр .... ма ако ти кажа внимавай с бордюра дали ще се спънеш ?????.
ЖАБИ-2
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от ЖАБИ-2 »

Петък и Събота по цял следобед влачене без никакъв успех... чичо Сом се покрил някъде, а днес до 9 - 10 валя и направо ни отказа - преследването продължава на 24 Май, а дотогава ще поправяме мотора и ще точим куки :)
Аватар
kalin_80
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от kalin_80 »

Аз днес за цял ден влачене с малки паузи на силикон 3 дребни бели и един добър костур. Сом за съжаление няма. След забраната опитите продължават
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

:)
Прикачени файлове
19.jpg
19.jpg (111.17 KiB) Преглеждано 1209 пъти
didooo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от didooo »

ето я снимката от телефона на авера (извинявам се за забавянето ама ) на нея се вижда как 2-те жила на едната тройка са счупени(а уж и кит щели да издържат) поне в магазина така ми казаха и добре , че оставих задната оригинална кука от сливара
само да уточня понеже теглих и други неща с тоя кантар и излезе , че тегли 3 кила по-малко кака , че сома е бил 19 а не 16 кила .... нече има някакво значение
поздрави и успехи на всички
и ако някой знае как и от каде да си поръчам наистина здрави куки ще се радвам да сподели - приметно като тея на сливарите
Публикувай отговор

Обратно към “Тролинг”