Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Тролинг
naRiba.com

Форум

Въдица за тролинг
Модератор: bobopeli
-
- научил се да хвърля
Re: Въдица за тролинг
Какви,риби ще търсиш колега
Защото с тази,въдица през спокойно можеш да си кльонкаш 

Пак започваме да се състезаваме.Аз не лъжа за това което съм уловил,като бройка.Наистина повечето сомчета са дори под 6кг.Но мислиш ли,че си заслужава да говорим за тях.Тази бройка съм я споменал по повод великия ни колега имал 9 сома за сезон два от които наистина са добри.Фукнята му я пресичам веднага с моите бройки и 3 добри риби.Един 18,един 19кг. и един 25кг.Същевременно имам 3 късания от дървета и миди.Две с Томахавката от Шумен и едно с Панцера.sorcerer--- написа:Ако не се лъжа 90% от тъй широко обявените на всеослушание, 50 броя минало годишни уловени СОМОВЕ от вас, са именно от този порядък - 6 килца;) Или повечето са тучове по 100 кгБихте ли ми посочили, коя уловена от вас риба на ТРОЛИНГ, не бих успял да извадя с прътче с акция до 40гр ? Или при все огромният ви успех в тролинга не сте улавяли подобна риба
Май ще се окаже, че нямате особенно богат опит в тролинга и изваждането на гигантски СОМОВЕ
Ето така и с такива постове се получава мнимото дуене за някой.Но аз няма как да отговоря без да посоча това,което вие ме питате.
И в този ред на мисли,ми кажете какво правим с пролетния сом.При него всичко издържа,като такъм,но за зла участ воблера се откачи от тъп комбайн.Не мисля отново да пускам клипа който си гледал.Но ти имаш върху какво да коментираш моите риби и случки,защото аз обяснявам и пускам реални клипове.
Би ли ми пуснал нещо твое за да те видя и да зная с кой си пиша.Да видя и зная,защо толкова те боли егото от моите разкази и споделяне за случките ми.Ти забравяш,че освен моите случки имам опит със тези на колегите и приятелите с които ходя на риболов.Няма как да не обърна внимание какво си копуват,като такъми след случки тези момчета.

Мисля,че вече е редно да спреш да се занимаваш с моята особа подлагайки ме на разпит.
Покажи нещо реално и твое.И още нещо ще ти кажа по повод вносителите,които ми изброи и не пишели тук.
Ползват ме,като колсунтант.Г-н.Орозов ме повика и заедно с Митко двамата правихме поръчката,като цветове за Халкото и точно твоето име Сорцерер.
Със Гришата на Окума,заедно внасяме Седроса,като сега сме го поръчали в нов тролинг вариант.Дръжката долу е цяла и въдицата има снадка в дръжката за по-добра транспортна дължина.Със него заедно внасяме Бомберите и други търсени модели на Рапала.
Нейко от ф-мата Стон ме извика специално да поръчваме заедно въдици за кльонк и тролинг.Едните са на Блек-кет,другите на Куантум,както и на Зебко.
При Ивайло Христов съм поръчал бюджетни Дайди при дължина 2.40м.,където ги няма никаде.Отделно от това съм му заявил влакно на Дайва Турнамент-шарено и маркирано,което го няма на БГ пазара.
Видраксите ме помолиха да им пиша и поддържам темата,защото две години преди това ние с Томахавката пишехме за този тип въдици,на който такива,като тебе не бяхте обърнали никакво внимание.Върхаря,ходи на р.По и се върна с възгласа Еврика,обявявайки ги за нещо ново.....без да е прочел ред за тях преди това.Та тези хора също са ме питали коя бланка според мен да внесат.
Сашо Зебкото също ме вика при поръчка на въдици.Напоследък дори ходя да помагам за избора на цветове при различните дъбочини на Ю-зурито и Страйк-про.
На воблери,като Басдей,Басдрийм,Марии и подобни япончета всичките снимки се правят в нашия офис,защото имаме техника за това.
Данаил от Сенсас,също понякога се допитва за някои неща свързани с тролинга и кльонка.
С Калоян Белополски,също работим съвместно говорейки за различни неща липсващи на пазара.
С Марто от Шекспир също обсъждаме пръчки,макари(Пен) и в каква ритмичност да бъдат внасяни те.
Единствено Филистите се допитват до Карфиците и Митко на воблершоп,но те са от Пловдив и това е нормално.
Със всичките тези неща не се изтъквам,а ти отговарям на тъпите въпроси за личноста ми.
Не се имам за някакво величие в риболова.Напротив,смятам се за нормален човек със своето хоби и работа.И само подобни хора,като теб и Троли ме карат да обяснявам някои неща,които изглеждат за теб дуене.
Вие няма как да знаете повече от мен за случващото се на пазара и при вносителите.Но на вас това не ви е работа,за това го намирам за нормално.Със сигурност има неща с които сте доста по запознати от мен.Ето Троли може да говори за Рапалите и техните цветове.Но не го прави умишлено,защото се крие.Нямам против това....негово право е.Но защо се надскача с мене за неща с които работя ежедневно.Може ли аз да му обяснявам на него за климатици,печки,перални и всичко,което работи и отново се занимава ежедневно.
И ако оставите моята скромна особа на мира,ще ви споделя как от мен има 100 пъти по еродиран човек във риболова от лодка.Казва се Юри Тодоров.
Този човек е тестер на всички световни марки в най-високите класове пръчки.На него световните ф-ми му подаряват от всички въдици по една за да може да тества и да казва за техните качества,проблеми и евентуално недостатъци.
Въпреки това,тук постоянно се намират хора да му скачат със своите знания смятайки,че притежавайки една Кроа,Люмис или коя да е макара знаят повече от него.
Руснаците го ползват за консултант за доста неща + издаването на специализирани списания за риболов.Човека е интелигентен и можеш да научиш от него хиляди тънкости и неща за риболова от лодка.Когато го видя,винаги има какво да го попитам и съветвам.Разбираме се с три думи и така до следващата среща.Този човек е на светлинни години пред мен и подобни хора,като вас за знанията в такъмите и риболова от лодка.За съжаление,той също е огорчен от свещенната тъпота и комплексарщина по форумите.
Тук не се пишат неща и мнения от които всеки може да се поучи,замисли или да подмине.
Тук се пише точно за личните качества на отделни личности.Кажи ми нормален ли е целия ми този пост от обяснения,белким разбереш едно.....Не се състезавам със никой от вас,а споделям нещата,които зная.Вие сами преценете,дали те са ви нужни.И вместо да се плюем кой какъв бил......нека разговаряме с факти,аргумент,клипчета и мнения.
Ще чакам с интерес нещо от тия неща споделено от теб колега Сорцерер....останалото са комплекси.
Ето клипчето с 10-те килограма сом който обещах да пусна със Спрото на Троли,та поне изкупя греха си от този безмислен пояснителен пост,отговарящ на нападките ви към мен.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... fSqL4MSjqg
Бих искал да се изразявам,като този колега.Написано точно без много от моите излишни думи.Не налага мнение,а казва неща от своя опит.Силно впечатление ми направи дължините,които е посочил.Те също са свързани с мнението на Юри Тодоров,че всяка една въдица за риболов от лодка може да бъде къса и удобна.аксел написа:Виж,сега,Сорцерер,ако имаш нещо лично към,Емо,му го кажи на лични,а тук напиши поне едно градивно мнение.
По отношение въдиците за тролинг,моето мнение е следното:
1.Оптималната дължина трябва да бъде между 180 и 240см.,при положение,че не се използват повече от две пръчки в лодката.
2.Акцията трябва да бъде съобразена с размерите и теглото на примамките.Това,че някой,тролещ за костур или пъстърва,закачи някой сом си е чиста случайност,а още по-голяма е да го извади.
3.Най-добре е сторят да е съобразен с вида на използваното влакно-монофил или плетено/фаст-медиум/
4.идеалната тролингова въдица е едноделна/мое мнение/,но може и да от две части.
5.Повечето или почти всички спининг пръчки не стават за влачене/тролинг/,противно на всеобщото схващане да тролим със спинингови въдици,а за него си има специални въдици произвеждани от фирмите с различна федерация/строй и здравина/
6.Не на последно място тези въдици трябва да са оборудвани със съответните водачи.
Колегата,Вал е представил,една много,качествена при това бюджетна въдица на фирмата Вега,предназначена за тролинг на сом и бяла риба с големи примамки.Имам такава,само,че на 180см и мога да кажа,че си заслужава всяка стотинка от скромните 40лв ,за които я купих.
Всички тези неща ние научаваме в последствие и мина мига в който смятахме всяка една спинингова пръчка за тролингова такава.Дължините,които битуваха на времето за 2.70м. отдавана са отживелици.Риболвците ги вземат с презумция да си раздалечават примамките и предпазване от оплитания.Но тази година ще ви покажа как се прави обратен завой с 5 въдици без на воблерите и конците да се случи нещо.
В Личен план съм се подготвил със следните размери въдици.Пен TRQ с акция за влакното 12-20либри и дължина 2м.Следващата двойка въдици ми е Окума Седрос при дължина 2.10м......акция за влакното 30-60 либри.После следват два Ъгли стика при Дължина 2.18м.А за транеца и системата която обяснвах в съседната тема имам китайска къса и твърда стъклопластова въдица на 1.80м.Тя умишлено е твърда,защото закачам тежести до 350гр.
За да нямате оплитания,се научете да си проверявате воблерите как движат и съответно да ги центровате.Много важно условие е начина на пускане на плитки и дълбоки воблери.
Начина на тролинг с повече от 3 въдици съм го научил от Иво Чопов Троян.Той троли със 7 въдици,когато е сам.А как се процедира при улов на голяма риба и боравенето с въдиците без те да се оплитат,ще обясня в друга тема или пост.
Впрочем,ако някой друг знае,нека той да обясни.....нямам против.....това не съм го измислил аз.
- кирил великий
- разбира нещата
Спазва Закона, така да се каже, тоя - троянеца! Ашколсун, машшаала - 7 пръта с по два воблера с по две-три тройки всеки. Що не си взима и картечницата?Emo-83 написа: Начина на тролинг с повече от 3 въдици съм го научил от Иво Чопов Троян.Той троли със 7 въдици,когато е сам.
Този пост го очаквах и не за 1-ви път при споменаване на 7 въдици в лодка,го задават.Няма да го оправдавам,но е подобно,като при шаранджиите.Те не са с картечници,а с катюши наредени на Род-подове.кирил великий написа:Спазва Закона, така да се каже, тоя - троянеца! Ашколсун, машшаала - 7 пръта с по два воблера с по две-три тройки всеки. Що не си взима и картечницата?Emo-83 написа: Начина на тролинг с повече от 3 въдици съм го научил от Иво Чопов Троян.Той троли със 7 въдици,когато е сам.

Някои от воблерите,като Хъскито на Рапала са с по 3 тройки......те извън закона ли са

И много е гадно,че продават все още пружини за качамах,където се слагат по минимум 4 куки.
Все пак се радвам,че от тази година ще разрешат нощния риболов,както и риболова от лодка......закони правени по тоталитарно време и не променяни до сега.Те автоматично ни правят всичките риболовци нарушители.За другите нередности,които извършваме извън закона.....няма да споменавам.Единствено спининга,мухарството и подобни са в рамките на закона.Но там задържането на повече от две кленчета, също е извън закона.
Нека за стрикност и спазване на закона да говорим в други теми.Тук пишем за въдици и различни способи на тролинг в Европа и у нас.

Сорцерер.....няма да ти се обяснявам на тебе.Квото излиза-излиза.Не ми демагогствай и не ми задавай повече въпроси.На тебе не съм ти длъжен по никакъв начин.
На кльонк отново излизат подобни риби,но там такъмите са още по-груби.Това е така,защото сом от 2кг,може да е над 100кг.А всеки от нас живее със собствен стремеж и мечта.
Имам 8 уловени риби над 40кг. и зная за какво говоря.Пусни ни ти нещо,да те видим как действаш реално,а не бля,бля професоре.
Кажи нещо за твоите такъми при тази случка,която е отпролетта....стига ми демагогства.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -ow7NCn1kI#!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gxb2sexZHs#!
Пусни ми некое 6кг твое сомче да ти въдим въдицата....стига само виртуални приказки,без грам покритие.
И престани да се занимаваш с моята личност,защото съмишленика ти Троли е с 10 пъти по-малко риби от мен,а го има с бълване на простотии отново в двата форума.Покажи се бе майсторе.....кажи кои са другите велики риболовци да се запозная с тях.
На кльонк отново излизат подобни риби,но там такъмите са още по-груби.Това е така,защото сом от 2кг,може да е над 100кг.А всеки от нас живее със собствен стремеж и мечта.
Имам 8 уловени риби над 40кг. и зная за какво говоря.Пусни ни ти нещо,да те видим как действаш реално,а не бля,бля професоре.
Кажи нещо за твоите такъми при тази случка,която е отпролетта....стига ми демагогства.
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -ow7NCn1kI#!
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... gxb2sexZHs#!
Пусни ми некое 6кг твое сомче да ти въдим въдицата....стига само виртуални приказки,без грам покритие.
И престани да се занимаваш с моята личност,защото съмишленика ти Троли е с 10 пъти по-малко риби от мен,а го има с бълване на простотии отново в двата форума.Покажи се бе майсторе.....кажи кои са другите велики риболовци да се запозная с тях.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Напълно съм съгласен с всичко написано от Сорцерер!
Поне 4-5човека от тази тема мислим еднакво за пръчките за тролинг!А останалите,които са се насочили към яките геги на Емо,един ден ще се събудят и ще разберат,че няма как да си купят подходящата въдица за тролинг от некомпетентен търгаш!Наричам го търгаш,а не търговец който си разбира от работата и знае по какво се различава подходящата въдица за тролинг от неподходящата!Преди да продадеш нещо е редно да знаеш минусите и плюсовете на даден продукт,а това става с МНОГО четене по въпроса!Та след лекцията на братя Щербакови постната от Троли,се разбра важната роля на водачите и поздравявам Сомето,че обърна внимание на този факт при избора на въдица за тролинг!Това е пример за риболовен съвет от тролингист,а не от търгаш на колци!
Мислете преди да си купите въдица за тролинг,щот колкото и да е красива,ако е с калпави водачи и използвате плетеняк,ще берете ядове!
Жалко,че търговците на такъми се консултират с некомпетентен тролингист при вноса на въдици!От всяка негова дума струи тази некомпетентност,като пример ще дам твърдението,че троленето със 7 въдици е нещо нормално!
7въдици за тролинг се използуват от професионалните рибари в океана,а не от риболовци-любители каквито сме ние!Тя и разликата между рибар и риболовец не му е ясна,та кво да го обсъждаме!Нека си пише ферманите,поне е забавно като подскача! 

Нямам против изборите ти за такъм.Това са твоите виждания Саше.А моите са различни.Troli Rapala написа:Това е абсолютна ЛЪЖА!Emo-83 написа: И престани да се занимаваш с моята личност,защото съмишленика ти Троли е с 10 пъти по-малко риби от мен,а го има с бълване на простотии отново в двата форума.Покажи се бе майсторе.....кажи кои са другите велики риболовци да се запозная с тях.![]()
На тролинг имам 1000риби за 3000часа тролене с ел.двигател или с четиритактов мотор през последните 8години!
Ако за това време в лодката не съм разбрал и избрал правилната въдица за тролинг,здраве му кажи!
Не виждам причина всеки да излага тезата си и хората сами да си преценяват.
Имаш хиляда риби наред с костурите на зъмбок.Но и това си е успех имайки предвид,че си започнал в доста късна възраст да се занимаваш със хобито ти.
Съмишленици от рода на Маги и Сорцерер,бол не само по-форумите.Те не мислят за това,какво са постигнали в личен план,а гледат в канчето на комшията....типично по български.
Аз съм спокоен за теб и се надявам с новото фото да ни правиш съпричастни на уловите ти.
Впрочем ти го имаш от миналата изнервяща за теб година.Сега идва нова и ти пожелавам големи слуки.
Спри да се занимаваш със останалите хора.Говори обяснявайки в 1-во лице,единствено число.Не си търси поддръжници на тезати от никому неизвестните 4-5 човека,защото това е обидно малко.Останалия свят е против теб и мненията ти за риболов.Ясно се вижда в другия форум,където неспирам да трия псувни и обиди в твоя чест.
Това не ме радва,защото не съм против теб,а съм против това да пишеш лъжи и измишльотини не помагащи с нищо на колегите четящи тук.
А върни се в последните си 15 поста и покажи освен плюнките по 3-ти лица,какво точно си им казал,показал,разказал......така,че да им върши работа.
Готов съм да дойда пред твоя магазин със всичките въдици за които съм писал.Там донеси твоите и евентуално с желаещи от форума да видим,коя въдица е гьостерица и коя не става за тролинг.Омръзна ми от празни приказки.
Кет-Фиш или Туги(победителя от Маркюри Оупън)сам си избра въдицата и то не от нашия сайт,а от вносителя.Намрази го и сега му се дървиш,само поради този факт,че не те е послушал да си купи спинингарката.
А кога беше лято се мазнеше......Дай да ти видя воблерчето и на кое точно ти удари.Смешен си в злобата си.
Ако имаш да казваш нещо за риболова го прави без да замесваш трети лица,като сравнителен обект.Щото точно тези 4-5 съмишленика и ти,не може да сберете бройката на рибите уловени от половината стари риболовци.
Все пак ще чакам отговора на Сорцерер за наистина разбиращите риболовци.....ако са,като Маги фикс,малки тайни.....забрави за случката.Повече с хора ментета не разговарям.
Последно промяна от Emo-83 на Пон Яну 28, 2013 1:13 pm, променено общо 1 път.
- radogagov
- ще става разбирач
Хора, нека не опорочаваме хубавата тема. Всеки си има право на мнение и избор, които сам да направи! Хубаво е всеки да се изказва с факти, иначе всичко си остава една голяма лакардия. Спорите все едно коя кола е по-добра, дали огромните американски пикапи или фините италиански спортни коли
И двете превозни средства стават за предвижване, но вече става въпрос на вкус, кой как харесва да го прави....
П.П. Чест прави на Емо, това което написа в по-горния пост. Именно това е в духа на форума и на риболова като цяло: "СПОРТСМЕНСТВОТО". Понякога може би забравяме идеята, че не е важно колко риби ще хванем, а удоволствието, което ще ни донесе техния улов!

П.П. Чест прави на Емо, това което написа в по-горния пост. Именно това е в духа на форума и на риболова като цяло: "СПОРТСМЕНСТВОТО". Понякога може би забравяме идеята, че не е важно колко риби ще хванем, а удоволствието, което ще ни донесе техния улов!
Последно промяна от radogagov на Пон Яну 28, 2013 1:16 pm, променено общо 1 път.

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Започнах с тролинга през Август,Септември,Октомври и Ноември на 2004година,на язовир Пясъчник с тези две евтини стъклопластови въдички по 1.20м. с акция 30-60гр. и 50-100гр. и имам 4-5сомчета по 5-6кила+няколко бели риби на монофил 0.325мм на Рапала!Тролещите Лодки никога не са били повече от 4-5!
Бях около година атракция,заради евтината схема на тролинг и постоянно отговарях на десетки въпроси при всяко излизане на брега!
Но това е друга тема,ето ги въдичките!

С тези въдици не усещах закачените риби и през зимата на 2004година си купих спининг въдици по около 100лева за брой на Флюгер-2.13м 10-30гр акция.,2.55м 10-30гр. и 2.70 5-20гр.,като всичките бяха с водачи на Фуджи,защото преминах на плетени влакна Файр-лайн,че бяха намалени!През Април 2005г. ми удари сом 28кила на въдицата 2.10/10-30/ на 0.10мм плетеняк на Баркли с тест 3.6кг.!След 2часа победих,но махнах от схемата дългите въдици и си купих Ъгли-Къстъм пак за около 100лева с Фуджи водачи 2.10м.-15-40гр. и от тогава са здрави и са извадили много риби до 30кила без да се притеснявам от счупване!
Ето ги как изглеждат!

Тук първата е Дайва Пауър-меш 2-10м. 10-35гр. за около 100лева,но не е с водачи Фуджи и седи в бокса,като резерва!

Това пък е евтината въдичка за около 20лева,която Краси112 ми подари и хем е чувствителна,хем е здрава за всякакви риби,но няма кеф при ваденето на рибата!

С тези въдици не усещах закачените риби и през зимата на 2004година си купих спининг въдици по около 100лева за брой на Флюгер-2.13м 10-30гр акция.,2.55м 10-30гр. и 2.70 5-20гр.,като всичките бяха с водачи на Фуджи,защото преминах на плетени влакна Файр-лайн,че бяха намалени!През Април 2005г. ми удари сом 28кила на въдицата 2.10/10-30/ на 0.10мм плетеняк на Баркли с тест 3.6кг.!След 2часа победих,но махнах от схемата дългите въдици и си купих Ъгли-Къстъм пак за около 100лева с Фуджи водачи 2.10м.-15-40гр. и от тогава са здрави и са извадили много риби до 30кила без да се притеснявам от счупване!
Ето ги как изглеждат!

Тук първата е Дайва Пауър-меш 2-10м. 10-35гр. за около 100лева,но не е с водачи Фуджи и седи в бокса,като резерва!

Това пък е евтината въдичка за около 20лева,която Краси112 ми подари и хем е чувствителна,хем е здрава за всякакви риби,но няма кеф при ваденето на рибата!

-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аксел,ето моето мнение на твоята теза!аксел написа:Виж,сега,Сорцерер,ако имаш нещо лично към,Емо,му го кажи на лични,а тук напиши поне едно градивно мнение.
По отношение въдиците за тролинг,моето мнение е следното:
1.Оптималната дължина трябва да бъде между 180 и 240см.,при положение,че не се използват повече от две пръчки в лодката.
2.Акцията трябва да бъде съобразена с размерите и теглото на примамките.Това,че някой,тролещ за костур или пъстърва,закачи някой сом си е чиста случайност,а още по-голяма е да го извади.
3.Най-добре е сторят да е съобразен с вида на използваното влакно-монофил или плетено/фаст-медиум/
4.идеалната тролингова въдица е едноделна/мое мнение/,но може и да от две части.
5.Повечето или почти всички спининг пръчки не стават за влачене/тролинг/,противно на всеобщото схващане да тролим със спинингови въдици,а за него си има специални въдици произвеждани от фирмите с различна федерация/строй и здравина/
6.Не на последно място тези въдици трябва да са оборудвани със съответните водачи.
Колегата,Вал е представил,една много,качествена при това бюджетна въдица на фирмата Вега,предназначена за тролинг на сом и бяла риба с големи примамки.Имам такава,само,че на 180см и мога да кажа,че си заслужава всяка стотинка от скромните 40лв ,за които я купих.

1.-Горната граница при дължината на въдицата е 2.10 и това се разбира при голяма риба!
2.-Не винаги е възможно да си избираш размерът на рибите,които ще ти ударят!Щот и 5-7кила пъстърва не са лесни за вадене и винаги има риск.А кои сомове са случайни или не,пак не зависи от риболовеца,но при ваденето вече няма случайност или те бива или не!
3.-Съгласен на 100%!
4.-Съгласен на 100%!
5.-Абсолютно невярно заключение!Тук прозира неопитност!
6.-Щом е 40лева,не ми я хвали!То само хубавите водачи струват толкова,та ми е интересно колко време ще ти издържат твоите на абразивността на плетеняка!
- radogagov
- ще става разбирач
Троли, имах предвид това, че Емо един вид ти "подаде ръка", за да се получи една добра дискусия, а не караница. Относно спортсменското, всеки сам решава как да си го постигне. Аз лично имам 5-6 тролинг риболова и 3 костура хванати всичко на всичко. Има още много да чета и да се уча, относно примамки, дълбочини и др. фактори. Добре е да има хора като Вас, с богат и различен опит, които да споделят и да дават насоки на начинаещите. Както казах преди, всеки сам си решава как и с какво да лови. За мен си съм решил, такъмите ми ще са в спининговия клас. Различни хора, различни идеали....всеки прави нещата индивидуално и според джоба си, защото в днешно време и това е от голямо значение.

-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
....може би си прав,Троли,но нека поясня,защо мисля,така:спининговите пръчки са направени за риболов от брега,разбира се срещат/доста рядко/ и такива за спининг от лодка.Принципно двете въдици би трябвало да се различават защото ъгъла на вадене на рибата от лодка и от брега е много различен.Това е и основната разлика над която,трябва да се замисли всеки при избор на въдица за тролинг.Това според мене е и една от основните причини за счупването на спинингови пръчки при вадене на риба.Именно и това е причината/неподходяща въдица/ поне според мене при твоята техника на вадене,да игнорираш пръчката/ноу стик/.Поздрави.
валатът не най-лошото нещо на света
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аксел,разбирам ти логиката,но за съжаление е изцяло погрешна!
Няма да изпадам в подробности или тънкости,но ти давам следния пример и съм сигурен,че ще ми разбереш намека и ще зацепиш в правилната посока!
Рапала Супер-шад-рап 14санта=45грама-1993година+Каунтдаун Супер-шад-рап=71грама -2003година са измислени специално за спининг на Щука за колегите от Англия,Германия и Холандия!Спининг е широко понятие!
Тролинг,джигинг и кастинг са видове спининг,та въдиците започват от 180санта нагоре!

Рапала Супер-шад-рап 14санта=45грама-1993година+Каунтдаун Супер-шад-рап=71грама -2003година са измислени специално за спининг на Щука за колегите от Англия,Германия и Холандия!Спининг е широко понятие!

Troli Rapala написа: Тролинг,джигинг и кастинг са видове спининг,та въдиците започват от 180санта нагоре!