Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Риби и емоции на спининга.
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- КалинПетров
- разбира нещата
Re: Риби и емоции на спининга.
Като гледах клипчето ми се струва че,тези примамки са много обещаващи.Весели празници.

- Красимир Атанасов
- учете се от него
Страхотни са джърковете, само дето линията ми - 15 либри дойде тънка и ще минавам на 30 либри, че не е много сигурен кастинга
Замятам ги и правят точно същата игра както от клипа по-горе. За съжаление не успях да подразня нито една зъбатка, въпреки усиления туич.
=============>
<===============
Ретроспекция на Сезон 1 => Първи риби и емоции на спининга.
Миналия Сезон беше под наслов : "Не съм гладен за риба! Гладен съм за нови приключения!". Този Сезон ще мине под мотото "На спининга - магията продължава!."
От началото на годината имах доста ангажименти и почти не оставаше време да седна да разказвам подробно, но все пак информативно Ви показвах какво горе-долу се случва, из различните теми по форума
Ето, че продължавам с разказите, които имам идея тая година да превърна в кратки видео филми, но ще видим - всичко зависи от финансите и личното свободно време. Абе, да не са заричам много, много - живот и здраве като му дойде времето
Тази година, след като вече имам доста натрупани излети, теория и практика реших да си диференцирам риболова на спининг, което е правилния подход, за да усетя истинската магия от спининга. Ето това е новата придобивка, която си закупих. Беше последната бройка в магазина и я взех направо на доставна цена
Евала на продавача
За сега съм доволен от нея. Вади ми риби, но имам чувството, че не засича правилно рибите, при кълване на рибата ми се струва някак си бавна, но въпреки това вече имам извадени риби с нея
Пъргав е и правя доста добър кастинг с Пауър Про 10 либри и Мепс Аглия 1-ви номер. Обшо взето всичко де що е над 2 грама фърка яко!! Спининга е от нискобюджетните въдици. Бях се насочил към Серт Ексийд 2-7 гр. , но пусто му в магазина изпомпаха цената му с 12 лева отгоре, което ми дойде в повече и реших все пак да взема нещо по-етвино за да има с какво да ловя дребните хищници за спорта, пък по-нататък като заработи машината за пари ше се кача на нещо от висок клас
Остатъкът от спестените пари инвестирах в няколко нови примамки, че нямах бръмбари
Ето и видето, което сглобих от няколко снимки с фотоапарата за Ютубата :
Така се започна всичко за 2013-та !

=============>

Ретроспекция на Сезон 1 => Първи риби и емоции на спининга.
Миналия Сезон беше под наслов : "Не съм гладен за риба! Гладен съм за нови приключения!". Този Сезон ще мине под мотото "На спининга - магията продължава!."
От началото на годината имах доста ангажименти и почти не оставаше време да седна да разказвам подробно, но все пак информативно Ви показвах какво горе-долу се случва, из различните теми по форума

Тази година, след като вече имам доста натрупани излети, теория и практика реших да си диференцирам риболова на спининг, което е правилния подход, за да усетя истинската магия от спининга. Ето това е новата придобивка, която си закупих. Беше последната бройка в магазина и я взех направо на доставна цена

Ето и видето, което сглобих от няколко снимки с фотоапарата за Ютубата :
Така се започна всичко за 2013-та !

-
- сериозен играч
Пожелавамти много слука с новите придобивки през годината,и все такива хубави репортажи. 

- Красимир Атанасов
- учете се от него
След многократни поредни валати на спининга и все неблагоприятното време, което ме гонеше ту в София, ту в Хасково дойде време и аз да открия риболова за 2013-та година.
Денят беше 02.02.2013-та. Един много странен ден, не само датата беше странна - нали знаете
Снегът вече почти се беше разтопил, но все пак бахъра си беше бахър навън. Реших да открия на бластерната до с. Брод на река Марица - едно от любимите ми места за спинингуване. Взех и Тубертини-то да го изпробвам. Денят беше странен от самото утро. Докато правех поредното празно замятане се чу нейде на нивата зад дигата яко бръмчене на двигател. Часът още беше 11 и 10, а явно някой там си правеше експерименти. По едно време се вдигна един парашут в далечината и стана ясно, че някъв адския ентусиаст си изпробва парапланера :

В тоя студ се вдигаше на не повече от 20 метра над земята
Както и да е изтраях т'ва цялото бръмчене насам-натам 30 минути. Докато пичът с парапланера си цъкаше из въздуха над нивата гледам от дясната ми страна нещо много странноооо във водата с гребла
Поредният "екстремист"

Стоя си и не вярвам на очите си. Тия хора направо ме шашнаха в тоя студ

Явно крайната точка на каяка беше Одрин
, щото си продължи смело напред без грам страх от ледената вода

Рибите явно се бяха покрили с юрганите си - нямаше никаква индикация.
Един последен шот на реката преди тръгване :

Запътихме се към Мартинка - последната надежда за деня. Там пък панаира пълен.
Ей тоя "Варж" ми грабна окото - как може на такава кола да сложиш емблемата на Сеат бе човек !!!

Луди хора - колкото искаш !!
На речката излизаха бабушки и морунажи, но хищник нямаше ! Реших да се насоча надолу по течението до самото вливане на река Мартинка в Марица.
Ей тука ми се стори, че земята е супер крива
:

Да, но преди това си беше права :

След 40 минутно упорстване по вировете с микроджигове и блесни вече се озовах там, където си мислех, че ще навлизат щуките - да ама не....пасуваше си хищника цял ден и това си е :

Срещнах се и с един колега - спинингист, май от Симеоновград нагоре по течението беше хванал с джипката, но и той нямаше кълване през деня.
На връщане вече изпече едно хубаво Слънце и просто всичко се промени. Нямаше помен от студеното утро, а под моста на Мартинка вече редиците се бяха разредили доста :

Денят беше 02.02.2013-та. Един много странен ден, не само датата беше странна - нали знаете

Снегът вече почти се беше разтопил, но все пак бахъра си беше бахър навън. Реших да открия на бластерната до с. Брод на река Марица - едно от любимите ми места за спинингуване. Взех и Тубертини-то да го изпробвам. Денят беше странен от самото утро. Докато правех поредното празно замятане се чу нейде на нивата зад дигата яко бръмчене на двигател. Часът още беше 11 и 10, а явно някой там си правеше експерименти. По едно време се вдигна един парашут в далечината и стана ясно, че някъв адския ентусиаст си изпробва парапланера :

В тоя студ се вдигаше на не повече от 20 метра над земята

Стоя си и не вярвам на очите си. Тия хора направо ме шашнаха в тоя студ

Явно крайната точка на каяка беше Одрин

Рибите явно се бяха покрили с юрганите си - нямаше никаква индикация.
Един последен шот на реката преди тръгване :

Запътихме се към Мартинка - последната надежда за деня. Там пък панаира пълен.
Ей тоя "Варж" ми грабна окото - как може на такава кола да сложиш емблемата на Сеат бе човек !!!

Луди хора - колкото искаш !!
На речката излизаха бабушки и морунажи, но хищник нямаше ! Реших да се насоча надолу по течението до самото вливане на река Мартинка в Марица.
Ей тука ми се стори, че земята е супер крива

Да, но преди това си беше права :

След 40 минутно упорстване по вировете с микроджигове и блесни вече се озовах там, където си мислех, че ще навлизат щуките - да ама не....пасуваше си хищника цял ден и това си е :

Срещнах се и с един колега - спинингист, май от Симеоновград нагоре по течението беше хванал с джипката, но и той нямаше кълване през деня.
На връщане вече изпече едно хубаво Слънце и просто всичко се промени. Нямаше помен от студеното утро, а под моста на Мартинка вече редиците се бяха разредили доста :

-
- сериозен играч
От къде го извади тоя сняг,колега? Ний на плажа ходим вече.
Репортажа е супер,само дето е нямало някой рибок за разнообразие. 

- nikolaiiliew
- сериозен играч
Ми той колегата е написал:jivko.evn написа:От къде го извади тоя сняг,колега?...
JettroniX написа:...Денят беше 02.02.2013-та...
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
- koda33
- разбира нещата
Да май най-доброто предстои)) успех.ДА попитам распери мяркат ли се по Марица ?
Георги Стефанов
спининг клуб "Стари Видри"
"Джуджетата тичаха и се смееха, защото тревата ги гъделичкаше по ташаците"
- КалинПетров
- разбира нещата
Гендо скоро не ходил по марица.....
има ги но масовите са 1-1.5кг по големите не удрят поне такива наблюдения имам....доста са активни не спират да играят повечето на трудно дистанции но определено има слуки на мен щуки ми удрят а ловя распери хахахахха
има ги но масовите са 1-1.5кг по големите не удрят поне такива наблюдения имам....доста са активни не спират да играят повечето на трудно дистанции но определено има слуки на мен щуки ми удрят а ловя распери хахахахха

Reel Tuning

За сега нямам нито един на спининга. Иначе Распери има и с трофейни размери 5+ , но са много предпазливи и се движат все единаци. Не се групират като Дунавските - общо взето имат различно поведение от тези в Дунав. В големите вирове седят по 1 до 2 големи единака. Интересното е, че от сумати замятания на дребни и едри блесни до сега, нямам дори нито един маломерен, а на грозд бял червей си кълват маломерките

Миналата година мъчих един мерен цял час на 30-35 метра дистанция от мен, но така и не клъвна, но продължаваше да си гони рибките и да подскача. Много "печени" са маришките Распери. Калин го усети това с неговия първи Распер тая година

- koda33
- разбира нещата
Значи да не възлагам големи надежди за събота)))
Георги Стефанов
Хитри и предпазливи са рибите и затова са едни от най-желаните обекти на спининга. почти винаги се закачат на воблерите, когато се търси целенасочено сом. Винаги взимат на едри примамки - поне така съдя от Расперите на fn1p,vid и Калин. Към кой участък си се насочил ? Не забравяй, че късмета е един голям и сериозен фактор от слуката
- при едни го има, при други (като мен) за сега е на кантар